LeX LuTHoR Posted February 6, 2009 Posted February 6, 2009 O echipă internaţională de cercetători a dezgropat rămăşiţele fosilizate ale celui mai mare şarpe identificat până acum, lung de aproape 13 metri şi cu o greutate de peste 1.000 de kilograme. Un şarpe gigantic, de dimensiunea unui autobuz, s-a târât prin pădurile tropicale ale Americii de Sud acum circa 60 de milioane de ani, arată analiza rămăşiţelor fosilizate dezgropate într-o mină de cărbune din nordul Columbiei de către o echipă internaţională de cercetători, informează publicaţia ,,Livescience??. “Este cel mai mare şarpe văzut vreodată în lume. Corpul său este atât de lat încât, dacă s-ar târî pe coridor şi s-ar gândi să intre la mine în birou să mă mănânce, ar încăpea cu greu pe uşă”, spune Jason Head, paleontolog la Universitatea Mississauga din Toronto, membru al echipei din spatele descoperirii şi analizei. Analizând rămăşiţele şirei spinării, cercetătorii au reuşit să estimeze că şarpele avea în jur de 1.140 de kilograme şi măsura aproape 13 metri, fiind vorba de un exemplar constrictor şi neveninos precum boa sau anaconda. Alături de el, cercetătorii au găsit şi fosilele unor strămoşi giganţi ai broaştelor ţestoase şi ai crocodililor, dimensiuni ce ar putea fi explicate prin faptul că temperaturile din zona în care au fost descoperite rămăşiţele erau mult mai reci. Între timp, cele mai vechi urme fosile ale unor animale au ieşit la iveală în Oman, arătând că oceanele erau bogate în mici bureţi marini acum 635 de milioane de ani, cu mult înainte de apariţia majorităţii grupurilor mari de animale ale planetei, scrie tot ,,Livescience??. În acea perioadă, majoritatea organismelor erau unicelulare. Cea mai veche dovadă a vieţii pe Pământ rămân fosilele unor colonii de microbi, datate acum 3,5 miliarde de ani. sursa : infoportal
lexboy Posted February 6, 2009 Posted February 6, 2009 acum 60 de milioane de ani ? pai stai ca in biblie scrie ca lumea a fost creata acum 10 mii de ani ....aaa dumnezeu a pus oasele acolo sa ne testeze credinta .. nu m-am putut abtine oare cat de repede se misca ? eu nu cred ca avea o viteza mare la ce greutate avea ... si ce manca ? crocodili ? , la asa greutate i-ar fi trebuit niste animale pe masura de mancat
Parazitu' Posted February 6, 2009 Posted February 6, 2009 pff...as vrea sa vad si eu o astfel de fosila :wub: a fost un adevarat colos cred...ma intreb cu ce se hranea? :)
Valek Posted February 6, 2009 Posted February 6, 2009 acum 60 de milioane de ani ? pai stai ca in biblie scrie ca lumea a fost creata acum 10 mii de ani "approximate time of divergence from the common ancestor of all modern human populations was 200,000 years ago"
Fury Posted February 6, 2009 Posted February 6, 2009 poate acu 60 mil de ani erau toate animalele mai mari sau era sarpele vegetarian :> , cam greu de crezut
uLise Posted February 6, 2009 Posted February 6, 2009 acum 60 de milioane de ani ? pai stai ca in biblie scrie ca lumea a fost creata acum 10 mii de ani ....aaa dumnezeu a pus oasele acolo sa ne testeze credinta .. nu m-am putut abtinereplica asta am auzit-o intr-un film :lol:Ditai sarpele frate , ce manca sobolani cat taurul ?
Guest Kamikaze Posted February 6, 2009 Posted February 6, 2009 oare cat de repede se misca ? eu nu cred ca avea o viteza mare la ce greutate avea ... si ce manca ? crocodili ? , la asa greutate i-ar fi trebuit niste animale pe masura de mancat greutate mai mare, muschi mai multi. cred ca se misca foarte repede. ^_^ am vazut un sarpe de dimensiuni normale mancand un pui de hipopotam, asta nu imi imaginez ce ar putea manca.
dontaskme Posted February 6, 2009 Posted February 6, 2009 sarpe mare ... animale mari ... avea el ce sa manance ... acu` 60mil ani ... erau animale neevoluate cam la fel de mari :)
[IlluSioN] Posted February 6, 2009 Posted February 6, 2009 :blink: :blink: wow nu'mi vine sa cred ce am vazut in filmuletu' postat de Lucian asta cred ca putea sa inghita ceva mai mare ca el :blink:
Lord.Pici Posted February 6, 2009 Posted February 6, 2009 cum ar fi daca acel sarpe ar fi fost in viatza :crazy: cred ca ar fi facut ravagii...s-ar hranii cu elefanti cred oricum daca ar exista asa ceva ar fi fost anihilat cat mai repede frumoasa stire. B)
Denzel_Lsd Posted February 6, 2009 Posted February 6, 2009 sa dai de unu dasta... te ia cu tot cu casa
Guest Kamikaze Posted February 6, 2009 Posted February 6, 2009 ' date='Feb 6 2009, 17:48' post='3469671']:blink: :blink: wow nu'mi vine sa cred ce am vazut in filmuletu' postat de Lucian asta cred ca putea sa inghita ceva mai mare ca el :blink:tu cum m-ai recunoscut? :D
uMix Posted February 6, 2009 Posted February 6, 2009 greutate mai mare, muschi mai multi. cred ca se misca foarte repede. ^_^ am vazut un sarpe de dimensiuni normale mancand un pui de hipopotam, asta nu imi imaginez ce ar putea manca. O_O wow ce sarpe nebun .... oare cum arata asta "strain"
pizza200 Posted February 6, 2009 Posted February 6, 2009 anaconda reloaded:)ce misto ar fi fost ar fi doborat si elefanti azi k pot sa manance creaturi mai mari ca ele (serpii mai ales constrictori ca boa) pacat k e extinct
pogo_mg Posted February 6, 2009 Posted February 6, 2009 acum 60 de milioane de ani ? pai stai ca in biblie scrie ca lumea a fost creata acum 10 mii de ani ....aaa dumnezeu a pus oasele acolo sa ne testeze credinta .. nu m-am putut abtine oare cat de repede se misca ? eu nu cred ca avea o viteza mare la ce greutate avea ... si ce manca ? crocodili ? , la asa greutate i-ar fi trebuit niste animale pe masura de mancat 10mii de ani ? de care ani e vorba ? terestri ? martieni ? etc....vezi Teoria relativitatii :) in vremuri apuse totul avea dimensiuni extra, fiindca erau prea putini dusmani naturali, si mai ales nu era Omul ....
WhiteWolf Posted February 6, 2009 Posted February 6, 2009 acum 60 de milioane de ani ? pai stai ca in biblie scrie ca lumea a fost creata acum 10 mii de ani Si tu te-ai nascut ieri sau alaltaieri? Sau acuma 10 mii de ani?
Mayhem Posted February 6, 2009 Posted February 6, 2009 incredibil, aproape o tona, doar cand ma gandesc la cat de mare ar fi sarpele ma ia cu fiori
crysTyan0 Posted February 6, 2009 Posted February 6, 2009 Cata sarpele , oare cate tone de otrava foloseai ca sal omori
Lucian Posted February 6, 2009 Posted February 6, 2009 Cata sarpele , oare cate tone de otrava foloseai ca sal omori otrava? iti trebuie tanc la namila aia
Velasquez Posted February 7, 2009 Posted February 7, 2009 Probabil daca exista pe vremea noastra era mancat de bastinasi , mancare pe 1 an . Cred ca as impietrii sa vad o astfel de creatura in zilele noastre . :blink:
Narcisa Posted February 7, 2009 Posted February 7, 2009 Ma trec fiorii cand ma gandesc cam cum putea arata :-ss