Jump to content
Fury

SIMONA HALEP, INTERZISĂ LA TURNEE

Recommended Posts

SIMONA HALEP, ÎNTR-O SITUAȚIE IMPOSIBILĂ! INTERZISĂ LA TURNEE, ROMÂNCA A MAI PRIMIT O LOVITURĂ ÎN SCANDALUL DE DOPAJ

Simona Halep a avut un final de sezon 2022 extrem de zbuciumat. Sportiva noastră a fost suspendată din tenis după ce a fost depistată pozitiv în urma unui test efectuat la US Open. Românca nu mai poate participa momentan la niciun turneu, însă nici măcar nu se poate pregăti la bazele de antrenament omologate.


Simona Halep a anunțat, la finalul lunii octombrie, că a fost testată pozitiv la un control antidoping efectuat la US Open, la substanța Roxadustat. Cea mai bună jucătoare de tenis din România se luptă în această perioadă pentru a-și demonstra nevinovăția sau pentru a obține o pedeapsă cât mai mică, sancțiunea standard în cazul depistării acestei substanțe fiind de 4 ani.
Pentru a-și păstra forma fizică la un nivel ridicat, Simona Halep a decis să reia antrenamentele, însă marea noastră campioană se lovește de probleme mari. Mai exact, Simona nu are dreptul să se antreneze pe nicio bază sportivă omologată și utilizată de sportivi profesioniști.

Prin urmare, Simona Halep nu se poate pregăti pe bazele de la Izvorani sau cea a Federaţiei Române de Tenis, fiind acum obligată să își efectueze sesiunile de antrenament la baza Stejarii, deținută de Ion Țiriac, potrivit Orange Sport. Dubla campioană de Grand Slam din Constanța a revenit pe terenul de tenis ca și când s-ar pregăti pentru noul sezon competițional. Ea s-a antrenat în această săptămână la Complexul Stejarii, alături de un partener de la Academia lui Mouratoglou.
Simona Halep luptă acum pentru a demonstra că nu s-a dopat. Ea are în față două posibile procese, iar specialiștii sunt de părere că totul se va decide pe termen lung, avansându-se termenul de un an până la un verdict final. Mai întâi cazul ei va fi judecat la Sport Resolutions, un tribunal londonez indepednent care analizează toate cazurile de dopaj din tenis. În cazul în care sportiva noastră nu își găsește dreptatea aici, ea va putea contesta decizia la TAS.

sursa

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.  • Recently Browsing   0 members

    • No registered users viewing this page.
×
×
  • Create New...