Jump to content
Guest Batranelu_Fantastic

Primul hotel in spatiu !

Recommended Posts

Guest Batranelu_Fantastic

Primul hotel in spatiu

Robert Bigelow, proprietarul retelei internationale de moteluri "B&B", isi va inaugura primul hotel in spatiu, anul acesta, dupa ce il va lansa pe orbita cu ajutorul rachetelor rusesti. Milionarul de 60 de ani cauta in prezent o "firma de transport" care sa-i poata duce pe clienti la un sejur in cosmos, informeaza "The Sun".

Cum din ce in ce mai multi oameni bogati sunt dispusi sa plateasca oricat pentru o excursie in spatiu, patronul retelei de moteluri "B&B" s-a gandit sa isi deschida primul hotel din spatiu. Zis si facut. Robert Bigelow si-a deschis centrul de cercetare spatiala "Bigelow Aerospace", situat la nord de Las Vegas, in urma cu doi ani.

La putin timp a anuntat ca va testa primele module spatiale gonflabile in dorinta de a le transforma in hoteluri cosmice, informeaza site-ul Space.com. "In cursul acestui an "Bigelow Aerospace" doreste sa lanseze in spatiu primele module locuibile, gonflabile, care sunt realizate dintr-un material special pentru a rezista la impactul cu meteoritii", a declarat Mike Gold, specialist in cadrul firmei lui Bigelow.

Cele doua capsule-hotel au fost supuse la o serie ampla de teste de vibratii, schimbari de temperatura extreme, elasticitate si presiune, pentru a le oferi celor cazati nu numai siguranta de care au nevoie, ci si confortul necesar unui sejur in cosmos. Modulele Genesis cantaresc 1.350 de kilograme, au o lungime de 4,6 metri, iar diametrul de aproape 2 metri se va dubla in spatiu, pentru un plus de confort. Pentru 2010, Bigelow planuieste sa lanseze un hotel spatial mult mai mare, care va avea 13,7 metri lungime si diametrul de 6,7 metri.

Pana atunci insa, intreprinzatorul american se vede nevoit sa apeleze la rachetele rusesti de tip Soyuz pentru a-si muta investitia pe orbita. In ceea ce priveste transportul clientilor, "Bigelow Aerospace" ofera 50 de milioane $ ca premiu inventatorului primei nave spatiale private, pentru ca in prezent nu are cu ce sa-i duca.

Sursa : http://stiri.rol.ro/stiri/2006/04/primul_hotel_in_spatiu.htm

Link to comment

o sa aiba succes

aia plini de bani nu simt cand plateste si 1 milion de dolari pe o excursie de asta

au fost turisti deja in statia orbitala mir mi se pare - parca 20 mil$ a platit tipul agentiei spatiale ruse

pe iss nu stiu daca au fost deja, dar si aici s-ar putea

daca tipul ala face hotelul, o sa fie rezervari pe ani de zile in avans...

Link to comment
  • Recently Browsing   0 members

    • No registered users viewing this page.
×
×
  • Create New...