Jump to content
nwradu

Noul oras din centrul Bucurestiului

Recommended Posts

user posted image

Americanii si ungurii vor pune bazele unui mini-oras in mijlocul Capitalei. Numit Esplanada, proiectul are girul autoritatilor si se va intinde pe o suprafata de 10 hectare, iar investitiile se vor ridica la 1.200 de milioane de euro.

Esplanada va fi situat la intersectia bulevardelor Octavian Goga, Mircea Voda si Nerva Traian. „Va fi un mini-oras al secolului XXI. El va da o imagine moderna Capitalei", spune Janos Halasz, reprezentantul firmei care realizeaza proiectul pe baza caruia se va ridica Esplanada.

De fapt, ideea a fost a autoritatilor de la Primaria Capitalei, un arhitect din New York a facut machetele, iar firma ungureasca va face proiectul. In urmatoarele doua luni, Primaria Capitalei va alege, prin licitatie, firma care se va ocupa de constructii.

Proiectul Esplanada se va intinde pe 10 hectare, dar spatiul total va fi de 70 de hectare, luind in considerare inaltimea cladirilor. Cel mai mare spatiu va fi alocat birourilor, 75.000 de metri patrati, fiind urmate de spatiile comerciale ce vor ocupa 40.000 de metri patrati.

Pe locul al treilea sint locuintele si suprafetele destinate activitatilor sportive si culturale care vor avea fiecare cite 30.000 de metri patrati. Centrul cuprinde si spatii hoteliere precum si parcari etajate. Investitia se ridica la aproximativ 1.200 de milioane de euro. Constructia centrului va incepe anul acesta si va fi gata pina in 2009.

Cele mai inalte cladiri din Capitala

Potrivit lui Janos Halasz, mini-orasul va avea cele mai inalte cladiri din Capitala. „Se vor construi imobile de aproximativ 20 de etaje, in special cele destinate birourilor", spune reprezentantul firmei care se ocupa de proiect. Janos Halasz este de parere ca acest centru reprezinta o rampa de lansare a modernizarii intregului Bucuresti.

Pe de alta parte, directorul Institutului National de Consultanta Imobiliara, Artur Silvestri, crede ca nu se poate produce o modernizare impotriva traditiei unui oras. „Din punct de vedere urbanistic, acest proiect contravine traditiei si spiritului acestui oras de tip european. Bucurestiul este un oras de case si blocuri de o inaltime definita prin istoria lui", spune Silvestri.

Sursa: Cotidianul

Pt cei care tot nu-si dau seama unde vine, este vorba de zona care incepe langa magazinul Unirea, acolo unde coteste raul si unde trebuia sa fie Biblioteca Nationala sau ceva asa, si pana la vechiul bloc Connex, care acum e Banca Tiriac sau ceva... Momentan e un mare camp acolo, teren liber, vor sa construiasca asta.

Link to comment

r3d dj lasa engleza, nu-i de tine

sa fim seriosi...toata constructia sa fie gata pana in 2009? cre' ca...daca pana in 2007 se apuca macar de fundatie, e bine...dar ma indoiesc...

sa nu mai vorbim de pretul unui apartament in acea zona...probabil unul cu 3 camere va ajunge undeva la 200 mii euro...s-ar transforma intr-un mini Manhattan

Link to comment

sa nu mai vorbim de pretul unui apartament in acea zona...probabil unul cu 3 camere va ajunge undeva la 200 mii euro...s-ar transforma intr-un mini Manhattan

Ai fi uimit cat costa un apartament intr-un bloc nou pe Calea Plevnei tongue.gif

Totusi, proiectul are multa lume impotriva lui, pt ca se zice ca nu se potriveste cu stilul orasului. Cu zona eu zic ca e ok, in fond in spate e deja blocul fost Connex, in fata ar fi casa poporului. Totusi, multi zic ca Bucurestiul e oras gen european, cu blocuri de dimensiuni medii, strazi multe, etc. De ex si in Paris cand a fost vorba sa faca zgarie nori si din astea le-au facut la mama naibii in La Defence, si cam in toate orasele cat de cat cu o traditie pe care le-am vazut asa e peste tot, zona asta comerciala e in alta parte, grupata acolo, nu cate un bloc inalt aici, altul acolo, si ceva vechi intre ele.

Link to comment

Da dar de exemplu la Louvre au facut Piramida din sticla fara nici un D-zeu fata de arhitectura muzelui, si pana la urma cica e armonizarea intre vechi si nou tongue.gif.

Desi structura orasului vine la o scara mai mare decat cea piramida - muzeu, nu cred ca poate fi privit ca un lucru rau proiectul. "Micul Paris" nu mai e demult, "curat" ca oras nici atat .. macar sa devina mai elegant/respectabil.

Link to comment

Americanii si ungurii vor pune bazele unui mini-oras in mijlocul Capitalei

De ce tocmai ungurii s-au gasit sa colaboreze cu americanii ....de ce nu isi fac la ei in Budapesta(in centru) un mini-oras?!De ce nu le-a venit ideea asta romanilor(avem destui ingineri si proiectanti care mor de foame)!Inca o intrebare:ce beneficii va aduce aceasta constructie locuitorilor Bucurestiului?

Link to comment

Inca o intrebare:ce beneficii va aduce aceasta constructie locuitorilor Bucurestiului?

Pai la o prima vedere asa: locuri noi de munca; constructii moderne duc la modernizarea imaginii orasului si deci la atragerea altor firme straine sau afaceri; apare ceva cat de cat frumos in locul campului care e acum acolo; cei care vor inchiria birouri acolo sau vor avea afaceri acolo vor plati taxe si bani la stat, primarie, etc si deci e mai bine pt tot orasul (ma rog...) si poate mai sunt si altele dar m-am gandit doar 20 de secunde la asta.

Link to comment

ce conteaza a cui e ideea din moment ce noi suntem beneficiarii?

e ca si cum ai castiga la Loto dar ai fi suparat ca nu tu ai fost cu ideea inventarii concursului...si prefer sa faca ungurii si americanii proiectul decat sa vina un analfabet de constructor sa puna o caramida acolo, una dincolo si gata proiectul

Link to comment
  • Recently Browsing   0 members

    • No registered users viewing this page.
×
×
  • Create New...