Jump to content
silversky

EUfonika - un nou brand

Recommended Posts

EUfonika vrea sa revolutioneze telefonia fixa cu o oferta „Platesti cat vorbesti

Zvonurile despre iminenta intrare pe piata romaneasca a Deutsche Telekom, printr-o achizitie de mare anvergura, s-au dovedit false: operatorul a sprijinit doar strategic relansarea diviziei de Internet si telefonie online Combridge, detinuta 100% de Magyar Telekom (fostul Matav), unde germanii reprezinta principalul actionar (60% din titluri).

„Au existat diverse zvonuri despre Deutsche Telekom. Astazi am auzit prima oara ca am fi aplicat pentru o licenta 3G, s-a spus si ca intentionam sa cumparam alte companii“, a declarat, pentru SFin, Cristopher Mattheisen (foto), director de operatiuni T-Com in cadrul Magyar Telekom. T-Com este divizia de Internet a Deutsche Telekom. „Nu pot comenta oficial decat ca noi tinem in vizor zona sud-est europeana, lucru pe care l-am afirmat in repetate randuri. Dar despre o licenta 3G in Romania este pentru prima oara cand aud“, a mentionat oficialul T-Com.

In sprijinul Romtelecom

Operatorul maghiar propune un serviciu alternativ care sa reduca factura pentru cei care vorbesc frecvent pe international, in regim interurban sau pe mobile. La EUfonika nu se plateste abonament, serviciul nu necesita instalare de echipamente, nu se plateste taxa de instalare, ci doar minutele consumate. Tarifele sunt de 4,4 eurocenti pe minut in timpul zilei (8 -20) si 3,2 eurocenti pe minut noaptea (20-8 dimineata) pentru interjudetene. Pe mobil se platesc 12,9 eurocenti pe minut indiferent de ora, iar tarifele internationale difera in functie de tara de destinatie. In Spania, de exemplu, sunt de 8 centi pe minut, indiferent de ora. Calculat grosier, reducerile sunt de aproximativ 20% la convorbiri interjudetene sau 40% pentru cele internationale. Asta fara a plati nimic suplimentar.

Nu trebuie schimbat numarul de telefon sau cumparat vreun alt aparat. Serviciul EUfonika se acceseaza de pe acelasi telefon, formand codul 1688. Clientii interesati primesc si 30 de minute gratis in cadrul ofertei. „Practic, desi pare ca acum concuram Romtelecom, noi ii ajutam, pentru ca oprim migrarea utilizatorilor spre serviciile de telefonie mobila“, a spus Levente Csenteri, directorul Combridge, compania prin care opereaza Magyar Telekom pe piata romaneasca.

Liberalizarea si reglementarea pietei au atras investitia

Desi s-au ferit sa vorbeasca despre cifrele legate de investitii sau planurile pentru anul in curs, oficialii Deutsche Telekom si Magyar Telekom au recunoscut ca tin sub lupa piata din Romania, favorabila investitiilor in telecomunicatii. „Piata este foarte bine reglementata si a evoluat foarte pozitiv“, a declarat Christopher Mattheisen. „Am fi facut acest pas si daca nu am fi avut aici prezenta asigurata prin Combridge“, a precizat acesta, in exclusivitate pentru SFin. Combridge a fost infiintata in 2002, iar anul trecut Magyar Telekom a cumparat restul de actiuni care erau in posesia altui investitor.

„EUfonika va fi un brand folosit doar in Romania deocamdata“, a afirmat Mattheisen. „Luam in calcul afaceri similare in alte tari din zona, dar deocamdata nu este nimic sigur. Asta mai ales din cauza lipsei de reglementare a pietei“, a explicat el.

Desi Combridge are contracte de interconectare cu majoritatea operatorilor, pentru ca a fost de multa vreme un furnizor de servicii de apeluri internationale pentru companii, nu exista deocamdata posibilitatea de a folosi serviciul de pe un telefon alternativ (RDS sau UPC-Astral). “Ne gandim si la aceasta posibilitate, probabil vom avea acorduri similare in urmatoarele luni“, a spus Levente Csenteri.

Atac pe toate „segmentele“

Serviciul EUfonika va ataca toate segmentele pietei. Oferta prezentata se refera la preturile pentru utilizatorii particulari interesati de aceasta alternativa. Compania vrea sa se adreseze insa si firmelor, pentru care vor exista si mai multe reduceri, in functie de volumul de trafic efectuat. EUfonika Business Call va fi prezentat in curand, in cadrul unui nou eveniment organizat de companie, au precizat oficialii Combridge. Firmele nu vor avea nevoie sa foloseasca codul de acces special, ci va fi necesara achizitia unor echipamente speciale sau modificarea setarilor centralei telefonice a companiei.

„Nu putem sa va prezentam toate detaliile planului nostru de afaceri, dar cota minima de piata pe care am obtinut-o cu servicii similare a fost de 15%“, a declarat oficialul T-Com. El a precizat ca firma va avea circa 30 de angajati si ca serviciile de call-center sau telesales vor fi asigurate prin parteneriate cu firmele locale.

Avans tehnologic

Desi romanii sunt interesati de telefonie ieftina pe Internet, ei au apucat sa experimenteze o tehnologie mai invechita, spun oficialii Combridge. Oamenii sunt acum nemultumiti de calitatea serviciilor de telefonie online si ar adopta cu placere un furnizor nou, in care sa poata avea incredere, sustin reprezentantii companiei germane.

Combridge va utiliza reteaua Magyar Telekom, care este realizata pe cea mai noua tehnologie disponibila: Next Generation Network (NGN). “Calitatea serviciului de voce este ireprosabila“, a precizat Christopher Mattheisen. El a asigurat ca un accent deosebit va fi pus pe serviciul de relatii cu clientii, ce va face diferenta fata de alte companii care opereaza pe aceasta piata.

Principalul operator autohton, RomTelecom, a promis de ceva vreme ca va investi in realizarea unei retele NGN, dar investitiile sunt temporar blocate din cauza unui diferend cu ANRC privind reglementarea tarifelor de interconectare.

Agitatie pe o piata mica

Desi s-a liberalizat in 2003, piata telefoniei fixe este in continuare dominata de RomTelecom. Operatorii alternativi au reusit anul trecut sa obtina o cota de piata de 10%, conform autoritatii de reglementare (ANRC). “Daca ne gandim la valoarea totala a pietei, aceasta este spre 1 miliard de dolari pe 2005, iar pe 10% se bat sute de companii“, a declarat analistul IT si telecom, Nicolae Oaca. “Mai mult ca sigur ca investitiile facute de Deutsche Telekom sau Magyar Telekom au fost de nivel foarte mic“, a subliniat el.

Sursa : Săptămâna financiară

Link to comment
  • Recently Browsing   0 members

    • No registered users viewing this page.
×
×
  • Create New...