Jump to content
meetique

 Mersul pe jos ți-ar putea prelungi viața 

Recommended Posts

terapia-mersului-pe-jos.-vezi-aici-benef


 Salut! Cu toții am auzit de acea reclamă în care medicul îți recomandă cel puțin 30 minute de mișcare în fiecare zi. În zilele noastre sedentarismul afectează enorm omul. Ca să faci mișcare nu-ți trebuie neapărat o aparatură specială sau un abonament la sală. Mișcarea reprezintă un efort moderat, exact cum e mersul pe jos. Pentru acest lucru nu ai nevoie de o condiție specială și nici măcar de rezistență. Tot ce trebuie să faci e să-ți adaugi în programul tău acele 30 de minute de mers. Nu contează dacă mersul pe jos presupune urcarea unor scări, shopping, deplasarea de la servici acasă, important este că acest efort e mereu răsplătit. 
 American Journal of Preventive Medicine a publicat un studiu în care susținea că dacă mergi 150 de minute pe săptămână ai șanse să-ți prelungești speranța de viață. Studiul a fost realizat pe aproximativ 140.000 de oameni ce aveau o vârstă apropiată de 70 de ani. Testul a reprezentat viața acelor oameni de zi cu zi timp de 13 ani. Astfel s-a dovedit că persoanele sedimentare sunt cu 26% mai predispuse să moară decât cele care fac merg. Ba mai mult, testul a dovedit că persoanele care fac un efort moderat de peste două ore pe săptămână au un risc mai mic de deces. 
 Autorii studiului au precizat că nu se poate spune exact cu cât îți poate prelungi viața. Însă noi știm că acest tip de efort te ajută cu un risc scăzut de a avea tensiunea arterială ridicată, colesterol mărit, afecțiuni cardiace, cancer sau diabet. Deci, pe lângă o alimentație sănătoasă și echilibrată, ne-am putea menține mai sănătoși! 

 

Sursa

Link to comment

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

  • Recently Browsing   0 members

    • No registered users viewing this page.
×
×
  • Create New...