Jump to content
Vips-Area

Cum poti trai ca intr-un film SF

Recommended Posts

Cum poti trai ca intr-un film SF. Descoperirea care te face sa vezi lumea altfel

O noua generatie de lentile de contact a fost inventata de cercetatorii americani de la Washington University.

Sunt capabile sa proiecteze imagini si text la mica distanta in fata ochilor. Cum va putea citi utilizatorul fraze in format text, e-mail-uri si va reusi sa isi mareasca campul vizual cu imagini generate pe computer, la fel ca in "Terminator".

Savantii de la Washington University care au realizat acest tip de lentile afirma ca testele preliminare, realizate pe animale, s-au dovedit a fi sigure si lipsite de efecte secundare. Insa, cercetatorii mai au de pus la punct cateva detalii, precum gasirea unei surse de energie care sa fie viabila.

In prezent, prototipul de lentile bionice poate sa functioneze doar la o distanta de cativa centimetri de bateria wireless cu care este echipat dispozitivul. In plus, microcircuitul dispozitivului este suficient de puternic pentru a asigura functionarea unei singure diode emitatoare de lumina, au explicat autorii inventiei, prezentata pe larg intr-un articol publicat in Journal of Micromechanics and Microengineering.

Testele initiale, realizate pe iepuri, s-au dovedit a fi sigure si lipsite de efecte secundare neplacute. Specialistii doresc sa inzestreze lentilele cu un numar mai mare de pixeli pentru ca acestea sa poata sa reproduca si holograme. Noua inventie a fost realizata de o echipa de cercetatori de la Washington University, coordonata de profesorul Babak Praviz.

Link to comment

Si cainele a zis " Da omule, se vede High Definition iar luminozitatea este in regula. " ?

Nu, animalele nu au murit / afisat efecte secundare nedorite deci sunt relativ ok.

Testele initiale, realizate pe iepuri, s-au dovedit a fi sigure si lipsite de efecte secundare neplacute.
Link to comment
  • Recently Browsing   0 members

    • No registered users viewing this page.
×
×
  • Create New...