Jump to content
skydiver

van goethem "nevinovat"

Recommended Posts

Cei 7 juraţi militari l-au achitat pe puşcaşul marin american Christopher VanGoethem de două dintre cele patru capete de acuzare: uciderea din culpă a lui Teo Peter şi adulter. Juraţii l-au găsit vinovat pe puşcaş numai de obstrucţionare a justiţiei şi fals în declaraţii oficiale, delict pasibil de maximum zece ani închisoare şi excluderea din armată. Se pare că juraţii s-au lăsat convinşi de pledoaria avocatului apărării, care a susţinut, nici mai mult nici mai puţin, că „nu s-au prezentat suficiente probe că s-a aflat cineva în taxi,cu atât mai puţin dl. Teo Peter.

SursaGandul

A dreaq justitie americana.Cititzi shi va minunatzi:Teo Peter nici macar nu a fost in mashina .

Oricum laudabila interventzia premierului de a sustzine financiar un demers al familiei lui Teo Peter pentru a deschide proces civil in state. violent1.gif

Link to comment

Nu pe aia s-a bazat cazul lor, ca n-a fost Teo Peter in masina. Pur si simplu justitia americana priveste altfel cazurile de accidente auto, si pt o greseala sau o neatentie de moment da alte pedepse decat la noi. Privind din alta perspectiva lucrurile, poate nu e rau nici asa, ca in fond n-a existat intentia sa-l omoara pe Teo Peter.

Mai jos stirea si de pe Hotnews:

Ucigasul lui Teo Peter iese basma curata

Christopher VanGoethem, sergentul american implicat in moartea basistului trupei Compact se face vinovat doar de declaratii false si obstructionarea justitiei. Aceasta este hotararea celor 7 jurati ai Curtii Martiale.

VanGoethem a fost disculpat de celelalte doua capete de acuzare: adulter si omucidere prin neglijenta. Cu toate acestea, in termenii posibilei pedepse, obstructionarea justitiei si declaratiile false ar putea cumula cei mai multi ani de inchisoare. Ar fi vorba de maximum 10 ani.

Dupa cum transmit agentiile internationale de presa, VanGoethem ar putea, de asemenea, sa suporte excluderea dezonoranta din Marin Corps sau sa fie degradat la nivel de soldat. In acelasi timp, el ar putea sa fie exclus de la diverse beneficii de care se bucura puscasii marini.

Reamintesc ca avocatul lui VanGoethem, maiorul Stackhouse, invocat in pledoaria finala faptul ca nu ar exista nici o dovada concreta ca Teo Peter s-ar fi aflat in taxiul accidentat la 4 decembrie 2004. El a intrebat retoric de ce acuzarea nu a convocat si martori de la fata locului, taximetristul sau ofiterul de politie care a constatat accidentul.

Suprinzator si inadmisibil verdictul juratilor americani in cazul Teo Peter

Decizia Curtii Martiale din Virginia de a-l achita pe puscasul marin Christopher Van Goethem acuzat de uciderea muzicianului roman Teo Peter in urma unui accident rutier a starnit uimire si indignare la Bucuresti.

Premierul Calin Popescu Tariceanu, a declarat ca decizia juratilor americani este surprinzatoare. El propune familiei muzicianului sprijin financiar din partea guvernului pentru a-si inainta cauza unei instante civile din SUA.

Potrivit Radio Romania Actualitati, familia lui Teo Peter a anuntat ca va accepta asistenta din partea guvernului si va incerca sa conteste decizia Curtii Martiale americane.

Presedintele Traian Basescu a declarat, referindu-se la decizia instantei americane, ca exprima "ceea ce a simtit fiecare roman", pentru ca "este inadmisibil" ceea ce s-a intamplat.

Juriul Curtii Martiale care l-a judecat pe puscasul marin Christopher R. Vangoethem l-a achitat, marti seara, de acuzatiile de ucidere din culpa si adulter si a recomandat ca militarul sa primeasca doar o scrisoare de mustrare.

Juriul a considerat ca el se face vinovat de declaratii oficiale false in fata anchetatorilor si de obstructionarea justitiei.

Puscasul marin, declarat nevinovat de moartea lui Theo Peter

preluare Cotidianul

„Principalul motiv pentru care VanGhoetem a scapat de acuzatia de omor din culpa este incapacitatea acuzarii de a demonstra, dincolo de orice dubii, faptul ca militarul american a fost cel care l-a ucis pe Theo Peter", a declarat pentru „Cotidianul" Andrei Postelnicu, corespondentul Realitatii TV in SUA.

„Cariera militara a lui VanGhoetem este practic incheiata", a mai spus Postelnicu. Militarul american mai risca penalitati financiare importante si excluderea din armata SUA. Totodata, el risca si degradarea militara.

„Acuzarea nu a reusit sa convinga tribunalul ca un alt sofer ar fi evitat accidentul", ne-a declarat Postelnicu. Avocatii apararii au adus in discutie modul in care era semnalizata intersectia in care s-a produs accidentul.

Mai mult, avocatii lui VanGhoetem au aratat ca strazile foarte inguste din Bucuresti si faptul ca numerosi oameni isi parcheaza masinile pe trotuar face ca vizibilitatea soferilor sa fie afectata. Avocatul principal al apararii a pus sub semnul intrebarii chiar si faptul ca Theo Peter s-a aflat in taxiul lovit de puscasul marin.

El a intrebat retoric de ce acuzarea nu a convocat si martori de la fata locului, taximetristul sau ofiterul de politie care a constatat accidentul.

sursa: Hotnews.ro

Am pus cu bold o chestie care mi s-a parut interesanta, si anume cum un avocat poate prezenta un caz dintr-o multime de perspective.

Link to comment
Guest SpW | Risk^Breaker

Americani = nishte tampiti care o cauta cu lumanarea shi cineva trebuie sa i bombardeze putzin , ca sa se mai potoleasca , ca-s cam nesimtitzi !! angry4.gifangry4.gifBangHead.gifBangHead.gif

Link to comment
  • Recently Browsing   0 members

    • No registered users viewing this page.
×
×
  • Create New...