Jump to content
nwradu

Explozie puternica la un punct termic din Craiova

Recommended Posts

Cel putin o persoana si-a pierdut viata si 3 sunt ranite dintre care una grav in urma exploziei, joi dimineata, unui punct termic din Craiova urmata de o alta in apropiere la o centrala de apartament.

Punctul termic a fost distrus in intregime, 30 de blocuri au fost avariate si zeci de masini distruse. Este posibil ca sub daramaturi sa mai fie si alte victime.

Echipele de salvare cauta in continuare. Aproape o mie de apartamente sunt avariate, au geamuri sparte si sunt lipsite de energie termica , gaze si curent electric. Autoritatile nu stiu cand vor putea sa restabileasca alimentarea cu caldura. Acum la Craiova sunt minus 10 grade. Primaria cauta locuri de cazare in caminele scolare.

Cauzele exploziei nu sunt deocamdata cunoscute dar, intre ipotezele vehiculate, este o acumulare de gaze in interiorul punctului termic.

Primarul Sorin Iordache a spus la Radio Romania Actualitati ca este un dezastru pentru Craiova.

Sursa: Hotnews.ro

Wtf? Sa ne mai zica cineva din Craiova ce mai e pe acolo...

Link to comment

CRAIOVA ÎN ŞOC

Un mort şi doi răniţi în urma exploziilor de dimineaţă

Un punct termic din cartierul Lăpuş a sărit în aer în această dimineaţă, în jurul orei 5:30, se pare, din cauza unei acumulari de gaze. Deflagraţia a fost urmată de o altă explozie în 2 apartamente dintr-un bloc aflat la 300 de m de punctul termic.

O persoană a murit în urma exploziilor iar alte două au fost rănite şi se află la Spitalul de Urgenţă din Craiova cu arsuri deosebit de grave.

O femeie, angajat al Regiei de temoficare care era de servciu a fost găsită moartă. Un alt bărbat a fost transportat de urgenţă la spital, în stare critică.

Explozia de la punctul termic a avariat mai multe maşini şi a spart geamurile blocurilor din jur.

Deflagraţia a fost urmată de cea a unei centrale termice de apartament, soldată cu un rănit, care se află în stare critică. Două apartamente dintr-un bloc aflat la circa 300 de metri de punctul termic au fost puternic afectate.

Oamenii sunt îngroziţi iar mai multe persoane sunt date dispărute, fiind căutate de familii şi pompieri.

Primele cerecetări indică faptul că peste 1000 de apartamente au fost afectate în cele două explozii. Autorităţile spun că locatarii apartamentelor grav afectate vor fi cazate în căminele liceelor din Craiova.

Distrigaz Dolj a declanşat o anchetă pentru a afla cauzele care au condus la producerea tragediei.

Guvernul a analizat în şedinţa de astăzi situaţia creată de exploziile de la Craiova şi a aprobat primele ajutoare. 1200 de metri pătraţi de geam au plecat deja de la Buzău pentru apartamentele afectate, iar alţi 800 vor ajunge la Craiova în zilele următoare

sursa: Realitatea TV

Nu prea pare lumea in soc, dar ma rog. Acum toata lumea isi inchipuie ca arde Craiova, ca in Independence Day. Stirea fara indoiala e atat de importanta, incat toate trei posturile care se vor "de stiri", Antena 3, Realitatea si N24, dadeau acum o ora horoscopul, cum sa te feresti de colesterol, si inevitabilul "gaseste 3 diferente intre imagini si castigi 3 trilioane de lei". Acum e pe Antena 3 ceva, prima masura luata este trimiterea a 2000 de metri patrati de geam spre Craiova biggrin.gif

Link to comment
Guest -Faith-

S-a intamplat in Lapus Arges , toate blocurile din zona au geamurile sparte , sub locu unde era cerntrala de gaze acum este un crater de 3 metrii adancime , primarul Solomon nu este in tara.Dupa explozie la cateva zeci de minute a mai murit o femeie intr-un bloc din apropiere tot din cauza gazelor..La stirile de la ora 17 o sa auziti tot .. a venit protv antena1 toate posturile TV.Oricum nu mai e nimic de vazut zona e izolata..

Link to comment
  • Recently Browsing   0 members

    • No registered users viewing this page.
×
×
  • Create New...