Jump to content
skydiver

Tiriac primul miliardar

Recommended Posts

Ion Tiriac a devenit(cu acte-n regula) primul miliardar-in euro-autohton.

cool.gif .

Daca va uitati unde are investitii te miri ca nu este mai bogat.

Sursa:Business Magazin

Eveniment

Unde a investit Tiriac

Principalele investitii ale lui Ion Tiriac sint in domeniul bancar si al asigurarilor, precum si in cel auto.

- Banca Tiriac (300-400 de milioane de euro)

In primavara lui 2005, Ion Tiriac s-a asociat cu nemtii de la HVB, creand o noua entitate, HVB-Tiriac, din care omul de afaceri roman detine 49,9%.

- Tiriac Auto (200-300 de milioane de euro)

Ion Tiriac este importatorul unic a zece marci de masini, printre care Mercedes, Ford, Mazda, Hyundai.

- Asigurari Allianz-Tiriac (100 de milioane de euro)

Tiriac mai detine 44% din societatea de asigurari, intreaga companie valorand cel putin 200 de milioane de euro.

- Metro Romania (75-100 de milioane de euro)

Fostul tenisman controleaza 15% din Metro Romania. Valoarea intregii companii de cash&carry se ridica la 500-600 de milioane de euro.

- Investitii si proprietati imobiliare (100-150 de milioane de euro)

Ion Tiriac detine centre de birouri (in Bucuresti), terenuri, imobile, proiecte comerciale. Totodata, are resedinte la Monte Carlo, Paris, Munchen.

- Investitii de portofoliu (100 de milioane de euro)

Portofoliul lui Tiriac este organizat, dupa propria-i declaratie, astfel: "50% - blue chips, 25% actiuni variabile si 25% - actiuni pe care le recomand eu".

- Alte afaceri

Compania de leasing; compania de servicii aviatice Tiriac Air; firmele de rent-a-car Hertz si Avis.

Cu el in fruntea bogatilor Romaniei mai putem scoate capul in lume.

Numai ca vin "tare"din urma:jiji,hrebenciuc,seche...restu-i stim cu totii eusa_naughty.gif

Link to comment

Ideea e sa avem stiri sa citeasca lumea pe Linkmania, nu sa punem linkul catre articolul care e in alta parte si sa mearga toti acolo. Sursa trebuie precizata pt ca asa este frumos de facut in momentul cand o citezi, cu tot cu link catre ziar/site si bold (asa mi-a cerut Miri), dar corpul articolului trebuie pus aici ca sa-l citeasca lumea pe forumul nostru.

Link to comment

Ideea e sa avem stiri sa citeasca lumea pe Linkmania, nu sa punem linkul catre articolul care e in alta parte si sa mearga toti acolo.

k boss! tiphat.gif

mda, la origine, tiriac este un miliardar creat de regimul din '90...

Putini din "miliardarii" de acum au avut baza pe care a avut-o Tiriac in '90.Sa nu mai vorbim de lobby-ul pe care-l face prin relatiile pe care le are.(A cam sarit calul la vinatoarea,a se citi macelul,la care au participat personalitati PSD si din strainatate)

Link to comment

Pe locul 2 banuiesc ca e in continuare atunci ala de are Butan Gaz, vreo 900 de milioane de euro declarati... Tiriac scria prin articolul ala ca in anii 80 a refuzat 5% din actiunile Nike care acum ar valora 1 miliard doar alea, ziceau astia... A avut mare noroc ca a fost si celebru, dar a si stiut unde sa investeasca, ce sa faca cu banii. Nu oricine ar fi ajuns ca el pornind cu niste castiguri din tenis.

Link to comment

Poate unii dintre oi nu o sa creaza dar am auzit ca.....Adrian Nastase.....fostul nostru premier ar avea o avere cam de 2 miliarde de euro. De unde?? Cica ar face parte din Illuminati (despre care stiti ca se spune ca conduc lumea). Acum daca este adevarat sau nu.......

Link to comment

mda....mai aveam un vecin (mai prost, ce e adevarat, dar el nu cred ca stie asta biggrin.gif ) care incerca sa ma convinga ca nu-stiu ce generator care s-a ars in urma inundatiilor ar costa vreo 2 miliarde de dolari. asa si tu cu averea lui Nastase... ia pune mana pe un calculator si vezi cati lei inseamna 2mld de euro, sa vedem daca o sa te doara capul sau nu tongue.gif . Copos parca are in jur de 200 milioane de euro, si sunt bani facuti din fotbal, unde se castiga mult. Tiriac a facut averea aia investind in mai multe afaceri si in decursul a mai multi ani

Link to comment

Stiu oamenii care il critica pe omul acesta ca spune ca a furat tot ACEST TIMP si nu a facut nimic corect.

Dar va spun ca el a avut cap si a stiut ce este de viitor si a stiut in ce sa investeasca si asa a facut el toti bani acestia.

Credeti ca a fost usor pentru el sa ajunga unde a ajuns???

Eu nu prea cred eusa_naughty.gif

Link to comment
  • Recently Browsing   0 members

    • No registered users viewing this page.
×
×
  • Create New...