Jump to content
Edy.dY

Argumente pentru cel mai confortabil sport: inotul!

Recommended Posts

Imagini pentru Inot

 

Faci muschi si slabesti intr-un mod sanatos

 

1. Este un exercitiu cu impact minim asupra incheieturilor. Deoarece corpul este scufundat in apa in proportie de 90%, impactul pe care miscarea il face asupra incheieturilor de la maini si picioare este aproape minim. Inotul protejeaza incheieturile de miscarile cu impact mare (se fac de regula in timpul alergarii). Inotul este sportul perfect pentru femeile care au risc de a dezvolta osteoporoza.

2. Ajuta la arderea unui numar mai mare de calorii. O ora de inot arde in jur de 600 de calorii, un numar destul de mare comparativ cu orice alt tip de miscare (asta in cazul in care esti o buna inotatoare). Cum se explica acest lucru? In momentul in care esti in apa, corpul foloseste cele mai importante categorii de muschi pentru a se propulsa si depune un efort mai mare. Rezultatul? Mentinerea greutatii dorite!

3. Intareste muschii spatelui. Daca ai probleme cu spatele, inotul este cea mai buna solutie. Turele consecutive de bazin ajuta la intarirea si tonifierea muschilor din zona de sus a spatelui, dar si a abdomenului. Pentru femeile gravide, inotul este recomandat deoarece fortifica spatele, permitand corpului sa poarte mai usor greutatea data de fat. Inotul iti corecteaza si postura, fiind benefic si pentru flexibilitate.

4. Creste rezistenta cardiovasculara. Inotul pune o presiune mare pe inima si pe plamani, imbunatatind si intarind functiile sistemului cardiovascular. Cu cat ai un sistem cardiovascular mai puternic, cu atat vei reusi sa arzi mai multe calorii in timpul efortului si sa cresti durata si intesitatea exercitiului fara sa obosesti repede. Si exercitiile de aerobic in apa sunt excelente pentru cresterea rezistentei inimii.

5. Elibereaza mintea de stres. Inotul nu ajuta numai fizicul, ci si psihicul. In momentul in care inoti, te concentrezi exclusiv la miscarile pe care trebuie sa le faci si la respiratie, coordonarea fiind cea mai importanta. In concluzie, gandurile negative sunt indepartate. De asemenea, in timpul inotului sunt eliminate si endorfine (hormonii fericirii) care te ajuta sa vezi lucrurile mai pozitiv.

  • Burn 1
Link to comment

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

  • Recently Browsing   0 members

    • No registered users viewing this page.
×
×
  • Create New...