Jump to content
nwradu

Cosmote achizitioneaza Germanos

Recommended Posts

Cosmote achiziţionează pachetul strategic de acţiuni al Germanos S.A.

Cosmote Mobile Telecommunications S.A. a semnat, marti, un contract cu Panos Germanos, fondator si actionar majoritar al Germanos S.A., si cu alti actionari, pentru achizitionarea a 42% din actiunile emise ale Germanos S.A.

Pretul tranzactiei este de 19 Euro pe actiune, cu conditia obtinerii aprobarilor aferente de la autoritatile de reglementare relevante.

In urma acestei achizitii, Cosmote intentioneaza sa initieze o oferta publica de cumparare a restului de actiuni ale Germanos S.A. la acelasi pret, in conformitate cu legislatia greceasca aplicabila. Conditiile detaliate ale ofertei vor fi anuntate inaintea lansarii sale, estimata a avea loc la sfarsitul lunii august 2006.

Cumpararea companiei Germanos S.A., una dintre cele mai de succes branduri si lanturi de distributie a produselor de telecomunicatii, reprezinta un pas strategic major pentru Cosmote, care isi adauga astfel cea mai eficienta retea de distributie in patru din cele cinci tari in care este prezenta. Prin reteaua de 537 de magazine Germanos din Grecia, Bulgaria, Romania si Fosta Republica Iugoslava Macedonia, Cosmote isi va extinde distributia si isi va dezvolta in continuare operatiunile.

Brandul renumit si prezenta regionala de success a Germanos va permite Cosmote sa isi promoveze strategiile comerciale adresandu-se in mod direct clientilor sai. In plus fata de potentialul de crestere rapida a cifrei de afaceri, Cosmote se va bucura de o profitabilitate mai mare pe piata serviciilor de telefonie mobila prin economii financiare substantiale, sinergii si riscuri operationale si de piata reduse.

In cadrul tranzactiei, Dl. Panos Germanos a fost de accord sa achizitioneze anumite active ale Germanos S.A. care nu sunt vitale in planurile de viitor ale Cosmote , astfel permitand managementului sa se concentreze pe competentele de baza. Aceste active se refera la unitatile de productie industriala a bateriilor, ce cuprind subsidiarele din Germania, Serbia si activitatile relevante din Bulgaria si Romania, precum si operatiunile din Polonia, Ucraina si Cipru, cu exceptia participatiunii in Otenet Cipru, tara in care Cosmote nu este prezent. Managementul de success al Germanos isi va continua implicarea in afacere, contribuind prin experienta lor la succesul Cosmote Group. In acest context, Panos Germanos isi va mentine pozitia de presedintele Germanos S.A, si, in urma ofertei publice, va reinvesti in Germanos S.A. 10% din participatia totala a Cosmote, in timp ce John Karayiannis va ramane CEO al Germanos S.A.

sursa:

Valoarea tranzactiei va ajunge pana la 1,58 miliarde de euro, iar costul net obtinut in urma instrainarilor si reinvestitiei lui Panos Germanos va fi de aproximativ 1,3 miliarde de euro.

Se estimeaza ca in urma vanzarii participatiilor detinute de Germanos in Uzbekistan si in magazinele Hellenic Duty Free Shops, compania detine un capital net de aproximativ 100 milioane de euro. Tranzactia va fi finantata in intregime prin imprumuturi.

Cosmote are incredere ca achizitia ii va oferi oportunitati importante de crestere in toate tarile unde este prezenta si va genera rezultate financiare pozitive. Prin prezenta extinsa a Cosmote, printr-o profitabilitate mai mare per client, prin consolidare precum si alte sinergii, se asteapta ca achizitia sa genereze rezultate financiare pozitive pentru Cosmote inca din primul an dupa consolidare, fara a-i afecta politica de dividende. JP Morgan este consilierul financiar al Cosmote in aceasta tranzactie.

Evangelos Martigopoulos, CEO al Cosmote, a comentat: “Liderul operatorilor de telefonie mobila din sud-estul Europei isi uneste acum fortele cu cea mai de succes retea de distributie de produse si servicii de telefonie mobila din regiune. Aceasta tranzactie indeplineste criteriile noastre de investitie si este in conformitate cu prioritatile noastre strategice, capturand un element important din lantul de valoare al serviciilor mobile. Prin incheierea acestei tranzactii si dupa primirea aprobarilor necesare, Cosmote isi va consolida prezenta in sud-estul Europei prin comunicarea directa catre o baza de clienti mai mare si prin satisfacerea mai eficienta a nevoilor clientilor. Suntem increzatori ca investitia intr-o retea comerciala eficienta, cu un brand puternic si prezenta extinsa in patru piete unde Cosmote opereaza, ne va aduce mai aproape de clienti, marind dinamica si perspectivele de crestere ale companiei. In acelasi timp, vom creste cifra de afaceri si vom face economii finaciare si operationale considerabile, generand astfel o crestere semnificativa a valorii pentru toti actionarii nostri.”

sursa: BloomBiz

Wow, 537 de magazine Germanos. La noi in tara Cosmote a reusit inca o victorie prin faptul ca magazinele Internity (alt lant european) vor distribui la noi ofertele Cosmote. Pana acum erau cu Orange. Am fost ieri in Feeria si deja am vazut schimbarea, magazinul Internity de acolo nu mai are firma portocalie, ci verde si galben ca la Cosmote.

Link to comment
Guest Shiver

Toata achizitia se va face printr-un imprumut. Au mai avut ideea asta si cu Connex-ul acum 1-2 ani. Se joaca .

Pana va deveni Cosmote profitabil probabil ca se vor ajuta din Romtelecom. In conditiile in care acum incepe sa se manifeste concurenta pe telefonie fixa ... pare o strategie foarte riscanta.

Link to comment
Guest pa$$at

grecii astia mi se par penibili. incep sa aiba monopol la noi in materie de telefonie

cosmote,germanos,romtelecom=greci

Link to comment

Cosmote = viermi paraziti lameri, care incearca sa domine piata intrand in datorii si in investitii IMENSE din care sper sa nu castige nimic.

Nu am fost de la inceput deacord cu ei, mi s-au parut de la inceput niste ciumpalaci care nu stiu ce sa mai faca sa atraga clientul(ii da telefoane, ii da minute, mai urmeaza sa il pupe in fund), pe cand la semnal they suck hard

Au bagat prea multi bani in romania, reteaua germanos e una "soft" iar cosmote nu prea are ce cauta prin ea.. zic asa ca si chestie de brand

Link to comment

Priviti prea din perspectiva Romaniei. Cosmote sunt prezenti in toata europa de sud, la fel si Germanos (din alea 537 de magazine, vreo 40 sunt la noi sau asa). Achizitia Germanos nu mi se pare ineficient, lantul e profitabil, era si grecesc, Cosmote probabil ca nu au dealeri asa multi (cum sunt la noi o gramada de dealeri Orange sau Vodafone de ex, fiecare omulet si-a facut un chiosc si e dealer) si atunci au luat un lant marisor.

Imi place la Cosmote ca s-au miscat bine, dupa oferta de 2000 de minute au scos una complementara, o cartela normala un un bonus dublu, ca sa-si ia lumea si sa fie sunata de aia cu 2000 de minute. O vreme probabil ca nu vor mai scoate cine stie ce oferte, asteptand sa ia lumea cartele din astea.

Nu-mi place ca au idei ciudate rau. Cand au fost Arenele Carierei acum vreo luna am trecut si pe la Cosmote sa-i intreb ce posturi au, cum se fac angajari, si aveau niste idei atat de ciudate incat imi venea sa rad cand mi le povestea aia. Daca vreti intru in detalii.

Link to comment

Initial Germanos era cu Dialog, apoi Connex, acum vad ca s-au vandut de tot; am lucrat la ei si m-am lamurit cum e sa lucrezi la greci.

Ce frumos era la inceput si apoiu incet-incet s-a fasait toata treaba si am ajuns cu un salariu de kk, astfel incat am plecat rapid.

Cosmote, precum Cosmorom - au lacune mari cu semnalul pe Bucuresti; oare ce o fi in restul tarii?

Om trai si om vedea... blink.gif

Link to comment
  • Recently Browsing   0 members

    • No registered users viewing this page.
×
×
  • Create New...