Jump to content
Gaby.

Tutorial Hard RolePlay

Recommended Posts

Posted (edited)

PV8XX.png

Am sa incep cu cateva definitii ce le voi folosii si eu in explicatiile de mai jos, incep cu ele pentru a intelege toata lumea despre ce vorbesc:

IC = In Character (Persoana din viata ta virtuala de pe joc, rolul pe care TU l-ai oferit lui/ei)

OOC = Out of Character (Persoana reala care controleaza rolul de pe joc, persoana din spatele tastaturii)

PG = Powergaming (Fortarea unei persoane sa ia parte la jocul tau role-play)

RK = Revenge Killing (Uciderea sau incercarea de-a ucide o persoana IC care te-a omorit)

EA = Emoting Actions (Exprimarea emotiilor/actiunilor In Character)

DM = Death Match (Uciderea cuiva fara un motiv bine intemeiat)

KOS = Kill On Sight (Uciderea cuiva doar pentru faptul ca face parte din alta grupare mafiota / factiune)

SK = Spawn Killing (Uciderea cuiva la locul unde acesta are spawn, de regula la spital sau la propria lui casa)

CR = Chicken Running (Fugi in zig-zag de cineva care trage dupa tine pentru a nu fii nimerit de gloante)

BH = Bunny Hop (Salturile efectuate alergand pe strada ca sa ajungi mai repede la destinatie)

EXPLICATIE IC / OOC:

Diferenta dintre OOC si IC este trasata de exista ta reala, playerul tau din joc nu este persoana ta si nici nu trebuie neaparat sa il faci sa se asemene cu tine cel din viata reala sau invers, trebuie sa realizezi ca tot ce se intampla IC este doar atat: Un personaj intr-un joc. Nu trebuie sa iei insultele, actiunile din IC personal, poate ca nu iti place un anumit Personaj IC, dar trebuie sa respecti faptul ca este doar un personaj intr-un joc, si atat.

1. Metagaming-ul (MG)

Termenul de Metagaming se refera la folosirea de informatii OOC (Out of Character) si plasarea lor in IC (In Character), adica mai pe scurt va dau si un exemplu:

Tu te plimbi pe strada, il vezi pe Playerul "X" si il strigi dupa nume, deoarece tu ii vezi numele deasupra capului si in TAB (Te folosesti de OOC) dar tu inca nici macar nu ai facut cunostiinta cu persoana respectiva in joc (In Character), aceasta metoda nu este considerata RP si playerii care practica Hard RP sau Medium RP nu se vor folosii de Metagaming niciodata.

Pentru a folosii corect chat-ul (In Character) folositi informatii exclusiv din viata de pe joc, ca de exemplu: "Salut, ai aflat ca la Primarie se dau fonduri pentru cei nevoiasi? ... etc."

Pentru a folosii corect chat-ul (Out of Character) folositi informatii exclusiv din viata reala, ca de exemplu: "Salut, din ce oras esti? Cu ce echipa de fotbal tii? etc."

Fiecare stim ca odata inregistrat pe server, primesti un numar de telefon, acesta se foloseste doar pentru informatii IC, nu este permis sub nici o forma celor ce practica Hard RP sau Medium RP sa se foloseasca de /call pentru informatii OOC.

2. Powergaming-ul (PG)

Termenul de Powergaming se refera la fortarea unei persoane IC sa ia parte la jocul tau role-play, urmeaza cateva exemple simple de PG:

"/me rupe catusele si fuge"

"/me ia o bata de baseball si il loveste pe X, acesta moare"

In primul exemplu, fortezi persoana care iti pune catusele sa ia parte la jocul tau, desi aceasta nu este de acord, tu trebuie sa-i dai ocazia sa intre in jocul tau role-play.

Al doilea exemplu este PG deoarece, teoretic si practic vorbind, nu poti sa ucizi pe cineva cu o lovitura de bata in cap, trebuie sa-i dai sansa sa se apere, exemplu bun ar fi acesta: "Y ridica bata de baseball de pe jos si incearca sa-l loveasca pe X" iar apoi "X eschiveaza si il loveste peste mana pe Y" iar apoi "Y pierde bata de baseball din mana / sau nu" ... etc.

3. Revenge Killing (RK)

Revenge Killing se refera la uciderea persoanei care te-a omorit, tu folosesti OOC ca sa-ti dai seama ca acel cineva te-a omorit, deoarece IC ti-ai pierdut memoria si nu mai tii minte cine te-a omorit pentru cel putin 30 minute, cei ce practica Medium RP si Hard RP vor urma mereu aceste reguli.

4. Emoting Actions (EA)

Emoting Actions se

refera la exprimarea emotiilor / actiunilor intr-un mod RP In Character,va dau mai jos niste exemple care o sa va faca sa intelegeti ce face acest EA:

"/me zambeste"

Cand iti exprimi emotiile (zambetul in cazul de mai sus) IC trebuie sa faci si ceva reprezentativ actiunii tale pentru ca ceilalti sa observe actiunea ta si sa aiba sansa sa participe la ea.

Un exemplu nu tocmai RP ar fii:

"/me vede un necunoscut plimbandu-se in jurul sau dar nu este interesat de acesta"

Un exemplu total RP ar fii:

"/me vede un necunoscut plimbandu-se in jurul sau, isi pune mana la nas

si intoarce capul in cealalta parte, sperand ca acesta il vede si isi da

seama ca nu este bine-venit"

In primul exemplu nu dai voie nimanui sa comenteze IC despre actiunea ta iar in al doilea exemplu in schimb, dai voie oricarui IC sa raspunda intr-un mod RP la actiunea ta si sa-si de-a seama ce faci.

5. Death Match (DM)

Se considera DM atunci cand ucizi pe cineva fara un motiv intemeiat, ca de exemplu:

"X cu Y stau de vorba, din spate apare Z si se alatura convorbirii celor doi, X si Y scot armele si incep sa traga in Z"

In acest exemplu am aratat un exemplu clar de DM, X si Y au gresit ca au luat decizia de-a trage in el direct deoarece Z nu a avut ocazia sa-si de-a seama daca X si Y il vor langa ei, implicit in convorbirea lor sau nu, pentru cei care practica Medium RP si Hard RP nu este permis niciodata DM,niciodata!

6. Kill on Sight (KOS)

Acest termen se refera la uciderea cuiva direct cand il vezi, de exemplu:

Tu faci parte dintr-o mafie si te plimbi pe strada, vezi un membru al altei mafii sau un politist pe cealalta parte a strazii si mergi la el strigand "Jos Politia, va urasc / Jos Mafia X"  si il omori, acest lucru nu este RP

deoarece in viata reala daca faci parte dintr-o grupare mafiota si intalnesti un rival pe strada sau un politist, nu il omori fara un motiv role-play bine intemeiat (jignire, alte neintelegeri din trecututul apropiat(ATENTIE: DUPA CE IL OMORI, TOATE NEINTELEGERILE SE REZOLVA, DEOARECE EL A PLATIT DEJA CU VIATA, NU MAI AI VOIE SA-L OMORI IARASI DEOARECE E MORT DEJA, SE PRESUPUNE CA PROBLEMA E REZOLVATA)

7. Spawn Killing (SK)

Acest termen se refera la uciderea cuiva dupa ce da Relog sau moare, la locul unde acesta este spawnat (acasa / spital), acest lucru nu este permis deoarece IC tu nu aveai de unde sa stii ca el a murit sau atunci a intrat inapoi pe joc.

8. Chicken Running (CR)

Acest termen, dupa cum se vede, se refera la actiunea pe care o faci atunci cand cineva trage dupa tine, adica fugi in zig-zag sau in jurul celui care trage ca sa nu poti fii nimerit de gloante, acest lucru nu este deloc RP iar cei ce practica Medium RP si Hard RP nu se vor folosii de aceasta metoda niciodata.

9. Bunny Hop (BH)

Acest Bunny Hop se refera ca atunci cand alergi si ca sa mergi mai repede, sari incontinuu, acest lucru nu este permis IC deoarece in viata reala nu alergi mai repede daca sari si nu ai capacitatea de-a merge sarind pe strada foarte mult timp, cei ce practica Medium RP si Hard RP nu se vor folosii niciodata de aceasta metoda non-rp.

Acest tutorial l-am gasit pe google.Am postat pentru a avea si pe acest forum un tutorial.

Edited by Gaby.
  • Upvote 2
Posted

Folositor celor ce nu prea au idee despre ce este vorba, asa vor intelege si ei mai usor care este treaba cu acest roleplay. Felicitari pentru efortul depus.

Posted

Felicitări pentru munca depusă (CTRL +C, CTRL+V). 

Dacă tot faceți ceva, faceți cu cap, eu sincer de când joc RP, nu am auzit de prescurtările KOS sau CR, induceți lumea în eroare.

• Upvote 4
Posted

Intr-adevar (CTRL+C,CTRL+V),am si zis ca l-am luat dupa Google.Eu cred ca este destul de bun pentru cei care nu stiu RolePlay.

Posted

Salut , daca ai avut bunul simt sa copiezi un tutorial de pe google , te rog frumos sa ai bunul simt sa pui si sursa . Aceea persoana care a scris acest topic in alta parte , a muncit totusi , nu e frumos ca tu sa iti bati joc de munca altuia.

Posted (edited)

Ai luat ban 1 spatamana pentru non-rp si incerci sa impresionezi lumea prin ceva ce nu ai facut tu...repsectiv prin acest tutorial..

Edited by Mr.FuZzy

• Recently Browsing   0 members

• No registered users viewing this page.
  • Create New...