Jump to content
Electra

Leacuri băbești

Recommended Posts

Leacuri pentru abcese dentare

Până mergeţi la dentist, puteţi domoli durerea aplicând pe gingie cataplasme groase cu argilă rece. Se lasă 2 ore, apoi se schimbă. Argila se înmoaie cu apă sau ceai până se face o pastă moale, care se pune între două bucăţi de tifon, apoi se aplică pe gingie. 

Link to comment

Leacuri cu ardei iuţi contra durerilor sciatice

Cu zeci de ani în urmă eram tânăr şi fericit, dar mereu mi se dezlănţuia o durere în şolduri, când într-o parte, când în alta, care ţineau zile întregi, de nici nu puteam să respir. Mama, care cunoştea multe plante de leac, a încercat să mă vindece, dar nici una nu s-a potrivit cu boala mea. Din fericire, am găsit într-o carte de leacuri din batrini o reţetă cu care m-am vindecat: într-o sticlă de lapte cu gura largă se pun 18 ardei iuţi (roşii) mărunţiţi, peste care se toarnă 100 ml ţuică curată de fructe de 40 de grade. Se lasă la macerat 10 zile, lângă o sursă potrivită de căldură. Se strecoară şi se trage în sticluţe mici, de culoare închisă. Se aplică pe un tampon de vată, cu care se unge partea dureroasă (de obicei, seara, la culcare). Preparatul acţionează rapid asupra sciaticii şi boala nu recidivează. Dacă apar iritaţii pe piele, se recomandă ungerea în prealabil cu alifie de gălbenele.

Link to comment

Leacuri pentru ficat

· 1 kg de sunătoare uscată şi mărunţită se fierbe în 5 litri de apă, până ce lichidul se reduce la jumătate. Se strecoară, se lasă să se răcească puţin, apoi se adaugă 1 kg de miere de albine polifloră. Se pune conţinutul în sticle şi se păstrează la frigider. În fiecare dimineaţă, cu o jumătate de oră înainte de masă, se iau 100 ml din acest sirop. Rezultatele acestor leacuri sunt foarte bune. Cu această reţetă, s-a vindecat icter negru. 
      
· 50 g pelin, 50 g troscot, 50 g pătlagină, 50 g anghinare, 50 g sunătoare. Plantele se fierb în 5 litri de apă, până rămâne un litru. Se adaugă 1 kg miere de albine polifloră peste ceaiul strecurat şi se mai fierbe până rămâne încă o dată 1 litru. Se ia câte un păhăruţ mic, de ţuică, de trei ori pe zi, înainte de masă. Tot timpul tratamentului se bea ceai de sunătoare în loc de apă. Se recomanda ca dupa folosirea acestor leacuri sa se face pauză o lună.

Link to comment

Cel mai frumos moment al răcelilor era momentul în care cineva cerea un ou, nişte lapte fierbinte, nişte zahăr (poate fi înlocuit cu miere) şi cu aceste ingrediente făcea magie pentru un gât suferind.
Puneţi laptele la fiert, frecaţi gălbenuşul cu zahărul, turnaţi lichidul fierbinte şi beţi. Durerile de gât vor fi istorie la a doua cană. Cu alte cuvinte, nu subestimaţi puterea oului crud în problemele gâtului.

Edited by BELLE_
Link to comment

Dureri in gat/amigdalite

• Pune-i copilului comprese in jurul gatului cu un cartof crud ras si stropit cu spirt medicinal (nu se tine mai mult de 1-2 ore) sau cu felii subtiri de cartof crud.
• Daca este destul de mare incat sa poata intelege si executa, pune copilul sa faca gargara cu ceai de salvie.
 

 

Link to comment

Tuse

• Pune sare grunjoasa intr-un saculet de bumbac, leaga saculetul si pune-l la incalzit in cuptor. Aplica saculetul astfel incalzit pe pieptul copilului si lasa-l acolo pana se raceste. Poti repeta operatiunea cu alt saculet incalzit intre timp. Ai grija sa nu il arzi.

• Ceai de ceapa - se spala ceapa bine cu tot cu coji, se taie in patru si se fierbe 15 minute la foc mic. Se indulceste cu miere si se bea caldut.

• Infuzia de coji de nuca este foarte buna pentru tusea productiva.

• Pentru tuse de durata, sau chiar bronsita: Se ia o ridiche mare neagra, se spala bine, se taie un capacel deasupra, se scobeste in mijloc si se pune in ea o lingura de zahar sau de miere. Se lasa la temperatura camerei o noapte, iar dimineata se ia o lingurita de suc format in scobitura si se da copilului sa il bea.

 

Link to comment

Leacuri pentru durerile de cap acute:

  • Beti 1 pahar de apa fierbinte
  • Mancati 2 catei de usturoi
  • Pentru durerea persistenta beti suc proaspat de cartofi cate 2 linguri inainte de fiecare masa
  • Puneti in urechi tampoane de vata imbibate in suc de sfecla
  • Frecati urechile cu palma
  • Puneti o frunza de varza proaspata pe frunte
  • Aplicati frunze de liliac pe zonele dureroase
  • Presati fruntea de sticla geamului, astfel inlaturati electricitatea statica.
Link to comment

Zeama de varza sau moarea, cum i se mai spune, este un leac fara egal impotriva mahmurelii. A doua zi, dupa chef, imediat dupa trezire, se bea o jumatete de litru de moare. Acelasi efect il are si borsul proaspat, preparat in casa, nu cel in pungi de la alimentara.

Daca ai nasul infundat, sarea te ajuta. Clocoteste o cana de apa, las-o sa se racoreasca pana la temperatura corpului si apoi, adauga un varf de lingurita de sare grunjoasa, din cea mare, pentru muraturi, si amesteca bine pana se topeste sarea complet. Toarna in pumn cate un pic de solutie, acopera o nara si trage lichidul pe cealalta nara.

Daca ai narile ranite pe interior, fa inhalatii, tot cu sare. Da in clocot un litru de apa, adauga-i apoi, doua linguri cu varf de sare grunjoasa, acopera-ti capul cu un cearsaf ori un prosop mare si stai aplecat deasupra vasului.

Daca nu poti dormi, zdrobeste de coltul mesei o ceapa de marime potrivita si respira, tinand-o in dreptul nasului. Procedeaza in acelasi fel daca esti in pragul unei crize de nervi ori simti ca te paste un atac de panica. Dar, cel mai indicat in asemenea situatii e sa te controlezi, sa te calmezi si sa nu-ti faci singur rau, lasandu-te prada furiilor ori angoaselor.

Cartofii cruzi sunt excelenti impotriva durerii de cap. Taie rondele doi cartofi de marime potrivita, pune-le pe un batic pliat sau un bandaj si aplica-le pe frunte. Vei simti cum incet, incet durerea te paraseste si ti se lumineaza mintea.

Daca tusesti si te doare in piept, fa o mamaliga, pune-o intr-un prosop si aplic-o pe piept cat de fierbinte suporti, dupa ce, in prealabil, ti-ai uns pielea cu putin ulei sau unt.

Daca leacurile babesti nu dau rezultate timp de trei zile, atunci e recomandat sa te adresezi medicului de familie sau specialistului.

Link to comment

Cartofi raşi pentru roşu în gât. Leac din bătrâni, cataplasmele cu cartofi raşi vindecă “roşul în gât”.

Puneţi cartofii raşi într-un tifon sau într-un săculeţ, stropiţi-l cu spirt, după care aplicaţi pe gâtul inflamat timp de câteva minute.

“Sunt eficiente şi în cazul durerilor de cap şi calmează tusea seacă”, spune medicul pediatru Rodica Nanu.

Oţet. Picioarele umflate se tratează cu băi de apă călduţă amestecată cu trei-patru pahare de oţet de mere. Menţineţi până simţiţi că picioarele s-au odihnit. Nu le ştergeţi, lăsaţi-le să se usuce de la sine, iar dacă aveţi dureri puternice înveliţi picioarele în comprese cu oţet.

Şosetele înmuiate în oţet şi frecţiile cu oţet sau spirt sunt cele mai vechi leacuri cu care bunica scotea răceala din corp şi scădea febra. “Pentru copiii sub doi ani recomand părinţilor să le stropească şosetele de bumbac cu oţet, nu cu spirt sau ţuică pentru că se pot intoxica cu alcool. Este bine să dilueze oţetul cu apă (o măsură de apă la una de oţet)”, este sfatul pediatrului.

Medicul are şi mai multă încredere în cataplasmele cu apă caldă, pentru scăderea febrei. “Înmuiaţi o cârpă mai mare sau un cearşaf în apă caldă şi înveliţi copilul de la subraţ până la genunchi, evitând extremităţile. Îndesaţi cârpa în zona inghinală, pe acolo trec vase mari de sânge. Apa trebuie să fie caldă (36 de grade), în niciun caz rece, pentru că poate face şoc hipotermic. Mulţi copii au ajuns la reanimare din cauza asta”, adaugă ea.

Link to comment

  In cazul in care suferiti de o afectiune serioasa a ficatului, beti infuzie de flori de sofran din 2 lingurite planta la 300 ml apa clocotita. Ficatul se curata bine cu frunze sau muguri de mesteacan. La 500 ml apa clocotita se pun 2 linguri de frunze sau 1 lingura de muguri si 1/2 lingurita de bicarbonat de sodiu. 15 g de seminte de zamor, o data pe zi, curata nu numai ficatul, ci si rinichii, caile urinare, linistesc durerile din piept, ajuta la disparitia inflamatiilor. 100 g de nuci verzi mici se taie in 3-4 parti, se amesteca cu 800 g de zahar sau miere de albine si un litru de tuica. Se lasa 14 zile inchise ermetic, intr-un loc intunecos, se strecoara si se bea cate o jumatate de lingurita, de 3 ori pe zi. Cei care au cosuri generate de disfunctiile ficatului, trebuie sa bea suc de castraveti cu miere de albine, cate un sfert de pahar, de 2-3 ori pe zi.

Link to comment

Un alt remediu natural este usturoiul. Curăţă un căţel de usturoi şi presează-l pe dinte. Sucul usturoiului este un anestezic natural şi eficace care acţionează imediat. Dacă te obişnuieşti să mănânci usturoi proaspăt, crud, în fiecare dimineaţă, dinţii se vor întări şi nu vor mai fi atât de sensibili la vreme rece sau la mâncărurile dulci.

 Ceapa are aceleaşi proprietăţi şi este excelentă pentru întărirea danturii. Se mestecă timp de trei minute zilnic, iar durerile te vor ocoli.

. Lămâia este o importantă sursă de vitamina C, dar şi un bun remediu pentru dinţii afectaţi de alimentaţia improprie. Atât în cazul durerilor de dinţi, cât şi pentru menţinerea sănătăţii lor, spală-ţi gura cu sucul unei lămâi dimineaţa, imediat cum te-ai trezit. Bacteriile şi tartrul vor fi îndepărtate şi vei avea o dantură curată şi o respiraţie proaspătă.

- See more at: https://www.realitatea.net/10-leacuri-babesti-pentru-durerile-de-dinti-si-masele_1946802.html#sthash.IQfLZoBB.dpuf

Link to comment

Netratată la timp, otita poate cauza pierderea auzului, însă, este important de reținut faptul că sunt metode naturiste eficiente în fazele incipiente ale bolii:

de 2-3 ori pe zi se pun câte 1-2 picături de tinctură de propolis în ureche sau se înmoaie un tampon mic pe care-l introduceți apoi în ureche;

seara, înainte de culcare, se pun în urechi 3-4 picături de ulei de migdale călduț;

se înmoaie un tampon mic în suc de hrean și se lasă în ureche peste noapte. Este eficient și în cazul secrețiilor;

se înmoaie un tampon mic în suc de ceapă și se lasă în ureche până când se usucă, după care se înlocuiește;

se pun 2-3 picături de ulei de busuioc în ureche de 2-3 ori pe zi.

Link to comment

Ceaiul de ceapă sau suferă bolnava la însănătoşire

Să ne lămurim: dacă vă strâmbăţi deja numai la gândul gustului să ştiţi că nu vă înşelaţi deloc – e groaznic. Dar nu-l bem de plăcere, îl bem de nevoie.

Când într-o răceală încăpăţânată sau imediat după vă chinuie o tuse extrem de sâcâitoare, vă mai doare şi pieptul, iar gâtul nu e nici el fericit, atunci luaţi o ceapă mărişoară şi fierbeţi-o bine. Mai lăsaţi-o acoperită acolo câteva minute după ce o luaţi de pe foc şi apoi,

Link to comment

 Radacina de brusture - leac impotriva caderii parului

Radacina de brusture este eficienta pentru tratarea caderii parului. Prepara un ceai din ea si amesteca-l cu doua alte infuzii din radacina de urzica, respectiv din frunze de mesteacan.

Maseaza pielea capului cu acest amestec, dupa ce ai adaugat si o lingura de otet (despre clatirea parului cu otet sigur ai auzit deja!). Tratamentul il poti face o data pe saptamana, dupa ce ai spalat parul inainte.

Astfel, vei obtine o regenerare a parului care va fi si mai stralucitor.

 Usturoi si masline pentru cresterea parului sanatos

Probabil ca metoda aceasta de combatere a caderii parului nu iti surade prea mult din cauza mirosului neplacut al usturoiului. Ideea e ca usturoiul este un ingredient foarte eficient atunci cand vine vorba despre stoparea caderii parului si cresterea sanatoasa a acestuia.

Taie catei de usturoi pe lung si fa-ti un masaj pe scalp in zonele afectate de caderea parului. Repeti procedura folosind apoi jumatati de masline negre. Acoperi capul pentru doua-trei ore, apoi clatesti parul cu apa calduta si-l lasi sa se usuce singur.

Faci asta dimineata si seara, timp de sase luni sau pana ce parul incepe sa creasca.

O alta varianta este sa pisezi usturoiul si sa-l amesteci cu putin ulei de masline. Cu pasta obtinuta masezi parul si il acoperi timp de patru ore, dupa care clatesti cu apa calduta.

 Nuc si musetel

Pentru ca pierderea parului este cauzata si de ingrasarea parului (seboree), este bine sa recurgi la una dintre cele doua plante care curata foarte bine scalpul si previn aparitia seboreei.

Din ambele plante poti face separat infuzii, oparindu-le intr-un litru de apa clocotita. Pentru ceaiul de nuc ai nevoie de 500 g de frunze de nuc maruntite, iar pentru cel de musetel vei folosi 100 g de flori de musetel. Cu infuziile obtinute clatesti parul dupa samponare.

Nucul reprezinta si una dintre metodele naturale de inchidere a culorii parului, in timp ce musetelul este recomandat celor care-si doresc un par cu reflexe blond-aurii. Deci ai grija daca nu iti doresti sa ai parte si de o schimbare de look alaturi de cresterea parului sanatos.

Link to comment

Pojarul, cunoscut si sub denumirea de rujeola, are drept cauza virusul rujeolic care apartine genului paramixovirusului, tipul morbilivirus.

Pojarul sau rujeola reprezinta o infectie virala ce este contagioasa si afecteaza tractul respirator superior, simptomatologia acestei infectii fiind niste iritatii cutanate.

Avand in vedere faptul ca boala este cauzata de catre un virus, aceasta nu va avea un tratament specific. In schimb, infectia ar putea fi prevenita prin intermediul vaccinarii timpurii. Acele persoane care au contactat, la un moment dat in viata lor, aceasta infectie virala vor ramane, apoi, imune, fiindca, in organismul lor, sunt prezenti anticorpii antirujeola.

In legatura cu procesul de vindecare, boala se va vindeca de la sine, intr-un interval de aproximativ 2-3 saptamani.

Link to comment

Amigdalita

- Inghititi incet, cate o ligurita de miere, de cateva ori de-a lungul unei zile sau faceti gargara cu o lingurita de miere si putin otet, diluate intr-un pahar cu apa calda;

- O compresa cu otet de miere potoleste durerile de gat: inmuiati un stergar de bucatarie intr-un sfert de litru de otet de miere, stoarceti-l bine si infasurati-l in jurul gatului. Puneti deasupra un fular de lana si stati asa 30 de minute.

- Cand va doare-n gat, luati in gura cate putina zeama de lamaie (de mai multe ori pe zi).
Tineti-o cateva minute, apoi inghititi-o incet;

Link to comment

Monturi – cauze și remedii

În lumea medicală sunt numite ”Hallux valgus”. De la ”haluce” – denumire a degetului mare de la picior – şi ”valgus” – deviaţie a piciorului în afară. Mai pe înţeles: articulaţia degetului mare se deformează, iar degetul se deplasează spre degetul vecin, uneori chiar suprapunându-se peste el.
Principalele cauze – explică dr. Cristina Bălănescu, medic primar competenţă în medicină complementară – sunt predispoziţia genetică, demineralizarea osoasă, piciorul plat, ortostatismul (”stat în picioare” prelungit) şi încălţămintea inadecvată (care ”ajută” ceilalţi factori de risc să devină realitate). Pe de altă parte, această deformaţie apare, în proporţie covârşitoare (95% din cazuri), la femei; explicaţia ţine atât de opţiunea masivă a doamnelor şi domnişoarelor pentru încălţămintea ”de fiţe”, cât şi de structura piciorului: din motive hormonale, ligamentele antepiciorului sunt mai laxe şi cedează, permiţând deplasarea articulaţiei.
Primele măsuri: de îndată ce observi că degetul mare ”vrea să o ia razna”, renunţă definitiv la încălţămintea ”modernă”, dar chinuitoare. Ia-ţi pantofi de calitate, comozi, cu talpă moale, din cauciuc.
Terapiile naturale recomandate de către dr. Cristina Bălănescu sunt acupunctura, reflexoterapia, fitoterapia.
Cele mai eficiente plante de leac

usturoi: se prepară o pastă din 100 g de usturoi pisat şi 100 g de iaurt; se lasă la macerat o oră; se ung monturile, de trei-patru ori pe zi; ultima aplicaţie se face seara, înainte de culcare (atenţie, pe cât posibil, ca piciorul să nu atingă aşternuturile, nu în ideea că va trebui să le speli mai des, ci pentru a nu ”şterge” remediul, care trebuie să acţioneze până dimineaţa); se repetă tratamentul până la dispariţia montului

oţet de mere: se amestecă un litru de oţet cu un litru de apă caldă şi se ţin picioarele în această baie, câte 10 minute, în fiecare seară

ceapă: se ia o ceapă mică, se toacă şi se zdrobeşte bine cu fruculiţa, iar din terciul astfel obţinut se fac cataplasme, care se aplică seara pe monturi; se lasă să acţioneze o oră, apoi se fac aplicaţii cu unguent de tătăneasă (se găseşte la magazinele naturiste).

Şi sarea dă rezultate

patru linguri de sare se amestecă în apa din lighean şi se fac băi de picioare de câte 10 minute, seară de seară, până când dispar monturile.

Link to comment

RETETE PENTRU SLABIT
Slăbiţi în 7 zile 7 Kg.;
- 1 zi - orice fruct fără banane, pepenele verde şi galben mai puţine
calorii decât
majoritatea fructelor.
- 2 zi - vegetale conservate sau crude,fără fasole uscată, mazăre,
porumb
la prânz supa, la cină cartof copt la cuptor cu unt. Nu mâncaţi
fructe
- 3 zi - oricât doriţi legume, fructe, supă, fără cartofi copţi. După 3 zile
dacă nu trişaţi
slăbiţi.
- 4 zi - 3 banane şi lapte degresat, apă multă, supă,
- 5 zi - carne de vită cu roşii (250g carne şi o cutie de roşii în bulion, sau
6 roşii
proaspete), 6 - 8 pahare de apă, supă o dată pe zi.
- 6 zi - carne de vită cu legume sau cartofi, supă o dată pe zi.
- 7 zi - orez Uncle Ben’s, suc de fructe neândulcit (Santal) şi legume
supă o dată pe zi.
In a 7 zi slăbiţi 5 - 8Kg., dacă aţi slăbit mai mult întrerupeţi regimul 2 zile
şi apoi
reluaţi-l. Daca e urmat corect, curăţă organismul de toxine şi vă simţiţi
mai bine
Este rapid, arde grăsimile şi are mai multe calorii decât mâncaţi.
Interdicţii; pâine, alcool băuturi carbogazoase, prăjeli.
Voie; apa, ceai, cafea fără zahăr, suc neândulcit şi lapte degresat, supă
toată ziua când vă este foame. Intr-o zi se poate înlocui carnea de vită
cu pui la grătar fără pieliţă, sau cu peşte.
In celelalte zile e nevoie de proteine , carne de vită.
Barley Water; băutura care te ajută să slăbeşti uşor, 50 g, boabe de orz
se fierb în 1 litru de apă 30 min. Lichidul se consumă toată ziua.
Chefir; arde grăsimile de prisos, 1 pahar înainte de mese.
Dieta cu iaurt;
 timp de o sặotặmânặ, dimineaţa se mặnâncặặ un iaurt
amestecat cu fulgi fặrặ zahặr, miere, stafide sau nucặ, la prânz supặ de
orice fel – doar zeama şi legumele fierte, seara ca dimineaţa. Se beau 2
litri de apặ, ceai, cafea fặrặ zahặr. Se slặbeşte 1 Kg. /zi. In weekend se
mặnâncặ normal iar sặptặmâna urmặtoare se reia regimul pentru a slặbii
mai mult.
Dieta alternativặ; luni 6 Sana, marşi 6 cartofi fierţi fặrặ sare, miercuri 6
mere, joi 6 ouặ fierte tari, vineri 600 g. Brânzặ de vaci, sâmbặtặ 600 g,
carne fiartặ de pui sau vitặ fặrặ sare. In 7 zile se slặbeşte 5 Kg.
Dietă obligatorie; carne slabă 2oo - 300 g., supă legume fără paste
făinoase, peşte fără sosuri, ouă. preparate oricum, salate de roşii, ridichi,
ţelină, murături în oţet, brânză uscată, caşcaval,şvaiţer, fructele se
mănâncă separat. Sunt interzise dulciurile, grăsimile, alcoolul, pâinea şi
făinoasele.
Cura cu ananas;
 sau cura Afroditei, timp de 3 zile mesele de prânz şi
seara , se va mânca numai, 2 cotlete de miel la grătar şi 2 felii mari de
ananas proaspăt. În timpul mesei nu se consumă băuturi, fără mic dejun,
peste zi 1 - 2 litri apă sau ceai din frunze de coacăz negru, frasin.
Anasonul conţine o drojdie şi un ferment digestiv care digeră în câteva
minute de 1000 de ori greutatea lor.
Cura cu cireşe; fiind un fruct sărac în principii nutritive, se recomandă
cure de 2 zile pe săptămână, cât ţine sezonul. Cireaşa conţine un
depurativ puternic, care elimină toxinele şi deşeurile din organism.
Cura cu coada calului; macerat la rece, 2 – 3 căni/zi, cu puţin înainte
de masă, măreşte intensitatea procesului de liminare pe cale renală şi
digestivă.
Cura cu lămâi;
 se bea zilnic progresiv suc de lămâie,pornind de la
sucul unei ½ lămâie, urcând .progresiv (1/2) ,până la 10, apoi
se coboară progresiv, pe o perioadă de 4 - 5 săptămâni.

Cura de întreţinere; 
seara se taie în felii o ½ de lămâie cu coajă
cu tot, se adaugă o mână de muşeţel, apoi o cană de apă clocotită,
se lasă la macerat până dimineaţa, când se bea pe nemâncate
Cură de sucuri;
 pe durata unei zile se poate bea un singur suc,
legumele se curăţă de coajă, se rad şi se presează printr-un tifon, sau la
centrifugă. Pentru gust mai bun se adaugă la suc, verdeţuri proaspete,
mărar, pătrunjel, ţelină.
- după trezire 1 - 2 ceşti de ceai rozmarin (stimulează tensiunea scăzută)
- ora 9, 250 ml. suc morcovi amestecat cu 1 linguriţă ulei de măsline
- ora 11, 250 ml. suc varză murată, cu leuştean tocat, mărar.
- ora 12, 1 pahar mare cu apă minerală
- ora 13, 250 ml. suc sfeclă roşie, cu 1 linguriţă de tărâţe de grâu
- ora 16, 1 ceaşcă ceai de măceşe
- ora 17, 250 ml. suc morcovi, cu frunze de busuioc şi amestecat cu o
linguriţă de smântână
- ora 18, 1 pahar mare de apă minerală
- ora 20, 1 ceaşcă ceai de flori de tei sau iasomie (calmează)
În total 320 calorii/zi.
Important; pregăti sucul din legume proaspete, beţi sucul imediat după
preparare, în ceai nu puneţi nici zahăr nici miere, 1 zaharină.
Lipostop; supliment nutritiv, oţet de mere cu bio-crom, arde grăsimile,
scade glicemia, apetitul pentru dulciuri, depunerile adipoase le
transformă în energie şi putere de muncă.
Porumb; în obezitate mămăliga conferă o senzaţie de saţietate. În
hipotiroidă, anumite probleme cum sunt îngrăşarea, somnolenţa sunt
reduse. Măreşte secreţia biliară şi facilitează evacuarea sa. Ulcer şi
gastrită, efect de ameliorarea acidităţii, acelaşi rol îl are în diabet, litiază
renală şi hepatită
Slăbit zodiacal; 
LEU - nu mâncaţi pâine decât la micul dejun,(pâine
integrală), fără alcool, brânzeturi cu peste 20% grăsimi şi mâncare cu
sos, dulciuri. Se recomandă carne la grătar, peşte fiert în abur sau la
grătar, legume verzi, fructe . Nu vă serviţi de 2 ori şi nu beţi în timpul
mese
SĂGETĂTOR - va place ambianţa veselă, nelipsit de la banchete şi
ieşiri cu prietenii, duceţi o viaţă socială activă, unde aveţi ocazia să beţi
şi să mâncaţi, alimente interzise, dulciuri, mâncare cu sos, carne grasă
(miel, porc, antricoate de vită), produse bo0gate în colesterol (brânzeturi,
gălbenuş, creier, momiţe). Se recomandă micul dejun compus din suc
proaspăt de fructe, o felie de şuncă sau 1 ou tare, 1 iaurt, 1 - 2 felii pâine
integrală, ceai sau cafea. La prânz şi la cină se umple stomacul cu
crudităţi, evitând sosul de maioneză, carne albă, peşte. Ca desert fructe
proaspete (căpşuni, piersici, pepene).
PEŞTI - zodie de apă, guvernată de Neptun ,trebuie supravegheată
silueta. A se evita alimentele care conţin zahăr, alcool, sau pe cele prea
bogate în apă, cireşele pepeni şi piersici.
Se recomandă peşte la grătar sau cuptor, legume fierte cu 1 bucăţică de
unt, compot din fructe proaspete, căpşuni, caise îndulcite cu edulcoranţi,
apă,ceai, suc de portocale, sau grapefruit proaspete, dar nu în timpul
mesei.
Reţeta cu apă fierbinte;
 luni, marţi, miercuri, de dimineaţă până seara
se bea din 3 în 3 ore câte o cană de ceai ne îndulcit şi cât mai fierbinte,
apoi se bea o cană de lapte de la temperatura camerei. Seara, până la
ora 20, se consumă 100 g. carne slabă cu o salată de legume crude sau
fierte în aburi. Orice aliment este exclus, în timpul săptămânii se
mănâncă normal. Se slăbesc 1 - 1,5 Kg. pe săptămână.
Regim de slăbit nocturn;
 Universitatea South California, recomandă
mâncatul seara, înaite de culcare, a unei porţii mici de albumină, 30g.
Peşte sau carne de piept de pui fără pieliţă, şi sucul de la o lămâie. In
timpul nopţii glanda hipofiză transformă albumina din alimente într-un
hormon puternic care arde grăsimile transformându-le în energie. In felul
acesta dimineaţa, ne trezim bine dispuşi, în formă fizică bună şi mai
slabi.
Regim de 3 zile; 
prima zi, se consumặ numai banane, a 2 a zi, legume
fierte cu sau fặrặ sare, a 3 a zi, pâine prặjitặ cu carne slabặ de pui sau
de vitặ la grặtar. In celelalte zile se mặnâncặ normal fặrặ grặsimi,
aluaturi, dulciuri. Este un regim cu proteine, vitamine şi sặruri minerale.

Link to comment

PENTRU INIMA

Boli de inimă asociate cu hipercolesterolemie; se scot din alimentaţie carnea, prăjelile, untul şi margarina, dulciurile, se consumă zilnic 100 g. seminţe de dovleac, neprelucrate termic, care conţin acizi graşi polinesaturaţi, care au efect salvator asupra elasticităţii vaselor de 
sânge. Tincturặ din petale de trandafir, zilnic cặte 3 linguriţe de 3 ori, în cure de o lunặ cu pauzặ de 10 zile. Cardiopatie ischieminặ; se amestecặ pặducel, talpa gâştei, mặghiran şi coada calului.
Se ia în fiecare zi 2 cặţei de usturoi, la înceout o ½, apoi unul întreg, pînặ
se ajunge la 2
Dureri de inima; 10 fire de pătrunjel cu rădăcină cu tot se spală si se pun la fiert într-un litru de vin alb, timp de 3 minute, apoi se adaugă 100g de miere, se mai fierbe 4 minute. Se pune în sticle care au fost clătite cu alcool, se ia 1-2 linguri când apar durerile. 
Fibrilaţia atrială paroxistică; este o aritmie la nivel atrial, dar cu o puternică influenţă asupra inimii în sensul diminuării acesteia. Instalarea acestei boli este cauzată de cardiopatie ischemică, hipertensiune, febra, digestia defectuoasă însoţită de balonare, oboseală excesivă, insomnia, stresul, fumatul cafeaua. Consecinţele acestei boli sunt obosirea inimii, deteriorarea valvelor, formarea cheagurilor de sânge, în consecinţă creşte riscul infarctului miocardic şi accident vascular cerebral. Tratament ajutător, greutate corporală optimă, regim alimentar desodat, fără grăsimi animale, alcool, cafea şi fumat. Se recomandă legume şi fructe, diminuarea constipaţiei şi balonarea, mese uşoare şi dese de 5 ori/zi, mişcare în aer liber, exerciţii zilnice se inspiraţie şi expiraţie, eliminarea stărilor nervoase şi tratament medicamentos de la dr. cardiolog. 
Hipotensiunea, ischemia cardiacă; fulgii de orz măresc pe cale naturală tensiunea fără riscul de a apărea hipertensiune, tensiune oscilantă sau palpitaţii, totodată previne ischemia. Hipertensiune; tinctură de brânca ursului 50 pic. (vezi frigiditate), de 4 ori/zi înainte de masă. Planta se va administra cu maghiran, care are rol compresor. În timpul curei nu se stă la soare. Supradozarea duce la reacţii alergice, vasodilataţie periferică, hipotensiune 
Două lămâi medii şi 2 portocale se taie se curăţă de sâmburi, se trec prin maşina de tocat, pasta rezultată se amestecă cu 2 linguri de miere, se tine într-un borcan la frigider, se iau 2 - 3 linguriţe dimineaţa, cu ceai sau înainte de masă. Pentru curăţarea vaselor de sânge şi pentru menţinerea tensiunii arteriale în limite normale, pentru prevenirea stenocardiei, a infarcturilor şi atacurilor de cord. 
Se consumă 1,5 Kg. pere timp de 3 zile/săptămână, la 24 de ore, se evită în această perioadă mesele copioase şi se renunţă la carne. Coada calului. conţinutul ridicat de potasiu este un bun hipotensor, vezi cap – arterioscleroza. Ischemie cardiacă, Arteroscleroză, fragilitate vasculară; se consumă seminţe de floarea soarelui, neprelucrate termic, care conţin substanţe cu efect de consolidare a elasticităţii şi permeabilităţii vaselor de sânge. Cura cu tinctură de lavandă (vezi cap depresia), în bolile cardiace acţionează direct la nivelul sistemului nervos central, 1 linguriţă de 3 - 4 ori/zi în ½ pahar cu apă, pe stomacul gol. 
O inimă sănătoasă, cu păducel, care scade iritabilitatea sistemului nervos central, tonifică muşchiul cardiac, îmbunătăţeşte circulaţia coronariană, înlătură tahicardia şi aritmia, scade tensiunea. ½ kg. 
fructe coapte de păducel se pisează cu o lingură de lemn, se adaugă 100 ml. de apă se încălzeşte totul al 40 grade, se stoarce sucul, se ia 1 lingură de 3 ori/zi, înainte de masă. Sau 1 lingură fructe de păducel uscate se pune într-un pahar cu apă fierbinte, se infuzează 2 ore la întuneric, se strecoară, se iau 1 - 2 linguri de 3 - 4 ori/zi, înainte de masă. 
În tulburările de ritm cardiac, infuzie de gălbenele , 2 linguriţe în 2 pahare de apă fiartă, se infuzează 1 oră, se bea câte ½ pahar de 4 ori/zi. În cazul durerilor în zona inimii, al palpitaţiilor şi insomniei, se foloseşte infuzia din frunze de roiniţă, 15 g. într-un pahar de apă fierbinte timp de 30 min., se iau 2 linguri de 5 - 6 ori/zi. 
Infuzia din mentă, 2 linguriţe se pun in 1 pahar de apă fierbinte, se infuzează 30 min., se cu înghiţituri mici toată ziua. Stenocardia şi respiraţia greoaie, 1 kg. miere, 10 lămâi, 5 căpăţâni de usturoi. Se amestecă, sucul de lămâie cu usturoiul pisat şi mierea, într- un borcan cu capac la loc răcoros, timp de 1 săptămână, se iau 4 linguriţe/zi. 
Palpitaţii; (vezi insomnia).

Link to comment

Iata cum scapi de vanatai cu ajutorul ghetii: pune cateva cuburi de gheata intr-un saculet si aplica-l intermitent pe vanataie cam 10 minute. Gheata nu trebuie tinuta continuu pe vanataie in tot acest timp, intrucat temperatura scazuta produce lezarea pielii prin degerare. Aplica aceste comprese cu gheata de mai multe ori de-a lungul primei zile. In locul cuburilor de gheata, poti folosi pungi cu legume congelate.  

Link to comment

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

  • Recently Browsing   0 members

    • No registered users viewing this page.
×
×
  • Create New...