Jump to content
nwradu

Interoperabilitate între Yahoo Msgr şi MSN Msgr

Recommended Posts

Microsoft şi Yahoo sunt aproape de încheierea unui pact care le va permite utilizatorilor serviciilor de mesaje instant să schimbe mesaje între ei, a declarat o sursă citată de CNet.

Schimbul de mesaje text şi voce este luat în considerare în acest moment de operatorii celor două servicii IM, deşi sursa a precizat că detaliile pactului nu au fost încă finalizate. Cele două companii intenţionează să anunţe public acordul miercuri, a mai spus sursa.

Un reprezentant al Microsoft a refuzat să comenteze pe marginea acestui subiect, iar reprezentantul Yahoo nu a fost disponibil.

Operatorii celor trei mari servicii de IM - Yahoo, Microsoft şi AOL –poartă de mult timp discuţii despre interoperabilitate, dar au fost înregistrate progrese limitate.

Pentru a putea comunica şi cu utilizatorii altor servicii de IM, utilizatorii trebuie să-şi instaleze mai multe programe: AOL Instant Messenger, Yahoo Messenger şi MSN Messenger. Există însă şi programe ale unor terţi, precum Trillian, care facilitează conexiunea la mai multe servicii de IM dintr-un singură aplicaţie.

sursa: Chip

Stirea asta a aparut recent in Wall Street Journal si pe ZDNET si alte site-uri, doar pe Chip am gasit-o tradusa si in romana. Mi se pare cel mai bun lucru facut in domeniul asta, Yahoo si MSN clar domina piata mondiala, exceptand America unde AOL si ICQ inca au un share rezonabil. Sa poti contacta si pe cei de pe MSN de pe Y! si invers mi se pare o idee foarte buna.

Link to comment

din cate stiu eu, majoritatea americanilor folosesc MSN iar majoritatea europenilor folosesc !YM....probabil de aici vine si incercarea lor de a face cele 2 mari programe de chat online sa interactioneze smile.gif

ca fapt divers, toti elevii de la scoala americana din bucuresti folosesc numai MSN...ca cica !YM sucks...

sa vedem ce va aduce colaborarea lor

Link to comment

Am mai gasit pe net si un mic articol ce ne informeaza ca si Google vrea un pact.. intocmai ca MS si Yahoo.

Earlier this week, Google scored a major coup when it was announced that they had beat out Microsoft and would acquire a 5% stake in America Online. Now Google has announced that a major IM project is already underway to provide connectivity between Google Talk and AOL Instant Messenger (AIM).

Yes, the battle lines in the IM war have been drawn. On one side you have Microsoft and Yahoo working together to provide interoperability between Windows Live Messenger (currently in beta testing) and Yahoo! Messenger. And on the other, you have AOL and Google (and potentially any Jabber client).

Of course, Google Talk is a Jabber client. You can already connect to Google Talk using most Jabber-capable clients, including Gaim, Trillian, iChat, Meebo and many others.

According to eWeek, the Google-AIM project will not provide true, cross-network interoperability. In simple terms, you will be able to use Google Talk to chat with AIM users, but you'll still need to register and setup an AIM account. This is a positive move, but what consumers really want is one account that let's them chat with their friends regardless of the IM network.

Poate fac astia ceva messenger nasol si atunci sa vedeti acte de conservatorism.

Eu unul apreciez la YahooMessenger faptul ca gestioneaza foarte bine persoanele pt care vrei sa fii stealth.

P.S. Ca o mica paranteza, nu stiti un asa I-messenger care se ocupa la fel ca yahoo de persoanele offline si online. Eu din 3 useri pt 2 vreau sa fiu invisible. Tot ce am gasit a fost yucky... (Trillian sucks pt ca acolo nu poti sa`ti pui un status ca lumea si cealalta persoana sa`l vada). tiphat.gif

Link to comment

N-as zice chiar asa. Folosesc Google Talk destul de mult pt ca din motive suspecte e singurul care poate rula bine pe o configuratie de proxy-uri si drepturi de acces si din astea. E destul de limitat, abia recent au introdus niste avatare si salvarea chatului, emoticons nu au, formatare de text nu, stealth nu. Sunt buni doar la voce, unde se aude mai bine si decat pe Skype, parerea mea. Daca te uiti insa cata memorie si cat procesor foloseste Gtalk, te sperii.

Au marele avantaj ca interfata este micuta si rapida, fara chestii inutile pe ecran, o fereastra micuta comparativ cu cat e aia de la o conversatie yahoo, si faptul ca si-au facut public protocolul de comunicatie, asa ca oricine poate scrie soft cu care sa poti vorbi cu cineva pe gtalk. Dar sa renunti la altele pt gtalk, nu cred ca ar face cineva asta.

Link to comment

Skype tin secreta si tehnologia folosita pt transmiterea vocii, cat si alte aspecte ale programului (modul in care acceseaza netul, cum foloseste banda, resursele, cum gestioneaza legatura). Aceste lucruri nu se cunosc, de asta e si ditamai scandalul. Se pare ca atunci cand detecteaza o conexiune fara firewall si cu banda mare la internet, devine un supernod si ruteaza si convorbirile altora prin calculatorul tau, de aceea e si interzis in unele universitati sau companii care au banda foarte mare la net. Plus toate secretele din spatele programului, protectii la incercari de a-l "dezasambla", etc... sunt povestite aici problemele http://en.wikipedia.org/wiki/Skype

Link to comment
  • Recently Browsing   0 members

    • No registered users viewing this page.
×
×
  • Create New...