Electra Posted October 20, 2016 Posted October 20, 2016 (edited) 1. Spanacul Este bogat în acid folic fiind esențial în dezvoltarea fătului în cazul femeilor gravide. De asemenea, spanacul are un conţinut ridicat de luteină, care protejează vederea. 2. Fasolea boabe neagră Fasolea neagră îmbunătăţeste activitatea cerebrală. 3. Iaurtul Conţine bacterii bune care reglează digestia şi întăresc sistemul imunitar. Consumă un iaurt mic pe zi. Mai poţi să optezi pentru chefir sau iaurtul de soia pentru a diversifica meniul zilnic. 4. Morcovii Morcovii şi orice alte legume/fructe portocalii şi galbene conţin betacaroten, care reduce riscul de cancer. Consumul regulat reduce simptomele astmul şi artritei reumatoide. 5. Nucile Conţin mai mult omega-3 decât somonul, mai mulţi polifenoli decât vinul roşu şi jumătate din cantitatea de proteine care se regăseşte în carnea de pui. 6. Ovăzul Are un conţinut ridicat de fibre solubile, care scad riscul apariției bolilor cardiovasculare. De asemenea, ovăzul conţine carbohidraţi şi proteine, care asigură energie pentru întreaga zi. sursă Edited October 20, 2016 by Electra 1 Quote
laurpendu Posted December 12, 2016 Posted December 12, 2016 Fructele si legumele nu trebuie sa lipseasca de la nici o masa. Quote