Cristian Posted August 14, 2009 Posted August 14, 2009 am putea incerca sa micsoram pedepsele daca nu mergem pe varianta cu perioada de cumintire = -1 contor intre 1 si 10 abateri de afk => 1 zi ss pentru fiecare abatereintre 11 si 20 abateri de afk => 2 zile ss pentru fiecare abatereintre 21 si 30 abateri de afk => 3 zile ss pentru fiecare abatere...intre 31 si 40 abateri de afk => 4 zile ss pentru fiecare abatere...Printre atatea reply-uri in care s-a aberat si s-a facut spam la greu, in sfarsit vad o idee buna si care se poate pune in aplicare, astfel nu ar mai exista atatea nemultumiri, avand in vedere ca dupa acea perioada de "cumintire" se poate sterge un contor ( sa zicem -1 la 3 luni in care nu ai fost prins afk si este destul de bine).vad ca multa lume vrea sa creasca repede ( afk sau nu )cel mai bine ar fi sa facem server-ul ala high-exp care sa ruleze in paralel .asa nu mai schimbam regulamentul de pe server-ul asta .sugestii server high-exp :- doar regula limbaj- fara spooturi ( exp sa fie mai mare de 50x )- drop rate mai mare la jewels din moobs/medalii/inimi ...Daca ai posibilitatea de a deschide inca un server, mi se pare o idee buna. Dar peste 1-2 luni iar se vor gasi players nemultumiti si or sa vrea spoturi, exp mai mare sau mai stiu eu ce prostii...
jeffry99 Posted August 14, 2009 Posted August 14, 2009 adevaratdin pacate incurajam si afk-ul , nu numai party :(dragosh iti zic si tie ce am zis si lui viorelfa in asa fel in cat in full pt sa iei acelasi xp ca si singur atunci se vor face si pt si inca cate ;) dar din cate am inteles nu se poate :(am putea incerca sa micsoram pedepsele daca nu mergem pe varianta cu perioada de cumintire = -1 contor intre 1 si 10 abateri de afk => 1 zi ss pentru fiecare abatereintre 11 si 20 abateri de afk => 2 zile ss pentru fiecare abatereintre 21 si 30 abateri de afk => 3 zile ss pentru fiecare abaterevad ca multa lume vrea sa creasca repede ( afk sau nu )cel mai bine ar fi sa facem server-ul ala high-exp care sa ruleze in paralel .asa nu mai schimbam regulamentul de pe server-ul asta .sugestii server high-exp :- doar regula limbaj- fara spooturi ( exp sa fie mai mare de 50x )- drop rate mai mare la jewels din moobs/medalii/inimi ...propunerea ta e buna dragosh e buna si asta decat nimikcat despre afk nu e vb de asta dar mai intervine cate ceva si nu poti fi on si te trezesti cu cate 1 contor
Guest Rashta Posted August 14, 2009 Posted August 14, 2009 adevaratdin pacate incurajam si afk-ul , nu numai party :(ideea e ca dreptate aveti si voi si noi,poate reusim sa ajungem cumva la un numitor comun? :-? sugestii is destule,unele bune,unele nu,ar fi benefic sa reusim sa facem ceva in legatura cu afk`ul.@referitor la tarc bk,l`ati bagat,dupa cum se vede nu a fost o idee buna,cel putin nu in momentul de fata.O sa ramana asa sau se revine la punctiformele vechi inca o perioada de timp?sau se mai pun 1-2 punctiforme undeva ceva cumva si pt bk`ii care nu pot tine tarc ca si "granzii?"
RuSuLeTzZz Posted August 14, 2009 Posted August 14, 2009 Ideea lui dragosh cu contorul este binevenita. La fel si cea cu hight xp.. Spor la treaba!!
Sirius Posted August 14, 2009 Posted August 14, 2009 o sa incerc sa raspund la toate intrabarile :"Ce promoveaza aceasta regula, ce avantaje au jucatorii respectand aceasta regula? Care este utilitatea acestei reguli? "Incepem cu povestrea mu-ului. Server-ul a fost gandit ca orice alt joc de aceslai gen : cei care stau online cresc cel mai repede ( de fapt erau singurii care cresteau :P ).mai tarziu si-au dat seama jucatorii ca pot sa blocheze mouse-ul pt anumite skill-uri ca sa creasca mai usor (semi afk)apoi au inceput sa apara spoturile. din ce in ce mai multe , ca sa atraga jucatorii mai putini "maniaci"astfel, s-a ajuns ca cei care joaca afk si care pun clickere/boti sa creasca mai repede decat cei care stau on :blink: . bunny a zis bine : cum ar fii sa lale toti afk si cand intra cineva pe server sa aibe impresia ca ceialti jucatori sunt mobi :PAcum incercam sa rezolvam aceasta problema. Incercam sa aducem cat mai multe avantaje celor care joaca . Cred ca ti-a dat deja seama cand ai vazut ca se creste mai greu in arena decat pe alte harti .Aceasta regula are grija ca cei care isi "pierd timpul" cu acest joc sa se diferentieze si sa fie avantajati cu ceva fata de ceilalti care isi dau impresii pe aici ca "pierd timpul " cand de fapt nu fac altceva decat sa lase jocul in bara si isi vad de viatza lor .pacat ca nu se aplica regula contorului pe toate hartile. NU este nici o diferenta intre cei de lvl mic care se chinuie sa creasca si cei de lvl mic care cresc AFK .Aceasta regula nu se poate vota de jucatori. Este una din regulile/setarile server-ului. NU iti place, esti liber sa alegi alt server .Nu o sa se accepte niciodata de jucatori implementarea unui script care deconecteaza automat pe cei afk ( pe cei care nu fac anumite actiuni intr-o perioada de timp : atack, modificarea pozitiei, schimbarea skill-ului ... ) . In afara de asta, se poate pacali acest script :)Adminii pot sa faca razii la orice ora . NU vad de ce conteaza ora .Daca se va aproba, este posibil sa se scada treptat contorul dupa o perioada de "buna purtare". NU o sa se accepte resetarea contorului la 0 .Daca vrei sa ii ajungi din urma pe cei care joaca mult, incearca sa faci si tu ca ei. NU ti se pare ca trisezi daca lasi afk ? Cum ar fii sa joci la Bursa si sa lasi afk .. " da-le dracu' de actiuni , se descurca ele singure ... sigur o sa ii ajung din urma si chiar o sa ii depasesc pe cei care stau cu ochii beliti in monitoare "In topicul asta am aflat ca cei care joca afk considera munca "preluarea spotului" =)) . Daca stai on inseamna ca esti un fel de fraier ca nu stii sa folosesti clickere :PPreluarile singure nu sunt o solutie:O singura preluare dureaza prea mult si sunt foarte multe spoturi . Daca o singura preluare dura max 1 minut, era altceva .Hai sa mai repet o data : NU va obliga nimeni sa stati on non-stop. Server-ul are destule locuri, nu pierdeti locul pe sserver. Cum ar fi sa limitez nr de locuri la 400, sa zicem ? NU s-ar inghesui toata lumea sa stea on ca sa isi piearda locul de la dc/gm sau de la conexiune ?Ce facem aici ? ne intrecem in afk ?Raziile de afk cu dc si fara contor nu ar avea nici un efect. Jucatorul ar reveni dupa cateva ore si gm-ul si-a pierdut timpul degeaba .Orice facem tot nemultumiti jucatorii : am ascultat de voi si am implementat "tzarcurile de bk" . Eu vad ca majoritatea timpului sunt goale :blink: . Rashta, nu a fost un singur topic cu propunerea de "tarc pt bk" ... mai rasfoieste forumul :)De acord cu tine dragosh... dar eu zic ca daca un player nu recidiveaza , dar absolut deloc poate ajunge si la contor 0. Esenta sugestiei mele se bazeaza pe faptul ca playerii nu recidiveaza .. cei care recidiveaza sunt total responsabili de ignorarea regulii afk...Am i right?eu zic ca un pic de afk.. cat timp nu ajungem in situatia rr afk rr afk rr afk nu strica asa de mult.. suntem oameni unii dintre noi locuri de munca...regula cu party ar incuraja party deci... lvl mai lent.. db mai de durata... cel putin asta e parerea mea, ramane sa stabileasca cineva in masura cat de buna este :beer:
Lancelot Posted August 14, 2009 Posted August 14, 2009 Sincer si eu la introducerea regulii cu contoarul (una dura dupa parerea mea) am cautat solutii legate de scaderea numarului de abateri..sau obtinerea unui numar moderat de zile/suspend atunci cand se trece de 4 sau 5 contoare..dar nici nu pot fi de acord cu scoaterea ei :) altfel iar faceti full in 2 saptamani si urlati pe forum si in game ca versiunea e naspa si de ce nu o schimbam si o god pls rr db etc ..:)Probabil trebuie gasita o cale de mijloc si ideea lui dragos nu mi se pare rea
Guest pararampampam Posted August 14, 2009 Posted August 14, 2009 o sa incerc sa raspund la toate intrabarile :"Ce promoveaza aceasta regula, ce avantaje au jucatorii respectand aceasta regula? Care este utilitatea acestei reguli? "Incepem cu povestrea mu-ului. Server-ul a fost gandit ca orice alt joc de aceslai gen : cei care stau online cresc cel mai repede ( de fapt erau singurii care cresteau :P ).mai tarziu si-au dat seama jucatorii ca pot sa blocheze mouse-ul pt anumite skill-uri ca sa creasca mai usor (semi afk)apoi au inceput sa apara spoturile. din ce in ce mai multe , ca sa atraga jucatorii mai putini "maniaci"astfel, s-a ajuns ca cei care joaca afk si care pun clickere/boti sa creasca mai repede decat cei care stau on :blink: . bunny a zis bine : cum ar fii sa lale toti afk si cand intra cineva pe server sa aibe impresia ca ceialti jucatori sunt mobi :PAcum incercam sa rezolvam aceasta problema. Incercam sa aducem cat mai multe avantaje celor care joaca . Cred ca ti-a dat deja seama cand ai vazut ca se creste mai greu in arena decat pe alte harti .Aceasta regula are grija ca cei care isi "pierd timpul" cu acest joc sa se diferentieze si sa fie avantajati cu ceva fata de ceilalti care isi dau impresii pe aici ca "pierd timpul " cand de fapt nu fac altceva decat sa lase jocul in bara si isi vad de viatza lor .pacat ca nu se aplica regula contorului pe toate hartile. NU este nici o diferenta intre cei de lvl mic care se chinuie sa creasca si cei de lvl mic care cresc AFK .Aceasta regula nu se poate vota de jucatori. Este una din regulile/setarile server-ului. NU iti place, esti liber sa alegi alt server .Nu o sa se accepte niciodata de jucatori implementarea unui script care deconecteaza automat pe cei afk ( pe cei care nu fac anumite actiuni intr-o perioada de timp : atack, modificarea pozitiei, schimbarea skill-ului ... ) . In afara de asta, se poate pacali acest script :)Adminii pot sa faca razii la orice ora . NU vad de ce conteaza ora .Daca se va aproba, este posibil sa se scada treptat contorul dupa o perioada de "buna purtare". NU o sa se accepte resetarea contorului la 0 .Daca vrei sa ii ajungi din urma pe cei care joaca mult, incearca sa faci si tu ca ei. NU ti se pare ca trisezi daca lasi afk ? Cum ar fii sa joci la Bursa si sa lasi afk .. " da-le dracu' de actiuni , se descurca ele singure ... sigur o sa ii ajung din urma si chiar o sa ii depasesc pe cei care stau cu ochii beliti in monitoare "In topicul asta am aflat ca cei care joca afk considera munca "preluarea spotului" =)) . Daca stai on inseamna ca esti un fel de fraier ca nu stii sa folosesti clickere :PPreluarile singure nu sunt o solutie:O singura preluare dureaza prea mult si sunt foarte multe spoturi . Daca o singura preluare dura max 1 minut, era altceva .Hai sa mai repet o data : NU va obliga nimeni sa stati on non-stop. Server-ul are destule locuri, nu pierdeti locul pe sserver. Cum ar fi sa limitez nr de locuri la 400, sa zicem ? NU s-ar inghesui toata lumea sa stea on ca sa isi piearda locul de la dc/gm sau de la conexiune ?Ce facem aici ? ne intrecem in afk ?Raziile de afk cu dc si fara contor nu ar avea nici un efect. Jucatorul ar reveni dupa cateva ore si gm-ul si-a pierdut timpul degeaba .Orice facem tot nemultumiti jucatorii : am ascultat de voi si am implementat "tzarcurile de bk" . Eu vad ca majoritatea timpului sunt goale :blink: . Rashta, nu a fost un singur topic cu propunerea de "tarc pt bk" ... mai rasfoieste forumul :)-asta e povestea ta nu povestea mu-ului , parerea ta si a staff-ului.-daca jocul nu accepta afk-ul , spelurile ar fi fost facute/gandite altfel , modul de atac ar fi fost facut altfel , dar n`a fost facut , sau facut speluri care ataca mobii in masa si cel mai simplu mod de atac (click dreapta/stanga) consumand doar mana care defapt se gaseste in shop , plus ca spoturile avantajaza afk-ul.-fiecare server are un staff si fiecare staff are punctul lui de vedere , nimeni nu zice sa nu se faca razii sau sa nu se faca preluare daca esti afk , mai pe scurt daca esti prins afk esti deconectat sau omorat de alt jucator , in curand o sa se ajunga ca spargi un box in oras cade jwl iar un alt jucator de langa tine il va ridica si va lua suspend pentru "furt calificat" #-o -online inseamna conectat la server-ongame inseamna cand esti in joc , te misti(indiferent ce faci) iar in cazul asta omori mobi. In nici un caz belitul ochilor in monitor .Am mai explicat, jocul Mu nu este facut sa iti perminta AFK. Voi jucatorii si anumiti admini de servere incercati sa il transformati in asta .launcher-ul nu permite afk 1 ora , aia este o protectie a windows-ului . Ca poti bloca starea mouse-ului in mu este de fapt un bug de windows :D ( ti apasat right-click in joc, schimbi fereastra activa si ridici degetul de pe mouse -> windows-ul considera ca ai ramas cu butonul apasat in fereastra jocului pentru ca nu ai ridicat degetul mouse-ului cand erai acolo . cred ca si cei de la webzen puteau sa rezolve problema asta .Nu puteti spune ca va blocam la stilul de joc Lineage2 , WoW . Va lasam dreptul sa folositi window-mode si cateva clickere pentru semi-afk .-la prima idee gasesti raspunsul mai sus.-in sfarsit ai prins ideea apoi ai luat randul corect si l`ai pus incorect in fraza ta . Daca nu era gandit in asa fel incat sa nu se poata lasa afk , webzen`ul ar fi folosit acea idee mai mult ca sigur , adica daca jucatorul nu se misca ia automat disconect , iar daca ar fi fost problema clickerele sar fi facut un patch care sa nu permita folosirea lor.-daca tot n`ai inteles iti dau un exemplu :jocurile care nu permit afk-ul au spelurile activate din tastatura , iar pentru a omora mobul respectiv mouse-ul trebuie dus pe respectivul.Fiecare mob luat in parte.
vdragosh Posted August 14, 2009 Posted August 14, 2009 -asta e povestea ta nu povestea mu-ului , parerea ta si a staff-ului.-daca jocul nu accepta afk-ul , spelurile ar fi fost facute/gandite altfel , modul de atac ar fi fost facut altfel , dar n`a fost facut , sau facut speluri care ataca mobii in masa si cel mai simplu mod de atac (click dreapta/stanga) consumand doar mana care defapt se gaseste in shop , plus ca spoturile avantajaza afk-ul.-fiecare server are un staff si fiecare staff are punctul lui de vedere , nimeni nu zice sa nu se faca razii sau sa nu se faca preluare daca esti afk , mai pe scurt daca esti prins afk esti deconectat sau omorat de alt jucator , in curand o sa se ajunga ca spargi un box in oras cade jwl iar un alt jucator de langa tine il va ridica si va lua suspend pentru "furt calificat" #-o -online inseamna conectat la server-ongame inseamna cand esti in joc , te misti(indiferent ce faci) iar in cazul asta omori mobi. In nici un caz belitul ochilor in monitor .-la prima idee gasesti raspunsul mai sus.-in sfarsit ai prins ideea apoi ai luat randul corect si l`ai pus incorect in fraza ta . Daca nu era gandit in asa fel incat sa nu se poata lasa afk , webzen`ul ar fi folosit acea idee mai mult ca sigur , adica daca jucatorul nu se misca ia automat disconect , iar daca ar fi fost problema clickerele sar fi facut un patch care sa nu permita folosirea lor.-daca tot n`ai inteles iti dau un exemplu :jocurile care nu permit afk-ul au spelurile activate din tastatura , iar pentru a omora mobul respectiv mouse-ul trebuie dus pe respectivul.Fiecare mob luat in parte.din ce ai scris aici am inteles doar ca cunostintele mele de programare si configurere servere de mu nu au nici o legatura cu realitatea. cel putin nu cu realitatea in care o descri tu .nu imi place sa ma repet -> raspunsurile care le astepti le gasesti in ce am scris mai sus sunt mai mult decat sigur ca nu ai inteles mare lucru din ce am scris eu acolo. poate este vina mea ca nu stiu sa ma fac inteles.daca iti place sa auzi/ vezi asta : ai dreptate, staff-ul este compus din niste oameni batuti in cap care ignora toate sugestiile/ideile voastre . eu nu am cunostinte de programare, networking , instalare/configurere servere mu. nici eu si nici restul staff-ului nu avem nici o treaba cu MU-ul . doar ne dam cu parerea pt. ca nu avem ce face .
Guest pararampampam Posted August 14, 2009 Posted August 14, 2009 din ce ai scris aici am inteles doar ca cunostintele mele de programare si configurere servere de mu nu au nici o legatura cu realitatea. cel putin nu cu realitatea in care o descri tu .nu imi place sa ma repet -> raspunsurile care le astepti le gasesti in ce am scris mai sus sunt mai mult decat sigur ca nu ai inteles mare lucru din ce am scris eu acolo. poate este vina mea ca nu stiu sa ma fac inteles.daca iti place sa auzi/ vezi asta :imi pare rau dar "in ce ai scris tu mai sus" nu am gasit nici un raspuns care ma faca sa`mi schimb parerea despre mu si despre afk , aici e vorba de un rand dintr`un regulament fara care putem fi si care nu ne ajuta cu nimic , nu despre cunostintele tale , daca serverul era configurat perfect ar fi avut 100000 de jucatori.Daca mu-ul nu ar fi permis afk-ul ar fi fost construit altfel .Chiar nu inteleg de ce din fiecare reply extrageti doar ce`i mai rau :).Daca ceva din ce am scris mai sus ti se pare incorect .. lumineaza-ma. :tiphat:
Tsu_Xing Posted August 14, 2009 Author Posted August 14, 2009 dragos, eu stiu ca stafful linkmania ne vrea binele, dar sunteti precum parlamentarii nostri, faceti reguli care nu-si au rolul in joc asa cum fac ei legi care pe hartie suna bine, dar daca ar cobora din masinile lor de lux si ar cobora in strada ar vedea ca situatia este altfel. Nu stiu cati din cei care au votat/elaborat regula cu contorul chiar joaca sau au jucat si au jucat cum trb, nu 3-4 rr si gata, s-au distrat sau s-au plictisit. ( te rog sa nu mi-l dai pe Dream ca exemplu ca am vazut eu cum face el raziile 8-| )Daca eram eu singurul nebun intelegeam, dar uita-te cati sunt de acord cu mine ca este o regula de kko :|
boomeey Posted August 14, 2009 Posted August 14, 2009 in tarcurile de bk nu sta nimeni pt ca merge prost :))ar fi frumos intr`unu sa fie gigas golem si intr`unu sa fie fire :>am fost si am incercat sa vedem cum merge xp-ul in tarcul de bk mai multi playeri marisori. tu nu ai de unde sa stii ca erai preocupat sa dai rr. iti spun eu: merge cum a mers pe 97d, cu mici exceptii.PS: pe tine imi permit sa te consider ca esti in clasa "cei mai nemultumiti"x aici te contrazic. daca m-ar fi durut in cur de server, n-as mai fi venit cu atatea propuneri pentru schimbarea lui in bine (din punctul meu de vedere bineinteles.) so.. nu poti spune ca sunt nemultumit atata timp cat vreau o schimbare in bine.OT: @doua solutii pentru contor afk ar fi:1.) sa se aplice regula cum era pe 97 cu minim un caracter din party sa fie on. ija in felul asta ai incuraja playerii sa ofere party (pentru a fi paziti ce-i drept)2.) sa se dea suspend din 2 in 2 abateri cate 2 zile suspend. ex: 1 abatere=nimic2 abateri =2 zile suspend3 abateri =nimic4 abateri =2 zile suspend5 abateri =nimic6 abateri =2 zile suspendsi tot asa. PS: cu ce va incalzeste cand ia unu sau altul suspend asa mare pentru contor afk? :)sustin ideea expusa in quotele de deasupra pentru contor afk.
vdragosh Posted August 14, 2009 Posted August 14, 2009 imi pare rau dar "in ce ai scris tu mai sus" nu am gasit nici un raspuns care ma faca sa`mi schimb parerea despre mu si despre afk , aici e vorba de un rand dintr`un regulament fara care putem fi si care nu ne ajuta cu nimic , nu despre cunostintele tale , daca serverul era configurat perfect ar fi avut 100000 de jucatori.Daca mu-ul nu ar fi permis afk-ul ar fi fost construit altfel .Chiar nu inteleg de ce din fiecare reply extrageti doar ce`i mai rau :).Daca ceva din ce am scris mai sus ti se pare incorect .. lumineaza-ma. :tiphat:te contrazici non-stop:mai intai spui ca ca vin cu povesti si ca am prins nu stiu ce idee si am pus-o in fraza mea ...eu iti spun ca sunt prost si nu am nici cunostinte despte MU si despre configurarea unui server tu revi cu " aici nu este vorba de cunostintele tale " apoi cu "daca serverul era configurat corect ar fi avut 100k jucatori" .sarim peste asta ...ne luminezi si pe noi cum ar trebui sa configuram un server de MU ca sa multumim toata lumea ?ps: raspunsul la intrebarea ta se gaseste in ce am scris pana acum. toti au gasit raspunsul . mai putin cativa . :(
Guest pararampampam Posted August 14, 2009 Posted August 14, 2009 te contrazici non-stop:mai intai spui ca ca vin cu povesti si ca am prins nu stiu ce idee si am pus-o in fraza mea ...eu iti spun ca sunt prost si nu am nici cunostinte despte MU si despre configurarea unui server tu revi cu " aici nu este vorba de cunostintele tale " apoi cu "daca serverul era configurat corect ar fi avut 100k jucatori" .sarim peste asta ...ne luminezi si pe noi cum ar trebui sa configuram un server de MU ca sa multumim toata lumea ?ps: raspunsul la intrebarea ta se gaseste in ce am scris pana acum. toti au gasit raspunsul . mai putin cativa . :(of doamne greu e , ca la copii mici ... o sa incerc sa raspund la toate intrabarile :"Ce promoveaza aceasta regula, ce avantaje au jucatorii respectand aceasta regula? Care este utilitatea acestei reguli? "Incepem cu povestrea mu-ului. Server-ul a fost gandit ca orice alt joc de aceslai gen : cei care stau online cresc cel mai repede ( de fapt erau singurii care cresteau :P ).Adminii pot sa faca razii la orice ora . NU vad de ce conteaza ora .Daca se va aproba, este posibil sa se scada treptat contorul dupa o perioada de "buna purtare". NU o sa se accepte resetarea contorului la 0 .Preluarile singure nu sunt o solutie:O singura preluare dureaza prea mult si sunt foarte multe spoturi . Daca o singura preluare dura max 1 minut, era altceva .Raziile de afk cu dc si fara contor nu ar avea nici un efect. Jucatorul ar reveni dupa cateva ore si gm-ul si-a pierdut timpul degeaba .la asta ti`am raspuns asta , mai pe scurt ti`am explicat de ce e permis afk-ul si de ce e o regula de 2 lei si ca nu avantajaza nici pe cei care stau "cu ochii beliti in monitor" , nici pe cei afk .(esti afk ,daca cineva are nevoie de spotu tau esti preluat sau daca e razie esti deconectat).-asta e povestea ta nu povestea mu-ului , parerea ta si a staff-ului.-daca jocul nu accepta afk-ul , spelurile ar fi fost facute/gandite altfel , modul de atac ar fi fost facut altfel , dar n`a fost facut , sau facut speluri care ataca mobii in masa si cel mai simplu mod de atac (click dreapta/stanga) consumand doar mana care defapt se gaseste in shop , plus ca spoturile avantajaza afk-ul.-fiecare server are un staff si fiecare staff are punctul lui de vedere , nimeni nu zice sa nu se faca razii sau sa nu se faca preluare daca esti afk , mai pe scurt daca esti prins afk esti deconectat sau omorat de alt jucator , in curand o sa se ajunga ca spargi un box in oras cade jwl iar un alt jucator de langa tine il va ridica si va lua suspend pentru "furt calificat" #-o -online inseamna conectat la server-ongame inseamna cand esti in joc , te misti(indiferent ce faci) iar in cazul asta omori mobi. In nici un caz belitul ochilor in monitor .Am mai explicat, jocul Mu nu este facut sa iti perminta AFK. Voi jucatorii si anumiti admini de servere incercati sa il transformati in asta .launcher-ul nu permite afk 1 ora , aia este o protectie a windows-ului . Ca poti bloca starea mouse-ului in mu este de fapt un bug de windows :D ( ti apasat right-click in joc, schimbi fereastra activa si ridici degetul de pe mouse -> windows-ul considera ca ai ramas cu butonul apasat in fereastra jocului pentru ca nu ai ridicat degetul mouse-ului cand erai acolo . cred ca si cei de la webzen puteau sa rezolve problema asta .Nu puteti spune ca va blocam la stilul de joc Lineage2 , WoW . Va lasam dreptul sa folositi window-mode si cateva clickere pentru semi-afk .la asta ti`am raspuns asta , mai pe scurt ai pus fraza corecta si ai dat vina pe un bug de la windows , crezi ca cei de la webzen nu stiau de el si chiar daca n`ar fi stiut crezi ca in urmatoarele "season" nu ar fi remediat problema daca e chiar cum zici tu si mu-ul a fost creat sa nu permita afk-ul ? fi serios am zis clar da n`ai inteles prea multe mu-ul permite afk-ul , ca voi nu vreti sa acceptati asta e alta problema sau ca voua vi se pare corect ca a suspenda pe cineva pentru nimic aduce un bine serverului e alta problema , repet Nu ajuta nici pe cei care stau beliti in monitor nici pe cei afk nici pe voi nici nu e un motiv suficient pentru a suspenda un caracter si in nici un caz felul dramatic in care ati pus voi problema cu "n" zile suspend .-online inseamna conectat la server-ongame inseamna cand esti in joc , te misti(indiferent ce faci) iar in cazul asta omori mobi. In nici un caz belitul ochilor in monitor .-la prima idee gasesti raspunsul mai sus.-in sfarsit ai prins ideea apoi ai luat randul corect si l`ai pus incorect in fraza ta . Daca nu era gandit in asa fel incat sa nu se poata lasa afk , webzen`ul ar fi folosit acea idee mai mult ca sigur , adica daca jucatorul nu se misca ia automat disconect , iar daca ar fi fost problema clickerele sar fi facut un patch care sa nu permita folosirea lor.-daca tot n`ai inteles iti dau un exemplu :jocurile care nu permit afk-ul au spelurile activate din tastatura , iar pentru a omora mobul respectiv mouse-ul trebuie dus pe respectivul.Fiecare mob luat in parte.din ce ai scris aici am inteles doar ca cunostintele mele de programare si configurere servere de mu nu au nici o legatura cu realitatea. cel putin nu cu realitatea in care o descri tu .nu imi place sa ma repet -> raspunsurile care le astepti le gasesti in ce am scris mai sus sunt mai mult decat sigur ca nu ai inteles mare lucru din ce am scris eu acolo. poate este vina mea ca nu stiu sa ma fac inteles.daca iti place sa auzi/ vezi asta :la asta ti`am zis faza cu 100k jucatori , sau tu ai impresia ca e un server perfect iar tu esti un as in programare si configurare ? fi serios ... serverul are MICI greseli in regulament si MICI optiuni care lipsesc (fenrir,lehap,stash,echilibrul intre caractere).Si prin iaici e vorba de un rand dintr`un regulament fara care putem fi si care nu ne ajuta cu nimic , nu despre cunostintele tale ti`am adus aminte ca aici discutam despre un rand in plus in regulament , nu despre cunostintele tale
vdragosh Posted August 14, 2009 Posted August 14, 2009 of doamne greu e , ca la copii mici ... la asta ti`am raspuns asta , mai pe scurt ti`am explicat de ce e permis afk-ul si de ce e o regula de 2 lei si ca nu avantajaza nici pe cei care stau "cu ochii beliti in monitor" , nici pe cei afk .(esti afk ,daca cineva are nevoie de spotu tau esti preluat sau daca e razie esti deconectat).la asta ti`am raspuns asta , mai pe scurt ai pus fraza corecta si ai dat vina pe un bug de la windows , crezi ca cei de la webzen nu stiau de el si chiar daca n`ar fi stiut crezi ca in urmatoarele "season" nu ar fi remediat problema daca e chiar cum zici tu si mu-ul a fost creat sa nu permita afk-ul ? fi serios am zis clar da n`ai inteles prea multe mu-ul permite afk-ul , ca voi nu vreti sa acceptati asta e alta problema sau ca voua vi se pare corect ca a suspenda pe cineva pentru nimic aduce un bine serverului e alta problema , repet Nu ajuta nici pe cei care stau beliti in monitor nici pe cei afk nici pe voi nici nu e un motiv suficient pentru a suspenda un caracter si in nici un caz felul dramatic in care ati pus voi problema cu "n" zile suspend .la asta ti`am zis faza cu 100k jucatori , sau tu ai impresia ca e un server perfect iar tu esti un as in programare si configurare ? fi serios ... serverul are MICI greseli in regulament si MICI optiuni care lipsesc (fenrir,lehap,stash,echilibrul intre caractere).Si prin ti`am adus aminte ca aici discutam despre un rand in plus in regulament , nu despre cunostintele talehai sa o luam pe rand :1. de ce nu ajuta regula pe cei care stau on si de ce este o regula de 2 lei ? poti sa fii mai clar ?2. nu inteleg despre ce fraza corecta vorbesti . inteleg totusi ca tu ai impresia ca eu fac ca tine : imi dau cu parera despre problema cu right-click-ul apasat fara sa stiu despre ce vorbesc . Am inteles bine ? 3. cum ai ajuns la concluzia ca mu a fost creat sa permita afk-ul ? daca tot am ajuns la intrebarea asta hai sa mai punem cateva intrebari :4. de cand joci tu mu de ne dai lectii despre ce a facut si ce nu a facut webzen ?5. cate servere de mu ai configurat incat iti dai cu impresia despre cum se configureaza un server ? oare stii ce este configurat de admin si ce vine default de la webzen ?6. de ce jocul mu nu vine cu windows mode integrat daca cei de la webzen l-au gandit pentru afk ? poate asa iti raspunzi singur la intrebarea " de ce webzen nu a rezolvat pb cu rightclick" Tu macar ai idee ce diferente sunt intre versiunile oficiale scoase de webzen si cele de pe celelalte servere de Mu din lume ?7. tie chiar iti este lene sa citesti ce am scris pana acum ? nu am explicat de ce se dau acele suspenduri ? daca s-ar da doar dc nu ai intelege nimic din ele si gm-ul si-ar pierde timpul aiurea .8. am vazut ca ai taiat raspunsul meu, presupun ca nu iti placea culoarea verde . hai sa presupunem ca jucam doar noi 2 pe acest server . eu nu pot sa stau on , ma duc cu caracterul la un spot si las afk . mai revin din cand in cand sa fiu sigur ca caracterul a ramas pe spot . In schimb, tu ai mai mult timp ca mine sa joci si stai 7-8 ore pe zi incercad sa evoluezi cat mai repede . din pacate nu poti sa tii calculatorul pornit mai mult ( nu te lasa mama, nu este calculatorul ta ... alege tu un motiv ). dupa cateva saptamani , te uiti la status si observi ca eu am crescut de 2-3 ori mai repede ca tine fara sa imi pierd timpul in acest joc . cum ti se pare ?9. parca am mai explicat. daca iti este asa greu sa intelegi motivul , de ce nu pricepi ca asta este "politica" server-ului MU Linkmania ? asta este unul din chestiile care il diferentiaza de celelalte servere .10. unde am zis eu ca server-ul asta este perfect ? te contrazici si aberezi constant . Cum ai ajuns la concluzia ca server-ul asta nu are Fernir ?11. incerci sa o dregi, sa iti retragi aberatiile si acuzatile aberante . degeaba incerci acum sa imi explici. putem sa citim toti ce ai scris pana acum .totusi, care este marea ta nelamurire ? de ce este aceasta regula sau ce ? nu mai inteleg nimic. ti-am raspuns de atatea ori. toti ceialti au inteles. tu ce problema ai ?
LockOn Posted August 14, 2009 Posted August 14, 2009 Poate e putin off topic ce o sa zic acuma dar...Am vazut rostul la regula cu afk=d/c + contor pe un server in care era regula de pt obligatoriu minim 2 persoane,si ceilalti se puneau afk cate 1 pe spot si nu primeai party nici mort(era permis re off),si a zis cineva ca era un admin tot timpul pe server si cred ca vorbim de acelasi server(s-a inchis btw).Bun.Si acolo venea frumusel adminul,te intreba de afk,daca nu raspundeai te muta lore si dupa 10-15 sec dadea frumusel trace pe tn si daca te miscai = suspend x zile.Eh acolo suspendul asta era un bine sa zicem.Dar aici chiar nu-i vad rostul.Am mai zis si in postul anterior Nu ai cum , pur si simplu nu ai cum sa ceri pe 15x si a da reset la lvl 400... sa stea lumea on.Si ESTE FOARTE OK sa se faca razie cu d/c si atat.Ganditi-va...Avem 2 cazuri : 1)Playerul e plecat/doarme/etc => ca nu o sa revina CURAND la pc si spotul ramane gol "x" ore .2)Playerul e la buda/magazin/etc => ca O SA revina cat mai rpd la pc si ca urmare nu isi merita ban pentru 5/10 minute la intamplare.Si sincer prin abstract sa zicem ca sunt persoane care o sa se gandeasca : "BAAA , ia hai sa fac misto de x admin.Il las sa-mi dea d/c si intru la loc."Chiar va pasa de persoane de genu?Presupun ca voi vreti sa faceti jocul cat mai atractiv,nu sa va dati cu stangu-n dreptu cum faceti acuma.In situatia de fata chiar credeti ca vine careva de placere pe server?No way.Vin pt ca aici au multi prieteni si cum necum cu chiu cu vai se mai accepta o sugestie + e un server stabil care tine de cv ani buni.Blk a zis cel mai bine Low xp = afkHigh xp = onApoi iar...Nu vreti sa se lase afk , atunci de ce puneti spoturi?
vdragosh Posted August 14, 2009 Posted August 14, 2009 in momentul de fata sunt prea multe spoturi.mai cautati si voi , vreti totul mura in gura ?nu este vina mea ca jucatorii sunt asa de disperati sa creasca incat :- ignora regulamentul -> afk- ignora ceialti jucatori -> no party am inteles ca vreti sa cresteti repede. nu trebuie sa veniti cu motive si explicatii aberante .singura solutie este sa jucati pe un server high-exp . poate nu high-exp cum este in viziunaea unora, macar mai usor decat cel existent .atea sunt regulile si setarile jocului, acceptatile . daca vroiam sa facem un serverm mai usor, il faceam de la inceput .ciudat este totusi ca multi care erau pe 97d se plangeau ca S1 este prea usor si ca nu o sa treaca niciodata pe el din acest motiv
Guest pararampampam Posted August 14, 2009 Posted August 14, 2009 hai sa o luam pe rand :1. de ce nu ajuta regula pe cei care stau on si de ce este o regula de 2 lei ? poti sa fii mai clar ?2. nu inteleg despre ce fraza corecta vorbesti . inteleg totusi ca tu ai impresia ca eu fac ca tine : imi dau cu parera despre problema cu right-click-ul apasat fara sa stiu despre ce vorbesc . Am inteles bine ? 3. cum ai ajuns la concluzia ca mu a fost creat sa permita afk-ul ? daca tot am ajuns la intrebarea asta hai sa mai punem cateva intrebari :4. de cand joci tu mu de ne dai lectii despre ce a facut si ce nu a facut webzen ?5. cate servere de mu ai configurat incat iti dai cu impresia despre cum se configureaza un server ? oare stii ce este configurat de admin si ce vine default de la webzen ?6. de ce jocul mu nu vine cu windows mode integrat daca cei de la webzen l-au gandit pentru afk ? poate asa iti raspunzi singur la intrebarea " de ce webzen nu a rezolvat pb cu rightclick" Tu macar ai idee ce diferente sunt intre versiunile oficiale scoase de webzen si cele de pe celelalte servere de Mu din lume ?7. tie chiar iti este lene sa citesti ce am scris pana acum ? nu am explicat de ce se dau acele suspenduri ? daca s-ar da doar dc nu ai intelege nimic din ele si gm-ul si-ar pierde timpul aiurea .8. am vazut ca ai taiat raspunsul meu, presupun ca nu iti placea culoarea verde . hai sa presupunem ca jucam doar noi 2 pe acest server . eu nu pot sa stau on , ma duc cu caracterul la un spot si las afk . mai revin din cand in cand sa fiu sigur ca caracterul a ramas pe spot . In schimb, tu ai mai mult timp ca mine sa joci si stai 7-8 ore pe zi incercad sa evoluezi cat mai repede . din pacate nu poti sa tii calculatorul pornit mai mult ( nu te lasa mama, nu este calculatorul ta ... alege tu un motiv ). dupa cateva saptamani , te uiti la status si observi ca eu am crescut de 2-3 ori mai repede ca tine fara sa imi pierd timpul in acest joc . cum ti se pare ?9. parca am mai explicat. daca iti este asa greu sa intelegi motivul , de ce nu pricepi ca asta este "politica" server-ului MU Linkmania ? asta este unul din chestiile care il diferentiaza de celelalte servere .10. unde am zis eu ca server-ul asta este perfect ? te contrazici si aberezi constant . Cum ai ajuns la concluzia ca server-ul asta nu are Fernir ?11. incerci sa o dregi, sa iti retragi aberatiile si acuzatile aberante . degeaba incerci acum sa imi explici. putem sa citim toti ce ai scris pana acum .totusi, care este marea ta nelamurire ? de ce este aceasta regula sau ce ? nu mai inteleg nimic. ti-am raspuns de atatea ori. toti ceialti au inteles. tu ce problema ai ? 1.Pui pe tusa jucatorii care nu`si belesc ochii in monitor dar lasa afk , prin asta intelegi tu ca i ajuta regula asta ? esti un mic geniu 2.adu-mi un citat de la webzen unde zice ca jocul interzice afk-ul 3.este un joc facut pentru chat , comunitate , eventuri , competitie .(chat colorat) 4.dinaintea erei voastre , un jucator bun nu e ala care joaca mult e ala care joaca putin si prinde repede . :tiphat: , cand am revenit pe linkmania am gasit aceeasi jucatori cu aceeasi experienta ca`n 2005 asa ca nu`mi vorbi tu mie de jucat , cand voi ati mancat acelash kkt 4 ani.5.nu le stiu cu partea tehnica .nu stiu sa rezolv problemele care le`am mentionat ,nu era o aluzie ca eu as face un server mai bun sau ca eu sunt mai bun ca tine , dar ele exista si nu`i cine sa le rezolve , si nu odata am auzit "linkmania are cel mai bun staff tehnic" , unde e ? , dar de lehap pot sa`ti zic ca e cea mai mare prostie dupe se pot face si fara el 6.n`am zis ca cei de la webzen indica jocul in bara am zis ca e facut in asa fel in cat sa poti lasa , iar de acolo fiecare il joaca cum vrea.7.si ce castiga gm-ul daca da suspend la un caracter , voi ati interpretat complet gresit functiile astea de gm , un gm este facut sa pastreze ordine si disciplina si sa le faca viata jucatorilor cat mai roza exact opusul la ce se intampla aici ... e unul dintre putinele servere unde un admin intra si lumea nici macar nu`l saluta ba chiar il iau la batjocura sau chiar i cer explicatii si astea toate vin de la kkturile pe care le aveti in regulament si la felul in care va purtati cu jucatorii ."Ce dati aia primiti."8.de ce crezi ca jocul are un sfarsit (fullstats) ?9.nu politica voastra face diferenta , FORUMUL/COMUNITATEA LINKMANIA face diferenta , din pacate activitatea aici pe forum e din ce in ce mai slaba ,asta tot din cauza kktului pe care il mancati si a aerelor de superman.Daca serveru asta ar fi fost facut de tine , un server privat ar fi avut 15 jucatori , dar majoritatea de pe linkmania raman aici pentru prietenii vechi pe care si au facut in joc . :photo: 10.am zis ca nu are fenrir ? am zis ca lipsesc mici optiuni , ma crezi prost nu vezi ca am enumerat si stash`ul ? era de inteles ca optiunea de inf arr pe fenrir la elf.Asa e nu ai zis ,era un raspuns la asta"ai dreptate, staff-ul este compus din niste oameni batuti in cap care ignora toate sugestiile/ideile voastre . eu nu am cunostinte de programare, networking , instalare/configurere servere mu. nici eu si nici restul staff-ului nu avem nici o treaba cu MU-ul . doar ne dam cu parerea pt. ca nu avem ce face ."11.libera exprimare se numeste , iar daca vezi vreo aberatie zi "uite aici" .Sau poate avem puncte de vedere diferite.Sa-mi retrag aberatiile ? am zis ce`am avut de zis si imi sustin "aberatiile" indiferent de parerea ta.Daca ideea ta ar fi corecta , iar regula ar fi perfecta contorul s`ar da si la restul membrilor din party , ca doar si ei sunt afk , si ei incearca sa traga la top si doar ei nu`si belesc ochii in monitor. :tiphat: Ai spoturi , ai spells in masa , ai spell pe click ai afk.Ce nu inteleg eu este daca esti afk si esti prins afk de un alt jucator iti ia spotul , daca esti prins de admin esti deconectat(asta e rolul raziilor ) la ce sa mai iei suspend ?doar nu incurci pe nimeni .atea sunt regulile si setarile jocului, acceptatile . daca vroiam sa facem un serverm mai usor, il faceam de la inceput .la inceput erai cu ideea de server greu fara regulament , eu asa tin minte :tiphat:
boomeey Posted August 14, 2009 Posted August 14, 2009 ideea topicului e ca regula afk este prea drastica. mai drastica decat impotriva unuia care injura de toti sfintii, mai drastica decat unui care face pk-uri pe spot, mai drastica decat unul care face ks pe spot.de ce este asa de drastic pedepsita acest afk? este aiurea totusi.eu imi sustin in continuare ideea:@doua solutii pentru contor afk ar fi:1.) sa se aplice regula cum era pe 97 cu minim un caracter din party sa fie on. ija in felul asta ai incuraja playerii sa ofere party (pentru a fi paziti ce-i drept)2.) sa se dea suspend din 2 in 2 abateri cate 2 zile suspend. ex: 1 abatere=nimic2 abateri =2 zile suspend3 abateri =nimic4 abateri =2 zile suspend5 abateri =nimic6 abateri =2 zile suspendsi tot asa. PS: cu ce va incalzeste cand ia unu sau altul suspend asa mare pentru contor afk? :)
vdragosh Posted August 14, 2009 Posted August 14, 2009 pararampampam. ti-am raspuns la toate intrebarile, am incercat sa inteleg ce nu ai inteles ...nu am cu cine .nu ai nici cea mai mica idee despre MU. cel putin nu despre cel original. ai jucat si tu pe niste servere si acum te crezi zmeu . daca jucai asa mult cum pretinzi aici, sigur te loveai de regula afk + contor si pe alte servere . nu o sa mai stau sa iti explic cum sta treaba cu mu-ul ( client si server), deja ti-am dat prea multe informatii gratuite .in concluzie : 1. raspusul pentru cei care nu au inteles pana acum de ce este aceasta regula este : pentru ca asa vrea staff-ul LM. NU va place, vreti un server mai usor unde puteti sa stati afk , sunte-ti liberi sa alegeti alte server .2. nu se va mai modifica pedeapsa pentru regula afk. ramana asa cum este acum . :closed:
Lancelot Posted August 17, 2009 Posted August 17, 2009 ca un mic ps la tot acest topic incinsBunny si Cezar au primit cate 5 zile de suspend pentru atitudinea si limbajul etalat pe forum :) intr-un topic si de o maniera care nu-si avea rostul...