Jump to content
nwradu

De Paste va ploua!

Recommended Posts

In popor se spune ca, asa cum e vremea de Florii, tot la fel va fi si de Paste. Duminica trecuta a plouat in cea de-a doua parte a zilei, ba chiar s-au "prabusit" norii peste pamant de atata ploaie, in anumite zone. Si iata ca in acest an vremea respecta traditia. Meteorologii au anuntat ca vremea va fi inchisa pana martea viitoare. Abia dupa aceea este preconizata incalzirea vremii.

Dar sunt vesti rele si vesti bune in toata aceasta perioada. Vestea rea e ca azi si maine sunt asteptate ploi destul de insemnate cantitativ, mai ales in Transilvania, Banat si Oltenia. Precipitatiile ar putea ajunge pana la 60 de litri pe metrul patrat, dar numai in perimetre restranse. De vineri, natura se va potoli cat de cat. E adevarat ca vom mai avea parte de ploi, dar cu precadere in cea de-a doua parte a fiecarei zile, iar cantitatea de precipitatii nu va depasi 25 de litri pe metrul patrat, sustine Administratia Nationala de Meteorologie.

Precipitatii sporadice

Vestea buna e legata de noaptea de Inviere. Se pare ca atunci vremea va fi, in sfarsit, ceva mai blanda cu romanii. Specialistii se asteapta ca de Paste sa ploua dupa-amiaza, dar in schimb cerul sa se curete oarecum de nori in noaptea in care romanii vor merge la biserica sa asiste la slujba Invierii Domnului si sa ia Lumina.

In schimb, ploile vor mai continua pana marti, dar va fi vorba tot de precipitatii sporadice. Soarele se va impune in fata norilor abia de miercuri, cand meteorologii ne anunta de pe acum ca va fi cald si bine.

sursa: Realitatea Romaneasca

Link to comment

doar vreo 10 judete strabatute de dunare a suparat apa.

totusi asta mi se pare o prostie, superstitii de romani :|. cum e si ziua cartitei sau cum e aia, in america prin martie parca. prostii...desh de vreo 3 ani tot e urat in seara de pasti asta nu ar trebui sa conteze prea mult

Link to comment

mda ... eu, catolic, creca nici nu ar trebui sa postez .... pt ce atatea superstitii .. putintica apa nu a suparat pe nimeni tongue.gif ....

din start e vrajeala ... pe aici ( moldova ) vremea a fost frumoasa ...

si nu uitati . jesus is dead bananadance2.gif .. GET OVER IT sef.gif :upset:

Cum sa postezi asa ceva de sarbatori? wink.gif

Link to comment
  • Recently Browsing   0 members

    • No registered users viewing this page.
×
×
  • Create New...