7Sev Posted November 10, 2005 Posted November 10, 2005 bai chiar ca ar fi super si sapt viitoare sa fie greva oricum sapta asta stau acasa
Saber_Trail Posted November 10, 2005 Posted November 10, 2005 Sapramana asta toti stam acasa ca astia tot nu s-au inteles !!!
SW Posted November 10, 2005 Posted November 10, 2005 Negocierile guvernului cu sindicatele din invatamant, esuate pentru a doua oara Sistemul de invatamant ramane paralizat A doua runda de negocieri intre reprezentantii guvernului si cei ai cadrelor didactice, aflate de 4 zile in greva generala, au esuat din nou in aceasta seara. Sindicalistii s-au declarat profund nemultumiti de propunerea guvernului de majorare a salariilor cu 8 procente, idee pe care au calificat-o drept "bataie de joc" si au decis sa continue greva generala pe termen nelimitat. Profesorilor li s-a oferit o crestere a bugetului educatiei pe anul viitor in doua transe, cu 5543 de miliarde de lei. Desi parea ca inca de la primele discutii s-ar fi ajuns la cateva puncte asupra carora Guvernul ar putea sa fie de acord cu sindicalistii, joi rezultatul negocierilor a fost negativ. Ministrul Gheorghe Pogea, delegat sa se ocupe de rezolvarea situatiei sustine ca executivul a facut tot ce a fost omeneste posibil pentru a multumi profesorii si ca negocierile vor continua. Pana cand se va ajunge la rezolvarea situatiei profesorii continua greva generala declansata luni. La proteste articipa Federatia Sindicatelor Libere din Invatamant, Federatia Educatiei Nationale, Federatia "Spiru Haret" si Federatia Sindicatelor Universitare "Alma Mater", adica 90 % din cadrele didactice. Principalele revendicari ale sindicalistilor din invatamint sint: buget pentru invatamant in 2006 minim 6% din PIB; o noua lege a salarizarii;salariul minim in educatie 250 EURO in 2006; subventie pentru carte 200 EURO/an; subventie tinuta vestimentara 250 EURO/an; subventie pentru Internet 10 EURO/luna; tichete de masa pentru toti salariatii - 22 tichete/luna; prima de vacanta cat un salariu mediu brut pe invatamant; fond de premiere lunara - 10% din fondul de salarii;respectarea parteneriatului social. Sursa: hotnews.ro GREVA SI MAINE
Manticore_LightSide Posted November 10, 2005 Posted November 10, 2005 SW esti foarte vigilent! Pe mine m-o kemat la shcoala diriga Parca vad ca ma duk la 7:30 degeaba sa vezi ce spume fac. PS: Dak mai e careva din Benjamin (Bucuresti) p-aci sa-mi zica dak l-a anuntzat cineva ceva
Sesshomaru Posted November 10, 2005 Posted November 10, 2005 ye NO MORE SCHOOL !! hai facem si noi greva
ZaZoNe.exe Posted November 10, 2005 Posted November 10, 2005 hmm oare si sapt viitoare o sa avem cateva zile libere?
wine Posted November 10, 2005 Posted November 10, 2005 Yo cred ca da spre bucuria noastra dar mi-e groaza cand ma gandesc cum recuperam oricum luni eu zic ca nu se face scoala ca astia or sa ajunga de comun acord can o zbura porcu
Guest DestinY Posted November 10, 2005 Posted November 10, 2005 dupa ce termina profesorii greva incepem noi !! vrem ca fiecarui elev sa ii fie incredintat cate un laptop Vaio nou nout altfel nu mai venim la scoala! ce mama naibii? asta e bataie de joc! P.S. Shi alocatzii mai mari....
ImDrunk Posted November 10, 2005 Posted November 10, 2005 (edited) Ce greva??? La mine la faculta nu este nici o greva si nu is la faculta particulara ca is la politechnica si facem ore la greu ca-i curs ca-i seminar ca-i laborator nu conteaza pe toate le-am facut p****** pe iei profi ca astia au salarii mari si nu fac greva tu vrei sa ajungi la 100% si nu stii cum?!? Edited November 10, 2005 by seba18
An7ic0de Posted November 10, 2005 Posted November 10, 2005 eu sunt tot la fac, la Mecanica in Craiova, si nu am fost pana acum, de cand a inceput greva, deloc la scoala. cine stie, poate se faceau si la mine, dar......nu ma intereseaza
7Sev Posted November 11, 2005 Posted November 11, 2005 cica le da Basescu salarii . Sper sa mai fie si luni greva ca daca se baga Basescu s-a cam dus greva
Saber_Trail Posted November 11, 2005 Posted November 11, 2005 cica le da Basescu salarii . Sper sa mai fie si luni greva ca daca se baga Basescu s-a cam dus greva Basescu nu are prerogativele constitutionale necesare sa le dea lor salarii ! El poate eventual sa-l convinga pe Tariceanu sa faca ceva, dar in mod direct preseditele nu are ce face. Si daca el a zis asta in presa, atunci e ceva de ordin psihologic ca legal nu e capabil de asa ceva !
wine Posted November 11, 2005 Posted November 11, 2005 Deci rezulta din tot ce ati spus voi mai sus ca cel putin 2 zile nu se face scoala Ieeeeeeeeeee
Manticore_LightSide Posted November 12, 2005 Posted November 12, 2005 Nu prea stiu eu constitutzia Romaniei, dar din cate shtiam eu presedintele nu se poate baga in kestiuni de finantze, la nivel de minister. Asta e treaba primului ministru si a ministrilor in cauza sa rezolve. In fine... sa mai tzina greva max pana miercuri, ca deja devine nashpa (nu ma injuratzi pls )
Grand^Hustla Posted November 12, 2005 Posted November 12, 2005 Deci din toate astea => Luni mergem la scoala sau nu?????
Ahilosu Posted November 12, 2005 Posted November 12, 2005 Ultima oraProfesorii au renuntat la greva!Premierul Calin Popescu Tariceanu, a anuntat, cu putin timp in urma, ca greva din invatamant a incetat. Intr-o declaratie facuta publica si transmisa in direct de mai multe surse media din Romania, premierul Tariceanu a mentionat ca, in urma discutiilor care au depasit 12 ore, s-a hotarat majorarea salariilor pentru cadrelor didactice, in mai multe transe.Salariile cadrelor didactice vor creste in 2006 in medie cu 63 de lei (630 000 lei vechi). De asemenenea, prin acest acord sunt prevazute investitii suplimentare in invatamant, in limita a 5% din PIB.Liderii sindicali asteapta in cursul zilei de duminica acordul profesorilor din teritoriu, inainte de a semna acordul cu guvernul.sursa : http://www.hotnews.ro
wine Posted November 12, 2005 Posted November 12, 2005 Deci pana acum nu s-a aflat nimica de marti nu?Eu ma rog sa mai fie greva macar marti ca am ore grele
Qui-Gon Jinn Posted November 12, 2005 Posted November 12, 2005 OMG nu ma pot duce luni la scoala ( ce ma faaac? (
Saber_Trail Posted November 12, 2005 Posted November 12, 2005 Perfect luni SAU marti !!! Astia tot nu s-au horarat.....Macar maine sa aflam adevarul....
MontBlank Posted November 12, 2005 Posted November 12, 2005 De luni...la scoala cu voi "capsunarilor"