Jump to content
Xardas

Una noua din Vama Veche

Recommended Posts

Vineri, 3 martie, s-a inregistrat un moment istoric in evolutia comunei Limanu. Dupa 3 ani de la foarte emotionala miscare "Salvati Vama Veche"(SVV), Consiliul local al comunei a decis sa-si modifice politica de dezvoltare urbanistica; proiectul propus de arhitectii de la Planwerk si sustinut de asociatia SVV a fost aprobat de primar si de consilieri. Hotararea inseamna mai mult decat limitarea regimului de inaltime al caselor la parter + un singur etaj; este vorba despre optiunea pentru o dezvoltare care sa pastreze spiritul fiecaruia dintre satele cuprinse in granitele comunei - Limanu, 2 Mai, Vama Veche si Hagieni. Constructiile viitoare vor trebui sa respecte un regulament dobrogean pur sange: olane sau tigla in loc de tabla sau azbociment, garduri din piatra si lemn, in loc de beton, tamplarie de lemn in loc de plastic si aluminiu. E momentul sa uram Consiliului recasatorit cu traditia comunei casa de piatra. (regulamentul va fi postat pe site-ul www.salvativamaveche.ro )

Stim bine, cu totii, ca legea nu inseamna mare lucru la romani. De aceea entuziasmul nostru este inca temperat. Asta cu atat mai mult cu cat exista deja un investitor local care, dupa ce a impodobit peisajul cu un castel cat Pelesul, s-a hotarat sa-si traga si o locuinta personala. O locuinta cu 33 de camere, sa-i pice mucu' de ciuda si lui Nastase. Este o prima provocare pentru primarie, pentru ca tupeistul si-a depus cererea pentru avizul de constructie cu fundatia deja turnata si cu un proiect in care casuta are doua etaje. A, argumentul ca familia opinentului este numeroasa, ca jupanul a decis sa locuiasca impreuna cu cumnatul sau nu tine: si cumnatul are un proiect identic, pe terenul vecin: alte 33 de camere. Nu e nevoie sa precizam ca solicitarile sunt de mai multe ori in afara legii.

In schimb, pe faleza dintre 2 Mai si Vama Veche a aparut o poezie de casa dobrogeana: este locuinta de vacanta a sculptorului Buculei. Si inca una de bine: mai spre bulgari, controversata "cetate" asezata cu fundul spre mare a fost reabilitata din culori: un grup de artisti clujeni au imbracat-o in fresce/grafitti-uri care o fac macar haioasa.

Mircea Toma

Presedinte APCAPBC

stire oficiala

Link to comment
  • Recently Browsing   0 members

    • No registered users viewing this page.
×
×
  • Create New...