Jump to content
Guest raKneT

JOC - Samples Mind

Recommended Posts

Guest raKneT

Samples Mind

Salutare! Dupa cum spune si titlul, in acest topic voi organiza un concurs destul de interesant cu foarte multe probe de gandire, logica, rapiditate, viitor, trecut, despre diferite teme, etc. Concursul va incepe cand se vor strange 10 persoane.

Cum se va desfasura acest concurs? Dupa ce ne vom strange 10, voi posta la 2 zile cate o proba anume, unde sunteti obligati toti sa postati si voi ceva despre acea tema. De exemplu: proba de astazi va fi urmatoarea: trebuie sa va expuneti punctul de vedere despre Muzica Electro. Am dat doar un exemplu aici. Trebuie sa posteze toti cei 10, iar dupa 2 zile, voi anunta o persoana care va fi eliminata din concurs. Asta depinde de voi, daca nu postati pentru proba, sunteti automat pusi pe lista neagra. Sau care mi se va parea mie cel mai putin bun post.

Sper ca m-am facut inteles. Acest concurs va dura ceva, dar, castigatorul acestui concurs va primi un warn down din patea lui Drops.

Model de inscriere:

Nume forum:

Varsta:

Ocupatie:

De ce vrei sa te inscri in acest concurs?:

Link to comment
Share on other sites

Guest raKneT

Ne-am strans 10 participanti.

Lista Participanti:

• flaviuscr7

• Leon

• KenVelo^

• Rapperu`

• Paul

• #Mircea

• Panther

• dRag0shht

• Ryan

• Dessire

Proba 1

In aceasta proba trebuie sa va dati cu parerea despre operele de arta ale lui Leonardo da Vinci. Argumentarea dvs. trebuie sa cuprinda minim 5-8 randuri, puteti pune chiar si cateva fotografii cu operele acestui mare pictor. Aveti termen 2 zile, nu trebui sa va grabiti si sa faceti gresit. Aveti destul timp la dispozitie. Cine nu posteaza, este automat descalificat din concurs. In cazul in care toti 10 veti posta, voi analiza foarte atent, iar cel mai "putin bun" post, va fi exclus din turneu.

Succes!

Link to comment
Share on other sites

Da Vinci era un om de spirit universal, in acelasi timp artist, om de stiinta si inventator. Nimeni nu cred ca o sa`l ajunga vreodata pe acest artist . Are niste opere superbe , care sunt caracteristice uriasei sale personalitati . Cea mai frumoasa si spectaculoasa opera a sa mi se pare „Cina cea de taina” , dar si celelalte sunt spectaculoasa si de neegalat , „Adoratia magilor” , „Buna Vestire” , ‚Batalia de la Anghinari „ s.a . Daca incerci sa vizitezi muzeul de la Paris , Louvre , acolo sunt cele mai frumoase opere ale artistilor din toata lumea , dar cele mai spectaculoase sunt ale lui Da Vinci . Dupa aparerea mea nimeni nu o sa fie vreodata la valoarea lui Da Vinci

Cateva opere ale lui Da Vinci :

Cina cea de taina

Ioan Botezatorul

Adoratia magilor

Link to comment
Share on other sites

Leonardo da Vinci (1452-1519, nascut Vinci, langa Florenta), pictor, sculptor, arhitect, om de stiinta umanist italian. Intruchiparea tipului de "om universal" al Renasterii.

96w76r.jpg

Ca pictor a realizat lucrari patrunse de un adanc umanism, pline de poezie si de mister; portrete ("Gioconda"), compozitii ("Madona in grota", "Sf. Ana cu Fecioara si Pruncul"), picturi murale ("Cina cea de taina").

2q20rac.jpg

Organizarea savanta a compozitiei, desavarsirea procedeului de topire a contururilor intr-o atmosfera invaluitoare, de treceri subtile de la umbra la lumina (sfumato) care contribuie la reliefarea psihologiei personajului, imbinarea perspectivei liniare cu cea cromatica, urmarind variatiile luminii pe chipuri si peisaj, fac din creatia lui una dintre culmile artei renascentiste. Desene, unele artistice (schite, studii de expresie, lucrari definitive), altele cu caracter stiintific. Ca sculptor a realizat statuia ecvestra a lui Francesco Sforza (neturnata in bronz). A lasat un mare numar de schite si proiecte de arhitectura. Autorul unui celebru "Tratat de pictura". Contributii si anticipari in numeroase ramuri ale stiintei: mecanica (studii asupra frecarii, caderii corpurilor, rezistentei materialelor, etc.), hidrotehnica (sisteme de irigatie), optica (transparenta culorilor, vederea binoculara etc.), cosmologie, anatomie, botanica; a lucrat la constructia unor aparate de zbor, emitand ideea parasutei, si a proiectat numeroase masini (de sapat, tipografice etc.), cuptoare metalurgice.

Lista de opere este împartita în patru:

Lista cu lucrari majore care este alcatuita din 17 picturi terminate (doua versiuni înseamna o lucrare; De exemplu: Fecioara între stânci desi are doua versiuni ea este o singura opera; daca luati cele doua versiuni separate vor iesi 19 picturi, ceea ce nu este corect), 2 picturi neterminate si unul dintre desenele sale.

Lista cu lucrari pierdute care contine copii ale lucrarilor originale efectuate de diversi artisti plastici, cu exceptia operelor Madona cu pisica si Salvator Mundi.

Lista cu lucrari contestate si atributii recente care contine 11 lucrari: sapte teme religioase si patru portrete.

Lista manuscriselor care cuprinde 11 codexuri, o colectie de documente si 12 manuscrise notate de la A la M.

Link to comment
Share on other sites

Leonardo da Vinci

Leonardo da Vinci (1452-1519), unul din marii artisti ai Renasterii.A fost pictor, sculptor, arhitect, inginer si cercetator.Leonardo s-a nascut in micul oras Vinci de langa Florenta.In 1478 el a devenit un maestru independent, dupa ce fusese in slujba mai multor artisti. In anul 1482 s-a mutat la Milano, unde a lucrat pentru ducele de Milano. In timpul anilor petrecuti in Milano, Leonardo a pictat “Virgina pietrelor”, aceasta lucrare fiind cea mai importanta de pana atunci.

Intre anii 1495-1497 a lucrat la capodopera sa "Cina cea de taina".

le0ue.jpg

In anul 1502 s-a intors la Florenta. Aici a pictat “Mona Lisa” intre anii 1503-1506. Se pare ca artistul tinea foarte mult la acest tablou deoarece il tot purta cu el in calatoriile sale.Tabloul se afla in prezent la Muzeul Luvru din Paris .

jNF6s.jpg

DATE IMPORTANTE:

1452- se naste Leonardo sa Vinci

1472- picteaza ingerul din tabloul lui Verrocchio Botezulu lui Hristos

1472- este acceptat ca maestru al breslei din Sf. Luca

1481- primeste comanda de a picta Adoratia Magilor (neterminat)

1482- pleaca la Milano

1483- semneaza contractul pentru a picta Maddona din grota.

Link to comment
Share on other sites

Leonardo da Vinci

Leonardo da Vinci este un pictor, sculptor, arhitect si un om de stiinta al Renasterii. S-a nascut in anul 1452 la Vinci, Italia si a murit in 1519 in Amboise, Fran?a. Leonardo da Vinci este unul dintre cei mai importanti oameni din epoca Renasterii.

Cele mai importante opere ale acestuia sunt:

-Mona Lisa/Gioconda (1503-1507), acum se afla la Musée du Louvre, Paris -> Imagine

-Sfântul Ioan Botez?torul (1513-1516), acum se afla la Musée du Louvre, Paris -> Imagine

-Cina cea de Tain? (1495-1497), acum se afla la Santa Maria delle Grazie -> Imagine.

Link to comment
Share on other sites

Guest raKneT

V-am spus in acest concurs ca nu vreau sa vad copy-paste de pe Google. Unii dintre voi asta ati facut, de exemplu, KenVelo^ au ramas caciulitele de la litere. Apreciez ca va dati interesul si vreti sa faceti ceva bun, dar v-am spus, vreau sa vad de la voi doar originalul. Mai multa atentie pe viitor va rog.

# Celorlalti va amintesc ca mai aveti o zi sa postati si voi, maine dimineata voi anunta persoana care va parasi concursul si proba a 2-a. Mai trebuie sa posteze: flaviuscr7, Paul, #Mircea, Panther, dRag0shht, Dessire.

Succes!

Link to comment
Share on other sites

Cele mai importante opere de arta ale lui Leonardo da Vinci:

Gioconda - Lucrare realizata intre 1503-1506, cunoscuta si ca Mona Lisa

Cina cea de taina - Lucrare realizata in 1499 la Santa Maria delle Grazie, Milano

Aceste doua opere mi se pare cele mai frumoase, cela mai interesante facute de Leonardo. Desigur ca mai sunt destule opere foarte frumoase apreciate de toata lumea.

Link to comment
Share on other sites

Leonardo Da Vinci,nascut intr-un orasel care-i poarta numele,este in opinia mea cel mai de seama reprezentant al artei mondiale.Consider ca s-a remarcat in primul rand ca pictor ex(Monalissa,Cina Cea de Taina,Sf. Ioan Botezatorul si lista poate continua) dar acesta pe langa pictura,acesta excela si in celelalte domenii ale artei precum sculptura,arhitectura si a fost si un mare om de stiinta.In 2003,Dan Brown a scris o carte despre viata lui Da Vinci:"Codul lui Da Vinci" pe care n-am apucat s-o citesc insa am vazut filmul si merita vazut iar ca tribut din partea televiziunii,acesta are propriul sau canal"Da Vinci Learning" disponibil si in Romania unde se regasesc diferite documentare despre viata sa,alte elemente ale artei sale si nu numai.Din pacate in scolile noastre nu apucam sa studiem acest fenomen,singurele noastre surse fiind cele din mass-media.

Link to comment
Share on other sites

leonardo-da-vinci.jpg

Leonardo Da Vinci (1452-1519) a fost un a fost un mare pictor,sculptor,arhitect si om de stiinta italian.Din operele sale (picturi) mie imi place cel mai mult Mona-Lisa deoarece este un portret aproape perfect.Fascinant este ca din orice unghi te-ai uita la tablou,ai impresia ca Ea te urmareste cu privirea.Eu am avut ocazia sa vad aceasta opera anul trecut,la muzeul Luvru din Paris,pe langa multe alte opere de-a lui Da Vinci.

In anul 2009 am fost la o expozitie de inventii (reproduse) de-a lui Da Vinci.Am ramas surprins cand am vazut cate lucruri a inventat acest geniu. Cel mai mult m-a captivat "masina de zburat","podul rotitor" , "costumul de scafandru" si "Tancul",prin ingeniozitatea cu care au fost create.

jNF6s.jpgPodul-rotitor139big.jpg (podul rotitor)

Link to comment
Share on other sites

Guest raKneT

Au trecut 2 zile, imi pare rau pentru #Mircea, dRag0shht, Dessire. Acestia sunt eliminati din concurs. Am incercat sa dau de voi si pe mess / xfire, v-am spus ca trebuie sa postati..dar asta este.

Lista participanti:

• flaviuscr7

• Leon

• KenVelo^

• Rapperu`

• Paul

• Panther

• Ryan

Proba a 2 -a

In aceasta proba, creativitatea este punctul forte. Trebuie sa scrieti in 3-5 randuri ce ati face daca ati fi in locul lui Dumnezeu pentru o zi. Ce ati schimba, ce ati elimina, ce ati adauga, etc. Nu vreau sa vad copy-paste de pe Google, doar originalul din voi ma intereseaza. La fel aveti timp 2 zile, cine nu posteaza este automat eliminat din concurs. In cazul in care toti 7 veti posta, voi analiza foarte atent, iar postul cel mai "putin bun" va fi eliminat. Succes!

Link to comment
Share on other sites

Acesta este un fapt care nu cred ca o sa se intample cuiva vreodata,dar hai sa incerc. Majoritatea care au aceasta idee , s`ar gandi doar pentru ei , bani,femei,aur,masini,case , dar daca as fi Dumnezeu pentru o zi nu as schimba multe , doar ceea ce multi vor , sa scapam de hoti,criminali si violatori , dar daca am scapa, politistii nu ar mai face nimic si am avea mai multi someri , in aceea toti saraci sa duca o viata de vis , ca milionarii de azi . Dupa aceea, cine nu si`ar dori asta ? As umple cateva case de bani si de aur pentru a le pastra . Nu vreau sa fiu un zgarcit ,dar cam atat as face eu daca as fi Dumnezeu pentru o zi , deci nu as schimba asa multe . Sincer sa va zic , eu nu mi`as dori sa fiu Dumnezeu pentru o zi

Le urez bafta celorlalti participanti .

Link to comment
Share on other sites

Daca as fi pentru o zi Dumnezeu, m-as folosi de puterile supranaturale pe care le am, as imparti bani doar la lume saraca, as face in asa fel incat sa nu mai imbatranim de la 20 de ani in sus, mi-as da premiul de la LOTO, as da timpul inapoi sa vad de unde a inceput totul, cine/ce a inceput totul; cum au aparut animalele, de unde, cand, am avut vreun stramos care a facut istoria?; as face ca toate catastrofele naturale sa nu mai fie posibile; as inventa caini vorbitori; a? face s? nu se mai foloseasc? vreodat? bani, s? nu existe pur ?i simplu, adic? totul s? fie free; A? încerca s? dau oamenilor tot ce-?i doresc si as arunca în focul iadului toate bolile ?i armele de pe fa?a p?mântului

Link to comment
Share on other sites

Refuz sa fac un comentariu la aceasta tema, deoarece niciodata nu se va intampla acest lucru.EL stie cel mai bine ce are de facut, noi doar ne dam cu parerea. Sa zicem ca ii faci pe toti fericiti sau sa le implinesti toate dorintele, toata lumea isi doreste sanatate si bani (sa castige la lotto) daca la toti le implinesti aceasta dorinta toti o sa aibe bani..fiecare va face ce vrea si etc. Sunt multe lucruri.

Link to comment
Share on other sites  • Recently Browsing   0 members

    • No registered users viewing this page.
×
×
  • Create New...