Jump to content
nwradu

Cum si unde traiesc miliardarii lumii

Recommended Posts

Un recent studiu purtand marca Forbes analizeaza resedintele primilor miliardari ai lumii, facand o succinta comparatie intre maretia si impozanta locuintelor raportata la averea proprietarilor.

Aruncand o scurta privire asupra caselor americanilor obisnuiti, descoperim ca o resedinta normala se intinde pe o suprafata de maxim 600 metri patrati si detine in jur de 3 dormitoare.

Bill Gates, cunoscut ca fiind cel mai bogat om din lume conform topului Forbes, detine o resedinta care se intinde pe ceva mai mult de 20 kilometri patrati, avand, printre altele, in componenta sa o piscina de 18 metri patrati, cu sistem audio subacvatic.

Totusi, exista si dintre acei miliardari a caror resedinta nu valoreaza nici 1% din intregul averii lor. Ca de exemplu Warren Buffet cu o avere estimata la 44 miliarde dolari, locuieste de 50 ani in acceasi casa, achizitionata cu 31.500 dolari. Ce-i drept, in prezent aceasta este estimata la aproximativ 500.000 dolari.

La polul opus gasim insa oameni care nu economisesc nici un banut pentru luxul si extravaganta unei resedinte. Printul Alwaleed bin Talal Alsaud al Arabiei Saudite are un palat cu 317 camere in Riyadh, a carui constructie se pare ca l-a costat 130 milioane dolari. Fapt deloc surprinzator, avand in vedere ca suprafata totala este de 122 kilometri patrati, adapostind un teren de fotbal, opt ascensoare si mai mult de 500 televizoare.

Gigantul indian al otelului, Lakshmi Mittal, a cheltuit in 2004 nu mai putin de 128 milioane dolari pentru resedinta sa din Londra, un adevarat castel, in care se pare ca pana si piscina este incrustata cu pietre pretioase.

Rasfoind topul acestor resedinte care de care mai luxoase, valorand cat mai multe milioane dolari, rasare intrebarea : “Oare ce face diferenta intre o piscina pavata cu gresie si una incrustata cu pietre pretioase? Si cum pot si eu obtine acea diferenta?”

Sursa: Forbes

sursa: Bloombiz.ro, care citeaza Forbes

Ce naiba face ala cu o casa de 122 km patrati? Ca noi abia avem un amarat de 80 de metri patrati la bloc 24.gif

Link to comment

Printul Alwaleed bin Talal Alsaud al Arabiei Saudite are un palat cu 317 camere in Riyadh, a carui constructie se pare ca l-a costat 130 milioane dolari.

Asta are (aprox)o camera pentru fiecare zi a anului. Probabil ii place diveristatea si se tot muta din una in alta... Strange people.

Link to comment

Top 20 - miliardari in dolari

Revista economica Forbes a intocmit un top al celor mai bogati locuitori ai Planetei in acest moment. Daca Bill Gates ramane incontestabil regele dolarilor, iar Warren Buffett, un "guru" al investitiilor il urmeaza indeaproape, se remarca un numar important de miliardari non-americani, provenind din India, Arabia Saudita, Suedia, Germania si Franta.

De invidiat este "saga familiei Walton" (Wal-Mart), care totalizeaza o avere de peste 90 de miliarde de dolari.

1.Bill Gates 46,5 Microsoft

2.Warren Buffett 44 Berkshire Hathaway

3.Lakshmi Mittal 25 industria otelului

4.Carlos Slim Helu 23,8 telecomunicatii

5.Printul Alwaleed Bin Talal Alsaud 23,7 investitii

6.Ingvar Kamprad 23 IKEA

7.Paul Allen 21 investitii

8.Karl Albrecht 18,5 supermarketuri

9.Lawrence Ellison 18,4 Oracle

10.S.Robson Walton 18,3 Wal-Mart

11.Jim Walton 18,2 Wal-Mart

12.John Walton 18,1 Wal-Mart

13.Alice Walton 18 Wal-Mart

14.Helen Walton 18 Wal-Mart

15.Kenneth Thomson 17,9 publicatii

16.Liliane Bettencourt 17,2 L'Oreal

17.Bernard Arnault 17 LVMH

18.Michael Dell 16 DELL

19.Sheldon Adelson 15,6 industria hoteliera

20.Theo Albrecht 15,5 supermarketuri

Nota: cifrele sunt exprimate in miliarde de dolari

sursa: Banii Nostri si Forbes

Link to comment
biggrin.gif Vai d televizoru meu de 52 cm diagonala . Si de cada mea din baie care curge tongue.gif . Se vede diferenta. Noi avem ... 70-80 .... daca stam bine ... de metri patrati ... la ei 70-80 ... e cam putin .... binenteles kilometri patrati. Banul vorbeste !!! sad.gif
Link to comment
  • Recently Browsing   0 members

    • No registered users viewing this page.
×
×
  • Create New...