Jump to content
AngeL

Drogurile de mare risc!

Recommended Posts

Aici este inclusa toata clasa Drogurilor de risc maxim!

Dependenta de droguri.

Pentru ca in Romania, media de varsta a consumatorilor de droguri ilegale a scazut in ultimii ani de la 20-25 de ani la 15 ani, cea mai mare teama a oricarui parinte este legata de posibilitatea ca propriul lui copil sa fie tentat de consumul de droguri si sa devina dependent.

In cursul anului 2003, sub auspiciile Consiliului Suedez pentru Informatii privind Alcoolul si Alte Droguri si ale Consiliului Europei prin Grupul Pompidou, Ministerul Sanatatii si Institutul National de Cercetare-Dezvoltare In Sanatate au realizat un studiu privind consumul de alcool, tutun si droguri in scoli. Rezultatele arata ca, fata de anul 1999, consumul de tutun, droguri si alcool s-a amplificat. Conform studiului national „ESPAD 2003” efectuat pe un esantion de elevi in varsta de 16 ani, prevalenta consumului de tutun este de 64%. in acelasi timp, un procent de 80% dintre acestia a consumat cel putin o data alcool. In ceea ce priveste consumul de amfetamine, acesta s-a dublat, iar cel de ecstasy s-a triplat în comparatie cu anul 1999. Numarul consumatorilor de heroina este estimat la aproximativ 24.000 de persoane în Bucuresti, ceea ce reprezinta 1% din totalul populatiei.

Foarte putini parinti se aateapta ca fiii sau fiicele lor sa nu consume niciodata alcool sau sa nu încerce sa fumeze, pentru ca aceste produse li se par mai putin nocive si nu sunt în afara legii. Tinerii de azi, insa, nu vad nici o diferenta intre consumul de tutun, alcool si cel de droguri ilegale usoare desi, ar trebui sa fie constienti ca, separat de efectul daunator al drogului in sine, chiar si implicarea intâmplatoare sau experimentarea acestora este o activitate ilegala si se poate solda cu dosar penal.

Alarmant este faptul ca sunt foarte tineri dar si ca, multi dintre ei se înscriu din start în categoria „greilor", studiile indicând o trecere într-un timp relativ scurt, de la consumul de droguri usoare - canabis, marijuana - la consumul de droguri tari (heroina si drogurile de sinteza). Consumul de heroina injectabila va determina la rândul lui consecinte dramatice pe termen mediu si lung asupra sanatatii publice prin inmultirea simtitoare a cazurilor de SIDA, hepatita B,C, tuberculoza.

Tinerii care devin dependenti de consumul de droguri vor deveni în scurt timp delincventi de drept comun, asta intrucat printre metodele prin care obtin bani pentru „o linie", pe lânga furtul banilor din casa parintilor si vanzarea bunurilor de valoare de la domiciliu, se numara adesea spargerea masinilor si vanzarea „ponturilor" pentru apartamente in care se poate „opera"

Riscurile consumului de droguri.

Societatea condamna cu vehementa pe consumatorii de droguri ilegale dar, manifesta o relativa toleranta fata de consumatorii de alcool si tutun. In realitate insa, si fumatul si consumul frecvent si excesiv de alcool pot determina toleranta si dependenta ducând la afectiuni ale inimii, tractului digestiv, ficatului, plamanilor si sistemului nervos central.

Drogurile precum alcoolul, heroina si tranchilizantele consumate regulat pot duce la modificarea reactiilor biochimice normale din organism si daca nu se continua administrarea dozelor apar simptomele specifice abstinentei (tremuraturi, transpiratii, simptome asemanatoare gripei). In plus, din cauza faptului ca sunt depresoare, ele incetinesc reactiile organismului si produc o stare de somnolenta, capacitatea de coordonare a miscarilor este afectata iar persoana poate cadea si se poate accidenta cu usurinta.

Drogurile precum amfetaminele, cocaina, ecstasy sunt stimulente puternice, ducand la o descarcare de energie care poate fi fatala In cazul celor care au probleme cu tensiunea arteriala.

Consumatorii de LSD sufera de halucinatii si pot fi extrem de tulburati dupa administrare, capabili sa comita acte periculoase, în special daca erau anxiosi sau foarte suparati inainte sa ia drogul.

Depistarea consumatorilor de droguri.

Indicii care pot sugera consumul:

Schimbarea brusca a comportamentului;

Treceri fara motiv de la veselie la tristete, uneori chiar agresivitate neobisnuita, si de la agresiune la liniste si chiar delasare;

Pierderea apetitului alimentar, ochi injectati;

Pierderea gradata a interesului pentru scoala munca, hobby-uri, sporturi, prieteni;

Stari de somnolenta si apatie necaracteristice, oboseala excesiva fara o cauza aparenta;

Cheltuieli excesive, disparitia banilor sau a unor obiecte de valoare din casa;

Pete neobisnuite, mirosuri ciudate pe piele sau imbracaminte;

Schimbarea grupului de prieteni, precum si tendinaa de tainuire a acestor "prieteni" , folosirea unui jargou diferit de cel anterior.

Ce afecteaza consumul acestora.

Sistemul imunitar si nervos.

Consumul de droguri iti afecteaza capacitatea de a gandi, de a actiona liber; daca pana acum te simteai limitat de cei din jur, consumul de droguri iti va controla viata mai mult decat oricine altcineva. Iti va dicta de ce ai nevoie. Iti va dicta ce fel de prieteni sa-ti faci. Iti va dicta sa devii violent, sa ii alungi pe cei la care tii.

Drogurile te vor transforma intr-o persoana pe care clar nu o ai placea-o daca ai intalni-o pe strada. Vei deveni neingrijit/-a, pentru ca nu iti va pasa de felul cum arati, spre dispretul celor din jur. Prietenii vor incepe sa te ocoleasca, pentru ca tu ii vei respinge, pentru ca drogurile te vor afecta la nivel psihic.

Paranoia si schizofrenia cauzate de substantele continute de narcotice te vor face sa nu mai poti deosebi realitatea de vis. Sau, mai degraba, de cosmar. Pentru ca, daca la inceput, poate drogurile iti vor induce o minunata stare de fericire, dupa ce te vei obisnui cu ele, nevoia de ele te va arunca intr-un cosmar.

Vei trece prin niste dureri si suferinte fizice greu de suportat. Desi cei care recurg la ele, le iau pentru a se relaxa, pentru a-si induce o stare de „bine”, cand devin dependenti, nevoia pentru droguri va fi atat de ridicata, incat se va ajunge la niste dureri fizice de nedescris.

Link to comment

Drogurile devin rele doar cand ajung in mana, in nara, in plamanii sau in vena unor dobitoci. Drogurile pot fi consumate la fel de responsabil ca si un pahar de vin (doar ca nu cu aceeasi frecventa). Dobitoci sunt mai ales cei care se gandesc sa incerce un halucinogen cand nu sunt intr-o dispozitie buna. Nu mai bine un antidepresiv sau un diazepam...?

Chesster, ai buletin?

Link to comment

Drogurile pot fi consumate la fel de responsabil ca si un pahar de vin (doar ca nu cu aceeasi frecventa).

Te contrazic un pic, drogurile nu pot fi consumate responsabil fiindca creeaza dependenta orice consum minuscul al drogurilor de mare risc. Cum s-ar zice ,e destul o data sa incerci si daca n-ai o anumita tarie de caracter,nu mai scapi de acesta patima. (Cum nu scap nici eu de patima fumatului, de 12 ani tot ma chinuie) si sa nu uitam, nicotina e nicotina..Dapoi aceste droguri numite moartea alba?

Have fun.

Link to comment

Drogurile pot fi consumate la fel de responsabil ca si un pahar de vin (doar ca nu cu aceeasi frecventa).

Te contrazic un pic, drogurile nu pot fi consumate responsabil fiindca creeaza dependenta orice consum minuscul al drogurilor de mare risc. Cum s-ar zice ,e destul o data sa incerci si daca n-ai o anumita tarie de caracter,nu mai scapi de acesta patima. (Cum nu scap nici eu de patima fumatului, de 12 ani tot ma chinuie) si sa nu uitam, nicotina e nicotina..Dapoi aceste droguri numite moartea alba?

Have fun.

Pai de asta tine dependenta, de taria de caracter. Totusi, drogurile nu provoaca dependenta de la prima utilizare, poate doar metamfetamina cristalizata. Dependenta de heroina, spre exemplu, apare pentru ca utilizatorul se simte nevoit sa incerce de mai multe ori, asta pentru ca prima sau chiar primele 2-3 incercari sunt niste experiente groaznice, comparabile cu un dus rece in fata unei bai fierbinti. Drogurile, moartea alba, un cliseu atat de frumos.

Link to comment

LinkMania nu incurajeaza consumul sau traficul de droguri. Conform legii, consumul si traficul de droguri si alte substante stupefiante este drastic sanctionat!

Clasificare

1.Canabis

2.Opiacee :

- Heroina

- Tranchilizante

- Barbiturice

3.Stimulente:

- Cocaina

- Crach

- Amfetamina

4.Halucinogene:

- LSD

- Ecstasy

- Phenciclidine

5.Inhalanti

1.Canabis

- Marijuana

- Hasis

- Ulei de hasis

In doze mici poate duce la :

-absenta inhibitorilor

-scaderea capacitatii de concentrare

-cresterea frecventei cardiace

-injectarea ochilor

-calmare, stare de visare si relaxare

-cresterea apetituli

In doze mari:

-detasare de realitate

-pierderea identitatii

-fantezii , halucinatii

Afecteaza :

-memoria de scurta durata

-logica

-abilitatea de miscare

Efecte pe termen lung:

-cresterea riscului de aparitie a bronsitei

-cancer pulmonar

-scaderea puterii de concentrare

-scade apetitul sexual

-perturbari psihice

2.Opiacee

DIn categoria opiaceelor (analgezice , narcotice) fac parte :

- Opiu

- Morfina

- Heroina

- Petidina

- Metadona

- Codeina

Efectele opiaceelor:

In doze mici poate induce fericire , multumire , pace sufleteasca

In doze mari produc stare de visare si somn . Apare senzatia de somnolenta , ameteala .

Supradoza poate duce la soc , coma , moarte.

Sevrajul.

Simptomele de sevraj in mod obisnuit apar la 6-12 ore de la ultima doza administrata. Acestea pot fi :

- agitatie

- tremuraturi

- respiratie accelerata si superficiala

- voma

- dureri musculare

- frisoane

- in cazuri severe pot sa apara halucinatii

Heroina

- SOUTHEAST ASIAN HEROIN

- MEXICAN BROWN HERION

Cel mai periculos dintre narcotice si care duce la dependenta cea mai puternica este HEROINA.

Efecte:

- pupilele sunt contractate

- pleoapele sunt cazute

- apare depresia

- apatie

- descreste activitatea fizica

- se instaleaza o stare de rau

Doze mai mari:

- somn

- voma

- respiratie superficiala

Supradoza:

- respiratie superficiala

- coma

- moarte

Tranchilizante

Sunt prescrise de catre medici ca tratament in anxietate , stari tensionale , insomnie , spasme musculare si iritabilitate.

Efectele consumului abuziv se manifesta prin intoxicatie asemanatoare cu intoxicatia alcoolica.

Barbiturice

Efectele consumului abuziv se manifesta prin intoxicatie asemanatoare cu intoxicatia alcoolica.

3.Stimulente

- COCAINA

- CRACK-UL

- AMFETAMINELE

Efecte:

- euforie

- ras

- hiperactivitate

- pupile dilatate

- insomnie

Doze mari:

- pot provoca distrugerea dintilor (bruxism)

- pierderea in greutate

- paranoia

Supradoza:

- ameteli

- agitatie

- panica

- palpitatii

Doza extrema:

- stop cardiac

- accidente vasculare cerebrale

- infarct miocardic

- moarte

4.Halucinogene

- DMT

- LSD

- MDA

- MDMA (Ecstasy)

Efecte:

- cresterea frecventei cardiace

- cresterea tensiunii arteriale

- dilatarea pupilelor

- bruxism

- vedere incetosata

- frisoane

- transpiratii

Efectele senzoriale variza cu doza , contextul in care sunt consumate si dispozitia determinand distorsionarea perceptiei.

Efectele psihice includ: tulburari ale gandirii asociate cu modificari ale perceptiei timpului si spatiului

MDMA ( Ecstasy) duce la degenerarea a 50% din neuronii care contin neurotransmitatorul dopamina , avand drept urmare tulburari ale coordonarii motricitatii , asemanatoare cu cele intalnite in boala Parkinson. Aceste semptome ce debuteaza cu tremor se pot agrava , ducand in final la paralizie.

5.Inhalanti

Efecte imediate:

- stare de voma

- stranut

- hemoragii nazale

- oboseala

- pierderea apetitului

Efectele consumului de lunga durata:

- pierderea in greutate

- oboseala musculara

- hepatita

- hemoragii cerebrale

Inhalarea repetata a vaporilor concentrati poate duce la distrugeri ireversibile ale creierului , sistemului nervos si plamanilor precum si a cailor respiratorii.

Edited by Maeve
  • Upvote 1
Link to comment

Am decis sa pun in lumina acest topic, chiar daca e "vechi si prafuit". Consider ca un topic cu un subiect de natura acesta, nu poate fi trecut cu vederea.

In cele ce urmeaza, am sa prezint drogul Cocaina si tot ce tine de acest drog de mare risc.

Cocaina:

Cu mult timp in urma, cocaina era extrasa din planta de coca, iar frunzele erau mestecate de catre amerindienii peruani si cei din diferitele tari ale Americii de Sud.

Descoperirile arheologice din America de Sud demonstreaza faptul ca mestecatul frunzelor de coca se practica inca dinaintea aparitiei Imperiului Incas, cu aproximatie in anul 3000 i.Hr..

In anul 1862 Albert Niemann reuseste sa extraga din frunzele de coca o forma pura de cocaina.

Cocaina era extrem de pretuita in deceniile opt si noua ale secolului al XIX-lea fiind utilizata impotriva maladiilor respiratorii precum cele tuberculoase, a astmului si insuficientei respiratorii si multe figuri proeminente ale momentului recomandau utilizarea terapeutica a cocainei. Papa Leon al XII-lea, Sigmund Freud, Jules Verne si Thomas Edison aprobau in anul 1888 folosirea cocainei.

Utilizarea drogului a fost interzisa atat in medicina cat si in scop recreativ, incepand din anul 1914.

Cu toate acestea, locuitorii din Anzi folosesc si astazi frunzele de coca pentru efectul lor stimulant.

Formele de prezentare a cocainei

1) Frunzele de coca.

Frunzele de coca contin intre 0,1% si 0,8% cocaina, si continutul in alcaloid creste in functie de locul lor de cultura, de altitudine si de perioada de recoltare.

Frunzele de coca pot fi rulate in tigarete sau infuzate in apa calda.

2) Pasta de coca.

Pasta de coca seamana cu un mastic de culoare crem-brun.

Pasta este un produs intermediar ce se obtine din transformarea frunzelor in pudra, si ea este obtinuta prin amestecarea frunzelor cu un produs alcalin (bicarbonat de sodiu), un solvent organic (kerosen) si apa.

Amestecul se agita si alcaloidul este extras in solventul organic. Frunzele si apa sunt aruncate.

Utilizarea unui acid permite separarea alcaloidului de kerosen, care este aruncat. Un adaos suplimentar de bicarbonat permite obtinerea unei substante solide: pasta de coca care apoi este pusa la uscat.

Din punct de vedere chimic, aceasta pasta este cocaina "base" (baza), dar ea contine reziduuri toxice.

Pasta este hidrofoba si nu poate fi injectata, inhalata sau inghitita. Majoritatea pastei este transformata in pudra pentru a putea fi fumata.

3) Pudra sau clorhidratul de cocaina.

Clorhidratul de cocaina se prezinta sub forma unei pudre albe cu aspect fluoconos.

El este obtinut prin dizolvarea pastei de coca in acid clorhidric si apa. Prin adaugarea unei sari de potasiu, din amestec se elimina impuritatile. In final, prin adaugarea amoniacului are loc precipitarea clorhidratul de cocaina care poate fi recuperat si uscat.

Inainte de a se distribui, cocaina poate fi diluata (amestecata) cu diverse produse : lactoza, benzocaina (un anestezic local), alte droguri sau alte substante inerte. Sarea de cocaina este hidrofila si de aceea poate fi solubilizata in apa si apoi injectata, inhalata sau ingerata. Ea nu poate fi insa fumata, pentru ca se descompune si devine inactiva la o temperatura apropiata de temperatura sa de vaporizare (1980C).

4) Baza libera

Baza libera este cocaina lipsita de sarea sa.

Ea este obtinuta prin actiunea amoniacului asupra unei solutii apoase de clorhidrat de cocaina. Molecula bazei este apoi extrasa cu ajutorul unui eter sau a unui alt solvent organic.

Baza libera este fumata.

5) Crack-ul

Crack-ul este o alta forma a cocainei baza, fabricarea lui plecand de la clorhidratul de cocaina. Pudra este disociata intr-o solutie de bicarbonat de sodiu si apa. Solutia este tinuta la fierbere si o substanta solida, crack-ul, se depune si care apoi este separata si uscata.

Crack-ul este cocaina cu puritatea cuprinsa intre 75% si 90%.

El se poate si fuma.

Prezentare generala

Clasa

Anestezic local (N01BC01)

Sinonim

(-)-cocaine; A-cocaine; Benzoyl-methyl-ecgonine; Ecgonine-methyl-ester-benzoate; L-cocaine; Methyl-benzoyl-ecgonine; cocaina; Erytroxylin; Kokain; Kokan; Kokayeen; Neurocaine; Bernice; speed ball (heroine + cocaine)

Numar de identificare

Numar CAS: 50-36-2

Formula chimica

C17H21NO4

Modurile de utilizare a cocainei

Prizatul produce efecte in mai putin de un minut.

Fumatul cocainei baza produce efecte imediate, uneori inainte de expirarea fumului din plamani.

Cocaina injectata produce efecte in cateva secunde.

Efectele cocainei prizate sunt scurte durand intre 20 si 40 minute. Acesta este unul din motivele care duce la dependenta.

Efectele consumului de cocaina

Efecte posibile in timpul consumului de cocaina

Cand efectele scad, cocaina este prizata tot mai mult. Acest model al uzului frecvent poate genera dependenta.

Efecte ce pot apare in timpul consumului sunt:

- sentimentele de bunastare,

- scaderea apetitului,

- stimulare, cresterea apetitului sexual si cresterea concentrarii, cresterea temperaturii corpului, a frecventei cardiace,

- agitatie, anxietate, paranoia, ameteala, greturi, voma, comportament violent,

- atac de cord

Cocaina de pe strada este adesea impura. Injectarea cocainei impure poate fi mortala. Prizatul poate produce afectiuni ale aparatului respirator. Dependenta este cea mai mare problema a consumului cocaine - dependenta psihologica. La inceput, toleranta se dezvolta rapid in special in consumul frecvent. Fumatul genereaza un climax de 3-5 minute, in timp ce inhalatul are efecte de pana la 30 minute.

Efectele psihologice variaza in functie de doza si de toleranta consumatorului:

- creste starea de alerta si euforie,

- cresc performantele sportive,

- scade oboseala si gandirea clara,

- creste capacitatea de concentrare, energia, iritabilitatea, insomnia, nelinistea.

- la doze mari se pot genera modele de psihoze, iritabilitate, frica, paranoia, halucinatii.

Efectele fizice:

- cresterea frecventei cardiace, a presiunii sanguine, a temperaturii corpului, a pulsului,

- dilatarea pupilelor,

- insomnii,

- lipsa apetitului,

- atacuri de cord si moarte.

Efectele pe termen scurt:

Cocaina este un psihotrop din categoria stimulentilor, care ca si amfetaminele, cofeina si nicotina, stimuleaza sistemul nervos prin cresterea nivelului dopaminei in sinapsele anumitor regiuni cerebrale. Cand cocaina este prizata, ea atinge concentratia maxima in 10-30 minute.

Efectele sunt:

- senzatie de euforie

- ameliorare a performantelor

- senzatie de caldura

- bronhodilatatie

- puseuri intense de energie si exaltare

Intoxicatia cu cocaina produce :

-schimbari comportamentale sau inadaptari psihologice

-tahicardii sau bradicardie

-dilatarea pupilelor

-cresterea sau scaderea presiunii arteriale

-transpiratie sau frisoane

-stari de voma

-agitatie sau relaxare psihomotorie

-febra musculara

-depresie respiratorie sau aritmie cardiaca

-confuzii

-crize convulsive sau coma

Efectele pe termen lung:

- inhalata poate cauza inflamari sau perforari a cailor nazale sau iritatii nazale.

Pe termen lung, utilizatorii se plang de:

- reducerea performantelor sexuale

- pierderea poftei de mancare care poate duce in final la malnutritie

- dereglarea ciclului menstrual

- episoade depresive si cu aparitia paranoia.

Efectele posibile dupa incetarea consumului de cocaina

Dupa incetarea consumului efectele ce pot apare sunt:

- cresterea dorintelor,

- foame,

- iritabilitate, apatie, depresie, paranoia, tendinte de suicid,

- pierderea apetitului sexual

- insomnii sau somnolenta excesiva.

In cazul supradozei, simptomele sunt:

- agitatie,

- ostilitate,

- halucinatii,

- convulsii,

- temperatura ridicata,

- atac de cord sau moarte.

Proprietati toxicologice si reactii adverse

Efectele toxice ale cocainei sunt principalele cauze ale dereglarii functionarii sistemului simpatic si tot ele sunt cele care dau urmatoarele simptomatologii :

-crize epileptice, convulsii, agitatii insotite de delir, sindrom neuroleptic malign

-paranoia

-atacuri cerebrale, hemoragii cerebrale

-sclerodermii

-leziuni pulmonare, infectii, inflamatii, atacuri vasculare

-leziuni gastrointestinale

-leziuni hepatice

-leziuni renale

-leziuni sanguine, dereglari hormonale

-perforatii ale septului nazal

-leziuni ale pielii in urma intepaturilor repetate

-leziuni oculare (in cazul fumatorilor de crack)

-degradari dentare

Convulsiile ce apar in cazul supradozelor pot duce la decese daca nu sunt controlate cu diazepam, nitrendipina, nicardipina, nifedipina, diltiazem, flunarizina si eventual nimodipina.

Efectele cocainei asupra corpului omenesc

Cocaina are un efect anestezic datorita interferentei sale in transmiterea informatiilor de la o celula nervoasa la alta. Ea este un potential vasoconstrictor, de asemenea, accelereaza respiratia si mareste temperatura corpului, induce starea de voma. In doze mari, poate produce o stare de tremur si convulsii. Aceste efecte de stimulare pot sa conduca rapid la un colaps al sistemului nervos central, care poate duce la randul lui la insuficienta respiratorie si/sau stop cardiac si, intr-un final, la moarte. Cocaina produce o puternica pierdere a apetitului, ceea ce duce la o severa pierdere in greutate si la dezechilibru alimentar. De asemenea, conduce si la aparitia insomniilor.

Efectele cocainei asupra psihicului includ in mod obisnuit paranoia, delirul, starea de persecutie, halucinatiile vizuale, auditive si tactile, cresterea numarului de acte irationale, nervozitatea, neincrederea, depresia si lipsa motivationala.

Daca este administrata intravenos, seringile nesterile pot cauza infectii si boli.

Fumatul pastei de cocaina produce grave complicatii, precum: bronsita, tuse persistenta, imagine neclara, disfunctii ale circulatiei pulmonare.

  • Upvote 1
Link to comment

Chestiile astea sunt cele mai mari prostii descoperite vreodata de oameni. Nimic mai mult.

Sa nu uitam de acele persoane suferinde la care singura "alinarea" a durerii sunt aceste "chestii", consumate sub stricta supraveghere medicala. Te rog, pentru o buna desfasurare a acestui topic, pe viitor sa detaliezi parerea ta.

Link to comment

Drogul "Respiratia diavolului"

Spun specialistii ca acest drog este mai rau ca, cocaina. Din cauza ca lipsei mirosului si din cauza simptomelor oferite.

Un drog care elimina complet vointa, lasand victima constineta.Substanta se numeste scopolamina, cunoscuta si sub numele de "respiratia diavolului", si este derivata dintr-un anumit tip de copac, Borrachero, destul de comun pentru America de sud.

"Respiratia diavolului" este atat de puternica, incat reuseste complet sa elimine victimei sale. De aceea si CIA a utilizat, in timpul razboiului rece, acest drog in interogatoriile sale, cu speranta de a avea acelasi efect ca si ser al adevarului.Problema a fost ca, din cauza compozitiei chimice, drogul induce halucinatii puternice, chiar si moartea, in doze mari.

Denumirea de "Respiratia diavolului" este derivata dintr-un arbore care il gasesti frecvent in America de sud.

Borrachero = "copacul care te imbata".

In urma cu cateva decenii, scopolamina a fost folosita impreuna cu morfina ca si calmant al pacientilor cu boli nervoase. In prezent, ea este folosita in medicina sub forma de "Dexamphetamin" ca inlocuitor de drog pentru cei dependenti de stupefiante

 

Link to comment

Odata ce te-ai apucat de ele nu mai ai scapare si vei ajunge sa vinzi si sa renunti la tot pentru ele. Eu unul am tinut iarba in mana,ajutandu-l pe un prieten sa-si ruleze un joint si nu m-a tentat sa fumez si eu. Am tras o singura data pe nas acum 2 ani... E destul ca fumez de 3-4 ani...

Link to comment

Raspunsul pare a fi simplu… ei doresc sa simta altceva decat de obicei. Este gresit sa spui si sa faci: “incerc doar odata de curiozitate”. Daca iei odata vei dori sa mai iei odata si astfel vei ajunge fara sa-ti dai seama la dependenta. Suntem usor de infleuntat iar pentru unii anturajul este distrugator. Cercul de prieteni in care ne invartim este una din cauzele care duc la dependenta de droguri. “Daca ia el, de ce sa nu incerc si eu?” Si asa incepe totul… si apoi urmeaza chinul. Foarte multi dintre cei care au luat droguri regreta enorm ca a au facut acest pas negativ in viata. Unii au reusit sa renunte, altii nu au reusit. Insa pentru toti, integrarea sau reintegrarea in societate va fi foarte dificila. O persoana care este cunoscuta ca ia droguri sau ca a luat droguri este oarecum respinsa de societate. Lumea te va privi altfel, se va feri de tine. Sa nu te miri daca nu iti vei gasi un loc de munca. In fond, cine va angaja pe cineva care se drogheaza ? NIMENI. Sufera si cei care au consumat droguri dar au reusit sa scape de ele. Desi nu ar trebui, lumea ii priveste altfel. Totusi, acei oameni au fost bolnavi, dar s-au vindecat si merita o noua sansa. Vreau sa le spun celor care sunt pe punctul de a consuma droguri sa nu faca acest lucru. Societatea ii va respinge, prietenii si familia ii vor parasi, traficantii ii vor urmari si ii vor folosi pentru scopurile lor. Dependenta nu este o joaca, este o drama greu de descris la adevarata ei intensitate. Lipsa drogului produce stari de criza manifestate prin nervozitate excesiva, violenta, talharie si criminalitate. De ce sa fii bolnav de o boala pe care o poti evita ? De ce sa fii jucaria altora ? Drogul te scoate dintr-o stare de normalitate, sau de tulburare, te introduce in lumea falsei bucurii, dupa care te arunca cu brutalitate in cumplitele chinuri ale iadului afectand atat sufletul, cat si trupul. SPUNE NU DROGURILOR, in orice situatie. Viata ta nu va mai fi la fel niciodata

  • Upvote 2
Link to comment

Marijuana,Canabis,Ganja ( etc ) este considerat un drog si va fi considerat intotdeauna un drog,chiar daca efectele sale nu sunt atat de puternice ca la celalalte droguri,insa efectele sale tin cont si de cantitatea utilizata, vârsta utilizatorului, modul de administrare, starea psihologica a utilizatorului, scopul utiliztrii, locul (ambientul) în care sunt utilizate etc.

Consumul îndelungat de marijuana are adesea efecte psihologice si fiziologice adverse, uneori extrem de neplacute. Dintre efectele fiziologice cel mai des întâlnite trebuie mentionate: salivatie abundenta, insomnie, conjunctivita, nas înfundat, bronsita, imunitate scazuta a organismului în fata infectiilor. Cele mai des întâlnite efecte psihologice pe termen lung sunt: modificari frecvente de dispozitie, lipsa de motivatie si de interes pentru orice fel de activitate, toleranta redusa la insuccese, performante reduse la scoala sau la locul de munca, miscari lente, reducerea capacitatii de memorare si de concentrare a atentiei.

În cazul intoxicatiei cu cannabis, utilizatorii pot suferi de: mania persecutiei si paranoia; incoerenta în vorbire; confuzie; anxietate; depresie; reactii de panica; halucinatii vizuale; delir; afectiuni ale aparatului reproducator (ex.: la barbati scade capacitatea de a avea erectie sau orgasm).

Aici discutam despre "drogurile de mare risc", apreciez punctul tau pertinent de vedere. Dar te rog sa te rezumi la subiectul topicului. Multumesc frumos.

Edited by RaSe
Link to comment

Drogul Heroina:

Descriere:

Heroina sau diacetilmorfina este un derivat semisintetic opioid, sintetizata pentru prima oara in 1874 de catre chimistul englez Wright. Heroina este extrasa prin transformarea morfinei obtinute din opiumul brut, adaugandu-se diferite substante chimice intr-un proces chimic simplu, in mai multe etape.

Actiune toxica:

Circuitul dopaminergic al recompensei explica in buna masura potentialul adictiv al opiaceelor, acestea facilitand efectele dopaminei la nivelul neuronilor tinta. Opiaceele actioneaza nu numai asupra structurilor centrale ale circuitului recompensei, ci si asupra altor structuri care sunt modulate in mod natural de catre endorfine, astfel influentand indirect nivelele de dopamina.

Intoxicatia acuta:

- la nivelul SNC - confuzie, delir, analgezie;

- la nivel cardiovascular si respirator - bradicardie, hipotensiune, bradipnee, deprimare respiratorie;

- la nivelul tractului gastrointestinal - greata, varsaturi, constipatie, sindrom dispeptic;

- mioza si xerostomie(senzatie de gura uscata);

- la nivelul aparatului urinar - retentie de urina;

- la nivel muscular - ataxie, spasticitate musculara;

- din punct de vedere psihologic determina somnolenta, euforie, disparitia anxietatii;

- la nivel tegumentar - urticarie, rush.

Consumul cronic de heroina este caracterizat de:

1. Dependenta psihica- de fapt singura caracteristica,atat necesara cat si suficienta pentru a defini dependenta de drog.Dependenta fizica si toleranta pot fi prezente, dar niciuna nu estenici necesara, nici suficienta, prin ea insasi pentru a definidependenta de drog. Dependenta psihica reprezinta necesitatea de ordinpsihologic de a lua drogul, denumita in terminologia actuala "craving"(dorinta intensa de a retrai efectele substantei psihoactive), sireprezinta cauza recaderilor dupa perioade lungi de abstinenta.

2. Toleranta - caracterizata prinnecesitatea de doze semnificativ crescute pentru a obtine starea deintoxicatie sau efectul dorit sau prin efect diminuat substantial lacontinuarea folosirii aceleiasi cantitati.

Toleranta se dezvolta rapid pentru actiunea euforizanta, astfel incat consumatorii de heroina tind sa-si creasca zilnic doza in functie si de rezervele financiare si de posibilitatea procurarii drogului. Se poate ajunge la o crestere de pana la 100 de ori a dozei initiale. Chiar si in cazul subiectilor cu toleranta ridicata supradozarea ramane un pericol real.

Frecventa injectiilor respectiv a cantitatii injectate per doza trebuie crescuta mai repede, dec?t ?n cazul celorlalte stupefiante comparabile ca efect. De acest fapt se leaga potentialul criminogen ridicat al heroinei. Deoarece pretul este ridicat si cantitatea consumata atinge ordine de marimi considerabile, dependentului nu-i ram?ne alta posibilitate, dec?t sa-si asigure cantitatea necesara prin comiterea de asa-numite "infractiuni de procurare". Infractionalitatea directa si indirecta legata de procurarea heroinei apare mai rapid si se manifesta mai intens dec?t ?n cazul dependentei de alte substante.

3.Dependenta fizica - implica dezvoltarea tolerantei si asimptomelor de retragere (abstinenta) la incetarea folosirii drogului,ca o consecinta a adaptarii organismului la prezenta continua a unuidrog. In cadrul sindromului de dependenta,dependenta fizica reprezinta factorul de conditionare secundara, legatde teama de privare de drog si de incercarea permanenta de a evitasenzatiile neplacute cauzate de absenta drogului.

Dependenta fizica se dezvolta ca rezultat al unei adaptari aorganismului in ceea ce priveste raspunsul la administrarea repetata aunei substante (drog), aceasta afectand echilibrul a diverse sisteme;ca rezultat, aceste sisteme sufera adaptari pentru a ajunge la un nouechilibru, pe fondul interventiei repetate a substantei respective. In acord cu aceste mecanisme, dependenta fizica este definita ca o starede adaptare a organismului in care efectele primare ale unei substante(drog) si recontroalele generate de organism se echilibreaza deasemenea maniera incat nu functioneaza normal decat in conditiileprizelor regulate de substanta (drog). La oprirea brutala aadministrarii, recontroalele nu mai sunt compensate de efectelesubstantei, conducand la o tulburare functionala, adesea cu manifestariclinice zgmomotoase, care pot imbraca aspecte periculoase, cu riscvital - sindromul de retragere.

4. Sindrom de abstinenta - estecaracterizat prin simptomele (incadrare si grad de severitatevariabile) care apar la incetarea sau reducerea dozei unui drog, inspecial narcotic, la care individul este adictiv si care a fostconsumata in mod repetat, obisnuit, pe o perioada prelungita si/sau indoze mari. Exista tendinta ca in prezent sa se inlocuiasca termenul de"sindrom de abstinenta" cu "sindrom de retragere". Sindromul deretragere, expresie a dependentei fizice, este unul din indicatoriisindromului de dependenta.

Simptomele sindromului de retragere apar la cateva ore de la administrarea ultimei doze de drog, ating un maxim in 24 si 48 de ore si regreseaza in aproximativ o saptamana.

Simptomele sindromului de retragere sunt opusul efectelor acute ale substantei si includ:

- tulburari vegetative usoare (transpiratii, senzatie de frig, frisoane) p?na la colaps circulator grav;

- durere la nivelul membrelor, abdomenului, oaselor si muschilor;

- greata, diaree, tuse, lacrimare, rinoree;

- deshidratare marcata, dezechilibru acido-bazic;

- tulburari de somn persistente, dureri colicative si crize convulsive.

5. Euforie.

Complicatiile asociate consumului cronic de heroina:

- hepatite virale ce pot fi agravate de consumul concomitent de alcool;

- pneumonii, abcese pulmonare, fibroza pulmonara, edem pulmonar (in supradozare);

- tulburari imunologice (imunosupresia duce la cresterea incidentei si cronicizarii infectiilor virale si bacteriene si la depresarea apararii imune anticanceroase;

- tulburari neurologice - neuropatii, ambliopie (determinata de chinina prezenta ca adulterant);

- abcese ale extremitatilor, carii dentare si leziuni asociate, reducerea masei musculare, modificari trofice si leziuni la nivelul picioarelor;

- scabie, ulceratii si flebite (inflamatii ale venelor) la nivelul membrelor inferioare;

- boli cu transmitere sexuala; (*BTS)

- infectia HIV, tuberculoza;

- crize psihiatrice/comportament suicidar.

In concluzie, dependenta de heroina afecteaza cat fizicul cat si psihicul celui care o consuma. Multi tineri au ales acesta cale de pierzanie, ori au murit dintr-o supra-doza, ori au murit de bolile primite in urma injectarii, seringa fiind infecta cu anumite boli. Nu lasati pacaliti de anturaj sau de anumite "sentimente" care le obtineti in urma administrarii acestrui drog, sunt pe moment, dar urmele se simt si se re-simt, in timp. Familie pierduta, viata sociala pierduta, prieteni pierduti, loc de munca pierdut. Chiar daca printr-o minune un tanar care a consumat droguri se lasa, tot timpul o sa fie marginalizat, privit cu alti ochi de cei din jur. Merita riscul? Dumneavostra ce spuneti?

Link to comment

Drogurile de mare risc sunt in general consumate de doua tipuri de oameni .Cei cu bani foarte multi si plictisiti de viata si de cei cu situati mai grele in familie , sociale ori probme financiare / materiale ...satui de viata.

E foarte greu sa scapi de ele si am mare respect pentru cei ce pot trece peste o perioada de genu. Am cativa prieteni care au fost dependenti de droguri de mare risc ani buni. In special heroina. Pe cei care au lasat drogurile i-am pastrat de amici .. pe majoritatea. Cu toate astea sunt schimbati enorm de mult. Psihic si fizic. Bolnavi de hepatita majoritatea , cu creierii praf , cu greu te mai intelegi cu ei... in fine. Spun clar si raspicat : daca te-ai apucat de ele nu mai scapi niciodata. Chiar daca nu mai bagi. Urmele raman pana mori.

Pe cei care nu s-au lasat i-am dat deoparte si am incheiat orice relatie. Pe unii dintre ei ii mai vad cateodata pe strada. Nu ne mai salutam.Pentru ei nu mai conteaza asta.

Link to comment

Drogurile de mare risc sunt in general consumate de doua tipuri de oameni .Cei cu bani foarte multi si plictisiti de viata si de cei cu situati mai grele in familie , sociale ori probme financiare / materiale ...satui de viata.

E foarte greu sa scapi de ele si am mare respect pentru cei ce pot trece peste o perioada de genu. Am cativa prieteni care au fost dependenti de droguri de mare risc ani buni. In special heroina. Pe cei care au lasat drogurile i-am pastrat de amici .. pe majoritatea. Cu toate astea sunt schimbati enorm de mult. Psihic si fizic. Bolnavi de hepatita majoritatea , cu creierii praf , cu greu te mai intelegi cu ei... in fine. Spun clar si raspicat : daca te-ai apucat de ele nu mai scapi niciodata. Chiar daca nu mai bagi. Urmele raman pana mori.

Pe cei care nu s-au lasat i-am dat deoparte si am incheiat orice relatie. Pe unii dintre ei ii mai vad cateodata pe strada. Nu ne mai salutam.Pentru ei nu mai conteaza asta.

 

Am vazut un documentar pe discovery, un mod ciudat de dezintoxicare si curatarea organismului  de droguri, era fel de ceai din mai multe plante, acesta dezintoxicare era facuta de niste calugari care preparau acel lichid. Timp de 14 zile ii puneau pe cei care se aflau pentru detoxifiere  sa il bea in cantitati mari  si sa il vomite inapoi. Cine trecea de cele 14 zile, nu se mai apuca de luat droguri iar. Am cautat acel documentar, nu l-am gasit, dar era foarte interesant.

 

Si eu sunt de aceasi parere, o data ce ai cazut in acesta patima nimic si nimeni nu te mai salveaza, pur si simplu iti distrug celule creierului, desi acestea se pot regenera, consumand droguri zilnic - n-au cum.

Edited by Angel
Link to comment

Totul tine de vointa, la fel cum e si cu fumatul tigarilor. Vrei sa te lasi, ai vointa, poti.

 

Andule, aici nu mai tine de vointa. Daca nu fumezi o perioada  de X timp nu te doare nimic, doar ai senzatia de nervozitate, in schimb la consumatorii de droguri - ii dor oasele si toate organele daca nu isi iau doza la timp intra in sevraj. De aceea s-au infiintat clinicile de detoxifiere, durerile sunt cumplite pentru cei care incearca sa se lase de droguri - dar si tratamentul este pe masura. pur si simplu sunt izolati din pricina tendintelor suicidale.

 

Cum spunea Denzel mai sus, creierul unui narcoman este "varza".

Edited by Angel
Link to comment

 

Totul tine de vointa, la fel cum e si cu fumatul tigarilor. Vrei sa te lasi, ai vointa, poti.

 

Andule, aici nu mai tine de vointa. Daca nu fumezi o perioada  de X timp nu te doare nimic, doar ai senzatia de nervozitate, in schimb la consumatorii de droguri - ii dor oasele si toate organele daca nu isi iau doza la timp intra in sevraj. De aceea s-au infiintat clinicile de detoxifiere, durerile sunt cumplite pentru cei care incearca sa se lase de droguri - dar si tratamentul este pe masura. pur si simplu sunt izolati din pricina tendintelor suicidale.

 

Cum spunea Denzel mai sus, creierul unui narcoman este "varza".

 

Sevrajul este doar o stare emotionala impusa de subconstient. Personal nu cred ca exista asa ceva, e doar in imaginatia ta. Nu toti narocmanii au tendinte suicidale.

Link to comment

 

 

Totul tine de vointa, la fel cum e si cu fumatul tigarilor. Vrei sa te lasi, ai vointa, poti.

 

Andule, aici nu mai tine de vointa. Daca nu fumezi o perioada  de X timp nu te doare nimic, doar ai senzatia de nervozitate, in schimb la consumatorii de droguri - ii dor oasele si toate organele daca nu isi iau doza la timp intra in sevraj. De aceea s-au infiintat clinicile de detoxifiere, durerile sunt cumplite pentru cei care incearca sa se lase de droguri - dar si tratamentul este pe masura. pur si simplu sunt izolati din pricina tendintelor suicidale.

 

Cum spunea Denzel mai sus, creierul unui narcoman este "varza".

 

Sevrajul este doar o stare emotionala impusa de subconstient. Personal nu cred ca exista asa ceva, e doar in imaginatia ta. Nu toti narocmanii au tendinte suicidale.

 

 

Durerea este reala - nu exista doar in subconstient. Daca durerea n-ar fi reala, nu s-ar trata, nu?

Poate nu toti narcomanii au tendinte suicidale, dar au un grad ridicat de violenta si sunt foarte recalcitranti.

  • Upvote 1
Link to comment

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

  • Recently Browsing   0 members

    • No registered users viewing this page.
×
×
  • Create New...