Jump to content
meetique

Handbal feminin - Romania la Euro!

Recommended Posts

gethumb.details.php?id=291613&w=800&h=60

 

  Dupa reusitele cu Germania si Cehia, adversare puternice din fruntea clasamentului, reprezintativa noastra reuseste sa o invinga si pe Norvegia cu scorul de 31 la 23. In urma acestor rezultate vom trece in grupele principale cu maximul de puncte. 

  Romania GALACTICA nu a fost condusa nicio secunda la acest European din Franta. Echipa antrenata de Martin Ambros a aratat in primul rand atitudine, dar a avut si realizari fantastice pe plan individual, Neagu devenind cea mai buna marcatoare din istoria EURO si Denisa Dedu inchizand eroic poarta in meciul cu Germania.

 

Grupa II principala

1. Romania - 4 puncte
2. Olanda - 4 puncte
3. Ungaria - 2 puncte
4. Germania - 2 puncte
5. Spania - 0 puncte
6. Norvegia - 0 puncte

  

Sursa

 

  Romania merge cu prima sansa la acest turneu, data fiind forma de inviat pe care o are. Nu am mai trecut prin astfel de momente inca de la Jocurile Olimpice de la Beijing (2008). Doamne ajuta si HAI ROMANIA!

  • Like 1
  • Upvote 1
  • România 1
Link to comment
Share on other sites

images?q=tbn:ANd9GcS7klztBwlBdqbaBjgl9ZH

 

  Romania este avantajata de rezultatul surpriza din aceasta seara! Germania a reusit sa o elimine pe Spania din competitie, dupa prima partida din grupa principala de la Campionatul European de Handbal Feminin din Franta. Infrangerea 23-29 cu nemtoaicele a fost reprezentat al treilea meci consecutiv pierdut de catre iberice.

  Fetele noastre vor evolua in decursul zilei de duminica cu Olanda. Daca rezultatul va fi unul pozitiv vom merge mai departe in semifinale, si vom lua o optiune importanta in castigarea competitiei EHF EURO 2018. Infrangerea nu este o solutie intrucat va trebuie sa asteptam jocul adversarelor.

  Clasamentul in acest moment:

  • 1. Romania 4 puncte 60-47
  • 2. Olanda 4 puncte 56-52
  • 3. Germania 4 puncte 86-84
  • 4. Ungaria 2 puncte 57-54
  • 5. Norvegia 0 puncte 55-64
  • 6. Spania 0 puncte 76-89

 

Sursa

 

 

 

 

  • Upvote 1
Link to comment
Share on other sites

Update!

 

  Romania a pierdut duminica meciul cu Olanda 24-29, fiind de nerecunoscut dupa pauza (10-11).

  Adversarele au marcat pe greseala noastra de cel putin 12 ori, in vreme ce romancele au ratat si cu poarta goala. Totusi cea mai buna marcatoare a meciului a fost Eliza Buceschi cu 8 reusite. Pentru a trece in faza urmatoare Romania are nevoie obligatoriu de 2 victorii, cu Olanda si Ungaria.

  Partida cu Spania, echipa deja eliminata, va avea loc in decursul zilei de marti. Succes!

  • Upvote 1
Link to comment
Share on other sites

Update!!

 

cristina-neagu-mediafax-foto.jpg?width=8

 

   Romania reuseste sa castige meciul cu Spania 27 la 25 insa pierde cu Ungaria scor 29-31. Ambele meciuri au fost dramatice pentru nationala noastra iar singura sansa de continua in primele patru este ca Germania sa nu invinga Olanda la mai mult de 12 goluri.

  Fetele noastre au inceput de partida foarte slab cu Olanda, fiind conduse chiar si cu 5 goluri (1-6). Egalarea a venit abia in minutul 41. Partida de la Nancy a fost una extrem de dificila, ibericele fiind foarte greu de rapus, lucru vazut si in scorul final (27-25). 

  In meciul cu Ungaria  am intrat foarte bine si am reusit sa conducem chiar si cu 5 goluri (11-6). Rivala istorica a reusit sa revina pe finalul primei reprize si Romania a fost egalata la 17. Finalul a fost unul tragic, Neagu fiind accidentata grav. Lipsa liderului nationalei s-a simtit in finalul partidei pe tabela, scorul ramanand unul sec de 31 la 29.

 

Surse: 1 si 2.

  • Upvote 1
Link to comment
Share on other sites

handbal11.jpg

 

  Vineri 14 decenbrie, la Paris, Romania a fost invinsa de Rusia in semifinalele Turneului European de Handbal din Franta cu scorul de 28 la 22. Fetele noastre vor juca duminica, ora 15:00, pentru medalia de bronz cu Olanda.

  Romania s-a calificat in semifinale gratie Olandei care a invins Germania. Lipsa Cristinei Neagu s-a vazut in meciul cu Rusia, meci cu un scor foarte strans in prima repriza, 15 - 16. Cea mai buna jucatoare a lumii in 2010, 2015 si 2016 a suferit o ruptura de ligamente incrucisate insa a ramas alaturi de echipa, de pe banca de aceasta data.

  •   Echipa Romaniei in partida cu Rusia:

Denisa Dedu (3 mingi parate), Yuliya Dumanska (6 mingi parate, 1 gol marcat) - Aneta Udriştioiu, Laura Chiper (2 goluri), Melinda Geiger, Cristina Laslo (2), Anca Polocoşer, Ana-Maria Dragut (4), Eliza Buceschi (3), Crina Pintea (3), Daniela Raţiu, Raluca Băcăoanu, Bianca Bazaliu (1), Gabriela Perianu (3), Valentina Ardean Elisei (1), Cristina Florică (2). Selecţioner: Ambros Martin.

 

Sursa

  • Upvote 1
Link to comment
Share on other sites

  Romania s-a pozitionat, in cele din urma, pe locul patru la acest turneu final. Tricolorele au fost invinse de Olanda cu scorul de 20-24, suferind atat din absenta Cristinei Neagu dar si din cauza apararii mai slabe. 45 de minute au suferit romancele fiind conduse de cele mai multe ori cu 8 goluri. Ultimul sfert de ora nu a fost de ajuns pentru a reveni in lupta pentru bronz.

  Per total Romania a incheiat acest European de Handbal cu 4 victorii si tot atatea infrangeri. Selectionerul Ambros Martin a declarat dupa finala mica:

”Prima repriză a fost cheia meciului. În atac am jucat cu frică, nu am găsit poziţiile bune de aruncare, iar Olanda a marcat bine pe contraatac. Am jucat mai bine, mai liber în repriza a doua, cu o apărare şi mai bună. Trebuie să fim însă mândri de ce am făcut pentru viitor. Ne-a lipsit Cristina, mai ales în atac, pentru că nu am mai marcat atât de mult fără ea. Ea nu e în teren doar să marcheze, ci şi pentru a pasa excepţional, iar asta ne-a lipsit mult”.

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.



  • Recently Browsing   0 members

    • No registered users viewing this page.
×
×
  • Create New...