Jump to content
Guest

Poveste macabra, a trait timp de 7 ani cu un cadavru. I-a cumparat haine

Recommended Posts

                                                                                Povestea macabrÄ a medicului care s-a îndrÄgostit de o pacientÄ. I-a deshumat cadavrul Åi a trÄit cu el timp de 7 ani




S-a folosit de ghips, sarma, ochi de sticla pentru a o "readuce la viata". Este vorba de medicul Carl Tanzler si decedata Elena.

Era nascut in Germania in anul 1877 si la mijlocul anilor 20' a emigrat alaturi de sotie in SUA unde si-a schimbat numele in "Carl Von Cosel" si a trait intr-un orasel din Florida. Intre timp, s-a angajat ca si medic radiolog la Spitalul Marinei Militare din Key West urmand sa se dedice in totalitate carierei si sa isi paraseasca familia.

Viata acestuia s-a schimbat in luna Aprilie a anului 1930 cand in spital a aparut Elena, o femeie frumoasa de origine cubaneza cu par negru. Carl a tratat-o ca pe "un inger trimis din cer", s-a indragostit la prima vedere si dragostea a devenit nu dupa mult timp o obsesie.

Elena suferea de tuberculoza care era o afectiune mortala in acele timpuri. Devastat de durere, s-a preocupat in totalitate de ingrijirea si tratarea acestuia insa fara rezultat, pe 25 Octombrie 1931 pierzandu-si viata la varsta de 21 de ani.

Din dragoste, Carl, i-a amenajat un cavou scump si a platit sa fie imbalsamata in cel mai bun loc din Key West. Fiind mai mult obsedat, acesta, a vizitat cavoul timp de 2 ani ( pana in 1933 ) cand a intrerupt absolut orice tenta de a se mai intoarce la mormant. Suspiciunile apropiatilor au fost trezite cand il vedeau pe Carl in magazinele de imbracaminte pentru femei sau cele de parfumuri, ba mai mult, a fost vazut dansand in spatele draperiilor cu silueta unei femei. 

Totul a iesit la iveala in toamna anului 1940 cand sora Elenei a venit in vizita si a gasit cadavrul mumificat in casa doctorului. 

Carl a declarat anchetatorilor ca a recurs la aceste gesturi deoarece si-ar fi dorit sa petreaca mai mult timp cu femeia. Doctorul, a improvizat un laborator prin care a adus "imbunatatiri" cadavrului: a legat cu sarma oasele intre ele, a introdus fire metalice pentru ca trupul sa devina flexibil, pe matase ce pielea se descompunea o inlocuia cu matase ceruita peste care a aplicat ghips, i-a confectionat o peruca, a umplut cavitatea toracica si cea abdominala cu carpe si i-a pus ochi de sticla in orbite; a imbracat cadavrul, i-a pus bijuterii si manusi iar timp de 7 ani a trait cu el in acelasi pat.

Examinarea medico-legala a evidentiat existenta unui tub de carton in zona genitala a cadavrului, probabil, pentru a permite contactul sexual insa specialistii nu au putut stabili daca au fost comise acte de necrofilie. 

Medicul a fost arestat pentru profanare de morminte si sustragerea unui cadavru. Avand o poveste ampla, procesul a fost mediatizat si oamenii l-au apreciat pe medic pentru dragostea nebuna de care a dat parte care a fost scos de sub acuzatie deoarece a intervenit termenul de prescriptie. 

Autoritatile au decis sa expuna public cadavrul modificat al Elenei intr-o sala de ceremonii funerare, mii de persoane venind sa vada trupul mumificat.



sursa

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.



  • Recently Browsing   0 members

    • No registered users viewing this page.
×
×
  • Create New...