Thora! Posted November 26, 2006 Posted November 26, 2006 Black tot nu te potolesti?1. Esti un fanatic religios, este imposibil de stabilit un dialog cu fanaticii religiosi.Esti obsedat de Dumnezeu mai rau decat o baba care sta 3-4 ore pe zi sa faca matanii prin bisericiCe vrei sa raspund la aberatii?PUNE-MI SCANAT DIN BIBLIE CELEBRA VOSTRA ABERATIE "CREDE SI NU CERCETA!""NU MI-E FRICA DE NIMIC" - doar ce ai spus ca ti-e frica sa faci un copil pentru ca ar putea deveni crestin."SUNT LIBER" - nici macar in gandire, atata timp cat nu esti in stare sa faci deosebirea dintre divitate, religie, biserica, iconografie, simbol national, nationalism si le amesteci intr-un amalgam propriu prin care iti versi niste frustrari. Esti liber pe dreaq'. Esti inchistat de o religie absurda care neaga ceva in numele unor dovezi pe care nici ea nu le are. Nu stau sa iti explic aici ilogia religiei ateiste, oricum nu ai pricepe nimic."Nu vreau sa traiesc ca un animal ca sa fie El fericit. Vreau sa gandesc" - daca ai gandi macar 1 secunda in viata ta, ai putea sa iti dai seama ca o forta ce guverneaza intregul Univers, adica infinitul nu are sex. Gandesti pe dreaq'.2. Gata, s-a lamurit. Cel putin vreo 6 luni icoanele raman acolo unde sunt.3. Daca tot batalia icoanelor este pierduta, hai sa iti dau o alta tema de cercetare : incercati sa faceti intr-un fel sa nu se mai bata clopotele, va polueaza fonic si copii le aud inca de cand au o zi, nu de cand au 7 ani.4. Ceea ce faceti voi este joaca cu focul, sau un cutit cu doua taisuri. Daca nu ai observat, Gigi Becali a inceput sa dea bani tinerilor care recita in intregime "Crezul". Se stie ca romanii ortodocsi nu sunt foarte activi si militanti. Insa daca o sa le luati icoanele dupa pereti frustrarea lor va fi evidenta. Si se vor grupa in jurul unor persoane ca Gigi Becali sau Corneliu Vadim Tudor si vor avea grija sa ajunga puternici politic si cu o sustinere populara imensa pentru a li se pune icoanele la locul lor.Si sa vezi tu cum o sa iti dispara tie si bruma de democratie care este in Romania atunci cand persoane ca CV Tudor sau G. Becali or sa aiba in spate vreo 12 milioane de romani.
[Anti-AntiSpam]black Posted November 26, 2006 Posted November 26, 2006 P.S. - pe asta nu poti sa o mai contrazici :DCa fapt divers.. NIMIC de pe lumea asta nu e sigur. Orice are doar argumente PRO si CONTRA.Deci si afirmatiei tale pot sa ii ofer argumente contra.E exact aceeasi problema ridicata de silversy. El zicea ca daca scoate icoanele din scoli atunci de ce sa nu scoatem si stema. Daca ai fi fost atent am raspuns la acest argument pentru ca mi s-a parut cel mai pertinent.Pentru tine o sa o fac din nou. Anume : daca te uiti la televizor la stiri la un post romanesc, ce te astepti sa vezi? Stiri din Romania, nu? OK.. in Romania cine e presedinte? Basescu, da?Ei bine.. daca in Romania se intampla ceva legat de o personalitate publica, ce vor face canalele de stiri? Se vor gandi la majoritati / minoritati? Ei au impresia ca cine se uita la stiri legate de Romania vor fi interesati cu adevarat de ce se intampla in Romania.La fel dau stiri despre ce fac starurile muzicii romanesti. Pe mine ma doare fix in papuc de pretinsii astia artisti dar tot ii vad. Marea majoritate care se uita la stiri oricum are destui ani acasa incat sa nu-i intereseze de povesti de-astea pentru copii.Deci : daca te duci intr-o scoala din romania, ca elev, trebuie sa fi cetatean roman. astfel, daca esti elev intr-o scoala din romania si intri intr-o sala de clasa, stema nu poate sa fie decat simbolul nationalitatii tale. nu acelasi lucru se poate spune si despre icoane.again : daca te uiti la un post de stiri din romania, ca om, trebuie sa te astepti sa primesti stiri legate de Romania (al carei presedinte este Basescu) si legate de toate persoanele mediatizate din Romania.Ti se pare un argument bun sau sa dezvolt?Thora m-am plictisit de la prima ta afirmatie. Nu am zis niciodata ca mi-e frica sa fac un copil. Esti pe langa situatie, taci te rog.
Thora! Posted November 26, 2006 Posted November 26, 2006 black' date='Nov 27 2006, 00:48' post='1558289']Thora m-am plictisit de la prima ta afirmatie. Nu am zis niciodata ca mi-e frica sa fac un copil. Esti pe langa situatie, taci te rog.1. nu o sa fac copii.. decat sa traiasca in lumea asta mai bine sa nu existe deloc Thora taciImi plac argumentele tale... solide :D .PUNE-MI SCANAT DIN BIBLIE CELEBRA VOSTRA ABERATIE "CREDE SI NU CERCETA!"Macar asta trebuia sa iti atraga atentia...4. Ceea ce faceti voi este joaca cu focul, sau un cutit cu doua taisuri. Daca nu ai observat, Gigi Becali a inceput sa dea bani tinerilor care recita in intregime "Crezul". Se stie ca romanii ortodocsi nu sunt foarte activi si militanti. Insa daca o sa le luati icoanele dupa pereti frustrarea lor va fi evidenta. Si se vor grupa in jurul unor persoane ca Gigi Becali sau Corneliu Vadim Tudor si vor avea grija sa ajunga puternici politic si cu o sustinere populara imensa pentru a li se pune icoanele la locul lor.Si sa vezi tu cum o sa iti dispara tie si bruma de democratie care este in Romania atunci cand persoane ca CV Tudor sau G. Becali or sa aiba in spate vreo 12 milioane de romani.
Lord^Kani Posted November 26, 2006 Posted November 26, 2006 black' date='Nov 27 2006, 00:48' post='1558289']again : daca te uiti la un post de stiri din romania, ca om, trebuie sa te astepti sa primesti stiri legate de Romania (al carei presedinte este Basescu) si legate de toate persoanele mediatizate din Romania.Ti se pare un argument bun sau sa dezvolt? pai argumentul scartaie..pt ca daca cineva..propune modificarea constitutiei pt declararea religiei crestine ca oficiala in Romania..se va face un referendum...si ghici care ar fi rezultatul..si atunci nimeni si nimik nu va putea scoate icoanele din locurile publice plus ca tu esti pe un teren minat..cu minoritatile tale..tu vezi ce incearca sa faca ungurii din tara noastra?cu placute duble peste tot(una in romana si una in maghiara) - pai asta e bataie de joc..e tara noastra ce draq...respectam minoritatile..dar mai presus de minoritati ar trebui sa respectam oameni..pt ce sunt ei... Si respectul are o limita cand unii care sunt minoritari incearca sa dicteze majoritatii ce trebuie sa faca!...
[Anti-AntiSpam]black Posted November 26, 2006 Posted November 26, 2006 1. nu o sa fac copii.. decat sa traiasca in lumea asta mai bine sa nu existe delocunde vezi bah cuvantul frica obsedatule??? am zis eu ca mi-e frica? am zis ca am simpatie fata de copilul meu nenascut. mi-e MILA ca va da de oameni ca voi! jesus! zi-mi unde am zis eu ca mi-e frica sa fac un copil si iti dau o bomboana.. nu-ti zic cu ce aroma.da, kani.. asta asa e.. dar nici sa calci minoritatile in picioare.adica drepturi drepturi dar pana la un anumit punct. adica : sa aiba TOTI aceleasi drepturi, nu?de ce sa nu aiba maghiarii aceleasi drepturi ca si noi daca au cetatenie romaneasca?de ce sa nu aiba ateii aceleasi drepturi ca si crestinii daca au cetatenie romaneasca? (nu imi raspunde ca au.. stii bine ca nu e acelasi drept. unu` face materia "religia mea" si celalalt face "religia colegilor mei" )
Thora! Posted November 26, 2006 Posted November 26, 2006 @anti-anti-anti spam BlackPUNE-MI SCANAT DIN BIBLIE CELEBRA VOASTRA ABERATIE "CREDE SI NU CERCETA!"Matei 7, 7-8Cereti si vi se va da; cautati si veti afla; bateti si vi se va deschide. Ca oricine cere ia, cel care cauta afla, si celui ce bate i se va deschide. Maine o sa incerc sa iti fac si scan dupa biblie.Asta ca sa iti arat doar o mica parte a aberatiilor religiei tale.Care bineanteles, este mai buna decat a mea.
Lord^Kani Posted November 26, 2006 Posted November 26, 2006 Thora..crede si nu cerceta e poate cea mai mare prostie..care am citito vreodata..deci este absolut terifiant..indeamna omul la ignoranta..nush cum sa comentez asa ceva...
robert03 Posted November 26, 2006 Posted November 26, 2006 black ce drepturi ti-a refuzat statul roman? Ce drepturi au crestinii si tu ca ateu, nu ai? Te-a obligat statul sa accepti religia crestina? Te-a condamnat cineva ca esti ateu? Ce tot o dai cu drepturi, constitutie, etc.. Lasa argumentarea unor afirmatii prin frustrarile personale.. Am postat o data, de doua ori, de n ori dar deja m-am plictisit de post-urile tale de neinteles si nedreptatit.. Sa fim seriosi.. poporul roman (da asta te include si pe tine) are preocupari, sau ar trebui sa aiba, mai importante. Nu sa iti rezolve tie "problema" ca nu iti poti exprima convingerile vizavi de religie..
Thora! Posted November 26, 2006 Posted November 26, 2006 Thora..crede si nu cerceta e poate cea mai mare prostie..care am citito vreodata..deci este absolut terifiant..indeamna omul la ignoranta..nush cum sa comentez asa ceva...Kani tu chiar nu pricepi?UNDE AI CITIT-O? PE NET? IN CARTI ATEISTE?CA EU AM CITIT BIBLIA DE 3 (TREI) ORI SI NU AM REMARCAT SA CRIE ASTA. SI IN AFARA DE MINE INCA CEL PUTIN 10 PERSOANE.Pune-mi tu scan dupa pagina din biblie unde scrie asta.si ca sa intelegi, Matei 7, 7-8 este din Biblie:cautati si veti aflaPai dupa ce ma indeamna sa caut pe urma crezi ca ma indeamna sa nu caut?
Lord^Kani Posted November 26, 2006 Posted November 26, 2006 Kani tu chiar nu pricepi?UNDE AI CITIT-O? PE NET? IN CARTI ATEISTE?CA EU AM CITIT BIBLIA DE 3 (TREI) ORI SI NU AM REMARCAT SA CRIE ASTA. SI IN AFARA DE MINE INCA CEL PUTIN 10 PERSOANE.Pune-mi tu scan dupa pagina din biblie unde scrie asta. putina rabdare sa caut..oki?
Thora! Posted November 26, 2006 Posted November 26, 2006 putina rabdare sa caut..oki? Oki, o sa astept...Si in caz ca nu ai inteles...Nu vreau linkuri pe nu stiu ce forumuri sau siteuri, vreau scan din biblie.Sau imi spui unde anume in Biblie ai gasit asta.
[Anti-AntiSpam]black Posted November 26, 2006 Posted November 26, 2006 am lucruri mai bune decat sa-ti caut citate din biblie sar sunt destul de convins de prorpia memorie ca :- Eva a muscat din marul cunoasterii care evident se refera la un mar cumparat din carrefour si NU la marul datator de constiinta si ratiune caci :- Eva si Adam au devenit constienti ca sunt dezbracati si s-au rusinat bla bla.. stii povestea.Pana atunci nu au simtit nevoia sa construiasca, sa cladeasca ceva. Traiau intr-o stare de vegetare (fericire) in paradis alaturi de Dumnezeu (care are ratiune si constiinta)"Iata ca omul a ajuns ca unul dintre Noi, cunoscand binele si raul. Si acum, nu cumva sa-si intinda mana, si sa ia si din pomul vietii, sa manance din el si sa traiasca in veci" (Geneza 3,22)Ah btw cuvantul bolduit e ca sa iti arate ca de fapt e politeism ce faceti voi. In geneza nu exista nici fiu nici sfantul duh ;)Scuza-ma thora dar am o discutie mai interesanta pe mess.. hai hf cu biblia ta ;)black' date='Nov 27 2006, 01:00' post='1558306']unde vezi bah cuvantul frica obsedatule??? am zis eu ca mi-e frica? am zis ca am simpatie fata de copilul meu nenascut. mi-e MILA ca va da de oameni ca voi! jesus! zi-mi unde am zis eu ca mi-e frica sa fac un copil si iti dau o bomboana.. nu-ti zic cu ce aroma.btw thora, nu mi-ai raspuns ;)
Lord^Kani Posted November 26, 2006 Posted November 26, 2006 Ai dreptate Thora..ma sczCrede si nu cercetaPr. Nicolae Napoleon DabuPr. Nicolae Napoleon DabuCereti si vi se va da; cautati si veti afla; bateti si vi se va deschide. Ca oricine cere ia, cel care cauta afla, si celui ce bate i se va deschide. (Matei 7, 7-8)Printre sintagmele pseudo-crestine ce sunt vehiculate cu multa convingere de cei ce pretind ca au citit Biblia, un loc de frunte il ocupa crede si nu cerceta. Surprinzator este faptul ca nicaieri in cuprinsul Revelatiei divine nu intalnim aceasta prescriptie. Din contra, Sfanta Scriptura si Sfanta Traditie detin in ele insele o seama de porunci, sfaturi evanghelice si indemnuri menite sa-l determine pe om sa se apropie de Dumnezeu si sa-si sporeasca credinta prin cercetare permanenta, prin observare si cunoastere.Asadar aceasta asociere nefericita este un nonsens, caci credinta si cercetarea lui Dumnezeu, a creatiei, planurilor si vointei Sale, sunt interdependente, sustinandu-se permanent una pe cealalta. Potrivita ar fi sintagma crede si cerceteaza, care se apropie intrucatva de cauta si vei afla (Matei 7, 7). Insasi definitia credintei, ca relatie sau raport liber, constient, eficient si suficient dintre om si Dumnezeu, sugereaza aspectul de permanenta cautare reciproca dintre un eu-finit si Un Tu-infinit: Facutu-ne-ai cautatori spre Tine Doamne si nelinistita este inima mea pana se va odihni intru Tine (Fericitul Augustin, De Conffessiones)Desi manat de sentimente reprobabile, crudul Irod sugereaza prin fatarnica lui cerere adresata magilor, modul in care omul trebuie sa se raporteze la Dumnezeu: Si trimitandu-i la Betleem, le-a zis: Mergeti si cercetati cu de-amanuntul despre Prunc si, daca Il veti afla, vestiti-mi si mie, ca, venind si eu, sa ma inchin Lui (Matei 2, 8).Insa cel mai elocvent indemn legat de cercetarea Scripturilor in vederea intaririi credintei si a sporirii cunostintelor despre Dumnezeu ne este dat de Mantuitorul Iisus Hristos. Cercetati Scripturile, ca socotiti ca in ele aveti viata vesnica. Si acelea sunt care marturisesc despre Mine (Ioan 5, 39). A crede fara sa cercetezi poate fi considerata o ispita, o preluare a unui neadevar ca adevar, a unui viciu drept virtute, a unei inselatorii ca minune: Cercetati duhurile, caci nu toate sunt de la Dumnezeu.Sa nu uitam, asadar, cuvintele Mantuitorului nostru Iisus Hristos care spun ca cel ce va strica una din aceste porunci, foarte mici, si va invata asa pe oameni, foarte mic se va chema in imparatia cerurilor; iar cel ce va face si va invata, acesta mare se va chema in imparatia cerurilor (Matei 5, 19).
Thora! Posted November 26, 2006 Posted November 26, 2006 Eu nu sunt de religie iudaica, ci crestin-ortodoxa. Pe mine, religia mea ma indeamna sa CAUT, sa DESCOPAR calea. (Matei 7, 7-8)Pe tine, religia ta, te indeamna la DISTRUGERE.In, mod normal eu ar trebui sa imi apar copii de fanatici ca tine.In legatura cu obsesia ta pentru copii matratati religiosi. Daca esti atat de liber, puternic si cum mai consideri tu, de ce afirmi ca nu vrei sa faci copii in lumea asta nenorocita? Esti puternic si liber (l-ai invins pe Dumnezeu cu tot cu religia lui nenorocita), poti schimba orice, copilul tau nu poate fi in pericol. Eu ce sa inteleg?Si dat fiind ca toata campania voastra "anti-indobitocire" se bazeaza pe o mare minciuna,Black, astept in continuare scan dupa Biblie, acolo unde cica este scrisa celebra voastra aberatie : "Crede si nu cerceta!"Kani, in general sa stii ca rareori bat campii, si crede-ma ca religia crestin-ortodoxa este intre cele mai permisive religii din lume (poate doar budhismul sa o intreaca). Singurul pacat major infierat cu lipsa serviciului religios este sinuciderea. In rest iti este permis cam orice. Dar s-au creat o serie de aberatii, din cauza ca mai ales in Romania, crestin-ortodocsii merg pe principiul "taci si inghite". Religia crestin-ortodoxa te lasa pe tine sa il descoperi pe Dumnezeu, nu ti-l impune, dar de unde sa stie asta Black, care se lupta cu niste bucati de lemn atarnate pe pereti, iar maine se va lupta cu niste zgomote facute de niste bucati de fonta.Iar dupa toate astea, el cica este spiritual si om, iar eu animal. Hai sa fim macar un pic cerebrali.Nu am nimic cu religia lui ateista, atat sa lase fanatismul deoparte. E mai rau decat un fanatic musulman. Daca aude de Dumnezeu face crize. Si mie imi face rau, parca-parca incep sa cred ca exorcizarile sunt reale.
[Anti-AntiSpam]black Posted November 26, 2006 Posted November 26, 2006 Black, astept in continuare scan dupa Biblie, acolo unde cica este scrisa celebra voastra aberatie : "Crede si nu cerceta!"si eu astept sa imi raspunzi si tu mie.. unde am zis eu ca mi-e frica sa fac copiii?"crede si nu cerceta" nu e spus in biblie. e zis de biserica. cea medievala mai precis. u know.. galileo galilei si alti NIMENI care aveau tupeul sa zica ce credeau (ca pamantul NU e in centrul universului asa cum zice BIBLIA)."Iata ca omul a ajuns ca unul dintre Noi, cunoscand binele si raul. Si acum, nu cumva sa-si intinda mana, si sa ia si din pomul vietii, sa manance din el si sa traiasca in veci" (Geneza 3,22)Deci.. omul a ajuns ca Ei, adica precum dumnezeu, adica avea ratiune ( "cunoscand binele si raul" )."si acum, NU CUMVA (!!!) sa-si intinda mana si sa IA si din "pomul vietii" (acum ca a luat din pomul cunoasterii) sa manance si sa traiasca in veci"De ce nu se punea problema ca omul sa ia din pomul vietii din start? pentru ca trebuie sa CUNOSTI ca sa iei din pomul vietii. Si Dumnezeu asa a facut omul, handicapat. Sa nu poata sa ajunga ca El. I-a luat ratiunea si i-a zis "nu manca merele alea!".
Thora! Posted November 27, 2006 Posted November 27, 2006 Ma lesi ! Daca tu o iei cu Inchizitia (care apropo era catolica daca nu stiai, ortodocsii nu au avut niciodata manifestari de genul asta) si Galilei, iti spun si eu de pseudo-doctorii care te omorau cu zile dandu-ti nu stiu ce rahaturi care mai rau iti agravau boala decat sa ti-o vindece (mi lene sa imi scormonesc prin memorie erori medicale de acum 1000 de ani).Si nu iti mai da cu parerea despre Dumnezeu, habar nu ai despre ce vorbesti.Ca sa te lamuresc simplu:Prin taina impartasaniei, EU SUNT DUMNEZEU. Bine, SUNT DUMNEZEU si din alte motive, legate de relatia personala dintre noi, dar pe care nu le pot impartasi cu tine si nici nu au legatura cu Biserica.Acum intelegi de ce iti zic eu ca aberezi?Daca ai mai da din cand in cand prin Biserica si ai gasi un parinte (sper ca iti dai seama ca nu spun popa) adevarat ai intelege cate ceva.Dar am uitat ca religia ta nu iti da voie. Desi religia mea imi permite sa intru si sa cercetez (ceea ce am si facut la propiu) celelalte Biserici, caci asa m-a invatat prin Biblie, sa CAUT CALEA.
[Anti-AntiSpam]black Posted November 27, 2006 Posted November 27, 2006 totusi.. de unde si pana unde eu sunt adeptul unei religii?asta seamana cu : ARGUMENT FROM EXHAUSTION (abridged)(1) Do you agree with the utterly trivial proposition X?(2) Atheist: of course.(3) How about the slightly modified proposition X'?(4) Atheist: Um, no, not really.(5) Good. Since we agree, how about Y? Is that true?(6) Atheist: No! And I didn't agree with X'!(7) With the truths of these clearly established, surely you agree that Z is true as well?(8) Atheist: No. So far I have only agreed with X! Where is this going, anyway?(9) I'm glad we all agree.........(37) So now we have used propositions X, X', Y, Y', Z, Z', P, P', Q and Q' to arrive at the obviously valid point R. Agreed?(38) Atheist: Like I said, so far I've only agreed with X. Where is this going?....(81) So we now conclude from this that propositions L'', L''' and J'' are true. Agreed?(82) I HAVEN'T AGREED WITH ANYTHING YOU'VE SAID SINCE X! WHERE IS THIS GOING?....(177) ...and it follows that proposition HRV, SHQ'' and BTU' are all obviously valid. Agreed?(178) [Atheist either faints from overwork or leaves in disgust.](179) Therefore, God exists.cand am fost eu de acord ca sunt adeptul unei religii? :blink:cred ca ai dubii in privinta a ceea ce inseamna "religie".daca tu continui sa aperi biserica atunci consider ca nici tu nu esti o persoana prea religioasa..
[Anti-AntiSpam]black Posted November 27, 2006 Posted November 27, 2006 evident thora.. iar ai uitat sa imi raspunzi la intrebare..trebuie sa te intreb chiar de fiecare data sau o sa mai te obisnuiesti sa si citesti?unde vezi bah cuvantul frica obsedatule??? am zis eu ca mi-e frica? am zis ca am simpatie fata de copilul meu nenascut. mi-e MILA ca va da de oameni ca voi! jesus! zi-mi unde am zis eu ca mi-e frica sa fac un copil si iti dau o bomboana.. nu-ti zic cu ce aroma.cand mai postezi pe-aici sper sa vad si raspunsul la intrebarea asta.. e doar a 4-a oara cand te intreb
Beethoven Posted November 27, 2006 Posted November 27, 2006 pai argumentul scartaie..pt ca daca cineva..propune modificarea constitutiei pt declararea religiei crestine ca oficiala in Romania..se va face un referendum...si ghici care ar fi rezultatul..si atunci nimeni si nimik nu va putea scoate icoanele din locurile publice plus ca tu esti pe un teren minat..cu minoritatile tale..tu vezi ce incearca sa faca ungurii din tara noastra?cu placute duble peste tot(una in romana si una in maghiara) - pai asta e bataie de joc..e tara noastra ce draq...respectam minoritatile..dar mai presus de minoritati ar trebui sa respectam oameni..pt ce sunt ei... Si respectul are o limita cand unii care sunt minoritari incearca sa dicteze majoritatii ce trebuie sa faca!...Gresesti Kani. In Europa actuala nu are ce sa caute un stat cu religie oficiala. Asta e situatia, poate e bine, poate e rau ... Eu cred ca e bine, dar se poate discuta mult si bine pe aceasta tema.Referitor la placute, nu e doar tara ta. Daca legea o prevede, e un drept care nu poti sa il interzici. Poti sa incerci sa modifici legea, dar asta e alta poveste.Iti dau un citat, cu partile care privesc aceasta discutie:Rezoluţiunea Adunării Naţionale de la Alba Iulia din 18 Noiembrie/1 Decembrie 1918 I. Adunarea Naţională a tuturor Românilor din Transilvania, Banat şi Ţara Ungurească, adunaţi prin reprezentanţii lor îndreptăţiţi la Alba-Iulia în ziua de 18 Noiembrie/1 Decembrie 1918, decretează unirea acelor români şi a tuturor teritoriilor locuite de dânşii cu România. Adunarea Naţională proclamă îndeosebi dreptul inalienabil al naţiunii române la întreg Banatul cuprins între râurile Mureş, Tisa şi Dunăre. II. Adunarea Naţională rezervă teritoriilor sus indicate autonomie provizorie până la întrunirea Constituantei aleasă pe baza votului universal. III. În legătură cu aceasta, ca principii fundamentale la alcătuirea noului Stat Român, Adunarea Naţională proclamă următoarele: - Deplină libertate naţională pentru toate popoarele conlocuitoare. Fiecare popor se va instrui, administra şi judeca în limba sa proprie prin indivizi din sânul său şi fiecare popor va primi drept de reprezentare în corpurile legiuitoare şi la guvernarea ţării în proporţie cu numărul indivizilor ce-l alcătuiesc. - Egală îndreptăţire şi deplină libertate autonomă confesională pentru toate confesiunile din Stat. Referitor la frica fiecaruia: unii se tem de moarte, altii de viata ... Eu personal ma tem pentru tot ceea ce inseamna viata copilului meu pe aceasta lume. Daca de la problema icoanelor in scoli s-a ajuns la dezbateri religioase, de acolo la frica si la copii, o sa continui si eu off topic. E alegerea fiecaruia (in general) daca vrea copii sau nu. Dar daca vrea copii, sa-si asume si responsabilitatea pentru ei. Un copil nu-l faci sa fie, ca se va ocupa altcineva de cresterea lui sau sa traiesti de pe urma alocatiei. Suna drastic, dar eu nu sunt de acord cu alocatia pentru copii si cu banii de maternitate in forma actuala. Nu asi da nici un ban in forma materiala. Statul ar putea achita facturi de curent, gaz, impozite etc... cu acesti bani, nu sa-i vireze fiecaruia, fara control asupra destinatiei lor. Un copil e o bucurie, o responsabilitate, ce vreti voi, dar nu o afacere de pe urma careia sa traiesti. Torni vreo 5 copii, bei banii primiti, copilul sa produca pe strada cat ii trebuie, ba sa mai si aduca bani acasa, ca de nu ....
Lord^Kani Posted November 27, 2006 Posted November 27, 2006 Referitor la placute, nu e doar tara ta. Daca legea o prevede, e un drept care nu poti sa il interzici. Poti sa incerci sa modifici legea, dar asta e alta poveste. imi pare rau dar trebuie sa te contrazic...e tara mea..stii de ce?pt ca Limba Romana e limba oficiala..restul sunt minoritatii...ce cauta placute in limba lor..in tara noastra?ca eu nu inteleg...+ ca mai nou am vazut ca cer si guvern separat pt partea aia a tarii...da ma rog..asta e alta discutie..
Beethoven Posted November 27, 2006 Posted November 27, 2006 imi pare rau dar trebuie sa te contrazic...e tara mea..stii de ce?pt ca Limba Romana e limba oficiala..restul sunt minoritatii...ce cauta placute in limba lor..in tara noastra?ca eu nu inteleg...+ ca mai nou am vazut ca cer si guvern separat pt partea aia a tarii...da ma rog..asta e alta discutie..Kani, citeste cu atentie ce ti-am scris nu e doar tara ta Nu vezi nici o diferenta fata de ce spui tu?Referitor la placute, legea le prevede, iar Fiecare popor se va instrui, administra şi judeca în limba sa proprie prin indivizi din sânul său. prevede chiar mai mult.Nu tot ce zboara se mananca. Descreierati au fost si vor fi. Daca aveau si suportul ungurilor din Romania, erau in Parlament, nu zbierau de unul singur prin Odorheiul Secuiesc sau prin zona. Daca vrei detalii, PM.
oldman Posted November 27, 2006 Posted November 27, 2006 black ce drepturi ti-a refuzat statul roman? Ce drepturi au crestinii si tu ca ateu, nu ai? Te-a obligat statul sa accepti religia crestina? Te-a condamnat cineva ca esti ateu? Ce tot o dai cu drepturi, constitutie, etc.. Lasa argumentarea unor afirmatii prin frustrarile personale.. Am postat o data, de doua ori, de n ori dar deja m-am plictisit de post-urile tale de neinteles si nedreptatit.. Sa fim seriosi.. poporul roman (da asta te include si pe tine) are preocupari, sau ar trebui sa aiba, mai importante. Nu sa iti rezolve tie "problema" ca nu iti poti exprima convingerile vizavi de religie..Da robert statul roman are treburi mult mai importante. Cu banii cu care se fac icoanele s-ar putea construi o scoala probabil, ca sa nu mai vorbim de banii cu care se construiesc marile catedrale (vezi catedrala din Bucuresti care costa milioane de dolari si se mai face una in Braila aproape la fel de mare si scumpa). Cu banii acestia cate scoli s-ar putea construi, sau cate manuale s-ar putea tipari, cate mijloace de transport pt copiii de la sate care nu au scoala in satul lor, etc. Dar nu, biserica trebuie sa-si faca palate de slavire a marelui dumnezeu si a sfintilor. Ma dezgusta snobismul asta la culme. Du-te la o biserica ca ti-a murit cineva si zii preotului ca nu ai bani de slujba. Stii ce-ti zice ? "Take a walk sucker". Stii ce case si masini au "smeritii" slujitori ai lui dumnezeu? Stii ca in mediul rural preotii intra in topul celor mai bogati oameni? Si asta nu cu banii dati de dumnezeu ci cu banii dati de prostii de enoriasi. Pffff...Da, hai sa punem icoane in scoli :blink:
[Anti-AntiSpam]black Posted November 27, 2006 Posted November 27, 2006 Cu banii cu care se fac icoanele s-ar putea construi o scoala probabil, ca sa nu mai vorbim de banii cu care se construiesc marile catedrale (vezi catedrala din Bucuresti care costa milioane de dolari si se mai face una in Braila aproape la fel de mare si scumpa). Sau sa reparam manastirile unicate din moldova. Opere de arta si minuni ale romaniei. Daca sunt crestini adevarati de ce nu repara o biserica si prefera sa construiasca alta? (in buricu` bucurestiului)Oh da.. let's build another cathedral..de unde bani? de la stat.de ce sa dea statu` bani? pentru ca majoritatea populatiei e crestina si vrea un stat crestinde ce e majoritatea populatiei crestina? pentru ca biserica face n+1 biserici si pune 0593474987263948 icoane in fiecare clasacu ce bani? ai nostrii evident..
Thora! Posted November 27, 2006 Posted November 27, 2006 @oldman : Postezi cumva dupa acelasi IP ca si [antiblablabla] Black? Sau sunt pure coincidente aberationale?Arata-mi pozitia bugetara din bugetul M.E.C. unde este stipulata cumpararea de icoane !Alea sunt aduse de parinti, cumparate de comitetele de clasa, aduse de biserica din zona.@Beethoven :Tu ai studiat un pic de istorie? Daca da, stii ca cine nu o cunoaste risca sa o repete.Tu, ca si inca cativa tot povestiti despre niste petece de hartie care stipuleaza despre nu stiu ce drepturi ale minoritatilor, in timp ce uita sa stipuleze despre drepturile majoritatii. Si nu uita : hartiile alea au fost scrise culmea de catre majoritate (hartia nu are nici suflet si nici constiinta, poate suferi transformari materiale rapide).Stii ce se intampla cand majoritatii i se tot dau castane, i se scuipa seminte in cap, se face misto de ea pe baza unor hartii.Majoritatea, aduna toate hartiile alea in Piata Publica, ii aduna si pe minoritari (dar legati) si in fata lor se dau foc hartiilor. Dupa care pe minoritari ii asteapta un tratament nu foarte placut. Dupa care urmeaza regrete, dar contemporanii miros putin panselute la radacina (sau umplu un borcan de 800 gr., dupa caz).Chiar iti doresti chestia asta? Chiar nu iti dai seama ca la un momen dat ata intinsa prea mult se rupe?Si nu imi spune ca omenirea a evoluat, blablabla ca iti raspund scurt : exYugoslavia si Irak.Da, minoritatile din Romania se bazeaza pe faptul ca mamaliga romaneasca este dezamorsata, dar de fapt este cu explozie intarziata. Si nu uita ca Gigi Becali si CV Tudor sunt vii.Si nu ti se pare ca toate pelerinajele diverselor minoritati cu jalba in protap pe la Bruxelles, Strasbourg, etc. inseamna lipsa capacitatii lor de dialog? Stii ce se intampla cand tac cuvintele? Stii cine vorbeste atunci?Daca tot tii la viitorul copilului tau ar trebui sa iti pui intrebarile astea. Si sa incerci sa lasi o parte a simbolurilor majoritatii la locul lor. Caci ata poate fi un elastic sub acoperire, dar pana si elasticul are o marja in care se poate intinde.@Black :De vreo saptamana iti tot raspund la frustrarile tale existentiale.Ce ti-a mai fatat acum neuronul?Unde ai vazut tu macar fundatia unde statul ( :blink: :blink: ) ridica catedrale?Manastirile din Bucovina sunt bine-mersi, nu au nici pe dracu, ce oi vrea sa le daramam si sa le ridicam la loc din lipsa de ocupatie, mimand efort maxim?Si nu numai ca manastirile vechi sunt bine, mersi, uite o manastire noua, ridicata la Recea acum 10 ani din banii crestin-ortodocsilor, fara ca statul sa dea nici un leu. Iti place?http://imageshack.ushttp://imageshack.us
Beethoven Posted November 27, 2006 Posted November 27, 2006 @Beethoven : Tu ai studiat un pic de istorie? Daca da, stii ca cine nu o cunoaste risca sa o repete. Tu, ca si inca cativa tot povestiti despre niste petece de hartie care stipuleaza despre nu stiu ce drepturi ale minoritatilor, in timp ce uita sa stipuleze despre drepturile majoritatii. Si nu uita : hartiile alea au fost scrise culmea de catre majoritate (hartia nu are nici suflet si nici constiinta, poate suferi transformari materiale rapide). Stii ce se intampla cand majoritatii i se tot dau castane, i se scuipa seminte in cap, se face misto de ea pe baza unor hartii. Majoritatea, aduna toate hartiile alea in Piata Publica, ii aduna si pe minoritari (dar legati) si in fata lor se dau foc hartiilor. Dupa care pe minoritari ii asteapta un tratament nu foarte placut. Dupa care urmeaza regrete, dar contemporanii miros putin panselute la radacina (sau umplu un borcan de 800 gr., dupa caz). Chiar iti doresti chestia asta? Chiar nu iti dai seama ca la un momen dat ata intinsa prea mult se rupe? Si nu imi spune ca omenirea a evoluat, blablabla ca iti raspund scurt : exYugoslavia si Irak. Da, minoritatile din Romania se bazeaza pe faptul ca mamaliga romaneasca este dezamorsata, dar de fapt este cu explozie intarziata. Si nu uita ca Gigi Becali si CV Tudor sunt vii. Si nu ti se pare ca toate pelerinajele diverselor minoritati cu jalba in protap pe la Bruxelles, Strasbourg, etc. inseamna lipsa capacitatii lor de dialog? Stii ce se intampla cand tac cuvintele? Stii cine vorbeste atunci? Daca tot tii la viitorul copilului tau ar trebui sa iti pui intrebarile astea. Si sa incerci sa lasi o parte a simbolurilor majoritatii la locul lor. Caci ata poate fi un elastic sub acoperire, dar pana si elasticul are o marja in care se poate intinde Da, am studiat istoria si nu un pic. Nu ma lansez in speculatii despre cine cat a citit si la cate surse are acces. Nu am sa iti spun ca oamenii au evoluat prea mult, dar exemplul cu ex Iugoslavia ar trebui sa iti dea si tie cel putin la fel de mult de gandit, ca de : cine nu cunoaste istoria risca sa o repete. O groaza de oameni au suferit, dar cel mai rau au iesit sarbii, adica majoritatea care aduna toate hartiile alea in Piata Publica, ii aduna si pe minoritari (dar legati) si in fata lor se dau foc hartiilor. Dupa care pe minoritari ii asteapta un tratament nu foarte placut Si acei minoritari din ex Iugoslavia nu au avut in spate un stat european (sau mai multe) de aceeasi nationalitate. Esti in Europa, nu in Orientul Mijlociu. Acele vremuri in care chiar puteai sa faci ce doresti ca esti mai puternic, ai armata in mana ta etc ... au trecut. Spre binele tuturor. Ti-asi mai putea spune ca acei sarbi care au crezut ca pot actiona in stilul descris de tine erau crestini - ortodocsi, care dupa cum scriai nu au avut niciodata manifestari de genul acesta. Ti-asi putea spune, dar nu o cred. La astfel de atitudine te imping altele, nu Biserica asa ca a lega ceea ce s-a intamplat de religia lor este un nonsens.Tu, ca si inca cativa tot povestiti despre niste petece de hartie care stipuleaza despre nu stiu ce drepturi ale minoritatilor, in timp ce uita sa stipuleze despre drepturile majoritatii. Am inteles. Cand continutul este convenabil, ele sunt UNICUL ADEVAR. Cand nu, sunt PETECE DE HARTIE. Un argument inteligent nu ai reusit sa gasesti? De fapt, e o intrebare retorica. Daca gaseai unul, ai fi venit cu el.Si nu uita ca Gigi Becali si CV Tudor sunt vii. Si Haider, si Le Pen sunt in viata. Haider a fost chiar la putere ... Maine plec la Wiena, dar nu cred ca voi vedea prea multe urme ale guvernarii lui. Ultima data nu am vazut ...Si nu ti se pare ca toate pelerinajele diverselor minoritati cu jalba in protap pe la Bruxelles, Strasbourg, etc. inseamna lipsa capacitatii lor de dialog? Acum un secol - doua se mergea pe la Wiena. E drept ca erau altii ... Aceeasi concluzie o tragi si in cazul lor?Sa incerc sa las o parte din simbolurile majoritatii la locul lor? Tot ce am scris se refera la prezenta icoanelor in scoli, si acolo dupa parerea mea nu sunt la locul lor. Daca imi arati ca am militat pentru indepartarea vreunui alt simbol al majoritatii de oriunde (si nu discut daca sunt la locul lor sau nu) promit solemn sa-mi cer scuze de o mie de ori pentru toate ineptiile pe care tu consideri ca le-am scris. Daca insa nu vei gasi ceea ce nu exista, faci la fel?La ceea ce i-ai scris lui Oldman, il las sa-ti raspunda el. Totusi ceva dreptate este in afirmatiile lui. Bisericile in majoritatea cazurilor sunt construite pe terenuri apartinand domeniului public. Ia-o ca pe o completare, nu o condamnare a fenomenului.