Jump to content
Fury

TURNEUL CAMPIONILOR | DJOKOVIC - winner

Recommended Posts

Novak Djokovic a câștigat Turneul Campionilor, după o finală fără istoric, 7-6, 6-3, împotriva lui Casper Ruud. Sârbul și-a luat o revanșă perfectă, după un an 2022 complicat, în care nu a avut voie să participe la Australian Open și US Open.

Deși la un moment dat unii au discutat cât de meritat e locul lui Djokovic la Turneul Campionilor, pentru că până la ultimul turneu, de la Paris, nu se afla între primii 8 din lume, dar beneficia de portița de regulament prin care putea fi prezent la ATP Finals din postura de câștigător de Grand Slam (Wimbledon), Nole a arătat că e cel mai bun de departe, cel puțin indoor. Sârbul a câștigat pe linie la ATP Finals de la Torino, asta în ciuda faptului că după meciul cu Medvedev - ultimul din grupă - a acuzat mici probleme medicale.
Azi, Novak nu i-a dat vreo șansă lui Casper Ruud, un jucător incomod și care se agață de orice șansă. Dar Djokovic a fost în control total, accelerând perfect în momentele decisive, pentru un succes incontestabil, 7-5, 6-3. La final, fostul număr unu mondial a vorbit despre cât de mult înseamnă acest trofeu, în condițiile în care sezonul său a fost "ciopârțit" de motive care nu țin de zona sportivă.

"E o finală și în general astfel de meciuri sunt decise de margini fine. Un break a fost suficient în fiecare set. L-am făcut să alerge, mă bucur că am reușit să fiu foarte agresiv. Totul a mers din plin, sunt foarte fericit că am jucat astfel. Au fost multe emoții, în special la 30-30 în ultimul game. Trebuie să fii concentrat pe toată durata meciului, altfel echilibrul se poate duce în altă direcție. Am simțit presiune, pentru că au fost 7 ani de când nu am mai câștigat acest turneu. Dar această pauză face victoria și mai dulce, mai ales că vine în contextul anului acesta. E o mare ușurare și abia aștept pauza acum. Am stat ca pe ace tot anul, să văd unde și dacă pot merge, dar am terminat într-o notă bună", a spus Djokovic la final.

Sârbul termină pe locul 5 un an 2022 extrem de dificil. El are șanse mari să revină pe primul loc ATP în sezonul viitor, dacă își va menține nivelul, pentru că are foarte puține puncte de apărat prin comparație cu Alcaraz, Ruud sau Tsitsipas.

sursa

  • Upvote 1
Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.



  • Recently Browsing   0 members

    • No registered users viewing this page.
×
×
  • Create New...