Jump to content
silversky

Sorin Ovidiu Vantu - noul patron de la "Catavencu"

Recommended Posts

Sorin Ovidiu Vantu: Nu ma opresc aici!

Omul de afaceri Sorin Ovidiu Vantu, proaspat detinator al pachetului majoritar de actiuni de la Catavencu, a declarat, marti, la Radio Romania Actualitati ca achizitia este “un act logic din perspectiva business” si ca nu se va opri aici.

Referitor la influenta pe care o poate exercita patronatul media in viata unei tari, SOV a exclus ca ar putea interveni in politica editoriala a trustului de presa pe care l-a definit unul viu si activ.

“Calitatea jurnalistilor care lucreaza in acest trust de presa elimina orice suspiciune de acest tip. De altfel, manipularea salariatilor, jurnalistilor de catre un patron se poate produce numai acolo unde jurnallistii sunt prosti”, a replicat SOV.

El a exemplificat cazul Realitatea TV, unde de doi ani detine pachetul majoritar de actiuni si unde spune ca nu a intervenit niciodata in politica editoriala.

SOV considera ca brandul Vantu este unul foarte puternic iar in privinta problemelor sale de imagine, considera ca acestea au fost rezolvate de justitie. El a spus ca nu poate fi facuta o comparatie intre brandul Vantu si brandul Catavencu: “ Eu sunt om de afaceri iar ei sunt ziaristi”, a spus Vantu.

Intrebat de ce a ales sa faca afaceri, in continuare, in media, SOV a motivat ca s-a configurat aceasta oportunitate pentru ca este o piata care se dezvolta foarte rapid iar afacerile in domeniul sunt foarte profitabile.

Referitor la posibile noi achizitii pe piata media, SOV a raspuns ca deocamdata urmareste consolidarea acestui trust pe nisa, pentru a satisface cerintele tot mai ridicate ale consumatorilor dar nu a exclus posibilitatea unor noi preluari.

SOV a spus ca momentul aderarii Romaniei la UE l-a determinat sa fie extrem de activ pe piata romanessca de afaceri astfel incat sa fie un partener valabil pentru grupurile straine.

“Este normal ca in societatea romanesca sa se stuctureze si grupuri autohtone de afaceri si nu vad de ce ar trebui sa acceptam ideea ca grupurile externe de afaceri, cu toata onorabilitatea si experienta lor, ar fi superioare grupurilor autohtone”.

Intrebat ce model va urma in noua afacere, Vantu a spus ca nu urmareste niciun model al predecesorilor sai ci are propriul model de afaceri care va fi profitabil si va fi cotat la bursa.

In luna februarie a acestui an, SOV recunoscuse ca a incheiat negocierile pentru preluarea companiei Blue Link Comunicazioni, care detine pachetul majoritar in trustul de presa Realitatea.

sursa : hotnews.ro

Catavencii condusi de Vantu...cine s-ar fi gandit la asa ceva.

Pe de-o parte intentiile lui Vantu de a-si face un trust media puternic si pe de alta parte trecutul dubios si modul in care e perceput de public te fac totusi sa-ti pui intrebarea: ce mijloc mai bun decat mass media putea sa gaseasca pentru manipulare si "spalare" a imaginii?

Link to comment
  • Recently Browsing   0 members

    • No registered users viewing this page.
×
×
  • Create New...