Jump to content
nwradu

1.000.000 $ pentru ‘Dragostea din tei′

Recommended Posts

Daca europenii au scapat de obsesia muzicala O-Zone, iata ca celebrul “The May-Ya-Hee Song”, varianta occidentala a hitului “Dragostea din tei”, se propaga peste Ocean. Din coloana sonora a productiei Walt Disney “Chickenlittle” face parte piesa “Chickenlittle Numa Numa”, alias “Dragostea din tei”.

Este cel mai mare succes al lui Dan Balan de cand a ales sa se stabileasca in SUA, mai mare chiar decat prezenta lui la cel mai vizionat matinal de televiziune din toata America - “Today Show”, difuzat de postul NBC. Piesa este la moda mai ales in randul copiilor, caci “Chickenlittle”, un lungmetraj de desen animat cu un buget de 60 de milioane de dolari, este un film extrem de indragit.

Selectarea piesei pe coloana sonora a filmului nu i-a adus lui Dan Balan doar celebritatea. Reprezinta in acelasi timp si o colaborare ultraprofitabila, caci lui Dan Balan (27 de ani) ii vor intra in cont, avand in vedere generosul buget al filmului, mai mult de un milion de dolari.

In rest, Balan a reusit sa-si stabileasca pe taram american, la New York, si pe baietii ce-l vor acompania - ex-grupul Millenium din Chisinau - caci s-a hotarat sa revina la vechea iubire, rock-ul.

De altfel, abordarea stilului rock a fost unul din visurile lui Dan Balan, el chiar debutand cu o trupa dedicata genului.

Piesa “The May-Ya-Hee Song” nu este pentru prima data pe coloana sonora a unui film important de la Hollywood. Varianta remixata de Dan Balan s-a mai facut o data auzita in productia “Deuce Bigalow: European Gigolo” (“Un Gigolo de Doi Bani 2”), lansat la sfarsitul anului 2005.

Piesa este cantata in doua filme celebre

Cu toate ca piesa apare doar 30 de secunde, ea insoteste una dintre scenele cheie, de la finalul filmului, secvente ce se desfasoara in cadrul campionatului mondial de striptease masculin. Se pare insa ca trupa O-Zone nu prea le-a purtat noroc producatorilor. Cea de-a doua parte a cunoscutei comedii cu Rob Schneider a avut incasari de patru ori mai mici decat prima parte, productia fiind considerata un esec de casa.

Arsenie, fostul lui coleg, canta cu Natalia Gordienko

Fostul component al trupei O-Zone, Arsenie Todiras, pe numele de scena Arsenium, a filmat un videoclip, in regia lui Marian Crisan, pentru piesa care va reprezenta Republica Moldova in concursul Eurovision 2006. El a ales sa colaboreze pentru piesa “Loca” cu Natalia Gordienko, fosta solista a trupei Millenium. Pe langa Natalia Gordienko, pe care Arsenie Todiras o considera “o artista perfecta”, pe scena va urca si Connect-R, rapperul cu parul impletit in zeci de codite, de la trupa Racla. Arsenium si Natalia se intrec in videoclipul facut piesei intr-o spectaculoasa cursa pe motociclete. Pentru acest joc periculos s-au folosit drept dubluri cascadori care au executat scheme dificile pe motoare.

sursa: Libertatea

Piesele celor de la O-Zone au vreo 5 ani sau mai mult, cred ca eram in liceu cand aparusera, nu? Si totusi anul trecut eram intr-un bar in Amsterdam, si a inceput una din piesele lor de succes, ori aia cu ochi tai, ori cealalta, si cantau toti :| Barmanul, chelnerita, un grup de vreo 10 englezi care erau la alta masa, inca 2 drogati in spate, toti fredonau melodia, unii cam aiurea ca nestiind romana ziceau pe nimerite, dar oricum, era mare hit.

Link to comment
smile.gif adevarul e ca piesa te face vrei nu vrei sa o fredonezi 24.gif ma aflam tot asa intr-un bar (jur ca nu beeam alcool laugh.gif ) si ma trezesc fredonand melodia...like...wtf....melodia a prins prin afara din cauza ca este, nah...melodioasa si saritoare smile.gif mama...gata...poate sa traiasca linistit pana la adanci batraneti... smile.gif
Link to comment
  • Recently Browsing   0 members

    • No registered users viewing this page.
×
×
  • Create New...