Jump to content
Alyx

Spirited Away (2001)

Recommended Posts

60237-spiritedaway.jpg.28173efbbcacf202b01620666c9bb473.jpg

Descriere: 

Spoiler

Spirited Away spune povestea lui Chihiro, o fetiță ambițioasă de 10 ani, nefericită că familia ei își mută domiciliul și va trebui să-și facă prieteni noi.
Tatăl lui Chihiro se abate de la drumul spre casă pentru a explora un tunel misterios din pădure. Pe partea cealaltă pare să fie un parc de distracție, dar de fapt este un oraș bântuit. Fără să-și dea seama, au ajuns în Lumea Spiritelor, o lume cu scene de basm, locuită de zei antici și ființe magice, peste care domnește vrăjitoarea Yubaba. Părinții săi fiind captivi și Yubaba hotărâtă să îi țină sclavi pentru totdeauna, Chihiro va trebui să-și folosească toată energia pentru a supraviețui în acest loc nou și ciudat. Cu ajutorul lui Haku, un spirit tânăr și curajos, este forțată să-și depășească temerile și să se alăture unei lupte ca în povești, pentru libertatea familiei ei.

Nota IMDb: 8.6/10
Gen: Animație, Aventură, Fantezie
Durata: 2h 5min
Actori: Daveigh Chase, Suzanne Pleshette, Miyu Irino
Regizor: Hayao Miyazaki, Kirk Wise
Trailer: 

Spirited Away este una dintre cele mai bune animații de către Hayao Miyazaki. Povestea acestuia pare simplă, însă pe parcurs tot mai multe simbolisme își vor face apariția, motiv pentru care animațiile lui Miyazaki nu sunt destinate copiilor, însă asta nu înseamnă că aceștia nu le pot viziona.
Personajele transmit o anumită căldură prietenească și sunt puternic marcate de simțul empatiei. Miyazaki pornește de la ideea că toți oamenii sunt buni în sinea lor, trebuie doar să le explorezi părțile pozitive, transpunând ideea aceasta în toate personajele, ajungând într-un final să nu mai existe niciun personaj negativ.
Spirited Away este o animație draguță, cu o poveste genială și niște personaje care ating toate așteptările, motiv pentru care o recomand tuturor împreună cu restul creatiilor lui Hayao Miyazaki, omul fiind absolut genial în ceea ce face, iar acest lucru se observă.

IMDb

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.



  • Recently Browsing   0 members

    • No registered users viewing this page.
×
×
  • Create New...