Jump to content
turbomaxim

Mihai Eminescu - comemorare

Recommended Posts

Posted

marea mandrie nationala, se otravesc si acum scolile si liceele din cauza lui, pff d-abia astept sa scapam de poeziile celor care au murit acum 200 de ani, niciun LMA, mai bine nu era lol

@taid stii ca eu te iubesc, dar acuma go shut yourself. POOP.

@ Radu. Imi pare rau daca ti se pare ca sunt regionalisme, pentru noi moldoveni el scrie destul de normal, chiar daca sunt destul arhaisme. Sa nu facem dezbatere acum, dar se stie ca adevaratul grai romanesc s-a pastrat in moldova.

Nu sunt un mare admirator al operelelor lui, dar "Floare Albastra" o iubesc.

Posted

Astazi , 15 ianurie 2009 , se implinesc 159 de ani de la nasterea poetului national al romanilor , Mihai Eminescu.

Mihai Eminescu s-a nascut pe 15 ianuarie 1850, in Ipoteşti. A fost un poet, prozator şi jurnalist român.

Mihai Eminescu (născut ca Mihail Eminovici) (n. 15 ianuarie 1850, Botoşani sau Ipoteşti - d. 15 iunie 1889, Bucureşti) a fost un poet, prozator şi jurnalist român, socotit de cititorii români şi de critica literară drept cel mai important scriitor romantic din literatura română, fiind supranumit şi ?luceafărul poeziei româneşti”.[1] Eminescu a fost activ în societatea literară Junimea, şi a lucrat ca redactor la Timpul, ziarul oficial al Partidului Conservator.[2] A publicat primul său poem la vârsta de 16 ani, iar la 19 ani a plecat să studieze la Viena. Manuscrisele poetului Mihai Eminescu, 46 de volume, aproximativ 14.000 de file, au fost d?ruite Academiei Române de Titu Maiorescu, în sedinta din 25 ianuarie 1902.[3] Eminescu a fost internat în 3 februarie 1889 la spitalul Mărcuţa din Bucureşti şi apoi a fost transportat la sanatoriul Caritas. În data de 15 iunie 1889, în jurul orei 4 dimineaţa, poetul a murit în sanatoriul doctorului Şuţu. În 17 iunie Eminescu a fost înmormântat la umbra unui tei din cimitirul Bellu. A fost ales post-mortem (28 octombrie 1948) membru al Academiei Române[4].

Toti lau uitat pe Mihai Eminesc :(( Mare om.... Un patriot adevarat

Toti l`au uitat ? Era mai bine daca il uitau :) .. Oricum nu ai vazut astazi la TV cu coroane de flori , discursuri si shit..Eminescu ala impuie mintea copiilor cu poezi care te indeamna sa te spanzuri !

Posted

Toti l`au uitat ? Era mai bine daca il uitau .. Oricum nu ai vazut astazi la TV cu coroane de flori , discursuri si shit..Eminescu ala impuie mintea copiilor cu poezi care te indeamna sa te spanzuri !

Dude, posteaza asta dupa ce vei lua bacul, pana atunci du-te si mai citeste cate ceva (nu forumuri).

Posted

Poate erau prezervative ,dar creezi ca se gaseau la magazin ca akum?:)))

pe vremea lu` Eminescu deja existau prezervative ;;) , s-au inventat cu mult inaintea nasterii lui

Posted

"Critici voi, cu flori desarte,/Care roade n-ati adus /E usor a scrie versuri/ Când nimic nu ai de spus."

s'au trezit desteptii de pe urma, sa critice un poet desavarsit. a avut momente de nebunie, nimeni nu neaga, dar a scris sublim de cele mai multe ori. mai bn va abtineti sincer.

Posted

pe vremea lu` Eminescu deja existau prezervative ;;) , s-au inventat cu mult inaintea nasterii lui

Nici in vremurile noastre nu folosesc toti prezervativu dar atunci?.

Si ce treaba are prezervativu cu Eminescu? De fapt el a fost asasinat, nu a murit de sifilis mai studiati inainte sa postati..

Posted

hmm :) nu stiu daca macar vreunul din noi e in masura sa-i judece nebunia sau excesele..pentru cei care-i inteleg poezia..va ramane inegalabil..pentru restul..un betiv :)

Posted

Frate tu ai uitat in ce an a scris Eminescu? :blink: de regionalisme si arhaisme ai auzit? :huh:

Daca era mare geniu, scria corect :>

Asta`i parerea mea. Mi se rupe de el, mi`e scarba de el, se impune la scoala, vai si amar !

Asta`i parerea mea, call me whatever, mi se rupe sincer :)

Nici in vremurile noastre nu folosesc toti prezervativu dar atunci?.

Si ce treaba are prezervativu cu Eminescu? De fapt el a fost asasinat, nu a murit de sifilis mai studiati inainte sa postati..

Asasinat ? yea right! Asta ti`au spus la scoala, nu ?

Posted

Decat "a murit rapus de geniu", mai bine "a murit asasinat" :rofl1:

Ceea ce a scris el, se numeste arta, iar arta nu intotdeauna a fost inteleasa de toata lumea.

Posted

Daca era mare geniu, scria corect :>

Asta`i parerea mea. Mi se rupe de el, mi`e scarba de el, se impune la scoala, vai si amar !

Asta`i parerea mea, call me whatever, mi se rupe sincer :)

Ce pretentii sa am de la tine?Zi ca ti-e lene sa inveti si pentru asta nu-l suporti... Copiii din ziua de azi... :))

Posted

mare om ? =))

unu care era un analfabet si jumatate, betiv notoriu care n`o avut bani de`un prezervativ si`o murit de sifilis ? =))

Foarte mare om, ce sa zic =)) Cu ce ne mandrim si noi :-j

imi pare sincer rau ca respir acelasi aer cu tine..

@taid stii ca eu te iubesc, dar acuma go shut yourself. POOP.

+1 my "laineigi" friend:)

Pentru cei ce cred ca Eminescu a scris doar niste poezii idioate studiate la scoala. Marii boieri din acea perioada, cei cu averi nespuse au fost uitati, insa totusi el (nefiind instarit din punct de vedere financiar) a ramas in istorie. In plus Eminescu a scris carti filosofice ce au intors mintile a atator oameni reprezentativi ai acelei vremi. btw interesati-va cat a scris in total.. o sa ramaneti uimiti :)

Posted

Hmm...Profu' meu de romana e cam nebun asa...Dupa 20 de ani de condus bibloteca judeteana, l-au dat astia afar si ne-a luat pe noi in a 9a. Pur si simplu, omu' asta e obsedat de tot ce inseamna romana :|.

In primavara a invitat la noi la scoala un tip, profesor universitar , din Craiova, care cica era eminescolog ( studia viatza lui Eminescu ). Ne-a vorbit ala o ora despre Eminescu, in care, printre altele, ne-a spus ca Eminescu a avut un rol foarte important in economia Braziliei ( :huh: ), ca este parintele contabililor ( ceva de genu' ) etc. ( mie mi se par niste aberatii :D ).

Legat de moartea lui, zicea ca Eminescu avea obiceiul de a canta in baie . Prin ideile lui , se pare ca nu a deranjat doar romani , ci si ceva oameni importanti din Europa, asa ca astia au planuit , folosindu-se de faptul ca Eminescu canta in baie, sa-l interneze intr-un ospiciu de nebuni , si asa a murit dragul nostru poet :).

Ps: Acum nu sariti toti pe mine, asta a zis tipul ala , asta va zic si eu voua :P

Guest
This topic is now closed to further replies.

• Recently Browsing   0 members

• No registered users viewing this page.
  • Create New...