nwradu Posted July 31, 2006 Posted July 31, 2006 Un articol destul de socant despre razboiul din Irak, in engleza, la http://www.washingtonpost.com/wp-dyn/conte...6072801492.html
{JM}Alex Lifetaker Posted July 31, 2006 Posted July 31, 2006 Vad ca israelienii ataca serios. Pacat ca au distrus o tara asa de frumoasa ca Libanul.Pacat ca libanezii nu au cu ce sa riposteze(pt. cine nu stie, Libanul nu are armata, Hezbollahul fiind o grupare independenta care "ii tine locul".)Toti zic "vai, evreii, niste mielusei, ce are lumea cu ei de ii uraste, de ce sunt atatia anti-semiti, vai saracii de ei".Dar putini stiu ca evreii CONDUC lumea...operatiuni bancare, economia este controlata in mare parte de ei si de americani... La fel de trist este ca Siria nu a sarit sa-i ajute pe libanezi...sunt sigur ca Irakul i-ar fi ajutat pe libanezi daca nu ar fi fost Saddam inlaturat de la putere. Cred ca evreii vor sa se razbune pt. moartea atator jidani, ucigand alte persoane... cum spuneam, trist...
RaifalM3n Posted August 1, 2006 Posted August 1, 2006 ba ce naspa chiar nui inteleg dece se omoara atata omg c oameniii
BladeTrinity Posted August 1, 2006 Posted August 1, 2006 intr-un fel israelienii sau saturat de atacurile teroriste ale gruparii Hezbollah si acum vreau sai dezarmeze !!! nu cred ca se duce un razboi intre ISRAEL si LIBAN ci un razboi intre ISRAEL si HEZBOLLAH din care sufera foarte multi libanezi civili nevinovati
{JM}Alex Lifetaker Posted August 1, 2006 Posted August 1, 2006 Mai...hezbollahul sunt niste furnicutze in comparatie cu israelul.israelul vine cu avioane, tancuri, arme puternice, moderne si omoara la libanezi, pe cand hezbollahul riposteaza cu niste rachetele de jucarie(katiushe) si mai omoara cate un israelian-doi daca au noroc...
Dani Posted August 6, 2006 Posted August 6, 2006 eu unul ma distrez sincer (dadada stiu sunt un vierme ... un insensibil) asta nu e razboi ... asta e pretext btw stati linistiti // sunt 0 sanse pentru un al 3 lea razboi mondial. deja suntem in al 3`lea razboi mondial in 2001 atentatele din SUA.. dupaia Afganistan.. in 2005 in Irak.. si acuma in Israel
Thora! Posted August 6, 2006 Posted August 6, 2006 Dani, da-mi voie sa te contrazic. Pentru un razboi mondial este nevoie de cel putin doua axe relativ la fel de puternice si in pozitii total divergente.Acum, avem pe de o parte axa SUA -/ Israel - M. Britanie, iar de cealalta parte...- O Franta care da din gura ca deobicei (acum fiind si pe post de portavoce a Germaniei)- O Germanie care nu are curajul sa-si exprime oficial pozitia, dat fiind ca s-ar putea interpreta- O Rusie prea slabita din punct de vedere economic pentru a putea sa puna probleme sau sa-si permita o confruntare de amploare- O China care inca mai are de rezolvat probleme interne dpdv al corelarii nivelului de trai in toate regiunile, inapoierea economica a anumitor zone, etc.De fapt nu este un razboi mondial, este o hegemonie a unei axe, care, atunci cand gaseste un pretext mai face cate un antrenament pe viu, macelarind cateva milioane de bastinasi si lasand in urma tari ravasite si anarhice.
Christian Verhulst Posted August 6, 2006 Posted August 6, 2006 ce de aberatii pe aici domnule... ia, nu va duceti voi la copiii spun lucruri trasnite? am rade cu lacrimi la idioteniile unora dintre voi ! eu nu ma bag (ar fi prea multe pagini de scris) insa daca ar fi sa intru in razboi, sniper m-as face .
frankie Posted August 6, 2006 Posted August 6, 2006 ce de aberatii pe aici domnule... ia, nu va duceti voi la copiii spun lucruri trasnite? am rade cu lacrimi la idioteniile unora dintre voi ! eu nu ma bag (ar fi prea multe pagini de scris) insa daca ar fi sa intru in razboi, sniper m-as face . Jaja, a vorbit Herr Komandanten !
Gh0sT Posted August 7, 2006 Posted August 7, 2006 Cine stie... bate la usha al 3lea Razboi Mondial ... sa se bage in razboi si rasa galbena ( chinezii , jap... si cine or ma fi ) si ... aia e...
vista_rulz Posted August 7, 2006 Posted August 7, 2006 imi este scarba de musulmani si ii urasc din tot sufletul. mi s-a parut o insulta fata de toti evreii din lume atunci cand au renuntat la ecel pamant pe simple promisiuni. l-au dat pamant si ce au obtinut? o racheta drept multumire chiar a doua zi. in locul lor nu le dadeam pamantul decat dupa ce semnau o hartie cum ca este dreptul meu sa reactionez in orice fel la primul atac iar a doua zi ii trimeteam in iad pe toti. spuneti (o parte din voi logic) ca bietii copii ca vai ce ce patesc copii si femeile? ati uitat cand un copil de 17 ani s-a aruncat in aer intr-o discoteca acum cativa ani? de ce nu si bietii copii israelieni sau de ce nu bietele mame care si-au vazut copii plecand la discoteca seara zambind si razand iar dimineaza i-au vazut mutilati si scosi de-a valma dintre ruine? pe 11 septembrie ati uitat imaginile cu arabii aia imputiti (aceiasi copi nevinovati cu uniforme de scoala) care sareau in sus de bucurie? si asta in anglia unde s-au bucurat din plin de capitalism. si nu ati vazut acea femeie care vroia sa isi lase copii singuri pe lume numai ca sa omoare evrei?care sarmanii copi? stiti ce pedepse aveau japonezii inainte? pentru ORICE infractiune pedeapsa cu moartea (chiar si daca vedeai u ilegalitate si o ascundeai) iar pentru incendiere erai ars pe rug cu toata familia. as vrea sa se aplice aici aceleasi legi.Fight fire with fire. (Metallica)
Skarmory Posted August 10, 2006 Posted August 10, 2006 Daca nu au putut sa se inteleaga pe cale amicala...razbelul a fost ultima solutie...STOP RAZBOAIELOR
{JM}Alex Lifetaker Posted August 10, 2006 Posted August 10, 2006 Zicea cineva de rusia si de chinezi/japonezi... Rusii nu mai sunt ce-au fost, insa oricum nu as putea zice ca sunt in urma occidentului(civilizatie, tehnica).Sunt doar un pic mai diferiti(se vede unde e comunism,tinerii sunt interesati de politica, intra in partid, s.a.m.d).Dar in orice caz Rusia are lucruri mai bune de facut decat sa se implice in razboi.Coreea de Nord se pare ar pregati un atac impotriva SUA...dar vad ca a trecut ceva vreme si nu se mai aude nimic de asta...
Ruin Posted August 11, 2006 Posted August 11, 2006 Nu sunt de acord cu razboiul...singurul lucru care ar urma ar fi sa dea cineva o bomba nucleara si ar rade de pe fata pamantului o tara intreaga si atunci ar fi toate....pentru ce se lupta Israelul si Libanul nu stiu...si mai bine s-ar termina o data...
{JM}Alex Lifetaker Posted August 11, 2006 Posted August 11, 2006 Nu ai formulat corect fraza asta:" pentru ce se lupta Israelul si Libanul nu stiu " Trebuia sa zici Israelul ataca si omoara libanezi iar acestia stau si asteapta sa vina cineva sa-i salveze". Vad ca acest conflict are o viata lunga, deja ma pot considera o persoana anti-semita. am zis!
vista_rulz Posted August 11, 2006 Posted August 11, 2006 {JM}Alex Lifetaker As vrea sa te vad venind de la scoala/servici si sa iti explodeze casa sub ochi si sa vad cum iti aduni familia bucatica cu bucatica si sa te intrebi daca piciorul ala era al mamei tale sau nu si cand o sa dai cu pietre dupa arabi o sa strig dupa tine ca esti un smintit nebun care ataca tot ce vede fara sa aibe dovezi solide (si asta e valabil si pentru altii ca tine). Israelul a fost provocat, hartuit, umilit, insultat si jignit prea mult timp. Au aratat deja ca vor pace atunci cand au cedat teritoriul ala pe ochi frumosi. Parerea mea este ca ar trebui sa rada tot ce le sta in cale si sa toace pamantul ala palma cu palma. Si apropo... pentru toti inteligentii care posteaza dupa o stire la a zecea mana aflata de la o tata de la colt. Israelul NU A ATACAT LIBANUL. Libanul este o tara asa cum este si Israelul. Dar se pare ca unii natarai nu stiu sa deosebeasca o tara si o grupare terorista care foloseste tara ca baza principala. p.s. romanii, polonezii, nemtii... sunt antisemiti. Si daca nu ma crezi uite-te la "cel mai marte poet roman" ERA ANTISEMIT
{JM}Alex Lifetaker Posted August 11, 2006 Posted August 11, 2006 Eminescu era si ateu daca nu ma insel. Omule, Hezbollah-ul n-are legatura cu libanul, este o grupare independenta, unii care nu se pricep au inteles ca Hezbollahul e armata Libanului.Libanul nu are o armata propriu-zisa. Israelul ataca un stat fara aparare, iar Hezbollahul ii ataca pe Israelieni pt. ca asta e meseria teroristilor ) Dar in bombardamentele evreilor au murit mai multi civili decat membrii Hezbollah.... nu asa se distruge o retea terorista... Si cum ziceai tu, Israelul nu a atacat Libanul in mod direct, insa gruparea Hezbollah este situata pe teritoriu libanez, deci implicit Israelul bombardeaza Libanul. Am plecat in concediu, sper sa se termine razboiul asta pana ma intorc, ca iar postez pe aici niste chestii despre evrei )
vista_rulz Posted August 11, 2006 Posted August 11, 2006 si ca veni vorba de plecatin concediu... daca toti ungurii ar pleca in ungaria pana se termina razboiul o sa scapam de ei pe vecie (stiu ca astia nu au legatura cu razboiul ala dar imi sunt si astia destul de antipatici ca sa imi doresc sa ii vad pe toti dincolo de granita )
CrashOver Posted August 12, 2006 Posted August 12, 2006 Miza cea mareActualul razboi din Liban nu este un razboi al lumii arabe impotriva Israelului; ci este un razboi orchestrat de fortele radicale din regiune ? Hamas si Jihadul islamic din teritoriile palestiniene, Hezbollah din Liban, din Siria si din Iran ? care au respins orice intelegere cu Israelul. Conflictul a izbucnit din trei motive: mai intai sa amelioreze presiunile exercitate in interiorul comunitatii palestiniene ca Hamas sa recunoasca Israelul; in al doilea rand sa subestimeze democratizarea Libanului; iar in al treilea rand sa distraga atentia de la disputa privind dosarul iranian si sa arate Occidentului ce "instrumente" are aceasta tara la dispozitie in caz de razboi.Cine este Hezbollah ?Potrivit datelor furnizate de cei care au urmărit apariţia şi evoluţia acestei organizaţii, ea a apărut, aşa cum am arătat deja, în condiţiile războiului civil şi intervenţiilor armatei israeliene în Liban între anii 1975 şi 1985. Organizaţia s-a constituit prin reunirea a trei mişcări islamiste de sorginte şiită, cu influenţe din partea revoluţiei islamice din Iran (declanşată în 1979 de ayatolahul Khomeyni), cît şi sprijin politic şi logistic din Siria vecină, care are o importantă comunitate şiită, trupele siriene fiind, ca forţă de menţinere a păcii în Liban, pînă anul trecut, în special în valea intens lovită, Bekka, aflată între cele două lanţuri muntoase, Liban şi Anti Liban. Ea a reuşit să adune în rîndurile sale pe refugiaţii palestinieni, dar şi pe libanezii nemulţumiţi de colaborarea autorităţilor de la Beirut cu israelienii şi americanii. Conducătorul spiritual al organizaţiei Hezbollah, cît şi secretarul general al ei (Hassan Nasrallah, refugiat acum în Siria, la Damasc) au declarat răspicat şi mereu că inamicii lor fundamentali sînt Israelul şi SUA, sloganul grupării fiind: "Eliberarea Israelului din regiune şi Moarte Americii"!La fel ca şi organizaţia Hamas, apărută în aceleaşi condiţii, dar susţinută iniţial de Israel, drept contra pondere la influenţa OLP lui Arafat în teritoriile palestiniene şi taberele de refugiaţi, şi Hezbollahul a dus o politică socială în sprijinul populaţiei defavorizate, înfiinţînd şcoli, centre de sănătate, comerciale, de asistentă socială. În plus, ea s-a lansat şi în viaţa politică a Libanului începînd cu 1992, cînd a reuşit să-şi trimită deputaţi în Parlamentul libanez de la Beirut. În prezent, în urma alegerilor de anul trecut, Hezbollah are 32 de deputaţi din 128 ai Parlamentului Libanez, ceea ce înseamnă că în actualul guvern dispune de trei portofolii ministeriale (doi miniştri membri şi un independent, susţinut de organizaţie).Aşa cum am aflat din primele comunicate difuzate de agenţiile de presă internaţionale, printre primele ţinte vizate de către bombardierele israeliene în sudul Libanului au fost antenele şi emiţătoarele staţiilor de radio si televiziune, care sînt controlate de către amintita organizaţie. Acele posturi au fost considerate de către israelieni drept obiective strategice prioritare, deoarece, prin intermediul lor, Hezbollah îşi exercită influenţa nu doar în rîndurile populaţiei din zonă, dar, prin retransmisia lor prin satelit, penetrează în mai toate statele de limbă arabă, pledînd astfel pentru cauza palestiniană, în viziunea acestei organizaţii.
Stargate Posted August 17, 2006 Posted August 17, 2006 Se pare ca zilele trecute s-ar fi incheiat un armistitiu intre Israel si Liban; nota bene. uf
silversky Posted August 22, 2006 Posted August 22, 2006 Un filmuleţ interesant primit pe mess,despre anumite trucaje făcute de către diferite agenţii de presă şi posturi de televiziune click(Mulţumiri Ferra pt link)
Mehico Posted August 23, 2006 Posted August 23, 2006 lol ce tare film escrocii... astia vor puplicitate nu gluma
Stargate Posted August 24, 2006 Posted August 24, 2006 mda...ce nu face omul de ziar pt publicitate (bani) si la urma-urmei razboiul cu toata grozavia si oribilitatea lui, este un subiect extrem de fierbinte si vanat.Unii chiar nu au suflet?