Jump to content
Alyx

[Biografie] Joaquin Phoenix

Recommended Posts

Joaquin-Phoenix-C-est-amusant-d-offenser-les-gens.thumb.jpg.ee957ddd520b826a8f856963ab7fa1ef.jpg

Nume actor/actriță/regizor: Joaquin Raphael Phoenix
Data și locul nașterii: 28 octombrie 1974 (vârsta 43), San Juan, Puerto Rico
Ocupație: Actor
Ani de activitate: 1982 - prezent
Scurt istoric profesional: Joaquin Raphael Phoenix s-a născut în Puerto Rico pe 28 octombrie 1974, copil al misionarilor John Bottom Amram și Arlyn Dunetz Jochebed a fost copilul mijlociu dintre cei cinci copii pe care aceștia i-au avut. Luând exemplu de la frații mai mari River Phoenix și Rain Phoenix acesta și-a schimbat numele de Leaf Phoenix în cel de Joaquin Phoenix.
Pentru prima dată Joaquin apare ca invitat într-un sitcom intitulat "Seven Brides for Seven Brothers". A lucrat apoi împreună cu fratele său, după scoala specială unde mergea să filmeze "The Riddle of Dyslexia" apoi a lucrat pe cont propriu în alte producții. El și-a făcut marele său debut pe ecran ca cel mai tânăr membru al echipajului în zborul interstelar "SpaceCamp", apoi a câștigat rolul în drama "Russkies" legată de războiul rece.
Spre sfârșitul aniilor '80 familia Phoenix a decis să se mute din nou de acestă dată în Florida. Norocul a fost că Universal Pictures a deschis un studio nou în zonă, astfel a reușit să prindă imediat un rol în "Parenthood". După aceasta Joaquin a decis să se retragă din actorie, ceea ce s-a datorat lipsei rolurilor pentru cei de vârsta sa în acea perioadă, el manifestânduși dorința de a vedea mai mult lumea. Parinții au început procesul de separare, el plecând împreună cu tatăl său în Mexic. El a revenit în ochii publicului 3 ani mai târziu în condiții tragice. Pe 31 octombrie 1993 el a fost la Sala Viper, acolo unde fratele său River sa prăbușit din cauza unei supradoze de droguri și mai târziu a murit.
Multe luni mai târziu, la insistențele unor prieteni și colegi, Joaquin a început să cititească roluri din nou, dar el a fost reticent la reînceprerea vieții de actor. Acesta a semnat în cele din urmă pentru a lucra cu regizorul Gus Van Sant, cel care l-a avut pe River Phoenix în "My Own Private Idaho" și în "Even Cowgirls Get the Blues" alături de starul Nicole Kidman în "To Die For". A jucat apoi în "Inventing Abbotts", unde și-a cunoscut viitoarea logodnică în persoana lui Liv Tyler. S-a întors mai târziu în acel an pe marele ecran printr-un rol în fimul "U Turn" în regia lui Oliver Stone iar apoi ca un traficant de droguri în "Return to Paradise". Filmul care la confirmat însă pe Phoenix ca star a fost "Gladiator", regizat de Ridley Scott.
Cu albumul muzical "Walk the Line" el a reușit să câștige premiul la ediția 49-a a Annual Grammy Awards.

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.



  • Recently Browsing   0 members

    • No registered users viewing this page.
×
×
  • Create New...