Jump to content
Kenzor O.C.B

Coreea de Nord anunță începerea denuclearizării.

Recommended Posts

Coreea de Nord anunță începerea destructurării complexului de teste nucleare a acestora între data de 23 și 25 mai, în funcție de condițiile meteorologie dintre aceste zile.61925235.jpg.ce0a820fe9cee5e4034fec8dfc963376.jpg

  La summitul intercoreean de pe 27 aprilie, conducătorul Coreei de Nord, Kim Jong Un, a propus Seulului (Capitala Coreei de Sud) să închida în luna mai singurul său complex de teste nucleare cunoscut, Punggye-ri, o instalație secretă aflată în apropierea graniței cu China. În acest complex subteran au avut loc șase teste nucleare, cel mai recent fiind în luna septembrie a anului 2017.

  Complexul respectiv și-a început activitatea în luna octombrie a anului 2006, când a avut loc primul teste nuclear nord-coreean, în timpul conducerii lui Kim Jong Il, tatăl decedat al lui Kim Jong Un. De atunci, locul a fost monitorizat prin intermediul sateliților. Acesta este înconjurat de înălțimi greu accesibile și localizat la adâncime, sub un munte de granit de aproximativ 2,000 de metri altitudine în Hamqyong-ul de Nord, o provincie aflată la nord-est de granița cu China, fiind considerat cel mai potrivit loc din punct de vedere al rezistenței la forțele declanșate de exploziile nucleare. Potrivit unor seismologi chinezi, ultimul test a provocat o prăbușire de roci în interiorul muntelui.

 

Sursa: Agerpres.

Edited by Kenzor O.C.B
  • Like 1
  • Upvote 1
Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.



  • Recently Browsing   0 members

    • No registered users viewing this page.
×
×
  • Create New...