nwradu Posted July 21, 2006 Posted July 21, 2006 Salvati soldatul Ryan, varianta israeliana. Pretextul e penibil, vor sa salveze 3 soldati capturati, dar ce rost mai are cand deja au murit vreo 20 de alti israelieni si 300 de libanezi, majoritatea civili? Cu razboiul in sine n-am nimic, s-ar saturat si israelienii sa tot aiba parte numai de atentate si sinucigasi, au murit sute de oameni in actiuni de genul asta... dar macar puteau sa zica direct "mergem lar razboi sa-i taiem pe toti", nu faza cu soldatul.Libanul m-a dezamagit. E clar ca nu au nici o sansa in razboi, armata israeliana fiind printre cele mai bune din lume (dovada in celelalte razboaie cand i-au invadat 3 tari in acelasi timp si in cateva zile Israelul era peste ei). Dar macar asa, de onoare, de forma, sa reziste si Libanul cumva, sa mobilizeze armata, sa opuna rezistenta, sa arate ca nu vine oricine la ei si ii cucereste. Sa zici "aia sunt oricum mai tari ca noi, asa ca ne predam direct" e cam bazaconie. E drept, eu zic asta pt ca nu sunt libanez, daca as fi probabil as fi fericit ca nu sunt trimisi si alti oameni sa lupte doar ca sa moara garantat. Dar daca asa ar fi gandit si Stefan cel Mare, nu mai eram noi aici.Iar comunitatea internationala e cam degeaba, UN e bun doar de gura si de atras atentia la criza copiilor de cine stie unde. Cand e vorba sa faca ceva in scopul pt care a fost infiintata Natiunile Unite, nu se poate ca n-au cum si cu cine si se opun altii. Mor toata ziua civili pe acolo si UN nimic. Se ascund toti dupa titlul razboiul Israel - Hezbollah, de parca Hezbollah ar fi o tara sau ceva, si nu poporul libanez ar fi bombardat.
{JM}Alex Lifetaker Posted July 22, 2006 Posted July 22, 2006 Deja Israelul si-a luat-o in cap... god... daca mai traia Hitler si ii vedea pe saracii evrei ce tari se cred cu razboaiele, trimitea cateva trupe si disparea Israelul de pe harta. In acest moment ii bag pe evrei in oala cu americanii, vor sa aiba petrol si pt. asta trebuie sa atace arabii.E penibil, sper ca Hezbollahul sa omoare cati mai multi evrei(militari, civilii nu au nici o vina insa oricum, trebuie sa demonstreze ca pot face fata). Situatia oricum e..."najpa", Israelul e aprovizionat cu armament de la Americani, care culmea, acuza Libanul, Iranul si Siria ca aprovizioneaza Hezbollahul ) Daca intra si americanii(sigur vor intra, nu pierd ocazia sa mai castige ceva petrol)cred ca arabii si-o iau urat de tot... deh, nimic nu-i corect in viata asta.. .
gexy Posted July 22, 2006 Author Posted July 22, 2006 Asta razboi,razboi nu prea se poate numii chiar asa daca se baga si americanii ar fii fraieri sa nu le ia pamantul sa faca baze deale lor si orase americane sa le distruga mai totul pe acolo ........ asta ar cam fii razboi razboi. Sa isi ocupe teritorii sa se extinda. Romania pana acuma nu s-a bagat in nici un razboi ......sau chestii deastea lipsa de armament munitie and more $$$
iNm Posted July 22, 2006 Posted July 22, 2006 Deja Israelul si-a luat-o in cap... god... daca mai traia Hitler si ii vedea pe saracii evrei ce tari se cred cu razboaiele, trimitea cateva trupe si disparea Israelul de pe harta. ce lucru destept ai putut zice .... printre altele sunt si evreu .. si nu ma simt deloc bine cand citesc astfel de lucruri ... si ca un fapt divers tin sa te anunt ca nu israelul a inceput acest razboi ... la fel cum nici razboiul de 6 zile nu a fost inceput de ei ... israelul nu face altceva decat sa se apere ... @ in fine .. sper sa nu mai vad atata antisemitism fara rost ... thx
cyborg Posted July 24, 2006 Posted July 24, 2006 De curand , am dat peste un site care arta adevaratul macel care se face in razboiul asta nenorocit, pe care nu sthiu cati il adora, ai al carui scop nimeni nu il sthie de cand am vazut pozele acelea mam cam plictisit de toti evrei si de tot nemul lor la capacitatea militara pe care o poseda sau redus la uciderea de copii mici si femei care dupa aprerea mea nu au nici o vina, ma rog vreau sa spun de pe acuma ca nu sunt antisemit dar dupa ce veti vedea si voi pozele de pe acel site va veti covinge de adveristata care o am acuma impotreiva lor. sper ca thredu sa nu fie scos si imi as dori sa imi spuna careva un site pe care sa il postez evental, cel al asociatiei aceea mondiale pt dr copilului imi scapa numele acuma.Ps siteu este : http://marwaheen.blogspot.com/ Acuma se vede mai bine de ce caracter dispun evrei astiaSe vede cat de bine au invatat de la americani, genocid curat cum au facut si nesimtiti aia de americani in Bosnia unde au Bombardat poduri pline de femei si copi.Pt orice este o solutie trebuie doar sa o vedem in fata ochilor, dar cand totul depind de puteri mai mari nu ar trebui sa plecam capul indiferenti.
cyborg Posted July 24, 2006 Posted July 24, 2006 eu unul ma distrez sincer (dadada stiu sunt un vierme ... un insensibil)asta nu e razboi ... asta e pretextbtw stati linistiti // sunt 0 sanse pentru un al 3 lea razboi mondial. dute pe siteu ast si pe altele care nu imi vin in minte acuma si savedem cate de insensibil esthi http://marwaheen.blogspot.com/ daca si acuma tea lasat rece faci degeaba umbra pamantului
Adi Posted July 24, 2006 Posted July 24, 2006 Salvati soldatul Ryan. ) parerea mea e ca razboiul este o prostie.. . defapt este un razboi intre presedinti/regi care pun in joc oameni(soldati) ce nu au nici o legatura cu ce fac ei... de ce nu se lupta doar presedintii acolo? sa faca ei box intre ei:)) (jokkin') dar na oricum...
gexy Posted July 24, 2006 Author Posted July 24, 2006 dute pe siteu ast si pe altele care nu imi vin in minte acuma si savedem cate de insensibil esthi http://marwaheen.blogspot.com/ daca si acuma tea lasat rece faci degeaba umbra pamantului chiar ca te lasa rece ce oameni....
koroziv Posted July 25, 2006 Posted July 25, 2006 tot cacatul asta e cauzat de una din curvele europei...anglia; un pic de istorie ne arata asta, si treaba a fost fumata de mult si nimeni nu mai pomeneste de asta; apoi israelul a fost recunoscut ca stat de catre americani (aveau arme pe stoc....) si au putut cumpara arme din afara (ghici de la cine...); asa ca nu mai pomeniti de acea super armata....e simplu cu arme moderne impotriva unor pusti antice, nu?
{JM}Alex Lifetaker Posted July 25, 2006 Posted July 25, 2006 israelul nu face altceva decat sa se apere ... Mda... n-am stiut ca esti evreu, cu tine n-am nimic atunci ) Dar sub pretextul salvarii a 2 soldati(sa fim seriosi), Israelul sacrifica alti 20 militari intr-un conflict stupid. Sub pretextul anihilarii gruparii Hezbollah, aceestia distrug Libanul, o frumusete de tara occidentala, si omoara atatia civili libanezi care nu au nici o vina. Statistica ne arata ca au murit peste 350 de civili libanezi si numai 30 de israelieni. E corect?Mie nu mi se pare. Parerea mea ca americanii si israelienii sunt "vorbiti", ceva gen "hai sa ii batem pe astia, le luam petrolul si facem fifty-fifty).Oare cine ii aprovizioneaza pe israelieni cu armament daca nu americanii?In plus pozitia americanilor este ferma, nu vor cere oprirea atacurilor israeliene. Arabii sunt foarte bogati dar armatele lor sunt foarte slabe, poate daca intervin Siria si Iranul atunci lupta ar fi mai corecta. Desi bineinteles atunci isi baga si americanii coada... Si raspuns la citatul tau: de cine se apara Israelul?Ei au atacat primii )
iNm Posted July 25, 2006 Posted July 25, 2006 Mda... n-am stiut ca esti evreu, cu tine n-am nimic atunci ) Dar sub pretextul salvarii a 2 soldati(sa fim seriosi), Israelul sacrifica alti 20 militari intr-un conflict stupid. Sub pretextul anihilarii gruparii Hezbollah, aceestia distrug Libanul, o frumusete de tara occidentala, si omoara atatia civili libanezi care nu au nici o vina. Statistica ne arata ca au murit peste 350 de civili libanezi si numai 30 de israelieni. E corect?Mie nu mi se pare. Parerea mea ca americanii si israelienii sunt "vorbiti", ceva gen "hai sa ii batem pe astia, le luam petrolul si facem fifty-fifty).Oare cine ii aprovizioneaza pe israelieni cu armament daca nu americanii?In plus pozitia americanilor este ferma, nu vor cere oprirea atacurilor israeliene. Arabii sunt foarte bogati dar armatele lor sunt foarte slabe, poate daca intervin Siria si Iranul atunci lupta ar fi mai corecta. Desi bineinteles atunci isi baga si americanii coada... Si raspuns la citatul tau: de cine se apara Israelul?Ei au atacat primii ) ma intreb cine face fac atacuri sinucigase tot timpul pe teritoriul israelului .. dak nu hezbollah si palestinienii ... mi se pare corect ca guvernul israelian sa vrea sa eradicheze acesti teroristi ... si da sua aprovizioneaza israel cu armament. sper sa nu se implice si iranul si siria in conflict caci atunci putem vorbi despre inceputul unui al treilea razboi mondial caci sua si marea britanie nu vor sta deoparte asta e clar si intervin armele nucleare ale israelului si cele noi ale iranului
{JM}Alex Lifetaker Posted July 25, 2006 Posted July 25, 2006 Pai bine, dar e corect sa omori sute de civili libanezi, sa distrugi o tara asa frumoasa ca Libanul?Sub pretextul luptei anti-teroriste? sa fim seriosi. Au murit mai multi civili libanezi decat teroristi )
Gripatul Posted July 26, 2006 Posted July 26, 2006 M-am scarbit deja de tot razboiul asta anti-terro. M-am scarbit de America si de toata civilizatia moderna, cu razboaiele lor. Am crezut ca lumea a evoluat, ca am devenit mai "human", dar se pare ca nu este asa. Vor mai trece multe razboaie, pana cand lumea se va reminti ca suntem oameni si ca ar trebui sa ne comportam ca atare. Si daca inca n-ati observat, al WW3 a inceput deja demult. Este intre America ("lumea civilizata westica") si terroristii din orient, numai ca America transforma acest razboi intr-unul de bani, folosind pretextul terrorismului invadeaza tari cu resurse naturale ca titeiul. (pana si Bush a recunoscut ca Irakul nu are si nu avea arme nucleare) Totul este comercial. Totul este facut pe fond de bani, daca ies verzisori atuncea de ce sa n-o facem? Asa gandesc americanii imho. Iar Israelul a iesit sa se "joace" un pic cu jucariile primite de la prietenii din occident imho. btw: in legatura cu postul lui {JM}Alex Lifetaker, in postul tau ai facut ceva ce urasc foarte mult, si ce din pacate multa lume face, ai GENERALIZAT. NU toti evreii omoara copii mici de placere, NU toti evreii sunt de acord cu acel razboi, cum nici toti americanii is tonti (exemplul cel mai bun Bill Gates) p.s.: @ {JM}Alex Lifetaker nu am nimica cu tine si nu am intentia sa te insult sau sa te supar, sper ca nu te superi numai ca nu-mi place cand cineva generalizeaza pe teme din astea, nu e frumos fata de evrei care sunt impotriva razboiului PEACE DUDE p.p.s: @ all scuzati ptr post cam aiurea, e tarziu, si kiar ma seaca America deja cu tot anti-terrou lor
nwradu Posted July 27, 2006 Posted July 27, 2006 Israelul este cel mai mare cumparator de arme vandute de SUA, deci e normal sa fie si aliati si sprijiniti. De asta si America a fost tinta atentatelor teroriste, pt ca toti teroristii ii vad ca principali aliati si sustinatori ai statului evreu.Apropo, Gripatul, 84% dintre israelieni s-au declarat de acord cu interventia in Liban si tot razboiul asta, asa ca se poate zice ca sunt toti de acord. E pacat ca nu o fac bine, recent un avion a distrus o casa in care erau observatori internationali ONU in Liban, ca cica langa ar fi fost rachete hezbollah. Sa fim seriosi. Macar mai multa atentie la ce se distruge. Parerea mea e ca indiferent cum se termina conflictul asta, pe termen lung vor aparea si mai multi extremisti, Israelul tocmai le-a dat un pretext nou si puternic tuturor teroristilor, sa ceara iar atentate, sa antreneze sinucigasi, sa puna bomba... Cand mor atatia libanezi, e si normal ca supravietuitorii sa fie si mai apropiati cauzei "teroristilor"
{JM}Alex Lifetaker Posted July 27, 2006 Posted July 27, 2006 True, daca eram libanez si Israelul mi-ar fi bombardat casa/cartierul, omorandu-mi familia/prietenii, nu m-as mai fi gandit la altceva decat la razbunare si la sange de evreu ) Sa speram ca se termina mai repede... pt. ca daca se baga si Siria, vin americanii si fura tot ce prind, si de la Libanezi, si de la sirieni...daca intra si Iranul cu atat mai rau.Nu poti sa-i invingi pe americani...
iNm Posted July 28, 2006 Posted July 28, 2006 Israelul este cel mai mare cumparator de arme vandute de SUA, deci e normal sa fie si aliati si sprijiniti. De asta si America a fost tinta atentatelor teroriste, pt ca toti teroristii ii vad ca principali aliati si sustinatori ai statului evreu. Apropo, Gripatul, 84% dintre israelieni s-au declarat de acord cu interventia in Liban si tot razboiul asta, asa ca se poate zice ca sunt toti de acord. E pacat ca nu o fac bine, recent un avion a distrus o casa in care erau observatori internationali ONU in Liban, ca cica langa ar fi fost rachete hezbollah. Sa fim seriosi. Macar mai multa atentie la ce se distruge. Parerea mea e ca indiferent cum se termina conflictul asta, pe termen lung vor aparea si mai multi extremisti, Israelul tocmai le-a dat un pretext nou si puternic tuturor teroristilor, sa ceara iar atentate, sa antreneze sinucigasi, sa puna bomba... Cand mor atatia libanezi, e si normal ca supravietuitorii sa fie si mai apropiati cauzei "teroristilor" si dak nu era acest atac ... oricum erau destui extremisti ... care in viziunea lor ii vad pe evrei in plus in zona aia asa ca atacurile nu se vor opri pana nu va ceda una din parti .. deci cam niciodata
nwradu Posted July 28, 2006 Posted July 28, 2006 Cineva a facut acest site, in care a pus un cosciug simbolic pt fiecare victima, dupa apartenenta.http://www.moiz.ca/coffin.htm
kBm Posted July 28, 2006 Posted July 28, 2006 de fapt americanii vor sa para mari salvatori globali vrajeala ... si faza cu sadam e doar o fatada .. pe ei ii intereseaza doar petrolul din orientul mijlociu
nmn Posted July 29, 2006 Posted July 29, 2006 de fapt americanii vor sa para mari salvatori globali vrajeala ... si faza cu sadam e doar o fatada .. pe ei ii intereseaza doar petrolul din orientul mijlociu are you sure ?
{JM}Alex Lifetaker Posted July 29, 2006 Posted July 29, 2006 Cineva a facut acest site, in care a pus un cosciug simbolic pt fiecare victima, dupa apartenenta. http://www.moiz.ca/coffin.htm Sa omori peste 500 de civili nevinovati, sub pretextul anihilarii unei retele teroriste, este cel mai sadic lucru pe care l-am vazut(in afara de Auschwitz dar ala nu se pune ca mi-a placut) ) Probabil nici nu sunt atatia teroristi cati civili au omorat evreii...
D_Arkangel Posted July 29, 2006 Posted July 29, 2006 Parerea mea e ca prea toata lumea se ia de libanezi. Pana la urma aia cu katiusele au omorat mai putin decat israelieni cu bombardamentele lor- si totusi majoritatea opiniei internationale ii sustine pe israelieni ca deh libanezii is teroristi cica. in afara de Auschwitz dar ala nu se pune ca mi-a placut offtopic- Aushchwitz-u a avut un sens si un anume scop (pe care nu o sa il spun sa nu se interpreteze ca rasism). In unele cazuri forta e singura metoda de a iti atinge scopurile, nu zic ca a fost bine ce au facut dar au avut un tel. Later edit: Abia acum am vazut ce au scris unii . Tot razboiul ar putea fi instrumentat de americani (ca ei oricum se baga peste tot) doar ca sa m-ai puna mana pe nishte petrol si sa m-ai acapareze nishte putere(si daca este asa nimeni nu o sa ii opreaasca, ca doar nu is prosti sa riste iar razboi sau certuri), daca nu e asa I was wrong.
kBm Posted July 29, 2006 Posted July 29, 2006 notice atunci ce interes aveau americanii sa patrunda in orientul mijlociu?(lucru care l-au mai facut odata)
martafoy Posted July 29, 2006 Posted July 29, 2006 pe mine personal ma uimeste marinarul nostru...unde il mananca de vrea sa trimita trupe in sudul Libanului?!
Casp3r Posted July 30, 2006 Posted July 30, 2006 , Majoritatea razboaielor din Orientrul mijlociu se fac doar pentru petrol . Acuma petrolu asta cat sa mai dureze si el , vreo 30 de ani sau cat naiba sa`l ia , ca numai razboaie provoaca . Dar dupa epuizarea petrolului vor mai fi razboaie ?!??!?