Jump to content
Guest

Autoritățile ar putea declara epidemie cu virusul West Nile!

Recommended Posts

Autoritățile nu fac eforturi să stârpească țânțarii din cauza cărora au murit 12 oameni si ne pândeşte o epidemie cu virusul West Nile.

Imagini pentru west nile

Oficialii Ministerului de Sanatate anunță noi măsuri pentru a evita îmbolnăvirea celor care au nevoie de sânge, în această perioadă.
In Grecia, unde ajung și foarte mulți români, autoritățile au emis deja o avertizare de călătorie. Așadar, mare atenție dacă v-ați programat concediul în această perioadă. Attica şi regiunea Peloponnez sunt cele mai afectate regiuni din Grecia de virusul West Nile, fiind renumite pentru plajele lor în care ajung şi zeci de mii de români.


Cum perioada concediilor nu s-a încheiat, Ministerul Sănătăţii a atras atenţia asupra riscului de îmbolnăvire.
De asemenea, oamenii sunt sfătuiţi să folosească substanţe de protecţie şi îmbrăcăminte care să acopere cât mai mult din suprafaţa corpului.

Situaţia este atât de gravă încât Grecia a emis o avertizare de călătorie în condiţiile în care până acum în peninsulă 16 oameni au murit din cauza virusului transmis de ţânţari şi 130 s-au îmbolnăvit.

”Numărul de îmbolnăviri este mai mare la ei, în condiţiile în care sunt de două ori mai puţini ca noi, este o ţară unde vin mulţi turişti”, spune Alexandru Rafila, de la Societatea de Microbiologie.

La noi, 12 romani au murit din cauza infecţiei, iar alţi 117 au avut nevoie de tratament. Şi cum nu sunt semne că situaţia s-ar ameliora, în curând ar putea fi declarată stare de epidemie.

Alexandru Rafila, de la Societatea de Microbiologie: ”Suntem la aproape dublul îmbolnăvirilor faţă de anii trecuţi. Dacă continuăm aşa, vom ajunge şi în această situaţie. Măsurile rămân însă aceleași, diferă doar termenul de epidemie. "




sursa

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.



  • Recently Browsing   0 members

    • No registered users viewing this page.
×
×
  • Create New...