Jump to content
Fury

Djokovic , winner la AUSTRALIAN OPEN

Recommended Posts

Novak Djokovic the GOAT

 

Novak Djokovic a câștigat clar finala de la Australian Open 2023, trecând în minim de seturi de Stefanos Tsitsipas în ultimul act. 

A fost al 10-lea titlu la Antipozi pentru Nole, care a devenit astfel doar al 2-lea om din istorie care se impune de 10 ori la același Grand Slam (Nadal are titluri 14 la Roland Garros). De asemenea, a fost al 10-lea turneu major câștigat după împlinirea vârstei de 30 de ani, ceea ce nimeni nu a mai reușit vreodată în ATP. La feminin, Serena Williams este singura care se poate mândri cu o asemenea performanță.

Djokovic a ajuns la 93 de titluri ATP câștigate, devansându-l pe Rafa Nadal (92), fiind astfel cel mai titrat jucător aflat în activitate. Sârbul va ajunge probabil pe podium în ierahia all-time (Lendl are 94 de trofee), dar este încă departe de primii doi clasați: Jimmy Connors (109) și Roger Federer (103).

Primul titlu cucerit de Djokovic la Australian Open a venit în 2008. Astfel, sârbul este pe același piedestal la 15 ani distanță, ceea ce reprezintă al doilea cel mai mare interval de la primul la ultimul Grand Slam. Rafa Nadal este primul și în acest sens, trecând 17 ani de la primul său succes la Roland Garros (2005), până la ultimul (2022). 

link

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.  • Recently Browsing   0 members

    • No registered users viewing this page.
×
×
  • Create New...