Jump to content
Fury

JOCURILE OLIMPICE PARIS 2024

Recommended Posts

jo2024.png.2281a8c2265d81cdd4012e7a5322ce90.png

 

Startul Jocurilor Olimpice de la Paris va fi oficializat odată cu ceremonia de deschidere ce va avea loc pe 26 iulie, însă anumite competiții vor începe chiar și pe 24 iulie.

Comitetul Organizator al competiției din Hexagon a publicat calendarul Jocurilor Olimpice. Totul va începe pe 24 iulie, odată cu desfășurarea a opt partide de fotbal la masculin, alături de 12 jocuri de rugby, pe celebrul Stade de France.
Ceremonia de deschidere va avea loc pe 26 iulie, iar o zi mai târziu vor fi decernate deja primele medalii ale Jocurilor Olimpice, la competițiile de feminin de atletism și natație, care se vor desfășura în a doua parte a zilei.

Finalele de 100 de metri liber la masculin și feminin vor avea loc pe 31 iulie, în La Defense Arena. În ceea ce privește atletismul, finalele de la 110 și 100 metri garduri vor avea loc pe Stade de France, pe 8 august la masculin și pe 10 la feminin.
Turneul de handbal se anunță la rândul său foarte interesant, iar finala se va disputa pe arena Pierre Mauroy, din Lille. Finalele vor avea loc pe 10 august la feminin și ziua următoare la masculin. 

Jocurile Olimpice de la Paris vor fi gazdă a 329 de evenimente, desprinse din 32 de sporturi, ce se vor desfășura pe parcursul a 18 zile competiționale, de pe 24 iulie până pe 11 august.

 

 

NOI SPORTURI LA JO PARIS 2024
Competiția din hexagon va fi un prilej pentru debutul a noi evenimente, precum cele de navigație de tip kitesurfing, care vor avea lor la Marseille, pe 8 august. De asemenea, surf-ul va fi la rândul său un nou sport olimpic, iar sferturile de finală, semifinalele și finala vor avea lor în Tahiti, pentru a favoriza condițiile de desfășurare.

 

Toate competițiile Jocurilor Olimpice de la Paris 2024 vor fi transmise în direct pe Eurosport și Eurosport Player.

link

Edited by Fury
Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.



  • Recently Browsing   0 members

    • No registered users viewing this page.
×
×
  • Create New...