MisterDevil Posted February 16, 2006 Posted February 16, 2006 pipal .. be real ... acum chiar nu vreau greva ... totusi bacu bate la usa ... dar ... inghetarea anului suna prea bine ^^
7Sev Posted February 16, 2006 Posted February 16, 2006 Sindicatele din învăţământ vor să declare nul contractul semnat în luna noiembrie cu guvernul. Reprezentanţii profesorilor iau în calcul să facă din nou front comun şi să nu-şi mai păstreze nici un angajament din cauză că nici guvernanţii nu şi le-au respectat pe ale lor. În trei luni de la data semnării acordului din noiembrie, profesorii ar fi trebuit să primească bani înapoi la salariu, bani rezultaţi din calculări anterioare greşite. Deşi există o hotărâre judecătorească executorie în acest sens, trei sferturi din profesori nu au primit salarii recalculate. Sindicaliştii protestează şi din cauză că nu au fost consultaţi pe proiectele anunţate deja de Ministerul Educaţiei - construcţie de cămine, achiziţie de material didactic şi mijloace de transport - pentru care se va cheltui un milion de euro. Astăzi, sindicaliştii se întâlnesc într-o şedinţă comună şi vor stabili un nou calendar de protest. ce v-am zis , eu simt ca vine (mama omida ) iar daca aveti bag sau teste nu-i nimic , poate da norocu' si treceti automat
Guest Bogdan Posted February 16, 2006 Posted February 16, 2006 Daca ingheata anu si sunt corigent la mate pe primu semestru raman cu corigenta ? Ar fi misto sa fie iar greva, sau cel putin mie mi-ar placea. Sunt satul deja de atatea scoala si de figurile pe care el au in cap toti profesorii. Cred k pe ei ii doare in cot daca nu mai ar primi salariile daca se ingeata anu, majoritatea avand alta sursa de venit importanta...meditatii...etc...asta ma refer la profesorii de liceu si universitate(in special). Cat despre ceilalti...gasesc ei de lucru... ... deci...sa vina epoca glaciara si pe la liceu
sw | SN!persd@y Posted February 16, 2006 Posted February 16, 2006 Daca ingheata anu si sunt corigent la mate pe primu semestru raman cu corigenta ? nope deci eu n-am probleme ca sunt in clasa a9-a si oricum scoala la care merg eu (cu foarte mare placere ) n-a intrat in greva...
Ahilosu Posted February 16, 2006 Posted February 16, 2006 tot sistemul scolar, fie el gimnazial, liceal sau universitar sar da peste cap in cazul unei inghetari de an...sunt sigut ca cei care vor asta nu realizeaza ce spunin alta ordine de idei nici macar nu a fost greva de avertisment (cum prevede legea) si noi vb de inghetarea anului...get real
netics Posted February 16, 2006 Posted February 16, 2006 Ahilosu, o sa vina si greva de avertisment daca nu se hotaraste nimic, iar apoi trec astia la generala(normal ca nu toti, ca mai sunt si altii cu motz) A si daca s-ar da sistemu de invatamant peste cap, ce naiba... sa se mai schimbe si pe aici ceva, sa fie mai "palpitant"
alecs Posted February 16, 2006 Posted February 16, 2006 ce palpitant o sa fie sa terminam liceul la 20 de ani
MisterDevil Posted February 16, 2006 Posted February 16, 2006 imagineaza`ti cat mu se poate baga in "vacanta"asta .. oricum nu va ingheta nici un an ... de greva va scapa statu repede ... cum a facut si pana acu
7Sev Posted February 16, 2006 Posted February 16, 2006 da chiar .... le da flit profesorilor insa faza e ca si ei pot sa ne dea flit noua ca sa le dea bani asa ca .... ori rugativa sa fie greva ori rugativa sa le dea odata banii
Guest The Devil Posted February 16, 2006 Posted February 16, 2006 Numai bine ca deja mam saturat de scoala
netics Posted February 17, 2006 Posted February 17, 2006 Profesorii îşi vor primi salariile restante, stabilite în Acordul încheiat cu Guvernul în luna noiembrie a anului trecut, începând din această lună. Guvernul va decide în şedinţa de săptămâna viitoare, printr-o ordonanţă de urgenţă, modul în care se va face plata acestor salarii.Reprezentanţii Executivului spun că vor respecta prevederile din Acord, dar că s-a înregistrat o uşoară întârziere la evaluarea sumelor datorate de stat cadrelor didactice, din cauza volumului foarte mare de date care au trebuit procesate. Pentru 2006 va fi alocată suma de aproximativ 3 mii de miliarde de lei vechi pentru plata prejudiciilor salariale.Profesorii au acuzat Guvernul că nu şi-a ţinut promisiunile din acordul semnat în noiembrie 2005--Deocamdata no more greva.
Ahilosu Posted February 17, 2006 Posted February 17, 2006 isi vor primi salariile restante in 35 de luni ...adica s-ar putea sa nu le convina asta...vom vedea
7Sev Posted February 17, 2006 Posted February 17, 2006 nici eu nu cred ca o sa fie de acord .... u never know (sa fie greva )
***COBR@*** Posted February 17, 2006 Posted February 17, 2006 Baieti daca o sa mai fie o greva inseamna ca profesorii au luat-o razna. Nu ca nu mi-ar placea citeva zile de vacanta da asta ar fi nebunie curata. Si asa nu s-au terminat de recuperat orele pierdute.Imediat dupa ce s-a terminat perioada de greve am tinut-o dintr-un test in altul. Si mi-am mai pierdut si vacanta dei arna invatind pt teze pe care alfel le-am fi dat inainte. Sa o iau de la capat cred ca as inebuni.Iar daca isi doreste cineva de inghetarea anului scolar nu stie ce e aia.
Nosferat20 Posted February 19, 2006 Posted February 19, 2006 Din al doilea razboi mondial in Eu nu o mai fost inghetat anul niciunde,nu cred ca vor fi chiar asa disperati profii sa inghete anul
Devil Slayer Posted February 19, 2006 Posted February 19, 2006 Nu cred ca o sa mai fie greva pt ca se apropiue bacu' si multi profesori refuza sa mai faca greva(printre ei se numara si profa mea de chimie ),daca o sa mai fie greva nu o sa fie prea bine pt cei cu bacu si nici profesori nu sunt asa de suparati
7Sev Posted February 22, 2006 Posted February 22, 2006 http://portal.edu.ro/index.php/articles/mediacover/3514
alecs Posted February 22, 2006 Posted February 22, 2006 Da, este posibil chiar să ne reluăm protestele deoarece nu au fost respectate toate prevederile din acordul încheiat în noiembrie 2005 între sindicaliştii din învăţământ şi Guvern