Jump to content
D3MENTU

Vicepremierul Copos trimis in judecata

Recommended Posts

Patronul Rapidului risca între doi si opt ani închisoare.

Procurorii anticoruptie au început, în urma cu patru luni, urmarirea penala împotriva vicepremierului George Copos, pentru o evaziune fiscala de peste un milion de euro. Ieri, procurorii Directiei Nationale Anticoruptie i-au prezentat patronului clubului Rapid materialul de urmarire penala care este deja finalizat. Vicepremierul a vazut probele – expertize si declaratii ale unor martori care-l incrimineaza – în dosarul „Loteria Româna” si a fost anuntat ca în scurt timp ancheta va fi încheiata si trimisa spre solutionare judecatorilor. Conform unor surse judiciare, în momentul în care dosarul privind frauda de la Loteria Nationala va ajunge pe masa magistratilor bucuresteni, acest lucru va declansa implicit

actiunea penala, ceea ce impune suspendarea din functie a lui Copos. Copos „beneficiaza” de prevederile unei legi mai blânde, respectiv Legea 87/1994 modificata – privind evaziunea fiscala, si nu de prevederile Legii 241, care în acest an a intrat în vigoare. Astfel, pe vechea Lege, el risca pentru fapta sa între 2 si 8 ani de închisoare. Daca erau aplicabile dispozitiile noi legii, pentru un prejudiciu mai mare de 1 milion de euro, patronul clubului Rapid ar fi fost pasibil de o pedeapsa de pâna la 25 de ani de puscarie. Aceleasi surse au declarat pentru ziarul Gândul ca vicepremierul Copos nu a semnat procesul-verbal de luare la cunostinta a faptului ca va fi deferit Justitiei, pentru ca, în opinia sa, rechizitoriul ar fi fost întocmit cu nerespectarea unor dispozitii legale de catre procurorii DNA.

Urmarirea penala a fost începuta, în 11 ianuarie, Gheorghe Copos si Gilio Giuseppe Rosa – administrator al SC Romtour SRL – fiind acuzati de evaziune fiscala în forma continuata, iar împotriva directorului general al Companiei Nationale „Loteria Româna”, Nicolae Cristea, pentru complicitate la evaziune fiscala. 

Potrivit procurorilor, în anul 2004, în calitate de asociat si presedinte al Consiliului de Administratie al SC Ana Electronic SA, Copos – împreuna cu Roza, administrator la SC Romtour SRL, si cu sprijinul lui Cristea – s-a sustras de la plata obligatiilor fiscale si a prejudiciat bugetul de stat cu peste 40 de miliarde de lei vechi, prin realizarea unei tranzactii fictive, cu ocazia vânzarii unui pachet de 38 de spatii comerciale.

Reamintim ca în acest caz procurorii anticoruptie au admis deblocarea unor conturi bancare care îi apartin lui Copos, ex-presedinte al Consiliului de Administratie al firmei Ana Electronic, mentinând sechestrul pe o suma egala cu presupusul prejudiciu produs statului de omul de afaceri.

Sursa Gandul

Eu unul sunt tare curios daca va patii ceva...insa daca ar fi condamnat el ar trebuii sa intre si multi altii dintre care sute de judecatori si procurori.Sau ar putea fi o actiune facuta cu scopul de a arata ca la noi justitia exista si este pe drumul cel bun,data de aderare la UE se apropie iar problemele trebuie rezolvate intr-un fel sau altul kar.gif

Link to comment
  • Recently Browsing   0 members

    • No registered users viewing this page.
×
×
  • Create New...