Jump to content
Nyteshade

Nikon D4 - cel mai performant aparat foto DSLR din lume

Recommended Posts

nikon-d4.jpg

Echipat cu un senzor full-frame CMOS de 16,2MP, cu un nou motor de procesare, EXPEED3, mai rapid si mai performant, Nikon D4 ofera specificatii precum sensibilitatea ISO nativa cu valori cuprinse intre ISO 100 si ISO 12800 (cu posibilitate de extindere de la ISO 50 la ISO 204800), viteza de declansare de 11fps, port de retea inclus, declansator garantat la 400000 de cadre, slot dual de memorie, XQD si CF, sau filmare Full HD cu pana la 30fps si HD cu 60fps. Toate acestea recomanda noul Nikon D4 fotografilor care au nevoie de cel mai performant aparat DSLR din lume.

Modul de filmare Full HD este unul cu totul nou, oferind calitate cinematografica filmelor realizate. Acestea pot avea 30fps, 25fps sau 24fps in modul 1080p sau pana la 60fps in modul 720p. Filmele pot fi realizate in Full HD atat in formatul FX si DX, cat si in formatul nativ 1920x1080. Nikon D4 ofera un control mult mai bun al inregistrarii audio, fiind dotat, pe langa intrarea separata de microfon, si cu o iesire pentru casti, necesara controlului fin al calitatii audio a filmului. Pentru cei care doresc editarea rapida a filmelor, Nikon D4 ofera in premiera o iesire HDMI fara compresie catre monitoare externe, prin intermediul carora sa se poata controla mai usor calitatea video.

Nikon D4 a fost construit pentru a rezista in orice conditie de utilizare. De aceea, noua unitate declansator, realizata dintr-un compozit de kevlar si carbon, este garantata la 400000 de cicluri. Pentru a oferi cea mai buna performanta in orice situatie, Nikon D4 este dotat cu un sistem reproiectat de focalizare automata cu 51 de puncte, din care 15 sunt senzori in cruce, precum si cu sistem avansat de recunoastere a scenei, bazat pe un senzor RGB de 91000 de pixeli. Controlul este mult mai simplu datorita butoanelor iluminate, a monitorului LCD de 3,2 inci si a noilor joystick-uri de comanda. Vizorul acopera 100% din cadru, are o magnificare de 0,7x si include optiunea de orizont electronic, disponibila si pe ecranul LCD in modul Live View.

Link to comment

Adica peste 25.000 lei noi?Adica 250.000.000 lei? Parerea mea este ca aceasta camera este una de fite, diferenta intre claritatea pozelor fata de o camera normala cu un pret acceptabil fata de pretul camerei Nikon D4 nu este foarte mare.

Adica nu este destinata consumatorului de rand.

P.S. Tu ce compari mai exact ? Claritatea pozelor cu pretul aparatului ?

Link to comment

P.S. Tu ce compari mai exact ? Claritatea pozelor cu pretul aparatului ?

Pai la asta se rezuma azi modul de cumparare al unui aparat, de cei care sunt catusi de putin avizati. Restul sunt astia de 15-16 ani carora le iau parintii aparat + obiectiv de 2000 de lei ca sa faca poze de amatori cu fetele lor obosite, sa le scrie ceva peste in Photoshop si sa se dea cei mai mari artisti pe care i-a vazut albumul lor de pe Facebook.

Link to comment
  • Recently Browsing   0 members

    • No registered users viewing this page.
×
×
  • Create New...