Jump to content
nwradu

JK Rowling in Romania

Recommended Posts

Mama lui Harry Potter isi liciteaza opera in Romania

J.K. Rowling, celebra autoare a seriei "Harry Potter", va veni, pentru doua zile, la Bucuresti. Ea va ajuta la stringerea de fonduri destinate copiilor orfani din Europa.

Scriitoarea britanica Joanne Kathleen Rowling, autoarea celebrei serii de carti "Harry Potter", se va afla pe 25 ianuarie la Bucuresti pentru a participa la actiunea cu scop caritabil "Romania pentru copiii Europei", organizata de ONG-ul romanesc "Grupul la Nivel Inalt pentru Copiii Romaniei". Anuntul a fost facut de Emma Nicholson, membru fondator al acestui ONG, care a mai spus ca scriitoarea J.K. Rowling este, de saptamina trecuta, membra a "Grupului la Nivel Inalt pentru Copiii Romaniei". "Dinainte de Craciun, organizatia noastra a decis sa faca o schimbare, sa-si largeasca orizonturile spre toti copiii Europei. De aceea, am decis sa o aducem alaturi de noi pe J.K. Rowling, care este un ambasador al copiilor din intreaga lume", a spus Emma Nicholson, copresedinte al ONG-ului romanesc, alaturi de premierul Calin Popescu Tariceanu.

"Harry Potter" cu autograf

Celebra scriitoare va oferi spre licitare 10 exemplare din cartile cu Harry Potter, carti care vor avea si autograful sau, in cadrul evenimentului de stringere de fonduri pentru copiii Europei, organizat pe 25 si 26 ianuarie in Sala Unirii a Palatului Parlamentului. Pentru cele 10 exemplare scoase la licitatie, pretul va fi unul specific actiunilor caritabile, asemenea celui platit de invitati pentru participare. Un loc la o masa cu zece locuri a costat 1.000 de dolari.

Printre cei care au platit acest pret se numara personalitati ca Nadia Comaneci, Ilie Nastase, Gheorghe Hagi, potrivit unuia dintre organizatorii evenimentului, Ion Tiriac.

Sursa: Cotidianul si ziare.ro

Din cate stiu o sa fie si un interviu la TVR, n-am gasit stiri prea exacte, dar asa am auzit. Oricum miercuri sau joi acum.

Link to comment

Miercuri seara a avut loc la Palatul Parlamentului Dineul Caritabil "Romania pentru Copiii Europei”, organizat de Children’s High Level Group. Evenimentul s-a bucurat de prezenta a peste 350 de invitati, personalitati marcante ale mediului de afaceri romanesc si strain, sportivi si oameni de cultura. Acestia au avut ocazia sa o cunoasca pe celebra autoare a seriei de romane "Harry Potter”, J.K. Rowling. Gazda dineului a fost cunoscutul om de televiziune Mihaela Radulescu. De altfel, Mihaela Radulescu si Elan Schwartzenberg au fost doua dintre cele peste 35 de persoane care au cumparat o masa la acest Dineu Caritabil. Pretul unei astfel de mese a fost de 10.000 de euro.

Tot Mihaela Radulescu a fost cea care a condus licitatia organizata in cadrul dineului. Suma totala stransa in urma licitatiei este de 171.500 euro. Printre obiectele scoase la licitatie s-au numarat racheta de tenis care a apartinut lui Ilie Nastase, o pereche de ghete care au apartinut lui Gheorghe Hagi, un tricou al lui Gica Popescu, tricoul lui Claudio Taffarel si cele sapte volume din ultima serie Harry Potter cu autograful autorului.

Sursa: Gardianul si Kappa.ro

Link to comment
  • Recently Browsing   0 members

    • No registered users viewing this page.
×
×
  • Create New...