Jump to content
BooM-retired

Help me: flood

Recommended Posts

Ip-ul este din Bucuresti, Akamai Networks dupa cum scrie pe whois. Daca esti convins ca e un flood si ca nu ai tu vreo treaba cu aia, poti bloca ip-ul din firewall, sau direct din windows, era un thread pe aici despre cum sa faci asta daca nu ai firewall. Nu stiu daca asa nu vei mai face trafic, ca in fond pachetele ajung pana in firewallul tau, deci s-ar putea contoriza... daca vrei suni la RDS si le spui problema, le zici sa se uite si ei pe trafic si daca si lor li se pare ca e flood, le ceri sa-ti blocheze ip-ul ala.

Link to comment
Share on other sites

M-am mai documentat, in astea 2 ore shi cu Active Ports am vazut ca daca ma conectez pe unele ste-uri (ultimu pe care am incercat o fost www.linkmani.ro, shi am observat ca in momentul in care se incarca pagina fac automat trafic cu acea clasa de ip-uri 213.157.170.xxx). Am blocat traficul din active ports, da cum as putea sa imi blochez total clasa aia de ip-uri???

Nush cum, dar traficul se face instantaneu - in astea 2-3 min cat am scris am facut 11 mb trafic.

Nu mai rezist!!!!

Am sunat la RDS shi mi-or zis ca ei nu pot face nimic, ca nu au voie sa-mi bocheze clasa aia de ip-uri etc

HELP!!!HELP!!!HELP!!!HELP!!!HELP!!!

Link to comment
Share on other sites

Parerea mea e ca .. rezolvi mai mult daca trimiti mail

Si mie mi s' ntamplat de multe ori ca aparut trafic din cer, scrii mail le zici data ora si IP`u sa verifice, o sa fie sters avel trafic... ;)

Iar poti blocha fara Firewall la 98 nu stiu .. daca se poate dar la XP inttra in

C:\windows\system32\drivers\etc\ acolo vei gasi un file numit "hosts"

Deschizi cu notepad si adaugi liniile de ex daca vrei sa blochezi IP`u 213.157.170.135

atuncia adauga

127.0.0.1 213.157.170.135

127.0.0.1 <IP>

si asa mai departe...

Toate cele bune si Sarbatori Fericite :)

Link to comment
Share on other sites

Guest matconmar

As dori sa intreb care fire wall?

Cel din setarile retelei de net sau altul?

nu ma prea pricep... :ph34r: si sunt ingrijorat pt ca am avut si eu trafic de 30 Mb de cateva ori inexplicabile

Link to comment
Share on other sites

Trafic facut aiurea avem toti (chiar dinainte sa avem cablul instalat, dupa ce am facut contractul), iar daca suni la rds o sa-ti zica ceva de genu: "e din cauza virusilor care sunt foarte raspanditi pe net pt ca trimit pachete pe ip-ul tau".

Mie mi-au zis ca nu pot sa stearga acel trafic pt ca nu e vina lor :lol:

Ati mai intalnit asa "specialisti"?

Link to comment
Share on other sites

Eu unul recomand urmatoarea solutie:

1. Activeaza un antivirus (la zi) si un Anti-Adware (tot actualizat la zi)

2. Scoate cablul de retea din statele calculatorului! Da-i un full scan (chir si in arhive)

3. Dupa ce iti face curat...da un system cleaner si sterge temporary intenet files si prefech (system 32)

4. Daca nu ai un firewall ... instaleaza unul - daca nu ai vreu licenta de la placa de baza instaleaza ZoneAlarm Free! E bun....sau daca vrei poti incerca un MCAffe Internet Security - Un trial! Daca vei fi multumit (eu unul sint) dai vreu 2 mil si iti cumperi licentele!

5. Daca totusi problema persista da un RUN un "netstat -a" si vezi cine e conectat la tine si cu ce IP!

Poti sa mai incerci si in msconfig si vezi ce porneste in startup!

6. daca nu reusesti sa faci nimic....reinstaleaza Win...dar inainte de a te comnecta la net pune un firewall si un antivirus! in felul acesta scapi de probleme!

Solutii free:

Firewall: ZoneAlarm 5

Antivirus: AVG Antivirus Free Edition

Adware: Ad-Ware SE Personal

Sper sa nu se supere nimeni dar nu vreau sa fac reclama! Ii dau omului un sfat!

Succes!

Link to comment
Share on other sites

Un program mult mai bun decat netstat -a este Port Explorer, iti zice ip-uri cu care esti conectat, porturi, trafic, viteze, tot. E foarte util pt genul asta de activitati detectivistice.

RDS-ul are dreptate cateodata, unele scanari de porturi chiar sunt cauzate de troieni si virusi in respectivele calculatoare care tot te cauta de bine pe anumite porturi cunoscute ca vulnerabilitati Microsoft. Iti recomand sa instalezi toate patch-urile de securitate pt Windows ca sa poti sta linistit.

Un firewall mai bun decat Zone Alarm este Zone Alarm Pro. Nu mai e free, dar include si modulul prin care te anunta ce programe vor sa foloseasca netul, unde sa se duca, etc... Te mai protejeaza de diverse metode de atac, de ex hijacking si dll injection. Ca sa blochezi toata clasa de ip-uri poti face acest lucru din firewall, sau cum zicea Levente manual cu fiecare ip in parte.

Inainte sa-i intrebi pe cei de la RDS sau sa-i pui sa-ti blocheze de tot acele ip-uri, scaneaza-ti calculatorul de virusi si spyware, foloseste un registry cleaner, uita-te ce programe se lanseaza la bootare.

Daca zici ca ai facut in 2-3 minute 11 MB trafic mi se pare destul de mult, practic iti utilizeaza cam toata banda... Plus ca IP-urile respective am impresia ca sunt tot prin RDS, nici n-ar trebui sa se contorizeze. Poti incerca si sa instalezi Netlimiter ca sa vezi cata banda e folosita, si daca e folosita chiar si cand tu nu faci nimic pe net.

Bineinteles, poate cea mai simpla metoda si mai rapida este sa reinstalezi Windows, si cum zicea Caleb sa pui intai un antivirus si un firewall inainte sa te conectezi la net. Alea pe care le-a zis el sunt free, daca vrei nefree sau mai bune mergi pe un combo Kaspersky Anti-Virus 5 si Zone Alarm Pro.

Link to comment
Share on other sites

Oricum...ideea de baza este ca pe care parte o iei, tot trebuie sa iti pui un Firewall si un Antivirus - OBLIGATORIU!!!!!!!

Ce programe alegi...e decizi ta! Numai instaleaza-le! Si nu mai sta niciodata fara ele!

All the best! :rolleyes:

Link to comment
Share on other sites

Ms la toti pt sfaturi, tin sa va anunt (am uitat sa precizez mai sus din cauza nervilor) ca aveam Sygate Antivirus cu update la zi, Norton Antivirus Server 8.0, cu update pana in data de 24.12.04, aveam NetLimiter, shi apoi shi Active Ports - deci dupa parerea mea cam tot ceea ce este mai bun pe piata in securitate, dar toate degeaba, pt ca era o problema de la RDS.

Partea nasoala a fost ca era ajunul Craciunului (apoi prima zi de Craciun), am sunat la RDS shi baietii cu care am vb ziceau ca sunt simpli angajati, ca nu pot sa faca nimik, cu toate ca au constatat ca din data de 24 de la ora 15, fac trafic continuu 10.88 mb pe ora (ziceau ca nu e de competenta lor).

Nervos, am sunat la Politie shi la Protectia consumatorului, taica-meu o vb vreo 2 ore la telefonu' mobil ca sa faca rost de ceva numere de tel. de la sefi, o vb cu vreo 2 shi peste 3 ore, am primit telefon acasa de la RDS ca sa ishi ceara scuze, mi-au spus ca traficul nu a fost contorizat pe zilele astea, shi a fost doar o eroare de afisaj (acuma astept sa verific din nou, pt ca nu mere admin.rdslink.ro).

Oricum, ms la toti shi verificati-va shi voi din cand in cand traficu, ca niciodata nu shtii la ce te poti astepta.

Iar daca sunati la RDS, incercati sa cereti explicatii cat mai concrete.

ps: inainte sa se rezolve treaba, am oprit noaptea la ora 2, am scos modemu' din priza,etc, shi dimineta la ora 10:30. aveam trafic chiar shi in timpu in care calcu' o fost oprit ;) .

Deci, aveti grija ce faceti, ca ii mare posibilitatea sa "luati o teapa de zile mari".

Inca o data ms la toti, shi protejati-va sistemul cat mai bine ca protectia este fffff eficienta in multe cazuri, in afara de cel de mai sus (din cate am intzeles nu am fost singurul care a patit chestia asta).

Link to comment
Share on other sites

Se contorizeaza, probabil ca nu se contorizeaza la tine ca ai facut reclamatie ;)

Parerea mea e ca sigur ai o gaura de securitate in sistem, ori ti-a facut cineva flood.

Imi vine greu sa cred ca se poate sa-ti apara trafic cu cablul scos de la placa de retea, daca intradevar asa se intimpla inseamna ca rds are o mare problema si ar trebui sa dea de gindit la toti

Link to comment
Share on other sites

Cu modemu scos din priza, shi cu calcu' oprit mi-o facut trafic.

Da ei mi-or zis ca nu o facut trafic, ci era o problema de afisare - nu shtiu ce este adevarat, dar oricum nu is singurul la care nu se contorizeaza (la mine in Oradea, pe hub ii asha o forfota... toti intra pe alte hub-uri sa down).

Deci dupa cum am spus, poate numai la unii!!!, sau cel putin mie, dar oricum era o problema din serverele lor.

Unii de pe HUB au sunat la RDS, shi din cate am intzeles, nici la ei nu se contorizeaza traficul!!!

Deci, depinde, vadetzi voi.

Link to comment
Share on other sites

Ar fi tare bine sa nu se contorizeze zilele astea (mai vad si eu un film :P )

La mine in IASI mi s-a contorizat traficul pe 25 decembrie ora 0:00, nu mai stiiu daca se contorizeaza de dimineata ca abia acum am intrat.

Link to comment
Share on other sites

Imi vine greu sa cred ca se poate sa-ti apara trafic cu cablul scos de la placa de retea, daca intradevar asa se intimpla inseamna ca rds are o mare problema si ar trebui sa dea de gindit la toti

Ba sa crezi ! Eu in octombrie am fost plecat 2 sapt. din tara , nu a fost nimeni acasa , am deconectat TOT , inclusiv de la curent (si modem ) si am facut trafic !!!!! Nu mult , e drept , dar a fost ceva infiecare zi ! :huh:

Link to comment
Share on other sites

Cativa KB de trafic se fac si cu calculatorul inchis, ca sunt impulsuri de control trimise in modem...

Anyway, ideea e ca si pagina aia de trafic se mai inseala cateodata. Intr-o luna m-am trezit cu 300 MB trafic in plus, care nu stiam cum sau cu ce l-am facut. A doua zi a disparut din pagina de contorizare. Noaptea aia nu prea am dormit ca tot calculam cat aveam de platit penalizari...

Apropo, am primit azi felicitare de la RDS. Si nu pe mail, chiar in cutia postala... B)

Link to comment
Share on other sites

Ma felicita pt efortul meu depus ca operator pe hub si pt ca sunt client fidel pe serverele de CS. Aiurea... e o felicitare in care practic isi fac tot ei reclama printr-un text ciudat, probabil veti primi si voi una in curand, sau poate au trimis doar la abonatii mai vechi. Nimic personalizat, doar o imagine cu niste lumini de iarba si un text... Plicul e misto totusi, tot cu motive de iarba si lumini pe el. :P

Link to comment
Share on other sites



  • Recently Browsing   0 members

    • No registered users viewing this page.
×
×
  • Create New...