{JM}Alex Lifetaker Posted April 7, 2007 Posted April 7, 2007 Trebuie sa recunosc ca ai dreptate ca o mare parte a acestui "bullshit" este creat de persoanele sus-puse(maghiar si romani) care vor sa profite de pe urma acestui conflict.Ungurilor le ies bani frumosi daca obtin autonomia, dar pentru omul de rand nu e nicio schimbare, nu primeste nimic in plus. Se imbogatesc cei deja bogati .
Tsu_Xing Posted April 7, 2007 Posted April 7, 2007 Din pacate nu ii inghit(fara sa fiu rasist <_< ) Cand am mers in Brasov si i-am auzit cum vb in maghiara mi s-a facut pielea d gaina sau cand ii vad la tv cum vb in maghiara ;sef:. Nu vor sa invete romana, se fac k nu inteleg romana, k sunt in minoritate deci sunt persecutati dar in acelasi timp tot ei sunt cei care "ataca" in stanga si-n dreapta. Asa cum serenity a spus cateva intamplari pot sa zic si eu, mai recente, dar si mai vechi venind d la bunica mea care a stat in Turda.
Tybork Posted April 7, 2007 Posted April 7, 2007 Din pacate nu ii inghit(fara sa fiu rasist <_< ) Cand am mers in Brasov si i-am auzit cum vb in maghiara mi s-a facut pielea d gaina sau cand ii vad la tv cum vb in maghiara ;sef:. Nu vor sa invete romana, se fac k nu inteleg romana, k sunt in minoritate deci sunt persecutati dar in acelasi timp tot ei sunt cei care "ataca" in stanga si-n dreapta. Asa cum serenity a spus cateva intamplari pot sa zic si eu, mai recente, dar si mai vechi venind d la bunica mea care a stat in Turda.Nu stiu, de ce generalizezi???Sunt maghari, care vorbesc mai bine, scriu mai literar(si mai corect), decat niste romani. Eu unul stiu 3 baieti maghiari, care vorbesc mai bine in limba romana, decat unii de la mine de la faculta. Nu il poti caracteriza oamenii, doar din cateva exemple negative ;)
Tsu_Xing Posted April 7, 2007 Posted April 7, 2007 Nu stiu, de ce generalizezi???Sunt maghari, care vorbesc mai bine, scriu mai literar(si mai corect), decat niste romani. Eu unul stiu 3 baieti maghiari, care vorbesc mai bine in limba romana, decat unii de la mine de la faculta. Nu il poti caracteriza oamenii, doar din cateva exemple negative ;)Pt k e la general, tot topicul asta e la general, k unii au generalizat, asta e altceva. Dar e vb de peticul ala d pamant, nu d blocul x din orasul y. Pt k e tendinta generala a acelei minoritati d a se simtii "atacati" si d a cere tot mai multe drepturi si tendinta majoritatii d a le da "eject". Stiu, unii oameni scriu si vb mai corect decat altii, asa iti aduc un om d p strada sau un manelist si tot la aceeasi concluzie ajungi ;)P.S. nu sunt la majoritate, sunt d nationalitate germana ;)
udvaritibor92 Posted April 10, 2007 Posted April 10, 2007 Din pacate nu ii inghit(fara sa fiu rasist <_< ) Cand am mers in Brasov si i-am auzit cum vb in maghiara mi s-a facut pielea d gaina sau cand ii vad la tv cum vb in maghiara ;sef:. Nu vor sa invete romana, se fac k nu inteleg romana, k sunt in minoritate deci sunt persecutati dar in acelasi timp tot ei sunt cei care "ataca" in stanga si-n dreapta. Asa cum serenity a spus cateva intamplari pot sa zic si eu, mai recente, dar si mai vechi venind d la bunica mea care a stat in Turda.LOL te temi de o limba straina
Nosferat20 Posted May 25, 2007 Posted May 25, 2007 Tsu_Xing...gandeste-te ca ei ne-au inghitit cand inca eram slujitorii lor,au dat drepturi,nu ne-au macelarit cand am cerut autonomie/independenta...numa noi suntem capabili de asa ceva,ei nu
RaifalM3n Posted May 25, 2007 Posted May 25, 2007 e pamant romanesc'ce draq.....am citit un articol despre ce parere au unguri despre romani..si in ce hal ne fac' in mare parte din cauza jocului acela Contropitorii pare offtopic dar cum sa vorbesti in halu ala despre o tzara vecina. ...
TrC Posted May 26, 2007 Posted May 26, 2007 Transilvania este si va fi a noastra .Sunt de acord cu infiinţarea de şcoli maghiare dar atat.Lance cred ca ar fi bine sa discutăm depsre Moldova de peste Prut,Transilvania este a noastră si asta o ştiu si ei(ungurii),numai că ei incearca incetul cu incetul ca Transilvania sa devină o "Colonie" de-a lor .P.S Şi Molodova de PESTE PRUT este tot a României.
Mortu Posted May 26, 2007 Posted May 26, 2007 Transilvania este foarte a noastra. Nu am nimic cu maghiarii mie mii indiferent de chestiile astea , doar ca ce vor sa faca , dupa parerea mea e o prostie. Daca tot au de gand sa faca chestia asta , macar sa fie o colaborare intre departamentele de externe, in sensu ca daca se face aici o scaoala cu predare in limba maghiara , sa se faca si dincolo una cu predare in romana. Insa sa nu dupa totul la superlativ absolut. Le dai un deget si iau o mana. Ei au partid la noi in parlament , noi avem la ei ? Ar fi culmea sa candideze la presedintie :tiphat: Concluzia e ca ce vor ei sa faca nu o sa se intample niciodata. Parerea mea.(sau cel putin cat timp Vadim e in viata) Ungaria e aproape ... daca li dor de ea nu`i opreste nimeni , ca doar acuma e DOAR CU BULETINUL.
never Posted May 26, 2007 Posted May 26, 2007 Transilvania este si va fi a noastra .Sunt de acord cu infiinţarea de şcoli maghiare dar atat.Lance cred ca ar fi bine sa discutăm depsre Moldova de peste Prut,Transilvania este a noastră si asta o ştiu si ei(ungurii),numai că ei incearca incetul cu incetul ca Transilvania sa devină o "Colonie" de-a lor .P.S Şi Molodova de PESTE PRUT este tot a României.... si Europa ea noastra... si Terra la fel... si sistemul solar e al romanilor... la naiba, universul e al nostru... numai raiul nu e al nostru :boohoo:Universul © romani
vudu Posted May 26, 2007 Posted May 26, 2007 In momentul de fata, normal ca e a noastra... :/in momentul asta? :blink: tot timpu va fi a noastra ! :kar:
Nosferat20 Posted May 27, 2007 Posted May 27, 2007 in momentul asta? :blink: tot timpu va fi a noastra ! :kar:De unde stii?..Maghiarii ziceau la fel,inainte de 1918,dar uite ca ardealul nu mai e al lor,desi daca ar fi sa te intorci in timp si sa ii zici unui austro-ungar,ca transilvania va fi a romanilor,te-ar fi ras in fata,nu fii sigur niciodata...nu se stie ce aduce viitorul
westy8998 Posted May 27, 2007 Posted May 27, 2007 mah ....romanii s-au batut odata in trecut pentru transilvania.......Acu ce mai vor maghiari....juma de europa......Ns de ce unguri nu comenteaza si la austrieci.....pentru ca stiu ca dupa ce imperiul austroungar s-a destramat multe teritorii ungare au ramas la austrieci.....Si mie mi se pare o prostie si U.D.M.R-uu ala...Care vor pamant unguresc ....simplu sa se duca in ungaria lor si sa ne lase in pace
sefu_bancii Posted May 27, 2007 Posted May 27, 2007 mah pe cand noi faceam primul stat centralizat, ungurii erau filipinezi deci Transilvania ii a noastra ca va place, ca nu va place
Nosferat20 Posted May 28, 2007 Posted May 28, 2007 mah pe cand noi faceam primul stat centralizat, ungurii erau filipinezi deci Transilvania ii a noastra ca va place, ca nu va placeEu nu stiu de unde le scoti,dar sigur nu din istorie,transilvania e a noastra,dar ce scrii tu acolo...ungurii erau filipinezi?...trei de haha si unu de lolTransilvania ne apartine de nici 100 de ani,sau tu faci parte din grupul ala care chiar crede in memorandumul lui Inochentie prin care noi eram majoritari si ne tragem din romani,deci nu din turci-rusi..nu...din romani,si eram majoritari:) ...mdaNu a fost a noastra,bravo ca am obtinut-o,si sa si ramana asa,dar nu se stie niciodata
1/2 Man 1/2 Amazing Posted May 28, 2007 Posted May 28, 2007 Nosferat: esti maghiar(ungur)?Si de cand si pana cand ne tragem din rusi/turci?