Jump to content
Narcisa

Tonifica-ti abdomenul

Recommended Posts

Muschii abdominali sunt una dintre primele zone pe care multe persoane sunt dornice sa le lucreze din moment ce incep sa piarda in greutate. Dar grasimea de pe burta poate fi deosebit de greu de eliminat. In mod cert ai nevoie de o dieta sanatoasa si de multe, multe exercitii.

Imagine IPB

Vestea buna e ca efectuarea exercitiilor pentru intarirea si tonifierea musculaturii abdominale iti va ajuta stomacul sa para mai plat imediat ce grasimea de pe burta incepe sa dispara.

Zona abdominala este compusa dintr-o combinatie de patru muschi:

- muschii drepti abdominali;

- piramidalii abdominali;

- oblicii abdominali externi si interni;

- muschii transversi ai abdomenului.

Pe langa exercitiile de aerobic, trebuie sa iti lucrezi acesti muschi in mod special de doua sau trei ori pe saptamana. Poate parea descurajator, dar nu numai ca vei avea un abdomen de invidiat, dar aceste exercitii iti vor ajuta si postura, vor atenua durerile de spate si au un impact esential asupra sanatatii tale de termen lung.

Exercitii pentru abdomen

Incepatorii le pot face doar de doua ori pe saptamana. Fiecare exercitiu trebuie facut pana la epuizare musculara, adica sa tina intre 30 si 90 de secunde. Astfel, se considera ca ai executat un set. In total, numarul acestora nu trebuie sa depaseasca 15 repetari. Pauza recomandata intre repetari este de un minut. Concentreaza-te asupra fiecarui exercitiu in parte, si incearca sa faci 2-3 seturi de exercitii.

Exercitiul 1

Imagine IPBStai intinsa pe podea, cu genunchii indoiti la 90 de grade, talpile lipite intre ele deasupra liniei podelei cu cativa centimentri. Mainile sa fie asezate pe langa corp. Ridica soldurile si contracta in acelasi timp muschii abdominali. Expira pe masura ce contracti muschii, si inspira in momentul in care ridici bazinul.

Exercitiul 2

Imagine IPBAcest exercitiu lucreaza asupra trunchiului, insa o face in mod special asupra zonei abdominale. Incepe prin a sta intinsa pe burta, cu mainile indoite pe langa trunchi, palmele cu fata in jos. Apoi ridica trunchiul incercand sa te sprijini pe coate si pe varfurile picioarelor. Mentine pozitia pret de 5 secunde, apoi revino la pozitia initiala. Treptat, incearca sa mentii pozitia cat mai mult, tinzand catre cateva zeci de secunde. Pe masura ce te obisnuiesti cu acest tip de exercitiu, poti sa te sprijini direct in maini, in loc de coate.

Exercitiul 3

Imagine IPBAcest exercitiu actioneaza asupra muschilor oblici si a celor fesieri. Stai intinsa pe spate, cu genunchii indoiti la 90 de grade, capul inainte, mainile la spatele gatului, impreunate. Intinde piciorul drept cat poti de mult si apropie genunchiul stang catre piept. Repeta miscarea alternand dreapta cu stanga. Roteste trunchiul in directia opusa celei de miscare a piciorului catre piept.

Daca vei face aceste exercitii corect si cu regularitate, vei constata modificari notabile in aspectul abdomenului in aproximativ 6 saptamani. Ai rabdare si fii convinsa ca nimic nu este imposibil, cu atat mai mult un abdomen de invidiat!

Link to comment
Share on other sites

prea multi oameni grasi vad exercitii minune ca astea si cred ca in cateva saptamani or sa aibe 6 packs ; sfatul meu : luati-va 1 ,2 prietenii de mana si faceti-va abonament la sala eventual prima luna contactati un instructor care o sa va arate cam tot ce trebuie facut .Nu mai credeti in tot felul de aparate si diete prezentate la Tv de niste oameni bine claditi la sala sa nu credeti ca aia arata asa cu ajutorul produsului .

Link to comment
Share on other sites

Scapa de burtica pana la primavara!

Imagine IPB

Nu face nenumarate abdomene in speranta ca iti vei tonifia musculatura abdominala.

Specialistii spun ca abdomenele sunt exercitii putin eficiente cand vine vorba de scaderea colacelului de grasime din jurul taliei.

Mergi mult pe jos, alearga sau inoata si nu-ti irosi banii pe tot felul de aparate care promit sa te scape de grasimea din jurul taliei cat ai zice peste.

Si daca tot vrei sa cumperi ceva, alege o minge pentru aerobic.

Razi cat mai mult!

Nici nu ai citit bine si parca deja suna amuzant, nu? Ei bine, chiar este adevarat! Cand razi, muschii abdominali se incordeaza, facand sa mai dispara putin din grasimea depozitata in jurul lor.

De aici si expresia “am ras de ma doare burta”. Acum nu mai ramane decat sa cauti acel ceva care sa te faca sa razi atat de tare...

Schimba scaunul

Scapa de scaunul de birou mic si ingramadit si inlocuieste-l cu unul mai confortabil, cu spatar in forma de “S”, adaptat formei coloanei vertebrale.

Cercetatorii au descoperit ca o postura adecvata la birou te ajuta sa iti pastrezi abdomenul plat.

Nu te infometa

Infometarea nu te ajuta sa slabesti, din contra! Organismul tau intra “in panica”, eliberand hormoni ai stresului care determina la randul lor transformarea caloriilor in grasime pe care o depoziteaza in jurul taliei.

Imediat ce ai incheiat perioada de “dieta prin infometare”, organismul se pune pe depozitat grasime, in asa fel incat te vei trezi cu mai multe kilograme in plus decat aveai inainte de inceperea dietei.

Pana la sosirea perioadei pentru costumul de baie mai e cale lunga, asa ca ai suficient timp sa scapi de burta intr-un mod sanatos.

Mananca multe fructe si legume

Consuma cat mai multe fructe si legume, in primul rand pentru a-i oferi organismului vitaminele si mineralele necesare si in al doilea rand pentru a beneficia de ajutorul fibrelor, care iti taie pofta de mancare.

Merele si morcovii nu trebuie sa-ti lipseasca, pentru ca au un continut mare de fibre, iaurtul degresat este important pentru ca iti ofera bacteriile benefice intestinelor; grepfrutul este bogat in vitamine din complexul B, care sustin procesul de ardere a grasimilor.

Mesteca bine alimentele

Indiferent de cat de foame iti este, mesteca foarte bine alimentele. Sistemul digestiv nu poate descompune si absorbi eficient nutrientii din alimente decat daca acestea vin in cantitati mici si bine mestecate.

In afara de asta, stomacul tau se umfla, dandu-ti neplacuta senzatia de balonare.

Bea multe lichide

Prin “lichide” se traduce, de fapt, apa. Renunta la sucurile carbogazoase sau la cele din fructe pe care le gasesti in comert.

Apa nu contine calorii si nici conservanti precum majoritatea bauturilor racoritoare pe care le cumperi din magazine.

Daca iti doresti si altceva in afara de apa, alege ceaiurile fara zahar si sucurile pe care le poti face acasa prin stoarcerea fructelor sau legumelor.

Link to comment
Share on other sites

Guest Blaidy

Pentru a avea "6-pack" iti trebuie o dieta buna si un sport. Imi vine sa rad cand vad atatea femei (chiar si barbati) ce se chinuie pe nu stiu ce site-uri mirifice. "Expertii" aia iti recomanda niste diete de-ti vine sa-ti pui mainile-n cap, apoi vin "victimele" si se lauda cum au slabit ele/ei 10-15kg intr-o luna sau 2. Desigur, acele 10-15kg sunt in mare parte apa si masa musculara, iar grasimea cam tot p'acolo sta.

Link to comment
Share on other sites

e mai frumos sa nu ai burtica (de la bere :D) ....e frumos sa ai un abdomen vizibil..sa se vada patratele :D

de aceeasi parere.. mi se pare mult mai calumea la un barbat sa aiba abdomen calumea :D evident excludem oamenii grasi, la ei le e bine asa. dar nu as putea vedea unu slab cu burta :\

Link to comment
Share on other sites

LOL LOL LOL LOL =)))))))) :))))))))))) =)))))))))))))

Prea tareeeeeeee =)) =))

Thank you god ca am burtica =))))))))

cum sa zici ca`i tare ? de fapt da, e tare ... prost.

cum sa te iei de oamenii care umbla in trening? de cei care au abodmen? si multi altii care nu`si au locu in ce zice el.. evident cu hi5 e adevarat, dar nu cu celelalte... sa nu` auda culturistii e zic despre abdomen ca o sa`l prinda pe strada si o sa`l bata

@ eu de 2 luni ma chinui sa fac abdomen, incet inet :> sa mai dea si caldura sa pot allerga sa slabesc un pic !

@@ lance au umor nu zic, dar nu mi se pare corect de ce se ia in clipu de sus, am ascultat si altele sunt chiar tari. si sa nu credeti ca zic asta pt ca ma aflu printre cei cu trening si etc.

Link to comment
Share on other sites

cum sa zici ca`i tare ? de fapt da, e tare ... prost.

cum sa te iei de oamenii care umbla in trening? de cei care au abodmen? si multi altii care nu`si au locu in ce zice el.. evident cu hi5 e adevarat, dar nu cu celelalte... sa nu` auda culturistii e zic despre abdomen ca o sa`l prinda pe strada si o sa`l bata

@ eu de 2 luni ma chinui sa fac abdomen, incet inet :> sa mai dea si caldura sa pot allerga sa slabesc un pic !

:) mie mi se pare ca cei de la Deko sunt unii din putinii care inca mai au haz din toate incercarile astea triste de umor romanesc

PS voi ati vrut-o voi sa va jucati x si 0 :))

Link to comment
Share on other sites

Asta a fost si la Baia-Mare,l-am vazut live,atata am ras...doamne,e foarte tare asta .

Nu am burta,nu am patratzele,e mai bine asa :-" .

Liquidlove poate eram unu langa altu atunci :P

Semi`burta :)):))

Link to comment
Share on other sites

Exercitiile regulate previn orbirea

Imagine IPB

Exercitiile regulate pot preveni orbirea la batranete, anunta un studiu citat de acelasi ?Daily Mail”. Persoanele care transpira la sala de cel putin 3 ori pe saptamana prezinta riscuri cu 70% mai mici de a dezvolta o degenerare maculara, cea mai intalnita cauza a orbirii la varste inaintate.

Si o activitate mai moderata ne poate fi de folos - plimbarile zilnice reduc riscul cu 30%. Se crede ca exercitiile fizice ajuta vederea, mentinand sanatoase vase de sange-cheie din ochi, la varsta batranetii.

Mai bine morti, decat sportivi

Un sondaj din Marea Britanie arata ca 6 din 10 englezi mai bine mor decat sa faca exercitii fizice . Adica nu ar fi motivati sa faca mai multa miscare, nici daca viata lor ar depinde de asta, au declarat intr-o cercetare citata de ?Daily Mail”. Asta in conditiile in care o persoana moare la fiecare 15 minute ca rezultat al inactivitatii fizice, din datele British Heart Foundation, mentionate de ziarul britanic.

Dintre cele 2.000 de persoane participante la sondaj, 38% au spus ca ar face ceva mai mult sport daca viata le-ar fi in joc. 17% dintre femei au declarat ca ar face sport ca sa arate mai bine, spre deosebire de 7% dintre barbati.

Refren: 1, 2, 3, rezultate daca vrei

Cine asculta muzica in timp ce face exercitii fizice are numai si numai de castigat. In primul rand, ii creste rezistenta, apoi ?cheful” si este distras astfel de la orice disconfort pe care l-ar putea simti. In Virginia, America, s-au gasit cativa cercetatori care au analizat efectul muzicii pe 12 barbati care au pedalat la bicicleta in timp ce ascultau diverse cantece.

Asta intr-o zi, caci in urmatoarea melodiile nu au mai fost. In ziua cu muzica, oamenii au pedalat cu 11% mai mult, au descoperit cercetatorii. Iar nivelul de ?sfortare” era cel mai scazut cand cantau acele melodii. Alte cercetari au aflat ca atletii care asculta cantece inaintea cursei isi pot imbunatati performanta cu pana la 20%.

Link to comment
Share on other sites

Sculpteaza-ti fesele si scapa de burta!

Imagine IPB

Grasimi acumulate pe burtica, aripioare, colacei, fese mult prea pline? Doar muncind poti scapa de ele. Exersand zilnic, cel putin jumatate de ora, te vei bucura de primele rezultate in trei saptamani. Exercitiile cardio te scapa de burta

Pentru inceput, trebuie sa stii ca este destul de dificil sa scapi de grasimea acumulata intr-o anumita zona a corpului. Acesta este motivul pentru care daca ai reusit sa dai jos cateva kilograme cu ajutorul unei diete, burtica tot mare va parea in comparatie cu restul corpului. In plus, traditionalele abdomene nu te vor ajuta daca te bazezi doar pe ele.

Pentru a veni in ajutor, specialistii in fitness recomanda combinarea abdomenelor cu exercitii cardio. Fie ca alegi sa mergi la sala, la bazin sau la cursuri de gimnastica aerobica combinarea celor doua face minuni. Nu uita sa ceri sfatul unui antrenor inainte de a te pune pe treaba, pentru a fii sigura ca executi corect toate miscarile!

Exercitii pentru fese de invidiat

Pentru un posterior frumos, bombat si ferm este nevoie de cateva exercitii care sa antreneze muschii. Pe langa solutiile la indemana care solicita mai putin zona (mersul pe jos si urcatul scarilor), iti prezentam 2 miscari cu ajutorul carora muschiul fesier poate fi localizat si lucrat mai intens.

1. Aseaza-te pe spate, cu picioarele indoite in unghi de 90 de grade cu solul. Ridica-te si lasa-te usor, avand grija ca muschiul sa fie foarte bine incordat.

2. Stai in picioare si sprijina-te cu mainile de ceva solid. Fara sa te inclini, ridica in spate cate un picior. Miscarile trebuie sa fie usoare pentru ca asupra muschiului sa fie exercitata o presiune cat de mare.

Link to comment
Share on other sites

Parerea mea e ca daca ai un regim de alimentatie dereglat (cu un exces de calorii consumate, mancare de proasta calitate, procesata prea mult si lipsa de proteine si vitamine) nu ai cum sa obtii rezultate. Cu totii avem muschi la abdomen, si ne sunt dezvoltate toate grupele incat sa se vada armonios, problema e stratul de grasime acumulat care le acopera, si fara a face cardio nu ai cum sa dai jos acel strat de grasime si sa iti adaptezi dieta. Apoi si doar apoi se pot face pentru un plus de definire exercitii grupate pe grupe de muschi cu greutati mici si multe repetari (astfel nu construiesti masa ca si culturistii ci doar formezi o forma frumoasa). Alimentatia si miscarea sunt pivotale. La fel si un numar de ore adecvat pe noapte, etc. Cateva exercitii "minune" nu te vor ajuta daca pe fese sau pe abdomen ai strat de grasime de cativa cm (ci doar se vor forma muschii sub stratul de grasime si tu vei creste in talie si te vei mira de ce- stiu caz practic)...

Asa ca, pt oricine vrea super abdomen sau super fese eu as incepe cu alimentatia... aceea trebuie reglata intai, apoi exercitiile :)

Pentru cine vrea sa se intereseze mai pe larg: search Jillian Michaels, e o gagica trainer in Statele Unite. Se gasesc si pe youtube materiale cu ea, in care explica rolul alimentatiei si al exercitiilor. Si pentru cine vrea sa o vada in actiune, ea participa la emisiune in care antreneaza concurentii, tot americana, ii zice Biggest Loser.

Link to comment
Share on other sites



  • Recently Browsing   0 members

    • No registered users viewing this page.

×
×
  • Create New...