Jump to content
alecs

Gripa aviara

Recommended Posts

" Navodari, primul oras in carantina

Autoritatile au confirmat, dumica dupa-amiaza, prezenta virusului H5N1 pentru probele prelevate din Tuzla si Navodari. Cu toate acestea, DN 39 - intre Constanta si sudul litoralului - care trece prin comuna Tuzla, nu va fi inchis. Navodari devine, astfel, primul oras din tara in care se confirma gripa aviara.

In localitate este declarata "carantina regionalizata", in zona unui cartier in care se afla 300 de case, la marginea localitatii.

In judetul Constanta exista, in prezent, cinci focare de gripa aviara: in localitatile Topraisar, Vlahi, Ostrov, Tuzla si Navodari.

Prefectul de Constanta a declarat, ca de luni va incepe actiunea de eutanasiere a celor peste 30.000 de pasari din comuna Tuzla si peste 5.000 din cartierul marginas din Navodari, unde exista 300 de gospodarii.

Localitatea Tuzla nu poate intra in carantina, deoarece DN 39, drumul ce traverseaza comuna, este unul national si nu poate fi inchis.

S-au luat, deja, masuri pentru dezinfectarea tuturor masinilor care trec prin zona."

sursa: http://www.hotnews.ro ( http://www.hotnews.ro/articol_43099-Navoda...n-carantina.htm )

Se pare ca fenomenul asta ia amploare extinzandu-se la oras.... dontknow.gif

Link to comment

" Alerta in Franta: H5N1 confirmat intr-o crescatorie particulara

Gripa aviara devine din ce in ce mai amenintatoare. Pentru prima data in Uniunea Europeana, Franta a confirmat forma inalt patogena a virusului gripei aviare la o ferma, transmit agentiile internationale de presa. Pana acum, cazuri de gripa aviara au fost inregistrate numai la pasari salbatice.

Crescatoria de curcani aflata in estul tarii a fost lichidata iar proprietari au fost izolati. Zona era deja izolata de autoritati.

Presedintele Frantei, Jacques Chirac, afirma ca nu exista niciun pericol daca se consuma carne de pasare si oua si a cerut populatiei sa nu intre in panica. Japonia a suspendat toate importurile de carne de pasare si produse derivate din Franta.

Situatia este ingrigoratoare pentru fermieri, mai ales ca Franta este cel mai mai exportator de carne de pasare de pe continent.

Indonezia a anuntat sambata a 20-a victima din tara a virusului H5N1, o femeie in varsta de 27 de ani.

Germania a confirmat, tot sambata, prezenta lui H5N1 la un cadavru de rata salbatica. "

sursa : http://www.hotnews.ro/

help.gif

Link to comment

cat m-as rade sa le scape total de sub control...sa avem o a2-a ciuma pe capul nostru,sa moara cu zecile,sutele de mii din cauza unor oameni care dau prea putina importanta unei probleme delicate

Razi tu razi, dar dk te ia gripa o sa plangi zile intregi, asta pana o sa mori...Habar n-ai ce tampenie ai spus, esti total pe langa.

Doamne fereshte sa treaca repede gripa asta...

Link to comment
  • Recently Browsing   0 members

    • No registered users viewing this page.
×
×
  • Create New...