Jump to content
nwradu

Gripa aviara confirmata in Bucuresti

Recommended Posts

Testele de laborator PCR au confirmat, sambata, prezenta virusului gripei aviare in sectoarele 2 si 4 din Bucuresti. Autoritatile au instituit carantina de gradul intai in zonele afectate iar intrarile si iesirile din perimetrele respective sunt interzise.

Probele care au fost testate au fost recoltate de la pasari de pe Str. Falticeni din Sectorul 2 si Str. Odei in sectorul 4.

Autoritatile vor eutanasia toate pasarile din zonele de carantina. Este vorba de aproximativ 6 000 de pasari, aflate in cela 417 gospodarii din sectorul 2 si 268 de gospodariii din sectorul 4, adica in cartierul Andronache din sectorul 2 si zona de la periferia cartierului Giurgiului, din sectorul 4.

Vor fi montate covoare de dezinfectie iar locuitorii vor fi vaccinati.

Primarul general al Capitalei, Adriean Videanu a anuntat, la Realitatea TV, ca in sectorul 2 a fost intrerupta activitatea la o scoala.

Oamenii au fost sfatuiti sa-si tina pasarile in curte si sa respecte masurile de prevenire a extinderii virusului gripei aviare.

Doua gaini au fost gasite moarte, vineri, in doua gospodarii din sectorul 2 si 4 pe strazile Flaticeni si Odei.

In Bucuresti exista peste 50 000 de pasari in gospodarii.

sursa: Hotnews

Poate baga astia in carantina sectorul 4, nu ma mai lasa sa ies tongue.gif

Link to comment

stiti ce este toata chestia asta cu aviara , am aflat de la o persoana foarte importanta asa ca nu pot da nume, este un experiment biologic facut de americani la romani , ca sa vada cum reactioneaza omul la acest virus.

Link to comment

stiti ce este toata chestia asta cu aviara , am aflat de la o persoana foarte importanta asa ca nu pot da nume, este un experiment biologic facut de americani la romani , ca sa vada cum reactioneaza omul la acest virus.

Aha, te`ai uitat prea mult la "Ziua independetei" si la "E.T." !

@on-topic

Ata ete, daca romanii nu au fost in stare sa se protejeze, suporta consecintele :|

Link to comment

Aha, te`ai uitat prea mult la "Ziua independetei" si la "E.T." !

@on-topic

Ata ete, daca romanii nu au fost in stare sa se protejeze, suporta consecintele :|

nu m-am uitat la nimic ,am vorbit cu cineva, dar la cat de.... e romanu ... blink.gif pentru voi e gripa aviara , pentru altii e experiment biologic

Link to comment

hmm... destul de ciudat pt niste teste, avand in vedere ca mai mult mor pasarile, si oamenii mai deloc, so, care e scopul ei?

poate e doar o boala, cum era si malaria in timpul razboiului, cum au fost si alte boli. are ea un focar, dar se raspandeste ff repede, pt ca pasarile nu stau locului, in curand mai bine de jumatate de tara va fi in "carantina"...

tiphat.gif

Link to comment

indraznesc sa ma bag si eu:nu prea mai cred in aceasta asa zisa "gripa aviara",de ce?Pai in primul rand este prea legata cu ata alba,acest virus a mai aparut si in alte tari,destul de mari si destul de dezvoltate pe mai toate planurile,iar acum imi vine in minte Japonia,unde totusi au murit aprox. 5 oameni,in fine,nu mai stiu datele precise.Iar romanii ma fac sa cred ca la noi dupa ce a fost semnalat acest virus in atatea locatii,iar acum din pacate,si in Capitala,totusi nu a intrat nici un om in spital cu simptomele acestui virus,ba chiar nu a murit nimeni pana acum(ceea ce ma bucura enorm.nu ma intelegeti gresit).Pai imi amintesc si ca solutia cu care stropeau rotile la masini..case...zone infectate era de fapt un fel de apa de ploaie,deci mi se pare cam ciudat profesionalismul autoritatilor romane legat de aceasta problema...Si ce ma mai indreptateste sa cred ca e cam subreda povestea asta este si dorinta anumitor autoritati de a elimina aceasta indeletnicire de a creste pasari in curtile caselor(mai ales in mediul urban)(mi se pare ca este impusa si de uniunea europeana o chestie la fel legata de cresterea animalelor/pasarilor in "particular").

Cateva fragmente din Jurnalul National :

Dupa ce presa a tras un semnal de alarma cu cateva luni in urma, Comandamentul a fost informat si din interiorul Autoritatii Nationale acum doua saptamani asupra calitatii reprobabile a substantelor folosite pentru dezinfectia mijloacelor rutiere si feroviare si a celor utilizate imediat dupa uciderea pasarilor. Flutur nu a reactionat pana acum. Cel putin aberanta poate parea decizia mentinerii unei autoritati autonome pentru administrarea problemelor cailor, in conditiile in care ansamblul animalelor trece in subordinea ministerului. E posibil insa ca domeniul ecvestru sa fie atragator pentru unii.

Circul generat ieri de Flutur, privind trecerea ANSVSA in cadrul ministerului, este asadar gratuit. In cel mai fericit caz putem trage concluzia ca, in calitate de coordonator al ANSVSA, a dat masura incompetentei sale administrative. Seful Agriculturii ar fi trebuit, in primul rand, sa ii traga la raspundere pe responsabilii din subordinea dumnealui, care au avut orice altceva mai bun de facut decat gestionarea situatiei de criza. Directorul general al Directiei Generale Sanitar-Veterinare, Gabriel Predoi, a petrecut luni, 15 mai, la Constanta impreuna cu un grup de colegi de breasla, cu ocazia Zilei Veterinarului. Aceasta, in conditiile in care "afacerea Codlea" izbucnise deja, iar Predoi fusese degrevat, printr-o decizie a presedintelui ANSVSA, Ion Agafitei, de orice alta responsabilitate, fiind insarcinat sa conduca misiunea de combatere a gripei aviare. Un alt sef din ANSVSA, directorul Directiei Sanatatea Animalelor, Lazar Niculaie, a preferat sa petreaca saptamana trecuta la Bruxelles, in loc sa lucreze cot la cot cu membrii Autoritatii pentru rezolvarea crizei aviare.

Cresterea pasarilor de curte si a altor animale domestice ar putea fi interzisa in Bucuresti, potrivit unei initiative municipale care va fi supusa dezbaterii publice, incepand de saptamana aceasta, a mai declarat Videanu. "Este o propunere pe care vreau sa o evaluez corect, sa vedem care ar fi impactul acestei masuri, mai ales pentru cei vizati in mod direct, crescatorii de pasari de la periferie. Pe de alta parte, suntem o capitala europeana in care nu putem creste porci, pasari sau mai stiu eu ce animale de curte", a afirmat Videanu. Propunerea va fi supusa dezbaterii si pe site-ul Primariei.

Link to comment

Chestia cu americani nu prea o cred. Si stii de ce? Pentru ca nu a aparut prima data in Romania. Cat despre moartea pasarilor...mai multe au murit de pe mana autoritatilor decat de boala in sine.

Nu incerc sa infirm sursa ta cu testele americanilor...dar banuiesc ca mai simplu luau un aurolac si il aruncau in cotetzu cu gaini decat sa arunce pasari moarte. Iar dupa cum am inteles gripa a fost adusa in tara de catre pasarile migratoare...delta and shit...cam incredibila povestea cu americanii..

Link to comment

in ultimul imp nu a mai dat la stiri de gripa aviara . guvernul face tot felul de chestii fara sa stie presa .

eu cred ca aceatsa poveste cu gripa aviara ese numai asa pentru a zice la aia din UE ca : ,,ROmanii au rezolvat primii gripa aviara dupa ce am avut-o in toata tara . Suntem o tara capabila ''

Link to comment

Citesc pe aici pareri care mai de care mai incompetente si mai deplasate.

Decat sa aruncati VOI(care nu ati facut nici o cercetare, nici nimic) cu informatii primite probabil de la parintii vostri, care hai sa fim seriosi habar nu au nici ei despre gripa asta, mai bine uitati-va la televizor, macar acolo sunt persoane competente care fac cercetari.

Link to comment

Oare care or fi acele persoane competente?! smile.gif

Oare ministrul Flutur (ministrul agriculturii) ?Oare Ansv (Autoritatea Nationala Sanitar-Veterinara si pentru Siguranta Alimentelor) impreuna cu Dsva,care se fac vinovate de neglijenta grava in serviciu si de obstructionarea anchetei privitoare la posibilitatea contaminarii cu virus aviar din import?Oare Sri,care,aici ma cam bufneste rasul,in rapoartele extraordinare,nu stie a face diferenta intre gaina si curca?

Link to comment

Toate! avem un minister de tot ... nu ca as panica in jud constanta e demult aviara si nu s a imbolnavit nimeni ce prosti si noi , ungurii mai destepti stiau ca au aviara si au facut export in romania fara sa zica dar noi imediat inchidem exporturile tot eu totusi cred ca este o gluma proasta

Link to comment

Fratilor Gripa aviara nu exista ....... o panarama dela stat inlegatura intrari in uniunea europeana ia ganditiva sa intram cu cotete in uniune sau alta chestie in romania nici un om bolnav de gripa aviara citez stiri ziua 1: 3 oameni din localitatea ---- sunt suspecti de gripa aviara ziua 2: suspecti de gripa aviara aveau gripa normala ... unde ati auzit voi ca au murit oameni de gripa asta aviara (inafara de turcia )??? Si saracii oameni le omoara gainile singura lor benefici economice care le au . Sau alta chestie --- cand au venit inundatile .. unde gripa aviara ...? Si chestile cu analizele pai am vazut noi foile alea care demonstreaza asta . Cand au venit analizele puteau sa spuna orce .Specialisti au zis cai vorba o gripa asemanatoare cu asta aviara care nu se transmite la om nici alt animal . nanana.gif Acuma dau vina pe alte tari ca a facut transportu cu gaini in tara Ps: poate asta e si motivu !! ?? nanana.gif Asa ca manacati fara grija ca nu o sa prindeti aripi ... yum.gif CAREI DEACORD CU MINE ?????

Link to comment
  • Recently Browsing   0 members

    • No registered users viewing this page.
×
×
  • Create New...