Jump to content
LeX LuTHoR

Un joc online primeşte licenţă bancară pentru tranzacţii de sute de milioane de dolari

Recommended Posts

Entropia Universe, un joc online de colonizare a unei planete sălbatice, a primit de la autorităţile suedeze licenţa de a se transforma într-o bancă.

IPB Image

Într-un viitor sci-fi, internauţii îşi asumă rolul unor colonizatori care trebuie să contribuie la dezvoltarea planetei Calypso, explorându-i cele două continente, Eudoria şi Amethera. Populat cu creaturi fioroase şi necruţătoare, sălbaticul tărâm este bogat în resurse minerale, o sursă importantă de venit pentru colonişti.

Acesta este universul din jocul online Entropia Universe, ai cărui creatori tocmai au primit de la Autoritatea Naţională de Management Financiar din Suedia o licenţă bancară, potrivit BBC News. În consecinţă, dezvoltatorii au anunţat că vor lansa o bancă funcţională în cadrul jocului în următoarele 12 luni. Jocul poate fi downloadat gratuit, dar jucătorii au nevoie de bani pentru a-şi cumpăra arme, armuri sau alte echipamente necesare avansării, precum şi taxele pentru întreţinerea jocului.

La rata de schimb actuală, 10 PED (“Project Entropia Dollars”) fac cât un dolar american.

Licenţa le va permite utilizatorilor să transforme mai uşor banii reali în PED şi să-şi dezvolte mai bine personajul. Totodată, banca virtuală va oferi conturi purtătoare de dobândă şi posibilitatea de a-şi depune salariile şi a împrumuta bani.

Licenţa înseamnă totodată şi asigurarea depozitelor bancare până la valoarea de 60.000 de dolari. Regulatorii din domeniu vor supraveghea tranzancţiile financiare derulate în cadrul jocului, pentru a identifica posibile spălări de bani.

Peste 800.000 de oameni s-au înregistrat pe site-ul Entropia Universe şi în jur de 80.000-100.000 dintre ei sunt jucători activi. Anul trecut, aceştia au derulat tranzacţii în valoare de circa 420 de milioane de dolari.

sursa : infoportal

Link to comment
  • Recently Browsing   0 members

    • No registered users viewing this page.
×
×
  • Create New...