Jump to content

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

Guest Teddy

Departamentul de Criminalistica Los Santos.

Recommended Posts

Guest Teddy

 In atentia publicului, cateva date care va vor fi de folos in cazul in care doriti sa urmati o cariera in cadrul criminalisticii.

 

 

Departamentul de criminalistica este unul dintre cele 3 departamente ale orasului Los Santos : departamentul de rutiera.

                                                                                                                                             

                                                                                                                                      departamentul de interventii speciale, cunoscut si sub abrevierea de S.W.A.T.

 

 

Doriti sa va inscrieti in cadrul acestui departament ? Foarte bine, atunci trebuie sa indepliniti aceste conditii :

 

 

1. Sa aveti peste 21 de ani.

2. Sa fi terminat o scoala in domeniul acesta, respectiv scoala de ofiteri.

3. Sa fiti colegiali, sa stiti ce inseamna munca in echipa si seriozitatea.

4. Investigatile presupun mult timp si cer foarte multa rabdare, de asemenea capacitatea de a lucra in conditii de stres.

5. Interventia prompta si sigura, nu este loc de greseala, orice greseala se plateste.

6. Ceea ce stiti sau aflati in cadrul investigatilor acolo ramane, nu impartasiti nimic cu ceilalti, inafara colegilor ce participa la cazul respectiv, asta numai pentru a rezolva cazul. In aceasta activitate nimeni nu poate fi de incredere.

7. Trebuie sa stiti foarte bine codul penal si drepturile omului.

8. Stare si conditie fizica si psihica excelente. O mica paranteza, conditia fizica se lucreaza, insa cea psihica trebuie sa fie una foarte buna.

9. Capacitatea de a manui cu precizie o arma de foc.

 

 

Acestea fiind spuse, pentru a putea aplica in cadrul departamentul de criminalistica trebuie mai intai sa indepliniti aceste conditii. Pentru a aplica intrati pe site-ul www.LSPD.org, accesati sectiunea " Aplicatii " si completati formularul. Sau puteti printa modelul de formular si-l puteti trimite sub forma de scrisoare la adresa Pershing Square nr. 2. (( ))

Va vom contacta noi inapoi prin intermediul e-mail-ului, a scrisorii sau a telefonarii. De asemenea, aveti tot dreptul de a veni la ghiseul de informatii LSPD si sa cereti date despre formularul de inscriere trimis. (( De preferat sa faceti RP cand trimiteti acest formular, la fel si la aflarea raspnsului ))

 

Informatii pentru cetateni, v-ati intrebat vreodata cu ce se ocupa defapt criminalistica ? Pare o intrebare banala pentru unii, insa iata raspunsul.

 

 

Criminalistica se ocupa cu investigarea cazurilor ce au dus la comiterea unei crime si prinderea faptasului. Totodata, se ocupa si cu interceptarea si stoparea traficului de droguri, de arme si chiar si de carne vie. Multi confunda momentul cand cineva este oprit in trafic de catre departamentul rutier. La perchezitie acest poseda asupra sa arme pentru care nu poseda licenta sau stupefiante cu risc ridicat. Dupa ce acesta este incatusat si adus la sectia acesta intra pe mana celor de la criminalistica, acestia il vor interoga, ii vor confisca armele respectiv stupefiantele gasite, vor incerca sa afle de unde a facut rost de acestea, cine le vinde, unde le vine, cui i le-a mai vandut, vor trebui sa afle orice, in aceasta meserie orice indiciu este pretios. Dupa care acesta va fi condamnat dupa fapta savarsita.

 

Informatii utile :

 

 

Primul lucru dupa ce ati fost acceptat in cadrul departamentului si nu deti un permis de port-arma va fi sa dati un test pe masura. In acest test vi se vor testa abilitatile de reactie, de precizie si de manuire a armei. La finalul testului veti primi un permis de port-arma dar si un atestat din partea comandantului departamentului prin care acesta atesta ca sunteti oficial autorizat la mai multe tipuri de arme, gen MP5, M4, Eagle, s.a.m.d.

 

Desfasurarea activitatii in cadrul departamentului :

 

 

Membri noi recrutati vor trece printr-o perioada de testare. Termenul va fi stabilit de catre comandant. In acest timp, noii veniti vor trebuie sa se obisnuiasca cu noul mod de viata, vor participa la interventii si se vor antrena din greu. Chiar daca sunt autorizati la mai multe tipuri de arme, acestia nu vor avea voie sa posede decat un pistol tip Eagle pentru auto-aparare, avand voie sa deschida focul numai in cazul in care sunt atacati. Pentru posesia altor arme, le va trebui incuvintarea unui grad mai mare sau a comandantului. Ei vor avea dreptul la posesia altora arme numai in situatii speciale.

Totodata, in momentul in care, pe statia radio din dotare nu raspunde niciun membru al departamentului rutier, atunci membrii departamentului criminalistic vor avea voie, numai cu aprobarea liderului sa iasa la patrula si sa preia sarcinile departamentului rutier pana la intrarea in serviciu a unui membru ce face parte din departamentul mentionat mai sus. Totodata, membrii departamentului criminalistic vor avea voie sa intre in activitatea departamentului rutier numai daca acest lucru le este cerut de catre un membru, ce ulterior a apasat butonul " back up " din dotarea statiei. Acest lucru se aplica si in sens contrar, toti membri din departamentul rutier au aceleasi drepturi cu cele enumerate mai sus. In cazul departamentului S.W.A.T., acolo este nevoie numai de aprobarea comandatului S.W.A.T. pentru orice fel de ajutor.

 

Reguli de ordine interna :

 

 

Departamentul criminalistic poseda 3 masini tip Premier, 2 motociclete tip HPV si un jeep off-road tip Rancher.

 

 

O masina sau o motocicleta va fi distribuita la cel mult 3 membri. Regulile de utilizare sunt urmatoarele : 

 

 

1. Masina sa fie in stare buna de functionare. Dupa orice intervenite, fiecare membru care este de servici este obligat sa mearga cu masina la service pentru inspectia tehnica.

2. Masina trebuie sa aiba mereu minimul de combustibil pentru functionare.

3. Curatenia interioara si aspectul conteaza la fel de mult.

4. Membrii nu au voie sa-si bata joc de masini, punandu-le diverse abtibilde, ori turandu-le mult prea tare ( asta inafara urmaririlor ) sau mai ales, folosirea in scop personal.

5. In fiecare seara, masina trebuie sa fie in garajul LSPD, in cazul in care aceasta este folosita in scopul unei investigatii pe timp de noapte, a doua zi comandantul trebuie instiintat.

6. Sedintele vor fi stabilitate si anuntate de catre comandant. Orice eventuala neprezentare trebuie anuntata !

 

 

Acestea sunt cateva reguli elementare. Meseria se invata numai dupa ce faceti parte din acest departament. Nu uitati, orice incalcare a acestor reguli va poate aduce foarte bine si demiterea. Divulgarea informatilor din cadrul departamentului pot duce pana la inchisoare, nu este de joaca !

 

Atentie ! La examinare vi se vor pune intrebari din codul penal si din aceste regulamente, dupa care veti fi supusi unor probe practice si fizice ! (( Mai ales de cunostinte RP. ))

 

Comandantul departamentului Criminalistic

Dave Wilson.

Link to comment
Share on other sites



  • Recently Browsing   0 members

    • No registered users viewing this page.
×
×
  • Create New...