Jump to content
tasedano

Un avion MIG-21 Lancer, lovit de patru OZN-uri în România

Recommended Posts

Greu de spus ce s-a întâmplat! Totul pare desprins dintr-un scenariu SF peste care Dumnezeu şi-a aşezat o clipă mâna. Un avion MIG-21 Lancer a fost lovit de patru obiecte zburătoare neidentificate. Obiectele care apar înregistrate pe camera de pe bordul avionului, au o viteză atât de mare, încât au fost detectate doar 67 de milisecunde.

30 octombrie 2007. Gherla. Marin Mitrică efectua un zbor de verificare cu un MIG-21 Lancer. O zi ca oricare alta. La turnul de control se afla, absolut întâmplător soţia lui Mitrică, care-i coordona şi aproba manevrele. Mitrică ajunge la 6.500 de metri, dar ceva nu era în regulă.

"Mi-a dispărut cupola, în maniera cea mai proprie a cuvântului, a expresiei" a precizat Marin Mitrică, locotonetul comandor.

"În imagini se văd două corpuri care au o stare de agregare solidă, nu sunt translucide şi au fost înregistrate de camera de luat vederi dispusă în interiorul aeronavei", a mărturisit Nicolae Grigorie, locotonent-colonel.

Sticla din cabina pilotului a fost spartă de unul din cele patru obiecte ciudate. Pilotul a fost rănit, iar resturile de geam i-au ricoşat în masca de oxigen, foarte aproape de ochi. Specialiştii au exclus rând pe rând toate ipotezele.

"Am analizat posibilitatea lansării de rachete, de trageri cu tunuri ale artileriei terestre, dar aseamenea activităţi nu au fost desfăşurate în timpul zborului. Păsări nu puteau fi, pentru că în Europa nu există păsări care să zboare la această înălţime", a mai adăugat Nicolae Grigorie, locotonent-colonel.

Nu puteau fi nici bucăţi de gheaţă, pentru că cerul era senin, dar nici bucăţi din vreun avion sau meteorit. Avionul se putea prabuşi în orice moment, aşa că pilotul s-a gândit imediat la aterizare.

"Asta a fost primul gând, trebuia să cobor şi să micşorez viteza, fără sentimente, senzaţii de teamă sau de panică, nu mi-am permis luxul ăsta, n-am avut timp", a spus Marin Mitrică.

A auzit toate comenzile până când MIG-ul a ajuns pe pistă. Un final fericit de film, ar spune unii, un noroc, ar spune alţii, un mister, spun specialiştii. A fost primul caz în care s-a demonstrat că o aeronavă a fost lovită de corpuri foarte dure la înălţimi foarte mari. Şi primul caz cu final fericit.

Acum, cazul Mitrică este studiat la universităţi celebre din lume.

Sursa: Realitatea

http://www.realitatea.net/un-avion-mig-21-...men_294601.html

Link to comment

Ori sunt niste pasari (desi la altitudinea aia nu cred ca exista, dar oricum...), ori e junk din avioane comerciale, ori space junk.

am vazut la stiri a zis ca pasari la 6000m altitudine nu exista in europa (nas crede ca exista in alta parte),nici un avion nu a trecut prin acea zona la o altitudine mai mare de 6000m,au exclus si varianta cu meteorit,gheata,orice fel de deseuri,etc

se vede clar pe inregistrare,2 obiecte trec foarte rpd prin fata avionului,nu stiu unde gasim video-ul inregistrat in avion,a fost prezentat la stiri :D

Link to comment

Doamne da sa fie ozn`uri ..

OZN = Obiect Zburator Neidentificat, in caz ca nu stiai. OZN nu inseamna extraterestrii.

Obiectele alea imi par clar niste gunoaie sau ceva wasted dump din ceva avion sau eu stiu. Daca voua vi se par navete... in plus parca au sparg cupola, deci erau obiecte mici. Ma gandesc ca nu-s farfurii zburatoare controlate de Aurel cu radiocomanda de la sol... :-j

Link to comment

avionu sa ciocnit cu acele obiecte,pilotul a spus ca nu lea observat,doar a simtit socul si sticla sparta care ia venit in casca (de la cupola)

are dreptate ala cu ozn-urile romanesti,sunt schite facute (daca nu cumva de henri coanda) cu unele aparate de zbor de forme ciudate (discuri) dar culmea,schita este in limba FRANCEZA si nu se stie daca au fost sau nu fabricate (leam vazut in revista ZOOM supliment la jurnalul national)

Link to comment

puteam sa jur k am fost prost k nu am scris "ozn (cu referire la extraterestrii).. ca o sa se trezeasca un destept sa ma invetze , noa in fine asta e

mersi domnu' profesor

Ai zis "doamne ajuta sa fie ozn". Ce sa inteleg din asta? acele obiecte SUNT OZN-uri, deci ce ce 'doamne ajuta sa fie ozn-uri'?

Greu tati :crazy:

Link to comment

imaginatie :rofl1:

#O sa mai auzim stiri din acestea :)

nu e vorba de cucerirea lumii,asteas tampenii,dar uitati aici si sa nu aud pe vreunu ca e fake :violent:

http://ro.altermedia.info/stiintatehnologi...iitor_4767.html

http://jlnlabs.online.fr/gfsuav/n02first.htm

:nanana:

ps:ganditiva ca avela e un "ozn" home-made,facut de un chinezoi (probabil profesor,expert,pasionat,etc),va dati seama ca tehnologia nasa sau "area 51" e mult mai avansata :readthis:

pps:inca unu

uite si aici

(ce miscari bruste face,de asta toti care vedeau un ozn ziceau ca se comporta total impotriva legilor fizicii,pt ca ei nu au vazut niciodata un asemenea avion :tiphat:
Link to comment

Nu sunt nici expert,nici nu am pretentia ca as sti prea multa fizica,insa merg pe logica si asta nu m-a dezamagit pana acum.Ce fel de farfurii zburatoare ar putea fi asa de mici? Doar niste extraterestri pitici ( de gradina) ar putea zbura cu asa ceva.Si daca ar fi civilizatii avansate, ce fel de tactica de lupta este asta sa intri direct in dusman?Doar daca nu erau niste extraterestri kamikaze .Personal cred ca exista doua posibile explicatii ori sunt niste arme sofisticate testate de noi asupra noastra ( noi romanii) , testate de altii ( din alte tari,lumi,dimensiuni) asupra noastra, sau ar putea fi fulgere globulare (fenomene extrem de asemanatoare cu ceea ce se vede in filmulet) .Aceste fulgere globulare au uimit lumea cand au inceput sa apara prin avioane la inaltimi mari,insa din cate stiu eu nu prea sparg geamuri,insa nu stim exact cum actioneaza,pentru ca astfel de fenomene sunt extrem de greu de studiat fiind imposibil de replicat.

Link to comment

da de asta ce zici?

pai ele cum se vad pe film par a fi in departare,si la ce viteza de deplasare au,intro secunda puteau ajunge langa avion (gandestete ca si avionul zbura la 6000m altitudine cu ceva viteza) eu cred ca a fost in coliziune involuntara intre avion si orice ce era acel obiect :kar:

Link to comment

Scuza-ma dar in film se vad chiar foarte aproape.Totusi intreb si eu, bucati de meteorit de ce nu pot fi, ca vad ca baietii infirma posiblitatile "naturale" .Filmul pare sa aduca mult trafic site-ului Realitatii si cam atat.Chestiile alea pot fi orice,insa faza cu navele pare a fi cea mai putin plauzibila.Filmuletul dat de tine nu face decat sa confirme munca lui Coanda.Singura chestie interesanta cu aceste farfurii e ca Henry Coanda le considera cu un randament extrem de bun.

Link to comment

hmm...daca chiar sa lovit MIG-ul cu acel "OZN" ..dupa unii autori eu zic k cel putin 1 din ele ar fi trebuit sa o ia in spre sol (sa se prabuseasca) ...eu asa zic k e normal ... din cate stiam un avion cu geamu ala spart nu imi imaginez cum zboara :-??

Sillent mijto filmuletele dar nu prea vad cum ar zbura acele farfurii cu asa mare viteza ... in ultimul filmulet pe care lai pus mie mi se pare f performanta "masinaria aia" si nu prea vad cum ar zbura cu viteza asa mare ... abia sa ridicat peste copaci si se clatina ...

deci in concluzie eu cred k e altceva ... (minciuni din partea Realitatii pentru asi face audienta)

Link to comment
  • Recently Browsing   0 members

    • No registered users viewing this page.
×
×
  • Create New...